Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki za namiary. Na www.wyzel.pl trochje jest ale niestety maluchów nie ma. Beda jak na zlośc 3 mioty w czerwcu :(

Zdobyłam numery na czeskie hodowle. Jesli ktoś bedzie zainteresowany prosze do mnie :)

Podzwonie i zobaczymy moze sie uda :) Dam znac!

Posted

Hurra :angel: :smilecol: :B-fly:

znalazłam jedna hodowlę w Tarnowie, maja szczeniaki, myslę, że gdzies za ok 2 tygodnie psiak będzie juz w domu. Żałuję, że nie wczesniej ale jest kapitalny remont kuchni. nie możemy sie już doczekać. Piesek skończył wlasnie 2 miesiące!!!

Posted

@ aga1215

Niestety nie fousek, tylko wyżeł niemiecki szorstkowłosy. Ale duzej róznicy między nimi nie ma. Przeraża mnie tylko podróz. Jestem z Wrocławia i do olesna bo tam dokładnie jest hodowla jest KAAAWAŁ drogi.

Ale cóż, gaz w aucie jest więc pojedziemy!

Posted

Olcia - jeszcze wczoraj miał być fusek z Tarnowa? Wyżeł szorstkowłosy jest nieco większy (ponad 60 cm i 30-35 kg) od fuska, ale za to jest psem wszechstronnym (tylko nie obronnym!!! na szczęście), ale za to jest bardzo czujny :P Jakiej maści będzie pies Twojego KOLEGI?

Posted
Olcia - jeszcze wczoraj miał być fusek z Tarnowa? Wyżeł szorstkowłosy jest nieco większy (ponad 60 cm i 30-35 kg) od fuska, ale za to jest psem wszechstronnym (tylko nie obronnym!!! na szczęście), ale za to jest bardzo czujny Jakiej maści będzie pies Twojego KOLEGI?

Tak jeszcze wczoraj miał być Fousek nie dokładnie z Tarnowa, dzis sie tego dowiedziałam( okazało się, że to Olesno a to jkest blisko Tarnowa). Ten piesek był tam skąd bierzemy niemieckiego. Piszę był bo dzis rano został sprzedany :(

No ale na szczescie sa jeszcze szorsciuchy niemieckie.

Co do maściu to dokladnie jeszcze nie wiem, dowiem się ze zdjęcia albo dopiero na miejscu. Jak mi mówił hodowca to jeden jest ciemniejszy drugi jasniejszy. Zobaczymy, który wybierze... ;)

A ten piesio będzie w zasadzie na równi mój jak i mojego chłopaka. To znaczy będzie mieszkał z nim, ale na spacerki będzie z nasza Kofi odbywał. Ja mam majorkę, szukalismy też podobieństwa gabarytowego by w przyszłości mogły sie razem bawić.

Mam prośbę do ciebie, napisz mi prosze troszke o wyzełku jaki ma charakter, jak sie zachowuje na co dzień, co lubi itp. Czytalismy wszystko co jest możliwe w necie, ale chciałabym wysłuchac informacji od osoby która takiego pieska ma.

Z góry dziekuje :)

I buziaki dla Wekusia!

Posted
(tylko nie obronnym!!! na szczęście)
Czegoś tu nie rozumiem... przecież wyżły to przede wszystkim psy myśliwskie! Więc co rozumiesz przez "nie tylko pbronnym"???
Posted
(tylko nie obronnym!!! na szczęście)
Czegoś tu nie rozumiem... przecież wyżły to przede wszystkim psy myśliwskie! Więc co rozumiesz przez "nie tylko pbronnym"???

No i masz prawo nie rozumieć - pomyliły mi się tu dwie osoby szukające psy, ta druga szukała psa, aby ją (jego) bronił w czasie wieczornych spacerów, przepraszam i dzięki za zauważenie błędu :oops: