jostel5 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='NiJaSe']jostek ja to codziennie slysze panie Lotkowe " co u naszej suni?" a wlasnie dzisiaj sterylka tak ? macie jakaś opcje transportu ?? :/[/QUOTE] Mała jest właśnie na sterylce..Chciałabym,by pojechała już zaraz,ale muszę wyjechać na tydzień :( i będę "coś" kombinować przez telefon. Odnośnie transportu ,rzecz jasna...Ciekawe,czy Panie dorzuciłyby jakiś pieniążek...? A czy w ogóle widziały niunię na zdjęciach? Quote
NiJaSe Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 widziały :) , sa zachwycone mała ,dzisiaj pytały o imię i stwietrdzily ze skoro zostala nazwana Lotką to one juz nic nie bedą zmieniać cholerka zapomnialam zapytac czy sa w stanie dolozyc do transportu ,ale obiecuje ze nadrobie Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Historia jej imienia jest prozaiczna i okrutna.Lotka któregoś dnia "sfrunęła" przez wysokie ogrodzenie schroniska przerzucona do środka w jakiejś związanej na węzeł płachcie..:( To cud,że się nie połamała ! Ogrodzenie ma 2,5 metra wysokości ,a ona nic nie widziała ,więc nie mogła nawet- w miarę bezpiecznie -ułożyć ciałka w czasie tego "lotu" ... Quote
elmira Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To, co było złe, to raczej już za Lotką:) Rozmawiałam dzisiaj z P. Kierownikiem i mam dobre nowiny. Lotka czuje się dobrze po zabiegu. Ma maleńki szew na brzuszku. Mam nadzieje, że uda się zgrać transport i Lotka szybko przyjedzie do swojego nowego domu. Quote
kinga_kinga7 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='elmira']To, co było złe, to raczej już za Lotką:) Rozmawiałam dzisiaj z P. Kierownikiem i mam dobre nowiny. Lotka czuje się dobrze po zabiegu. Ma maleńki szew na brzuszku. Mam nadzieje, że uda się zgrać transport i Lotka szybko przyjedzie do swojego nowego domu.[/QUOTE] jakie dobre nowinki:) Quote
NiJaSe Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 raju Panie czekaja ,a ja nie mialam nawet dzisiaj czasu zapytac o te koszta Mru mi dostraczyla znalezionego haszczaka z poczatkiem babeszji i mialam ubaw po pachy :/ Quote
elmira Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='NiJaSe']raju Panie czekaja ,a ja nie mialam nawet dzisiaj czasu zapytac o te koszta Mru mi dostraczyla znalezionego haszczaka z poczatkiem babeszji i mialam ubaw po pachy :/[/QUOTE] O, faktycznie miałaś wesoło:shake: Z tym transportem to kombinujemy. Jostel dzisiaj pierwszy dzień na wyjeździe, ale jak ja znam, to ona cały czas duma, jak Lotkę najszybciej dostarczyć do Siedlec. Z Siedlec targam Małą ja;) Quote
kinga_kinga7 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='elmira']O, faktycznie miałaś wesoło:shake: Z tym transportem to kombinujemy. Jostel dzisiaj pierwszy dzień na wyjeździe, ale jak ja znam, to ona cały czas duma, jak Lotkę najszybciej dostarczyć do Siedlec. Z Siedlec targam Małą ja;)[/QUOTE] postaram się coś poszukać.. Quote
elmira Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='kinga_kinga7']postaram się coś poszukać..[/QUOTE] Fajnie by było. Jostel mowiła, ze ona fajna sunia, więc przypuszczam, że nie będzie problemów w samochodzie. Może ktoś będzie się wybierał z Białej w stronę Siedlec i nie trzeba by było nic płacić...Tak sobie marzę;) Quote
kora78 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 poproszę o nr strony z opisem i fotami tego białego kudłacza, któego reklamowałyście w przygarnę psa, ok? on nie ma wątku? Quote
