Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wie już,kim jesteś i dlatego merda :)

[B]Proszę wszystkich związanych (ciałem i duchem :) ) z BP o głosowanie w wewnętrznej ankiecie dogo do KrakVetu! Pamiętacie przecież o naszym zobowiązaniu!:)[/B]

Posted

[quote name='magenka1']jaka ona jest piękna i podobna o moje Olka (troszeczkę) z mojego banerka ktoś w przyszłości będzie miał z niej radość[/QUOTE]

na pewno:) tylko,żeby ktoś ją pokochał..

Posted

[quote name='wasabi81']Hej Kinga,
jak tam Lusia?? Nadal jest taka nieufna czy jest dzisiaj troche odwazniejsza??[/QUOTE]

hej! Dzisiaj jest lepiej,podchodzi sama,biega i zwiedza podwórko:) Tylko mam problem z moim psem,Lusia uwielbia inne zwierzaki,chciałaby się pobawić,ale mój ją ignoruje i warczy:(
21 lipca będzie miała szczepienie przeciwko wściekliźnie i będzie umawiana na sterylkę i muszę ją ogłaszać,żeby znalazła cudowny domek:)
T tu zdjęcia
[IMG]http://i28.tinypic.com/154c2o8.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.tinypic.com/2qn7f45.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='magenka1']jakie ma fajne uszka powinna znaleść szybko domek ogłoszenia dobre zdjęcia i znajdzie się domek[/QUOTE]
Tak, ona jest sliczna!!:loveu::loveu: a te uszka ma jak antenki;-) Miejmy nadzieje ze Lusia i twoj pies sie jednak dogadaja!!

Posted

[quote name='wasabi81']Tak, ona jest sliczna!!:loveu::loveu: a te uszka ma jak antenki;-) Miejmy nadzieje ze Lusia i twoj pies sie jednak dogadaja!![/QUOTE]

niedawno mój Tofik zachęcam Lusię do zabawy:) Mam filmik,ale nie umiem wstawić..Ale się cieszę,może będzie już dobrze

Posted

[quote name='kinga_kinga7']niedawno mój Tofik zachęcam Lusię do zabawy:) Mam filmik,ale nie umiem wstawić..Ale się cieszę,może będzie już dobrze[/QUOTE]
Widzisz?! Tofik widocznie musial sie tez do nowej sytuacji przyzwyczaic:-)

A co do osobnego watku dla Lusi, to ja jestem za... na 100% bede odwiedzac!!

Posted

Jaka ona śmieszna! :) Uszy ma większe od łepetynki! W schronie była taka niepozorna,a u Ciebcie ,Kinguś, psiutek zakwitł!:)
Dobrze by było znaleźć małej szybciutko jak najlepszy dom,bo inne bidy czekają na tymczasik u Ciebie!:)

Posted

sama jestem pod wrażeniem, bo to dopiero 2 dzień, dzisiaj się nie chowała, jest problem z jedzeniem ( je tylko z ręki ), ale to też dopracujemy:) boi się chyba mężczyzn , bo jak widzi mego tatę to ucieka gdzie pieprz rośnie:) a później wraca na swoje posłanko.A odnośnie uszów moja mama mówi, że są to teleskopy:)

zaraz założę wątek LUSI i dam znać

Posted

zapraszam na wątek Lusi:) zobaczcie,może coś trzeba zmienić [url]http://www.dogomania.pl/threads/189177-Lusia-nic-cudowniejszego-pod-ka%C5%BCdym-wzgl%C4%99dem-szuka-ds?p=15038736#post15038736[/url]

Posted

[quote name='jostel5']Miałam dzisiaj pojechać do schronu i ...nie wyszło :( ! Ale jutro zrobię to na pewno! Pojadę już rano.[/QUOTE]

I nie pojechałam:( .Bo jakoś ciągle mi się wszystko rozłazi-jak nie urok ,to...przemarsz wojska ,jakaś niezorganizowana jestem.Teraz nie będę obiecywać-po prostu pojadę i dam znać ,jak było.

Posted

[quote name='Ewixon']Jesteście wszyscy super!!! a szczególnie Jostel5, Elimra i Kinga_Kinga7!!! :))), bo najważniesza jest pomoc w szukaniu i tworzeniu DT i DS!!![/QUOTE]

Pani Ewo witamy i zapraszamy częściej na nasze wątki:)

Posted

Byłam w schronie! Przedwczoraj! :) Zdjęć nie zrobiłam,bo nie miałam czym ,ale nawet gdybym miała-szkoda by mi było czasu na fotografowanie.Powód? Banalny! :) Najbardziej zależało mi na wyspacerowaniu jak największej liczby psiaków.Żar lał się z nieba,spacerowane psiaki moczyły się w bajorze,ze mnie pot lał się STRUMIENIEM :)

A teraz o tym ,co nowego w schronisku. Przedszkole dla szczeniorków-jak wiecie-pięknie funkcjonuje i teraz przebywają w nim maluchy przywiezione z Brzeskiej.Osiem albo dziewięć ich jest ,a wszystkie-małe dzikuski. Boją się ludzi strasznie,na widok wyciągniętej ręki natychmiast zmykają do budek. Ich matki nie udało się-niestety odłowić.
Obok "przedszkola" jest kojec,w którym mieszka ruda jamnisia ze swoim szczylkiem.Malec jest cudny ,a kiedy obserwuje się jego zachowanie i reakcje "przedszkolaków"-kontrast aż bije po oczach...

