Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Guest TyŚka
Posted

Gratuluję papisia. Może coś więcej o nim napiszesz? :D

• 1 month later...
Posted

Pora napisać co u nas.

Nasza rodzinka nadal wynosi sztuk 2 człowieki + 4 psy. Jeszcze mieszkamy osobno, ale wszystko wskazuje na to że wkrótce już będziemy mieszkać wszyscy razem. Czuję, że oszaleję z ilością kłaków... ;)

Jugo trochę podrósł odkąd go wzięłam, otworzył się sporo, nawet zaczyna mu sprawiać frajdę szarpanie się - co jest super, bo chcielibyśmy się pobawić w jakieś frisbee czy coś tam. Sprostuję od razu - nie wzięłam go pod konkretny cel typu wystawowy show czy sportowy freak. Najważniejszym kryterium było zdrowie. Chciałam żeby pies był moim i Erisa kumplem, towarzyszył mi w długich spacerach, wyjazdach w góry czy nad morze - z Franiem niestety nie mogłam tak jeździć. No i póki co (odpukać) spełnia swoje zadanie w 100%! Wystawy, czy jakieś sporty typu coursing/frisbee itp. będą tylko dodatkiem. Był już na swojej pierwszej wystawie w Inowrocławiu, gdzie zdobył Best Puppy i ładny opis, teraz będziemy z nim w Lesznie w następny weekend. Też w papisiach jeszcze. Co do coursingów - pierwszy start będzie w czerwcu na Mistrzostwach Poznania. 

Podsumowując wąż (bo tak też jest nazywany) jest w porządku. Borys też się cieszy, bo ładnie potrafią się z Aresem wybiegać.

Po Erisie nadal nie widać, że to dziadek. Na spacerach hasa jak hasał, a w domu spokój i opanowanie. Ostatnio w Łodzi na wystawie zdobył Best Veteran i był w pierwszej 6 na BISach! Tym samym rozpoczęliśmy championat weteranów, który (W KOŃCU) został uchwalony. 
Ale na wystawowe nowości zapraszam na moją stronę, tam są uzupełniane na bieżąco: http://anteris.cba.pl

W międzyczasie Ares miał badanie HD i ED. ED czyste, HD niestety C jednak nic go nie boli, dostaje suple więc jest okej. A Vini został celebrytą! Ma swój funpage na facebooku (Marvel the french bulldog), zapraszam! 

Szklarska Poręba (kwiecień)

f534bc52188e7e64.jpg

39eee5df485f82bagen.jpg

a1611fb587cdefa4gen.jpg

Najaktualniejsze zdjęcie chyba z wczoraj, podoba mi się jak Jugo się zmienia!

4f7bf285be4a3025gen.jpg

071b3452a1d9fc5dgen.jpg

Posted

Alez śniegu   w kwietniu było :o

Jugo na osttanim zdjęciu cudne oczyska ma :)  troche podobny do tego mojego małego ;)

Eris jak zwykle wydaje mi się wielki ;)

A Viniego lubię lubię :)

Posted

No śniegu była masa w kwietniu w Szklarskiej, ale tak dopiero od połowy góry. Generalnie im wyżej, tym więcej. ;) 

A co do kłaczenia to pozytywnie mnie zaskoczył, że nie sypie w ogóle a jak już to tylko trochę. I nie są takie wbijające się jak Franiowe, tylko takie krótkie satynki. 

Guest TyŚka
Posted

Ładnie Ci Jugo już urósł - a dopiero się chwaliłaś na szczeniaczkowie... ;)

Choć szczerze powiem, że myślałam, że kolejnym Twoim psem będzie nadal yedek, a tu taka niespodzianka. Teraz świetnie do siebie pasują: jeden łysy, drugi futrzak, jeden o budowie atletycznej, drugi bardziej masywnej :D hehe.

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Rośniemy, bawimy się, Jugo ma rok! Byliśmy na warsztatach frisbee i na dogozlocie w międzyczasie.

Zrobił też licencję coursingową na zawodach w Przywidzu, jeszcze w Warszawie trzeba go zmierzyć i będzie mógł startować w zawodach!  :)

JugoBobolin.JPG

DSC_0120.JPG

DSC_0377.JPG

DSCF9691.JPG

A Eris, jak to Eris... Starzeje się, ale nadal turbo słodki. Trochę mniej już słyszy (albo udaje, dziad!), dlatego częściej chodzi na smyczy. W trzy wystawy skończył championat weteranów, jako pierwszy pies samoyed w Polsce ;)

DSC_0553.JPG