elmira Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='kora78']poproszę o nr strony z opisem i fotami tego białego kudłacza, któego reklamowałyście w przygarnę psa, ok? on nie ma wątku?[/QUOTE] Może chodzi Ci o Mopika? [url]http://www.dogomania.pl/threads/186404-Mopik-depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-Potrzebne-dt-cokolwiek-([/url] Quote
NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Elmirko rozmawialm z pania na temat kosztow , mowi ze troszke moze dolozyc ale nie za zawiele (choroba nowotworowa pustoszy jej portfel a i na sunie juz odłozyla na weta itd.) Quote
elmira Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 NiJaSe, może uda się małą przewieźć za free. Oczywiście rozumiem, że w przypadku choroby każda złotówka jest na wagę złota. Wici rozesłane-mam nadzieje, że ktoś się znajdzie i przewiezie Lotkę do Siedlec. Ja za mój kawałek transportu pieniędzy nie chcę:) Quote
NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Elmirko to ja czekam na jakiekolwiek wieści w razie jakby co to moj nr. 662 193 687 Quote
NiJaSe Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Elmirkoooooo Pani do mnie zadwoniła i mówi tak: "Pani Renatko , ja przeliczyłam wszystko i wyszło mi ze stac mnie na dołozenie 100 zl do tego transportu , niech ta sunia tam juz nie siedzi , a pozatym ja jestem niecierpliwa jak dziecko ;płaćcie za ten transport i niech ona juz jedzie" :):) Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='NiJaSe']Elmirkoooooo Pani do mnie zadwoniła i mówi tak: "Pani Renatko , ja przeliczyłam wszystko i wyszło mi ze stac mnie na dołozenie 100 zl do tego transportu , niech ta sunia tam juz nie siedzi , a pozatym ja jestem niecierpliwa jak dziecko ;płaćcie za ten transport i niech ona juz jedzie" :):)[/QUOTE] Dobra, to ja dzwonię. Najwyżej mnie powieszą za uszy za zawracanie tyłka w sobotę;) Quote
NiJaSe Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 hehe a ja normalnie pokochalam tą kobiete :D:D niesamowita jest Pisz mi w razie co smska bo nie wiem czy będe pod netem heh Mru mnie wkrecila w takie o cos i mam zajęcie :evil_lol: [url]http://www.dogomania.pl/threads/186507-Znaleziony-m%C5%82ody-haszczak-w-okolicy-Wyszkowa-[/url]!!!!! Quote
magenka1 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Cioteczki a to głosowanie trwa do końca maja? bo chyba można już się cieszyć że wygrało schronisko W Białej :) Quote
kinga_kinga7 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [quote name='magenka1']Cioteczki a to głosowanie trwa do końca maja? bo chyba można już się cieszyć że wygrało schronisko W Białej :)[/QUOTE] chyba trwa do 31,albo do dzisiaj Quote
Finetta Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Koniec 31.05 . godz. 24:00. Jeszcze ok 28 godzin. powinno się udac. W głosowaniu dogo brało udział 860 osób, z czego [b]405[/b] głosowało na BP W KrakVecie zagłosowało już 591 osób,w tym na Białą Podlaską[b] 311 -52%[/b]. Quote
elmira Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 03.06 br Lotka jedzie do domu, do Warszawy. Sunia pomyślnie przeszła sterylizację. Pojedzie już wygojona :) Quote
kinga_kinga7 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 [quote name='elmira']03.06 br Lotka jedzie do domu, do Warszawy. Sunia pomyślnie przeszła sterylizację. Pojedzie już wygojona :)[/QUOTE] no to super:) Nareszcie Lotka będzie w domku,a znalazł się jakiś transport? Quote
elmira Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Tak, wygląda na to, że 03.06 będę w Białej:) Pierwotnie do Siedlec miała podwieźć Lotkę Jostel, a ja z Siedlec. Może uda mi się odwiedzić schronisko? Ale było by super! Quote
Recommended Posts