agamika Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Poznałam ja jako KOsę , na spacer wychodziła w zasadzie przy okazji innej psiny z jej boksu . I zawsze słyszłam, zeby zbytnio z Kosą sie nie spoufalać, ze była zwrócona z adopcji 4 lata temu, Pani w bloku sobie z nią nie radziła. Kosa ponoć swoje wymuszała (warczeniem ? kłapaniem - tego nikt juz nie wie ) ... Nie wiem czy to była prawda czy baba to tylko zmyśliła, bo psa juz nie chciała ... trzeba by mieć czarodziejska kulę ;). Bo ja ze strony czy to Kosy jeszcze czy jej drugiego alterego Miśki nie zaznałam żadnych agresywnych zachowań. KOsa na spacery bardzo często wychodziła z P.Małgosią, moze to ją odmieniło ? .. I właśnie na prośbę Pani Małgosi Kosa dostała nowe imię bardziej pasujące do charakteru suni :loveu: . I tak Kosa została MISIĄ Misia jest mieszańcem sznaucera średniego (jest większa ) . Ma bardzo nietypową sierść , lekko szorstką w dotyku . Misia ma ok 8miu lat , ale dusze szczeniora . ZROBI WSSZYTKO zeby wyjść na spacer , jeszcze zanim sie drzwi otworzy ona juz sie przeciska, zeby sama głowę w smycz włozyć ! depta przy okazji inne psy :evil_lol: rozpycha sie bokami ... Misia uwielbia biegać , zabawy patykiem to sama frajda , przeciąganie sie i hasanie . A wystarczy podrapać ja po zadku zeby wysłać ją do nieba ;) jest rozbrajająca . Bardzo grzecznie poddaje sie wyczesywaniu . Do ludzi jest otwarta , na inne psy raczej nie zwraca uwagi . Kiciusie podobno jednak juz nie bardzo toleruje ... Być moze początkowo w nowym domu będzie próbowała stawiać na swoim .. ale na pewno nie jest to chodzący potwór , któremu należy sie imię Kosa. Ten cudaczek od stycznia 2005 roku nieustannie przesiaduje w murach schroniskowych :-( .. czy w końcu je opuści ? namiary : 889 628 346 [email protected] Quote
karusiap Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 oj Misia jest naprawde cudowna:loveu: Quote
agamika Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 :diabloti::evil_lol: i Misia w biegu .... Quote
malawaszka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 hura hura mamy wątek :laola: :loveu: Quote
Patia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ale piękna !! Na tych zdjęciach wydaje mi się bardzo duża , może przez to futerko , jest prześliczna :loveu: Quote
agamika Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 bo ona jest tak .... potęzna dosyc, zjeść lubi ruchu mało.. tłuszczyku sie nazbierało mozna powiedzieć ze ona tak w połowie wielkosci jest miedzy średniakiem a olbrzymem :evil_lol: .. tak w okolicy kolana jest na wysokość , ale masa dodaje jej optycznie jeszcze wielkości :shake: Quote
malawaszka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Sznaucer średni do adopcji sznaucery średnie (814490898) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Sznaucerka średnia mix - 4 lata w schronisku! : Adopcja Sznaucerów : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl MISIA kochana mix sznaucerka (4214) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl nie mogę dodać na alegratkę :crazyeye::angryy: od kiedy jest limit 25 ogłoszeń??!! :angryy: Quote
bahlsa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='malawaszka'] nie mogę dodać na alegratkę :crazyeye::angryy: od kiedy jest limit 25 ogłoszeń??!! :angryy: po ogłoszeniach psów u missieek i naszych krakowskich musiałam rejestrować się na innym mailu (dobrze, że na tlenie są 3 :evil_lol:). Wrzucę Misię na alegratkę. Misia: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2504667_misia_kochana_mix_sznaucerka.html Quote
AMIGA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ale tu cisza na wątki Misi. A ona biedaczka już tak długo czeka w schronisku na domek :shake: Quote
malawaszka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 agamika nikt nawet nie zapytał o Misię? ja zapomniałam, że ona ma wątek :oops: za duzo tego za dużo :( Quote
AMIGA Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Niestety nikt nie pytał o dziewczynkę :shake: Quote
agamika Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 nikt , ani poł, ani głupiego zapytani , NIC ... musze ja wziac na spacer przy najblizszej okazji, bo juz dawno bida nie była Quote
AMIGA Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jaka tu cisza :-( A sunia dalej w schronisku Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 czy ja już pisałam, że ona wygląda jak owczarek pirenejski? Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 tfu - ale bzdurę pocisnęłam :roflt: nie pirenejski a pikardyjski owczarek!!! zobacz Quote
agamika Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Chciałam dzis Misie wyprowadzic, ale sie nieudało .... przetasowania takie porobili, ze nie mogłam jej znajsc wpierw , a pózniej nie było nikogo komu by sie chciało ja z boksu wyjąc... za to oczywiście wciśnięto mi ranno i nnego psa .... SUNIE MIX sznaucera , chyba sredniaxczke , ale mniejsza od AMigi Amigi . 6cioletnia sunia , zrzeczona i po obserwacji, bo własciciela ugryzła... PIes na spacerze przemiły , wpinajaca sie na kolana, umyła mi uszy . Trochę uparciucha jest w niej, w stresowej sytuacji potrafi kłapnąć ( na obserawcji jak była, ale to nawet pracownica mówiła, ze to było stresowe ... ) - ale przemiła suczka, całkiem niezle dogadujaca sie z innymi sukami ... zdj.ęcia mam Quote
malawaszka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 dla mnie to nie jest mix - jest sliczna - może i mniejsza ciut niż średniak, ale nie mix wrzucam sobie tu zdjęcia żeby do allegro przekleić cudo!!!! Jeszcze miesiąc temu Luna była szczęśliwa, miała dom, opiekuna, swoją podusię... A teraz? Zimny schroniskowy boks, hałas setek psów na około i ogromny strach, tęsknota - na to została skazana przez swojego "Pana", który bez mrugnięcia okiem zostawił ją tu po 6-ciu latach wspólnego życia. Luna wszelkimi sposobami próbuje zwrócić na siebie uwagę, prosi o ratunek - przecież TO miejsce nie jest jej domem, jej miejsce jest przy człowieku. Uwielbiając pieszczoty wspina się przednimi łapkami na kolana wolontariuszy podczas spaceru, rozdaje buziaki, myśląc ze zabierają ją do domu. Niestety ... sunia musi wrócić do zimnego boksu, niepewnego jutra i samotności. Luna jest niewielką przyjazna sznaucerką średnią, czekającą na nowy odpowiedzialny dom, w którym nie będzie zabawką, ale członkiem rodziny. Sunia zgadza się z innymi psami. Jest wysterylizowana. Kraków 889 628 346 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3487667_sznaucerka_srednia_szuka_domu_sliczna.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Sznaucerka-srednia-pan-oddal-mnie-do-schroniska,8487 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Sznaucerka-srednia-za-co-pan-oddal-mnie-do-schroniska-W0QQAdIdZ183203961 http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/9027/ Quote
malawaszka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 i obie dziewczynki są tu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=895353795 Quote
Recommended Posts