FikuMiku Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Witam, W ten poniedziałek na rynku w Sandomierzu widziała błąkającego się [B]brązowego Pinczerka Miniaturkę[/B]. Pies był skrajnie wycieńczony, utykający na tylną nogę, wszystkie kości na wierzchu. Trochę nie ufny ale myślę, że na jedzenie podszedłby do człowieka. Zapytani ludzie na rynku mówią, że błąka się już od 1 listopada! Głównie po rynku, ul. Żydowskiej, zielonych okolicach za starówką w kierunku doliny, podobno był również widziany na ul. Słowackiego. Piesek jest mały i przestraszony, wygląda już bardzo niedobrze :placz: Wszyscy mówią, że widują go regularnie ale nikt nie kwapił się, żeby pieskowi pomóc. :angryy: Ja jestem z Warszawy, w Sandomierzu byłam tylko na Weekend, chciałam go złapać, ale przewodnik mnie zagadał i piesek zniknął mi z oczu. Może, jeżeli jest tu ktoś z Sandomierza, mógłby poszukać tego pieska, popytać o niego. Ja mogę się nim zaopiekować, jeżeli będzie taka konieczność! Dzisiaj musiałam wrócić do domu i serce mnie strasznie ściska, za tą bidę. Proszę bardzo o pomoc! Quote
FikuMiku Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Naprawdę nikogo nie ma z tych okolic? :placz: Quote
malagos Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Z Sandomierza chyba tylko ojciec Mateusz, ze tak sobie pozwilę na dowcipek :roll: Podnoszę, wazne! Quote
Soema Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Fikumiku jestem w Sandomierzu akurat, będę do niedzieli. Jadę niedługo na miasto, poszukam. Ale.. ja nie wiem, gdzie go wziąc na dworze mieszka moja Sunia - nie toleruje psów/szczeniaków. A w domu jest mój tymczasowicz, bokser Denis, który jest bardzo zazdrosny o psy.. Poszukam tego psa, będę myślała, co dalej jeśli go znajdę. Jesteś z Warszawy? Jeśli tak, to transport, by może był ale do Rembertowa.. O ile go znajdę. Napisz do Betel, ona tez z Sandomierza. mój numer, 660 78 13 87 Quote
FikuMiku Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Do góry, może ktoś jeszcze zauważy! Quote
malagos Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 I co, ciekawe, czy jest gdzieś, błąka sie? Quote
Soema Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Nie widziałam go nigdzie, ale będziemy szukać. Wici rozpuszczone.. Quote
Finetta Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Dzisiaj rano na Rynku był (prawdopodobnie,bo nie dał się do siebie zbliżyć) ten piesek. Mały, brązowy, ratlerkowaty,nie utykał tylko" zamiatał nóżkami" przy bieganiu. "Stali bywalcy Rynku" go dokarmiają,wygląda dość kiepsko,ale nie tragicznie. Nie mam pojęcia, czy da się złapać. Quote
Soema Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Ja dopiero na Święta będę w domu, szukaliśmy go w sobotę, ale nigdzie go nie było. Nie wiem kogo prosić o pomoc w złapaniu, to 'towarzystwo opieki nad zwierzętami' to jakaś pomyłka... a wetów w Sandomierzu też nie mamy za dobrych, żeby pomogli jakoś.. Quote
Bushido Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Hej ludzie, co się stało z tym psem?? Soema co masz na myśli mówiąc : to 'towarzystwo opieki nad zwierzętami' to jakaś pomyłka??? Chodzi ci o to stowarzyszenie przyjaciol zwierat?? Quote
Bushido Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Hej ludzie, co się stało z tym psem?? Soema co masz na myśli mówiąc : to 'towarzystwo opieki nad zwierzętami' to jakaś pomyłka??? Chodzi ci o to stowarzyszenie przyjaciol zwierzat?? Quote
Soema Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Bushido']Hej ludzie, co się stało z tym psem?? Soema co masz na myśli mówiąc : to 'towarzystwo opieki nad zwierzętami' to jakaś pomyłka??? Chodzi ci o to stowarzyszenie przyjaciol zwierzat??[/QUOTE] A jest w Sandomierzu jeszcze jakieś inne? Ja niestety nie wiem, co się stało z tym psiakiem.. Quote
AgusiaW Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Moj mąż jest dzisiaj w Sandomierzu,powiem żeby się rozglądnął moze go znajdzie. Quote
Finetta Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Na miejscu(Sandomierz Stare Miasto) ma się kto rozglądać. Pies nie pojawia się od grudnia. Wcześniej widywała go dziewczyna,która ze mną pracuje. Mieszka na Starym Mieście- ma psa i wychodziła z nim w okolice gdzie widywano psa. Quote
Recommended Posts