Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MISIEK czeka na swoj kochajacy dom juz ponad dwa miesiace!!!

POMOZMY MU ZNALEZC KOCHAJACEGO LUDZIA!!!

Na poczatku wrzesnia trafil pod kola samochodu gdzies w okolicy Gory Kalwarii. Na szczescie ktos zadzwonil po pomoc - do wolominskiego Ambuwetu. Kawal drogi (info dla tych spoza Mazowsza: ok. 50 km), ale Pogotowie Ratunkowe dla Zwierzat zdazylo na czas i Misiek zostal uratowany. :multi:

Mial zwichniety lokiec, liczne krwiaki i problemy z wyproznianiem, wymagal wiec dluzszej hospitalizacji, ale rokowania od poczatku byly dobre. Teraz, po dwoch miesiacach spedzonych pod troskliwa opieka lekarzy z Ambuwetu, Misiek jest juz gotowy, aby pojsc do domu... tylko nie ma domu!!!

UWAGA!
Chociaz Misiek nie mial czipa ani adresowki, z pewnoscia mial wczesniej wlasciciela. Mial dwie obroze, w tym jedna przeciwpchelna, byl spokojny, zadbany, "domowy".
Moze ktos slyszal o wilczastym kundlu, ok.10 lat, ktory zaginal na poczatku wrzesnia w okolicy Gory Kalwarii?

Chcialam tu wstawic foty, ale slowo daje, nie pamietam, jak sie to robi... Miska w czasie akcji ratunkowej oraz w chwili obecnej, mozna obejrzec w pelnej krasie tu:

Kundel Polski - Szpital Fundacji Serce Serc: Strona 2

Jesli dawny wlasciciel sie nie odnajdzie, Misiek musi pojsc do nowego domu. Nie moze przeciez tracic czasu w lecznicy, czyz nie? :eviltong:

Pomozmy Miskowi!

wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt:[FONT=Verdana] tel. 0-22 787-04-21 lub tel. kom. 660 444 111 (w godz. 10.00-21.00).[/FONT]

Misiek jest pod opieka Fundacji Serce Serc, obecnie znajduje sie w lecznicy Ambuwet w Wolominie, gdzie po wczesniejszym umowieniu mozna go poznac osobiscie i sie zakochac :loveu:

A tutaj jest Miśkowe allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=825864434

28/11/09 -
bardzo prosimy o pomoc w rozklejaniu ogłoszeń!
Misio jest starszym psem, może zainteresuje się nim również ktoś starszy, kto niekoniecznie musi szaleć po necie. Potrzebni są chętni do rozklejania ogłoszeń w całej Polsce (bo jak znajdzie się domek, to i transport się znajdzie!). Ogłoszenia są zrobione - jeśli ktoś chce pomóc, serdecznie zapraszam na priva!

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

napisałam maila do Goś, która umie robić bannerki, mam nadzieję, że jak wróci z pracy to zajrzy.
a jeśli chodzi o aktualne fotki i info, to trzeba poczekać, aż przyjdą Laura1108 i Kinia1984, one są na bieżąco z Miśkiem.

ja bym zrobiła plakaty (tylko potrzebuję naprawdę ładnego zdjęcia) i wysłała mojej Mamie, żeby rozkleiła w Kobyłce (zaraz obok Wołomina, gdzie Misiek jest). bo tak sobie myślę, że taki starszy pies pasowałby to starszej / w średnim wieku osoby, a tacy ludzie niekoniecznie szaleją po internecie.
(żeby nie było, że się matką wysługuję ;) - ja mieszkam zagranicą, więc własnoręcznie nic nie mogę teraz zrobić).

tylko męczy mnie jedna rzecz - ten pies został znaleziony w Górze Kalwarii. to kawał drogi od Wołomina. a jak ktoś go tam w tej Kalwarii szuka? zastanawiam się, jak bardzo znalezenie go zostało rozreklamowane w tamtej okolicy.

Laura, Kinia, ewentualnie ktoś inny, kto się orientuje - jak to dokładnie było?

bo to byłaby kicha trochę szukać nowego domu psu, za którym ktoś tam gdzieś tęskni...

Posted

Ja tez nie mam pojęcia czy były przeprowadzone poszukiwania jego poprzedniego właściciela:shake:
I masz racje, raczej osoby, do których szczególnie by pasował misiek nie zaglądają na dogo;)

Posted

Wszystko jutro! Odpowiem na maile i zrobię banerek z samego rana! Bo dopiero weszłam do domu i od razu oczywiście siadłam do kompa i... :razz: No cóż i chyba już dzisiaj jestem blisko przekroczenia pewnej granicy, bo Adam właśnie zorientował się, że ups, ale ja tylko przytakuję, ale myślami jestem na dogo... I nawet nie usłyszałam pytania... Więc zdecydowanie - będę jutro z samego rana ;)

Posted

Na wstępie powiem krótko jesteście cudowni nawet nie wiem czy te słowa wyraża to co o Was myślę ale nigdy mi się nie śniło , że obcy ludzie przyniosą mi kiedyś tyle wsparcia , może nie dokłądnie osobowo mi ale ... zakładam wątek , szukam pomocy , biedny Gapuś i staruszek Misio i pomoc nadchodzi już teraz nie ma , że później ... Kurcze łzy mi stoją w ślepiach ...

Dziękuję za założenie wątku dla misia wstyd mi , że zrobiły ten wątek osoby z tak daleka a ja tu jeszcez nie ale po prostu nie miałąm czasu , zasiadłam dziś i mówię sobie dzisiejsza noc będzie dla Misia bo kiedy dowiedziałąm się o Gapusiu i misiaczku we czwartek kiedy pojchałam do Ambuvetu to nie miałam chwili wytchnienia aby spokojnie wstrzelić się w czasie i założyc watęk postawnowiłąm , że po szytskich Świętyxh to zrobię ale nie zdążyłam .

DZIĘKUJĘ !!! Jak to się mówi w kupie siła :evil_lol:

P.S. Tekst do ogłsozenie sklecę dziś ale nie będzie to żaden piękny poemat bo nie potrafię takowych . Wczoraj przymierzałąm się do tekstu ale zasnęłam na kompie a przebudziłam się zerknełąm w monitor a tu jakieś bzdury wypisane chyba pisałam to co mi zaczęło się śnić coś między snem a jawą więc podziękowałam i polazłam jak ludź spać do łóżka :)

Posted

Oczywiście foteczki Misia mam staram się je robić zawsze jak tam jestem zaraz Wam wrzucę fotencje .

Póki co top napiszę cos o Miśku . To jest psiak fakt emeryt jednak gdyby trzymać się zasady ma się tyle lat na ile się czuje to zapewniam Was , że Misiunio czuje się pewnie na 2 latka . Kuśtyka na jedną tylna łapę ( zabijcie mnie ale nie pamietam prawa czy lewa ) , śmiesznie to wygląda bo to utykanie w niczym mu nie przeszkadza lata jak opętany po Ambuvecie . Jest bardzo enegiczny , ufny , nie ma żadnych urazów na psychice związanych z tymi przykrymi wydarzeniami , które go spotkały czyli ciężki wypadek .
Jest bardzo energiczny i raczej nie lubi stać w jednym miejscu więc dla niego potrzebna osoba aktywna mimo iż wiek na to nie wskazuje to zachowanie owszem . Spokojnie mogę go porównać do mojej suni , któa ma niespełna 2 lata myślę , że świetnie by się dogadali . Misio nie wykazuje agresji w obece nikogo i niczego kot , pies , człowiek .

Posted

Misio-emeryt 62 dni czeka na tego jedynego Pana (804921008) - Aukcje internetowe Allegro wyróżnione dla Ciebie Misiu :loveu:

Dobra mogę isć spokojnie spać .... do 8 no chyba , że me dziecię zlituje sie nad matką wariatką co to dogobakcyla dostała :evil_lol:

P.S. w razie co to dajcie znać wyedtuję ogłoszenie bo może być mało skłądne i nie ładne ale nic więcej mądrego do łba mego mi nie przyszło no i nie potrafię w html robićź aukcji :( :oops: ale mam nadzieję , że kiedyś się wstrzelę czasowo tak by się nauczyć tegoż podobno łatwego języka .

Posted

Wiedziałam, że Misiek wypiękniał!:loveu: Śliczny pysio.
lauro, Misiek nadal dostaje jakieś leki? Musi być pod stałą opieka weta?

