Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Diego – wspaniały pies (w typie amstaffa) - Zielona Góra[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Jestem wolontariuszką w Zielonogórskim Schronisku dla Zwierząt i od kilku tygodni zajmuję się wyprowadzaniem, głaskaniem i przypominaniem komend temu uroczemu jegomościowi na zdjęciach poniżej, który ma na imię Diego[/FONT]:loveu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Jak w tytule Diego jest wspaniałym psem o wspaniałym charakterze.[/FONT]
[FONT=Verdana]Przyszłemu właścicielowi(właścicielom) odwdzięczy się ogromną miłością i wiernością.[/FONT]
[FONT=Verdana]Założyłam mu wątek, ponieważ zależy mi by Diega adoptował dobry człowiek zakochany w amstaffach, chodź Diego nie jest stuprocentowym amstaffem, to jednak jego charakter naprawdę odzwierciedla tą rasę.[/FONT]:p[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Jest to niezwykle radosny pies i gdy komuś zaufa, odda mu serce całkowicie. Potrafi docenić każdą minutę spędzoną z człowiekiem.[/FONT]
[FONT=Verdana]Mój podopieczny jest psem silnym i energicznym, dlatego przyszły właściciel powinien lubić spędzać czas na ruchowych zabawach z psem[/FONT]:eviltong:
[FONT=Verdana]Oprócz tego cechuje go ogromna radość na widok człowieka, zwłaszcza, jeśli już go trochę zna (wiem coś o tym, bo jak tylko Diego mnie zobaczy piszczy, szczeka i skacze z radości). Kolejnym jego atutem jest fakt, iż jest sprytny i inteligentny, szybko się uczy (od razu skapował, że szelest woreczka = smakołyk) umie trzy komendy: „siad”, „leżeć” i „daj głos”, ale nowy właściciel mógłby go nauczyć o wiele więcej, bo jest psem chętnym do współpracy.[/FONT]
[FONT=Verdana]Jeśli chodzi o relacje z innymi psami, nie wykazywał agresji na widok innych psów, aczkolwiek to zależy, jakiego psa spotkał. Zdarzyło się, że jak pies na niego naszczekał to zrobił „zdziwioną minę” i stanął za mną, albo sprowokowany odszczekiwał. Nigdy nie warczał z agresją na innego psa, ani nie zaczepiał kolegów z kojców obok.[/FONT]
[FONT=Verdana]Diego trafił do schroniska 10 lipca 2009 roku, a jego numer to 4952.[/FONT]

[FONT=Verdana]Strona Zielonogórskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt:[/FONT]
[FONT=Verdana]http://www.schronisko.zgora.pl/index.htm[/FONT]

[FONT=Verdana]Diego tęskni za człowiekiem…[/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='andzia69']Diego:p ładne imię:evil_lol:

dobrze, że mozecie wychodzic z psiakami...to dużo daje, żeby miały kontakt z człowiekiem[/QUOTE]

Dziękuję:oops: Sama mu je wymyśliłam, jakoś tak mi do niego pasowało:eviltong:

O wolonatriat była cała batalia:agrue: Teraz też są problemy:angryy:, ale my się tak łatwo nie poddajemy:mad: Dzięki wolonatariatowi psy zmieniły się nie do poznania oczywiście na korzyść:smile:
Diego też wydawał się "groźnie" szczekający, a potem się okazało, że to tak naprawdę radosne szczekanie i to przekochany psiak:loveu:

Posted

Hekate trzeba Diego poogłaszać na darmowych stronach adopcyjnych. Gdzieś na Dogo jest ich wykaz. Z tego co wiem to na niektórych potrzebna jest rejestracja.
Może ktoś z dogomaniaków by pomógł ?. :Help_2:

Posted

Kojec Diega jest osłonięty przed wiatrem, a buda wysłana jest słomą i szmatkami, więc nie jest tak źle;), ale o kubraczku myślę i kombinuję, bo przydałby się na spacery, zwłaszcza w deszczowe dni:roll:

Co do ogłaszania Diego jest na Sauronie (forum o bulterrierach), dzisiaj ogłoszę go również na kilku portalach o amstaffach, a także zrobię mu promocję na digarcie:D (trzeba wykorzystać odrobinę talentu rysowniczego:eviltong:)

Posted

Byłam dzisiaj w lumpeksie specjalnie by popatrzeć, za nieprzemakalnymi kurtkami coś tam sobie upatrzyłam, ale pójdę jutro będzie tam o połowę taniej niż dzisiaj, potem ładnie poproszę tatę i pomoże mi wykombinować kubraczek dla Diega:p
Dzięki Grażynko za stronę, teraz wiem jaki krój będzie najlepszy:smile:

• 2 weeks later...
Posted

Diego wciąż jest w schroniku:sadCyber:
Niestety tylko takie wieści mogę narazie przekazać:-(

Ja w najbliższym czasie nie mogę chodzić do schroniska, bo mi się zwierzaczek rozchorował:cry: Biedna moja szczurcia, którą muszę się opiekować:-(

Posted

Zabrałam dzisiaj Diego na spacer. Przypadkiem i w ostatniej chwili, gdy z aparatem przed 14-tą poszłam porobić trochę zdjęć. Przypomniało mi się, że Hekate pisała o swojej niebecności w schronisku.

Diego to naprawdę radosny, piękny pies. Wspaniale, miękko biega. Przywołany "do porządku" ładnie idzie na smyczy.

Załapał się na sesję zdjęciową ( bo akurat miałam przy sobie aparat ).
Postaram sie wieczorem wrzucić kilka fotek

Posted

dziewczyny...zmieńcie tytuł - dodajcie, że potrzebna jest pomoc w ogłaszaniu...jest tyle psów do ogłoszen, do adopcji...ze bez tego to on nie ma szans:shake:

ja mu mogę jedynie zrobić allegro - inne ogłoszenia są ponad moje siły w tej chwili..

tu znajdziecie strony z ogłoszeniami:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/

wydrukujcie jakiś plakat z nim i porozwieszajcie w lecznicach, sklepach zoologicznych...

Posted

Dzisiaj również Diego był na spacerku.

Jest w bardzo dobrej formie fizycznej w przeciwieństwie do innych psów, z którymi mogłam dziś spacerować. Pięknie zbudowany, silny. mądry i posłuszny. Tylko ... jak długo jeszcze będzie taki ? Czy rzeczywiście przyjdzie mu patrzeć na świat z za krat ?

Napewno marzy mu się tak :

Posted

andzia69 napisał(a):
jutro zrobię mu allegro - mamy jakis tekścik? dane? wkleiłam go do wątku na przygarnę psa - ktos z Zielonej Góry poszukiwał astka...widać nieskutecznie:(

Dzięki andzia69 za zainteresowanie i chęć pomocy. Nie wiem dlaczego Hekate nie zagląda na wątek.
Allegro to dobry pomysł ale na kogo podać namiary. Hekate co o tym sądzisz?

( nie wiedziałam, że ktoś z Zielonej Góry szuka astka - nie starczało mi cierpliwości dla nowego Dogo )