Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiara jedzie podobno juz do Astaroth

Bigielek został niestety sam :-(

Ale są już jakies pierwsze deklaracje na Niego - może gdzies znalazłby się jakiś kącik dla biedaka?

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Fizia[/B], dorzucisz do pierwszego postu link do jego wątku?

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/zostal-sam-w-psim-piekle-na-cito-potrzebne-deklaracje-dt-nim-zginie-pod-kolami-173153/[/url]

Posted

Jasne, zaraz dorzucę

A tu zebrałam deklaracje z wątku ogólnego

Czyli na Bigielka by było tak:

Ata - 10 zł

Ika& Sonia z Mamą - 50 zł - Ika musisz uściskać Mamę :loveu:

Furciaczek - 20 zł miesięcznie

Almez_moi - 10 zł miesięcznie

Kama - 120 zł jednorazowo na cały rok

Mtf zalesie - 30 zł miesięcznie

czyli jest 240 zł - kurcze, całkiem niezle to wygląda, tylko jeszcze jakieś miejsce

Posted

[quote name='Astaroth']hmm najpierw słyszałam że tak, potem że jednak nie, ale ostatnio znowu kilka osób mówiło że to jednak ten więc przyjełam tą ostatnią wersję.[/QUOTE]

To może wklej zdjęcie tego pieska, który przyjechał i porównamy z resztą zdjęć
albo wyślij do mnie [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

Czy Kumpel to Kumpel tego nie wiem, wydaje mi się że tak, ale mogę zrobić zdjęcia porównawcze jutro. Kumpel był przestraszony po przyjeździe, ułożył się w przedsionku i udawał że go nie ma, wieczorem zdecydowanie się ożywił, właził na kolana i prosił o głaskanie, wpuściliśmy go na chwile do domu i już nie chciał wyjść tak jakby przypomniał sobie co to jest dom o ile kiedyś taki miał. Niestety na inne psy reaguje strachem co mój pies pewnie by wykorzystał wiec w domu nie mógł zostać. Oprócz tego to bardzo miły psiak, nie wiem jak on sobie radził na ulicy bo jak się dziś rozpadało to nawet na spacer nie chciał wyjść, położył się na posłaniu i trzeba go było na siłe wyciągać :)
Co do Kiary to jest zdecydowanie bardziej przestraszona, na wszystkie psy reaguje powarkiwaniem. W tej chwili zakwaterowałam ją w domu w łazience, nie jest źle, ma posłanie, łazienka ma okno więc po ciemku nie siedzi a przynajmniej ma kontakt z ludźmi, a to jej się przyda, bo wydaje się bardziej "zdziczała" niż Kumpel. Jak Sunny pojedzie do DS to zakwateruje ją w jej boksie bo narazie bałam się umieścić ją z Kumplem, to jednak co innego na ulicy a co innego w pomieszczeniu do którego nie są przyzwyczajone, nie wiem jak by zareagowała, bo jak mówie na razie na wszystkie psy nawet na Kumpla powarkuje i chowa się za moimi nogami. Zobaczymy jutro, może stres już minie i zaakceptuje inne psy.
A tak oprócz tego to piękny pies, ma przepiekne brązowe oczy, i takie hmm mądre jeśli tak o oczach można powiedzieć. Oprócz tego jest młodziutka, nie wiem czy ktoś już próbował określić jej wiek, jak dla mnie nie ma jeszcze roku. Obawiam się tylko że jest ryzyko ciąży, nic wprawdzie nie widać, ale słyszałam że dwa miesiące się błąkała, może ktoś kto ją tam dokarmiał coś powie na ten temat, czy nie miała cieczki jakoś niedawno, albo czy nie rodziła. Proszę o jakieś informacje bo nie wiem czy trzeba się spieszyć ze sterylką, bo usypianie szczeniat to średnia przyjemność. No to właściwie tyle, Kiara zjadła ładnie kolacje, natomiast Kumpel gardzi suchym Belcando, wczoraj było chłodniej więc psy dostały dodatek mięsa do suchego więc oblizał chrupki i zostawił :)
Mam nadzieje że będzie jutro trochę słońca tak żeby zrobić ładne zdjęcia, bo ze znalezieniem Kiarze domu nie powinno być problemu. Piękna, młoda i w miare nie duża więc do mieszkania w bloku się nadaje, jest troche większa od Sunny.

Posted

dziekujemy nat za wiadomosci:)))mam nadzieje,ze szybko wyjda na prosta psiaki:)w takim razie jak porobisz zdjecia to dawaj je tu i zajmiemy sie szukaniem domu bo kumple chyba juz adopcyjny:))co do kiary trzeba by sie upewnic w sprawie tej ciazy..przepraszamy astaroth za troche zamieszania bo widze ,ze masz tam teraz istny meksyk:(jesli potrzebujesz jakiejs pomocy mow:)jeszcze raz dziekuje ze ich przyjelas:))

Posted

nie było mnie przez weekend na dogo a tu tyyyyyyyyyle się działo ... dobrze, że Kiara i (jak mniemam) Kumpel są już bezpieczne ... teraz może być już tylko lepiej

Posted

Super, że psiaki już bezpieczne - teraz został tylko Kaj...

A co do Kumpla - nie jestem pewna, czy czegoś nie mieszam, ale tam chyba było rodzeństwo - ktoś wziął do domu jego siostrę, tak? To może ten Kupel - nie Kumpel to kolejny z rodzeństwa :roll:[U][B]
[/B][/U]

Posted

Siostrę Kumpla ma u siebie Anita_happy

Astaroth, a ze zdjęć wydaje Ci się, że to ten sam pies?

[IMG]http://images47.fotosik.pl/221/b7f22dfa089b0ec6med.jpg[/IMG]

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images38.fotosik.pl/218/5ea8e004bbdb7f63med.jpg[/IMG][/URL]

Kaj może jechać do Mielca do hoteliku - potrzebny trasnport

Kama napsiała o Nim

[I]o kaju napisze wieczorem - przylepa jakich mało... idealny do adopcji, jakbym mogła to bym go zatrzymała[/I]

Posted

trochę wątków sie porobiło...
ten ma Kaj..

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kaj-juz-bezpieczny-potrzebne-deklaracje-transport-szydlowiec-radom-mielec-173153/index9.html[/URL]

Posted

Już wysłałam ten numer - rpzepraszam, ze dopiero teraz

Jeśli chodzi o wpłaty - doszły takei pieniążki dla Kumpla

Poker od p. Anety - 20 zł (04.11)
Ika&Sonia z Mamą - 40 zł (04.11)
Markofix - 250 zł (05.11)

:loveu:

Posted

walcze o jakieś ładne zdjęcia ale nie ma ani grama słońca, a przy takim świetle wychodzą beznadziejne :(
Podeślę jakieś dzisiaj, tak żeby coś było a najwyżej ładniejsze doślę jak pogoda się poprawi.