Alicja Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']no to jeszcze 2 zdjątka ;) [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177896.jpg[/IMG] grzecznie czekamy na pańcie :p [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177897.jpg[/IMG][/quote]składam reklamacje :oczków nie widze :razz: Quote
marlena924 Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Piękny psiaczek :multi: :multi: :multi: Quote
r_2005 Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']r_2005 to ta sama gaja a oprócz ciałka to i chyba taka mądrzejsza się zrobiła :cool3:[/quote] Futerka też ładnego nabrała. Jest fajowa:loveu: Quote
sota36 Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']jak była w schroniku, znaczy się jak ją zabierałam to ważyła 22 kg :-( a teraz dziewczynka już sobie waży ok. 35 kg :p[/quote] - to niezle - moj 34 kilo, schudl jakies 2 kilofgramyna RC, ale poza tym super gabaryty! Quote
lespaa Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Joluś już Ty nie zachwalaj Gutka, nie reklamuj bo i tak gajusia ma już swoja Milosc - Madzie. Ale mimo tego zapowiedzialam Danonkowi że ma się ukulturalnic i zabiegać o Gajusie bo innej synowej sobie nie wyobrażam :lol: Madziu z wielką radością do was zaglądam ;* Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 [quote name='sota36']- to niezle - moj 34 kilo, schudl jakies 2 kilofgramyna RC, ale poza tym super gabaryty![/quote] o kurde to moja gaja jest chyba za grubaaa :???: [quote name='lespaa']Joluś już Ty nie zachwalaj Gutka, nie reklamuj bo i tak gajusia ma już swoja Milosc - Madzie. Ale mimo tego zapowiedzialam Danonkowi że ma się ukulturalnic i zabiegać o Gajusie bo innej synowej sobie nie wyobrażam :lol: Madziu z wielką radością do was zaglądam ;*[/quote] ciesze się bardzo, że podoba się nasza galeria i zapraszamy częściej :p Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 niuch niuch [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177898.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177899.jpg[/IMG] Quote
lespaa Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']o kurde to moja gaja jest chyba za grubaaa :???: danonek - chlopak o wadze 36 kilosów :multi: na rc, marchewkach, makaronie i mięsku :p Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 [quote name='lespaa']danonek - chlopak o wadze 36 kilosów :multi: na rc, marchewkach, makaronie i mięsku [/quote] tak patrycja, tylko twój danonek i gucio joli to ma sporo sierści a moja gaja?kilka kłaczków:-( już normalnie się doczekać niemogę kiedy te kudełki jej odrosną i będzie taka ladna jak wasze psiska :p Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 moja ślicznotka z zaślinionym pycholem i jęzorem na wierzchu :cool3: [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177900.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']moja ślicznotka z zaślinionym pycholem i jęzorem na wierzchu :cool3: [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177900.jpg[/IMG][/quote]:multi: i jaką ma fajną grzywkę na bakier ;) Quote
lespaa Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']tak patrycja, tylko twój danonek i gucio joli to ma sporo sierści a moja gaja?kilka kłaczków:-( już normalnie się doczekać niemogę kiedy te kudełki jej odrosną i będzie taka ladna jak wasze psiska :p[/quote] madzia jesli moge Ci doradzic srodek na piekne ale uwaga geste wlosy to polecam moj sposob - len do jedzenia - zmielony ok. 1 lyzka na miske codziennie. Sierść po tym gęstnieje, robi się lśniąca a i len działa osłonowo na żołądek psa, więc same plusy. Tylko żebyś sie potem nie skarzyla ze z czesaniem nie nadąrzasz :lol: Quote
sota36 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Tak , Patrycja ma racje, tyle, ze na uklad pokarmowy sam suchylen podobno nie daje wiele - tzeba gotowac i podawac taka "glutke", to i wtedy uklad pokarmowy jest super i siersc, lec UWAGA - nie kupuj odtluszczonego, bo nie ma takich wlasciwisci, ani torebek - tylko ziarenka! Quote
Gosiek Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Cześć Madziu :p Teraz masz już kolejna wielbicielkę Gajeczki :p Uwielbiam briardziki - cudnie ja odmieniłaś.. aż sie nie chce wierzyć ze takie psiaki trafiaja do schronisk:shake: Ech co za durni ludzie :mad: Quote
