Monika Volturi Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Właśnie się zaczęło ! Wyjechałam do firmy i w połowie drogi telefon, że z suką się coś dzieje. Odeszły jej wody plodowe, ma spowrotem 38,0 !!! miala pierwszy porządny skurcz, że aż jej łapki skakały i totalny ślinotok - taki spieniony i biały. Cały czas dyszy i jest niespokojna - chyba nam się powiększy rodzinka !!!!!!!!! Czekamy na lekarza na wszelki wypadek tfu tfu. Trzymajcie kciuki bo mi się ręce trzęsą . Quote
sodalis Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Monika Volturi']Właśnie się zaczęło ! Wyjechałam do firmy i w połowie drogi telefon, że z suką się coś dzieje. Odeszły jej wody plodowe, ma spowrotem 38,0 !!! miala pierwszy porządny skurcz, że aż jej łapki skakały i totalny ślinotok - taki spieniony i biały. Cały czas dyszy i jest niespokojna - chyba nam się powiększy rodzinka !!!!!!!!! Czekamy na lekarza na wszelki wypadek tfu tfu. Trzymajcie kciuki bo mi się ręce trzęsą .[/QUOTE] A który to u Was dzień (licząc od pierwszego krycia), bo z tego co wcześniej czytałam to jakoś wcześnie. PS my chyba tez będziemy dziś rodzić :) Quote
sodalis Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Gonitwa']sodalis znów małe labusie?[/QUOTE] U mnie tylko labusie - mamusia gruba bardzo i się pokazywać wstydzi - pokażę Wam fotkę mamusi gdy jeszcze szczupła była: [img]http://www.sodalis.pl/PARTON.17m.2m.JPG[/img] Quote
Gonitwa Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='sodalis']U mnie tylko labusie - mamusia gruba bardzo i się pokazywać wstydzi - pokażę Wam fotkę mamusi gdy jeszcze szczupła była: [url]http://www.sodalis.pl/PARTON.17m.2m.JPG[/url][/QUOTE] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nic więcej mówić nie trzeba. Quote
sodalis Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Gonitwa']:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nic więcej mówić nie trzeba.[/QUOTE] Zobaczymy co jej się w tym roku uda sprodukować, poprzednio dzidziusiów było tylko 2 - teraz powinno być więcej bo gruba jest bardzo, bardzo, bardzo :) Quote
Gonitwa Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='sodalis']Zobaczymy co jej się w tym roku uda sprodukować, poprzednio dzidziusiów było tylko 2 - teraz powinno być więcej bo gruba jest bardzo, bardzo, bardzo :)[/QUOTE] Trzymam kciuki! A jakiego umaszczenia się spodziewasz po niej teraz? Quote
Monika Volturi Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='sodalis']A który to u Was dzień (licząc od pierwszego krycia), bo z tego co wcześniej czytałam to jakoś wcześnie. PS my chyba tez będziemy dziś rodzić :)[/QUOTE] 54 dzień. Pierwszy ( i na razie chyba jedyny zauważalny ) skurcz był koło 10.15 teraz trochę zasnęła. Quote
Asiaczek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Monika Volturi']Właśnie się zaczęło ! Wyjechałam do firmy i w połowie drogi telefon, że z suką się coś dzieje. Odeszły jej wody plodowe, ma spowrotem 38,0 !!! miala pierwszy porządny skurcz, że aż jej łapki skakały i totalny ślinotok - taki spieniony i biały. Cały czas dyszy i jest niespokojna - chyba nam się powiększy rodzinka !!!!!!!!! Czekamy na lekarza na wszelki wypadek tfu tfu. Trzymajcie kciuki bo mi się ręce trzęsą .[/QUOTE] Wdech - wydech! Trzymamy mocno za poród! pzdr. Quote
sodalis Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Gonitwa']Trzymam kciuki! A jakiego umaszczenia się spodziewasz po niej teraz?[/QUOTE] Same biszkopciki powinny być, poprzednio były same czarne. [quote name='Monika Volturi']54 dzień. Pierwszy ( i na razie chyba jedyny zauważalny ) skurcz był koło 10.15 teraz trochę zasnęła.[/QUOTE] Bardzo wcześnie! Tfu tfu, obym się pomyliła, ale za wcześnie to może być. Quote
Gonitwa Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='sodalis'] Bardzo wcześnie! Tfu tfu, obym się pomyliła, ale za wcześnie to może być.[/QUOTE] Wyczytałam na jakimś wetowym forum że ok 51 dnia powinny być już wykształcone płuca - od tego momentu szczeniaki mogą już przeżyć i z dnia na dzień szanse do przeżycia są większe- największe ok 63 dnia.... Nie mam doświadczenia, nie wiem na ile to jest prawda... Quote
miniaga Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tak jak napisała Asiaczek Wdech - wydech! Mocno mocno trzymamy kciuki. Quote
Monika Volturi Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wet twierdzi, że mogą to być skurcze zapowiadające a nie porodowe. Gina zachowuje się teraz jak wczoraj czyli podsypia, leży i w ogóle widać że dobrze się czuje. Może zrobiła mi tylko psikusa :lol: ?? Ile wód płodowych powinno z takiego dużego psa zejść ? Quote
Asiaczek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Oby to był TYLKO "próbny alarm" ... A wód płodowych - hm, z dużego psa, to duzo... Pzdr. Quote
Gośka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Trzymamy!! Niech zewrze nogi i potrzyma jeszcze z 10 dni ;) Mój czarnuch Miki :p [IMG]http://i50.tinypic.com/beshsh.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/2epn48k.jpg[/IMG] [IMG]http://i50.tinypic.com/2hzogsw.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/fyz8dl.jpg[/IMG] Quote
Asiaczek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [B]Gośka[/B] - a gdzie Czekoladowy Chłopak? pzdr. Quote
Patka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ja domagam się czekoladki :) pudlowej a czarny boski misio! Monika to dziewczyna Was przygotowuje ;) Quote
Monika Volturi Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 chyba tak - sprawdza naszą czujność. Do teraz nic się nie dzieje, wręcz poszła sobie na spacer po ogrodzie, pozałatwiała swoje sprawy, zjadła cielęcinkę a teraz sobie radośnie leży i macha ogonkiem. Ja chyba oszaleję - w takim napięciu przez "X" dni :shake:;) Wieczorem przyjedzie wet z USG i zobaczymy co tam słychać. Quote
Asiaczek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Monika Volturi']chyba tak - sprawdza naszą czujność. Do teraz nic się nie dzieje, wręcz poszła sobie na spacer po ogrodzie, pozałatwiała swoje sprawy, zjadła cielęcinkę a teraz sobie radośnie leży i macha ogonkiem. Ja chyba oszaleję - w takim napięciu przez "X" dni :shake:;) Wieczorem przyjedzie wet z USG i zobaczymy co tam słychać.[/QUOTE] Odezwijsię do nas po wizycie weta. pzdr. Quote
Patka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ale macie fajnie wet mobilny!! Ruda też zafundowała sobie dłuższy spacer :) trzymam kciuki! Quote
agnethka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 trzymam kciuki ;) u nas jeszcze cały miesiąc czekania, ale brzusio rośnie powoli :) Quote
Patka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Monika Volturi i jak tam postępy czy cisza?? u nas spokój Rudexia niemal cały czas śpi, ale cieżko jej strasznie dyszy sapie nie może sie z brzuszkiem ułożyć ... Quote
Recommended Posts