Posted

O widzę, że nie zdążyłam z allegro - Misio już ma założone :) Sorki, ale naprawdę nie mogłam wczoraj zostać przy kompie po pracy. Zaraz machnę jakiś banerek... Tylko tak sobie myślę, że może zanim...albo chociaż w trakcie wielkich poszukiwań nowego domu dla Misia, przydałoby się jakoś go poogłaszać po okolicy, w której został znaleziony. Bo może jednak ktoś tam za Misiem tęskni... Może jest ktoś stamtąd na dogo. gosia.marta porobiłaby plakaty (z takimi zdjęciami to można się bawić! :cool3:)i ktoś mógłby je porozwieszać.
Wydaje mi się też, że można by zrobić dwa różne plakaty. Jeden o tym, że taki a taki Misiek szuka nowego domu i je porozwieszać właśnie po Kobyłce, Wołominie itp. A drugi, że Misiek został znaleziony i odratowany, i obecnie przebywa w Wołominie i je porozklejać w oklicach Góry Kalwarii... Albo mają tam może jakąś okoliczną gazetę, to tam dać ogłoszenie... Po prostu wygląda na to, że Misio kiedyś miał swojego człowieka i wydaje mi się, że mógłby chcieć do niego wrócić ;)

ps: A poza tym, to z opisu jego zachowania, brzmi jak moja Faza! :lol: Gdyby nie to, że sama mam ją 9lat, to w życiu nie uwierzyłabym, że pies ma już 10! Zresztą ona sama zdecydowanie się tym nie przejmuje :evil_lol: Nikt, nawet na dogo spacerach, nie chciał mi uwieżyć, że ten psiak już jest taki wiekowy :p I rzeczywiście, dla spokojnej starowinki to ona się nie nadaje:roll:

Posted

z tego co mi mowili w ambuvecie to ogloszenia jakies rozwieszali chyba w okolicy potracenia Miska...i chodzili po okolicznych domach...moze Misiek pare kilometrow przeszedl i jest z jakiejs innej pobliskiej miejscowosci...Jedno jest pewne ze misio mial dom...zna niektore komendy..Poza tym to bardzo sympatyczny psiak...taki z wielkim , kochajacym sercem:)Ciotki dziekuje za zalozenie mu wątku:loveu:

Posted

wiecie co, mnie to meczy, ze ktos go moze szuka. to, ze nie znalazl, nie swiadczy, ze mu nie zalezy. ludzie NAPRAWDE nie wiedza, jak szukac swoich psow, nawet jesli nie sa kompletnymi debilami.
jak pracowalam w schronisku w Londynie, to spotkalam dziesiatki ludzi, wieloletnich wlascicieli psow, ktorzy nie mieli zielonego pojecia, ze to jest glowne miejskie schronisko, do ktorego straz miejska i policja odwozi wszystkie znalezione psy z calego Londynu. a to schronisko jest W TYM SAMYM MIEJSCU OD PONAD 150 LAT!

wiec ja dzisiaj zrobie plakaty, tylko czy jest to ktos z okolic Gory Kalwarii i tych mniejszych miejscowosci tam, kto moglby je porozwieszac?
a poza tym zrobie ogloszenie na gumtree w dziale zgubiono/znaleziono zwierzaka i przejrze, jakie sa darmowe serwisy ogloszeniowe w powiecie piaseczynskim.

Laura, a Ty sie nie stresuj, ze nie robisz wszyskiego naraz - wlasnie po to jest tu duzo ludzi i internet, zebys jedna osoba nie musiala robic wszystkiego!

jak jestes z psem, to chyba logiczne, ze nie mozesz siedziec na kompie w tym samym czasie. powiem szczerze, ze ja kiedys dogo bardzo nie lubilam (dlatego jestem zarejestrowana od ponad 3 lat i mam tylko 30 postow...), bo nie bylo mi milo wysluchiwac (albo czytac jak inni wysluchuja), czemu to czy tamto nie jest zrobione. bo latwo jest siedziec w domu albo w nudnej pracy przy kompie i krytykowac. duzo jest takich tutaj osob niestety. wiec sie staralam unikac czytania takich rzeczy, bo bylo mi bardzo przykro. ale teraz jestem starsza i mam twardsza dupe, wiec juz olewam zadymiarzy i gadaczy po proznicy, sama sie tez staram nie odzywac, jak nie mam nic madrego do powiedzenia i nie moge w danej sprawie w zaden sposob pomoc.
no to by bylo na tyle...