FredziaFredzia Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Dziad żyje i ma się dobrze (odpukać!), przedstawiam w galerii też i młodego. 128 miesięcy ( ;) ) 6 miesięcy Quote
Saththa Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Dziad niezmiennie piekny i młodo wyglądający :) A Młody skąd się wziął?:) Quote
kropi124 Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Eris tryska energią :D Młody przeuroczy.... Quote
FredziaFredzia Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Dziad niezmiennie piekny i młodo wyglądający :) A Młody skąd się wziął? :) Młody nazywa się po domowemu Jugo, jest whippetem, bratem forumowego Kai'a Gezowej. :-) Quote
Guest TyŚka Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Gratuluję papisia. Może coś więcej o nim napiszesz? :D Quote
phase Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Gratuluję nowego domownika :) Na pewno się nie nudzisz z takim wulkanem energii :) Quote
FredziaFredzia Posted May 21, 2015 Author Posted May 21, 2015 Pora napisać co u nas. Nasza rodzinka nadal wynosi sztuk 2 człowieki + 4 psy. Jeszcze mieszkamy osobno, ale wszystko wskazuje na to że wkrótce już będziemy mieszkać wszyscy razem. Czuję, że oszaleję z ilością kłaków... ;) Jugo trochę podrósł odkąd go wzięłam, otworzył się sporo, nawet zaczyna mu sprawiać frajdę szarpanie się - co jest super, bo chcielibyśmy się pobawić w jakieś frisbee czy coś tam. Sprostuję od razu - nie wzięłam go pod konkretny cel typu wystawowy show czy sportowy freak. Najważniejszym kryterium było zdrowie. Chciałam żeby pies był moim i Erisa kumplem, towarzyszył mi w długich spacerach, wyjazdach w góry czy nad morze - z Franiem niestety nie mogłam tak jeździć. No i póki co (odpukać) spełnia swoje zadanie w 100%! Wystawy, czy jakieś sporty typu coursing/frisbee itp. będą tylko dodatkiem. Był już na swojej pierwszej wystawie w Inowrocławiu, gdzie zdobył Best Puppy i ładny opis, teraz będziemy z nim w Lesznie w następny weekend. Też w papisiach jeszcze. Co do coursingów - pierwszy start będzie w czerwcu na Mistrzostwach Poznania. Podsumowując wąż (bo tak też jest nazywany) jest w porządku. Borys też się cieszy, bo ładnie potrafią się z Aresem wybiegać. Po Erisie nadal nie widać, że to dziadek. Na spacerach hasa jak hasał, a w domu spokój i opanowanie. Ostatnio w Łodzi na wystawie zdobył Best Veteran i był w pierwszej 6 na BISach! Tym samym rozpoczęliśmy championat weteranów, który (W KOŃCU) został uchwalony. Ale na wystawowe nowości zapraszam na moją stronę, tam są uzupełniane na bieżąco: http://anteris.cba.pl W międzyczasie Ares miał badanie HD i ED. ED czyste, HD niestety C jednak nic go nie boli, dostaje suple więc jest okej. A Vini został celebrytą! Ma swój funpage na facebooku (Marvel the french bulldog), zapraszam! Szklarska Poręba (kwiecień) Najaktualniejsze zdjęcie chyba z wczoraj, podoba mi się jak Jugo się zmienia! Quote
Saththa Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Alez śniegu w kwietniu było :o Jugo na osttanim zdjęciu cudne oczyska ma :) troche podobny do tego mojego małego ;) Eris jak zwykle wydaje mi się wielki ;) A Viniego lubię lubię :) Quote
Alicja Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Kurcze , urokliwy niezmiernie ten charcik :) i pewnie kłaków nie sieje ;) Quote
FredziaFredzia Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 No śniegu była masa w kwietniu w Szklarskiej, ale tak dopiero od połowy góry. Generalnie im wyżej, tym więcej. ;) A co do kłaczenia to pozytywnie mnie zaskoczył, że nie sypie w ogóle a jak już to tylko trochę. I nie są takie wbijające się jak Franiowe, tylko takie krótkie satynki. Quote
Guest TyŚka Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Ładnie Ci Jugo już urósł - a dopiero się chwaliłaś na szczeniaczkowie... ;) Choć szczerze powiem, że myślałam, że kolejnym Twoim psem będzie nadal yedek, a tu taka niespodzianka. Teraz świetnie do siebie pasują: jeden łysy, drugi futrzak, jeden o budowie atletycznej, drugi bardziej masywnej :D hehe. Quote
FredziaFredzia Posted May 25, 2015 Author Posted May 25, 2015 Teraz to mam przeciwieństwa... ;) W niedzielę mamy pierwszy trening coursingowy z Jugosem, jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie! Quote
FredziaFredzia Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 Dla zainteresowanych, film z pierwszego w życiu biegu Jugosa! Komentarze Aśki też są obowiązkowe ;) https://www.youtube.com/watch?v=24RNrqGblBY Quote
Saththa Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Oooooooaaaaa jak gnaaaaaaa :) a za czym on tak gna? skąd wie gdzie tor? Quote
FredziaFredzia Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Za wabikiem, wcześniej pozaczepianym tak, żeby zmieniał trasę :) Quote
FredziaFredzia Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Rośniemy, bawimy się, Jugo ma rok! Byliśmy na warsztatach frisbee i na dogozlocie w międzyczasie. Zrobił też licencję coursingową na zawodach w Przywidzu, jeszcze w Warszawie trzeba go zmierzyć i będzie mógł startować w zawodach! :) A Eris, jak to Eris... Starzeje się, ale nadal turbo słodki. Trochę mniej już słyszy (albo udaje, dziad!), dlatego częściej chodzi na smyczy. W trzy wystawy skończył championat weteranów, jako pierwszy pies samoyed w Polsce ;) Quote
Saththa Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Gratulacje za "championat weteranów, jako pierwszy pies samoyed w Polsce" :) Quote
Recommended Posts