W schronie trwają prace przy tworzeniu AZYLU dla staruszków. Przygotowanie tego miejsca wymaga naprawdę potężnego wysiłku,ale efekt końcowy będzie imponujący i - co najważniejsze- dziadeczki ze schroniska nareszcie odżyją!

Co jeszcze? Hmmm...Ludzia jest już po sterylce :) ,mała,gładka jamniczka już prawie ma dom (zostanie wydana do domku po sterylizacji-państwo na nią czekają):) ,hasiorek siedzi w oddzielnym kojcu,za budynkiem biura ,bo kilka razy próbował nawiać (po siatce wspina się jak kot i jest -tak jak kot-skoczny):evil_lol: ,Piorun (ten czarny,który tak strasznie boi się burzy) zmienił "lokal" i mieszka teraz przy wejściu do biura,żeby-w razie grzmotów- od razu przenieść go do budynku...Piorunek najlepiej i najbezpieczniej czuje się w czasie burzy w "babskiej" :) szafce na ubrania ,która jest mu ZAWSZE w godzinie "W" udostępniana...;)

A teraz o tym,co przykre...Maxia jest bardzo,bardzo chora...Schudła strasznie,ma guzy na różnych częściach ciała,wygląda naprawdę źle :( ! P.kierownik powiedział,że być może niedługo trzeba jej będzie pomóc odejść ,ale póki jeszcze Maxia trochę je i nie widać,by bardzo cierpiała , on odwleka tę decyzję.
A za TM jest już Ruda Janka...:( Obrażenia,które odniosła podczas wypadku okazały się bardzo poważne...Mimo pozorów wyleczenia Janka bardzo cierpiała i dlatego zapadła decyzja o eutanazji.Teraz jest jej już dobrze.

Posted

[quote name='jostel5']Byłam w schronie! Przedwczoraj! :) Zdjęć nie zrobiłam,bo nie miałam czym ,ale nawet gdybym miała-szkoda by mi było czasu na fotografowanie.Powód? Banalny! :) Najbardziej zależało mi na wyspacerowaniu jak największej liczby psiaków.Żar lał się z nieba,spacerowane psiaki moczyły się w bajorze,ze mnie pot lał się STRUMIENIEM :)

A teraz o tym ,co nowego w schronisku. Przedszkole dla szczeniorków-jak wiecie-pięknie funkcjonuje i teraz przebywają w nim maluchy przywiezione z Brzeskiej.Osiem albo dziewięć ich jest ,a wszystkie-małe dzikuski. Boją się ludzi strasznie,na widok wyciągniętej ręki natychmiast zmykają do budek. Ich matki nie udało się-niestety odłowić.
Obok "przedszkola" jest kojec,w którym mieszka ruda jamnisia ze swoim szczylkiem.Malec jest cudny ,a kiedy obserwuje się jego zachowanie i reakcje "przedszkolaków"-kontrast aż bije po oczach...

W schronie trwają prace przy tworzeniu AZYLU dla staruszków. Przygotowanie tego miejsca wymaga naprawdę potężnego wysiłku,ale efekt końcowy będzie imponujący i - co najważniejsze- dziadeczki ze schroniska nareszcie odżyją!

Co jeszcze? Hmmm...Ludzia jest już po sterylce :) ,mała,gładka jamniczka już prawie ma dom (zostanie wydana do domku po sterylizacji-państwo na nią czekają):) ,hasiorek siedzi w oddzielnym kojcu,za budynkiem biura ,bo kilka razy próbował nawiać (po siatce wspina się jak kot i jest -tak jak kot-skoczny):evil_lol: ,Piorun (ten czarny,który tak strasznie boi się burzy) zmienił "lokal" i mieszka teraz przy wejściu do biura,żeby-w razie grzmotów- od razu przenieść go do budynku...Piorunek najlepiej i najbezpieczniej czuje się w czasie burzy w "babskiej" :) szafce na ubrania ,która jest mu ZAWSZE w godzinie "W" udostępniana...;)

A teraz o tym,co przykre...Maxia jest bardzo,bardzo chora...Schudła strasznie,ma guzy na różnych częściach ciała,wygląda naprawdę źle :( ! P.kierownik powiedział,że być może niedługo trzeba jej będzie pomóc odejść ,ale póki jeszcze Maxia trochę je i nie widać,by bardzo cierpiała , on odwleka tę decyzję.
A za TM jest już Ruda Janka...:( Obrażenia,które odniosła podczas wypadku okazały się bardzo poważne...Mimo pozorów wyleczenia Janka bardzo cierpiała i dlatego zapadła decyzja o eutanazji.Teraz jest jej już dobrze.[/QUOTE]

dziękujemy za relację:)! Maxi jest mi bardzo szkoda,Janki też..:(