Gosiek Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Aaaa jeszcze mi sie przypomniało.. problemy w czesanku podobne choć ja mam mini ;) Wiec po pierwsze nie wycinajcie dredzików... kupcie sobie nożyczki [B]jednostronne degażówki [/B]- wystarczy takimi dosłownie raz ciapnąć i dredzik sie pięknie rozcina i daje wyczesać :p a włosa tyle sie nie traci co przy wycinaniu :cool1: No i warto by zainwestować w jakąś odżywkę z oliejkiem która ułatwia rozczesywannie kołtunów - z 1AllSystems jest taka odżywka - nawet dla bigyorka będzie OK :cool1: - rozrabia sie ja z wodą i psika bezpośrednio na kołtunki/dredziki/filce :p - dzięki temu włos jest sliski i nie dość ze kołtunki się ślicznie rozczesują to na dokładkę nieźle zapobiega tworzeniu się kolejnych :) Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 [quote name='lespaa']madzia jesli moge Ci doradzic srodek na piekne ale uwaga geste wlosy to polecam moj sposob - len do jedzenia - zmielony ok. 1 lyzka na miske codziennie. Sierść po tym gęstnieje, robi się lśniąca a i len działa osłonowo na żołądek psa, więc same plusy. Tylko żebyś sie potem nie skarzyla ze z czesaniem nie nadąrzasz :lol:[/quote] no to super, będziemy szukać lenu ;) gdzie go można dostać? a stosujecie szampony z olejem norczym? jakie odżywki?ile razy? [quote name='Gosiek']Cześć Madziu :p Teraz masz już kolejna wielbicielkę Gajeczki :p Uwielbiam briardziki - cudnie ja odmieniłaś.. aż sie nie chce wierzyć ze takie psiaki trafiaja do schronisk:shake: Ech co za durni ludzie :mad:[/quote] bardzo się cieszę, że i Tobie się Gaja spodobała, nie powiem, bo Axelek też zagnieździł się w moim serduchu, my maniacy kudłaczy mamy chyba obsesje :) [quote name='Gosiek']Aaaa jeszcze mi sie przypomniało.. problemy w czesanku podobne choć ja mam mini ;-) Wiec po pierwsze nie wycinajcie dredzików... kupcie sobie nożyczki [B]jednostronne degażówki [/B]- wystarczy takimi dosłownie raz ciapnąć i dredzik sie pięknie rozcina i daje wyczesać :p a włosa tyle sie nie traci co przy wycinaniu :cool1: No i warto by zainwestować w jakąś odżywkę z oliejkiem która ułatwia rozczesywannie kołtunów - z 1AllSystems jest taka odżywka - nawet dla bigyorka będzie OK :cool1: - rozrabia sie ja z wodą i psika bezpośrednio na kołtunki/dredziki/filce :p - dzięki temu włos jest sliski i nie dość ze kołtunki się ślicznie rozczesują to na dokładkę nieźle zapobiega tworzeniu się kolejnych :smile:[/quote] napewno z rad skorzystamy, juz za tydzień planuję porządnie się za nią wziąść ( kąpiel czesnie czyszczenie uszek pazurki etc. ) żeby zaczęła bardziej przypominać wasze chodzące cudenka ;) Quote
sota36 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Len w ziarenkach kupujesz np w zielarskim lub aptece za 2 zlote. Szaamponu z olejem norczym nie stosuje!!! Zmiekcza wlos!!! A to nie jest pozadane!!!! Quote
Gosiek Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']no to super, będziemy szukać lenu ;) gdzie go można dostać?[/quote] siemię lniane kupisz w sklepach spożywczych - w każdym większym (takim większym niz miniosiedlowe) widziałam wiec nie ma problemu - ostatecznie w aptece mozna kupić.. później trzeba niestety zmielić...... Ja mam fajnie bo mogę kupować zmielone siemię - na bazarku ;) Cieszę sie ogromnie że minibraiardzik :lol: czyli mój Axio Ci sie spodobał... wspaniale yoraski i briardy razem wyglądają - kolega z yorkowego forum ma obie rasy :loveu: ach jak ma fajowo :loveu: Quote
Gosiek Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='sota36']Len w ziarenkach kupujesz np w zielarskim lub aptece za 2 zlote. Szaamponu z olejem norczym nie stosuje!!! Zmiekcza wlos!!! A to nie jest pozadane!!!![/quote] ja kiedyś uzywałam olejku norkowego ale.... jak dla mnie nic specjalnego - tzn nic na lepsze z włosem się nie działo ;) Ale za to olejek z pierwiosnka jest OK do rozczesywania kołtunków i natłuszczania miejsc narażonych na kołtunki ;) przynajmniej u yorasków się sprawdza :razz: Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 dobra będziemy sprawdzać metodą prób i błędów ( i porad!!) aa właśnie a jak z witaminkami?biotyna?czy już nie stosujecie dodatkowych dodatków (masło maślane:lol: ) Quote
Daga_i_Oskar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 a ja to bym tak poprosiła jakieś foteczki Gajusi jako jedno z życzeń noworocznych :lol: :lol: czy dałoby się je spełnić :oops: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec']dobra będziemy sprawdzać metodą prób i błędów ( i porad!!) aa właśnie a jak z witaminkami?biotyna?czy już nie stosujecie dodatkowych dodatków (masło maślane:lol: )[/quote] biotyna+cynk = KERABOL świetne, polecam!! stosowałam na Oskarku jak miał problemy ze skórą, a także bardzo dobrze oddziałowuje na włos. Robi się przede wszystkim lśniący i ładny, nie jest łamliwy no i na jakość także wpływa :) Quote
sota36 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 A my polecamy vita wet - do zakupu u weta - poprawe widac po 2 "flaszeczce' - my chyba zaczniemy znow, opraparat z biotyna stoosowany u psow i kotow przed wystawami. No i obowiazkowo len!!!! Quote
madzia20sosnowiec Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 dobraaaaaaa :) kuracja obowiązkowa :) a teraz troche jeszcze z sesji parkowej :cool3: [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177901.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177902.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/177903.jpg[/IMG] Quote
daga10011 Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Sliczna jest Gaja:loveu: .No i jaka zmiana w wygladzie-widac ze zadbana,szczesliwa psica :loveu: Quote
Recommended Posts