Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pianka napisał(a):
Pięknie to pływa "moja" Sara! Zaraz wam pokaże!:evil_lol:

pokaaaaaaaaa :P

a co do plywajacych psow, w RS byla mloda sunia labradora miala moze z 10 miesiecy? nie pamietam ale mlodziutka starsznie byla, niezla wariatka prawie sie dusila plywajac bo juz nie miala sil, ale jak wyszla na lad to nie chciala nawet odpoczac, tylko wygladala jakby mowila "no co sie gapisz, dawaj badyla!!" szalenstwo..

moj Miki pieknie plywa :loveu::loveu: tylko nozki sobie moczy :diabloti: dalej oj nie.. nie zamoczy sobie swojego yhmm.. :diabloti: raz w zyciu wszedl do wody i poplynal... za... kaczka :crazyeye: sam chyba byl w szoku :evil_lol:

Posted

Mysia_ napisał(a):
też bardzo ładnie, ale nie ma ogonka w górze tak jak Dżinksio :evil_lol:

Bo ona pływa pod woda, nawet łeb tam zanurza, a Dzinks tak nie umie:eviltong:

Posted

zaba14 napisał(a):

a co do plywajacych psow, w RS byla mloda sunia labradora miala moze z 10 miesiecy? nie pamietam ale mlodziutka starsznie byla, niezla wariatka prawie sie dusila plywajac bo juz nie miala sil, ale jak wyszla na lad to nie chciala nawet odpoczac, tylko wygladala jakby mowila "no co sie gapisz, dawaj badyla!!" szalenstwo..

Ta jasna? Mila?
Pamiętam:eviltong:

Posted

Pianka napisał(a):
Bo ona pływa pod woda, nawet łeb tam zanurza, a Dzinks tak nie umie:eviltong:

prosze to udowodnić na fotkach :evil_lol: Ja mam udowodnione, że Dżinks merda ogonkiem i ma go w górze nad wodą :eviltong:

A tak w ogóle to widze, że Sara miała niezłą sesję zdięciową :crazyeye:
Czy ona ma swój wątek na dogo?

Posted

Sara ma pełno zdjęć. To moja kochana:loveu:
Ale wcześniej z nią nie wychodziłam na spacerki, zamiast jej to brałam Simsona.
Zresztą ona tyle lat nigdzie nie wychodziła to i nie chętnie chodzi, ale wystarczy piłeczka, na której ma hopla i idzie. A zresztą jaki ona kamień wielki umie podnieść:crazyeye: Mam nawet takie zdjęcie ale to już w schronisku na wybiegu.

Ale w połowie drogi i tak musimy się zatrzymać bo się kładzie i leży. Trzeba ją rozruszać troche:mad:

Nie ma watku, nie zakładam psom watków jakoś, daje na ogólny.

Posted

Pianka napisał(a):
No tak średnia jest (50cm? nie umiem tak na oko okreslić)

kiedyś mieliśmy w schronisku bardzo podobną sunię, tez miała fioła na punkcie wielkich kamoli, ale nie mam jej ani jednej fotki... Postaram się odszukac kartotekę. Jak długo jest u Was? Jak trafiła?
Z tym, że Roka to miała ogólnie ADHD :eviltong:

Ja jutro powklejam resztę fotek i chyba przejdę sie na spacerek z bulterrieriem, bo trafił taki do nas... A strasznie jest wystraszony :-( Jest w kojcu ze względu, że nie chcemy go z innymi psami łączyc i taki przerażony jest, że z budy nie wychodzi :-(

Posted

Pianka napisał(a):
Nie wiem dokładnie, ona jest kilka lat w schronisku ze 4-5. Nie mam jej numerku, wiec ciężko mi będzie znaleźć jej kartoteke.

Aha.. Roka była kilka lat temu, jutro sprawdzę dokładnie... Cholera, że nie mam ani jednej fotki :-(

Posted

No ale Sara nie ma ADHD, nie jest ruchliwa, po prostu lubi aportować. Lubi mieć coś w pysku, tą piłke co ma zdjęciach to jak wracaliśmy to niosła cały czas w puszczku:loveu: Żeby jeszcze tak zakupy nosiła:evil_lol:

Nie moge sie powstrzymać normalnie:evil_lol:

Posted

Mysiu nie smuc sie, to nie musi byc koniecznie ona takich wilkowatych kundelkow jest dosc sporo niestety, a takie ladne i sympatyczne psiaki :loveu:

bullterier? biedak moze mial jakies wrednego własciciela... a co do łączenia z innymi psami to w ogole ciężko przy takiej rasie :roll:

Kiedyś Justyna mi opowiadała że trafił do nich bullterier ale to juz kilka dobrych lat temu, ogolnie pies sympatyczny w schronisku był bardzo długo nikt go nie chcial, a zrywal sie z łancucha i ogolnie kilka psow niestety zagryzł :roll: i z tego co pamietam musieli go uspic :roll:

Pianka to moze do torby wrzuc jej kamienie, moze poniesie? :D:D nauczy sie nosic zakupy hrhrhr ;)

Posted

zaba14 napisał(a):
bullterier? biedak moze mial jakies wrednego własciciela... a co do łączenia z innymi psami to w ogole ciężko przy takiej rasie :roll:

Kiedyś Justyna mi opowiadała że trafił do nich bullterier ale to juz kilka dobrych lat temu, ogolnie pies sympatyczny w schronisku był bardzo długo nikt go nie chcial, a zrywal sie z łancucha i ogolnie kilka psow niestety zagryzł :roll: i z tego co pamietam musieli go uspic :roll:

tez mieliśmy całkiem niedawno bullteriera, ale tamten nie wykazywał agresji w stosunku do innych psów, ten póki co też nie wykazuje, tylko się boi... ale tak czy inaczej wolę nie łączyć z innymi psiurami :roll:

Posted

ahh.. Lana.. piekna jest:) czy nikt z odwiedzajacych tego nie dostrzega?? :-(

widzialam dzis w lecznicy tego waszego alla persa i to jest kochani pers tylko egzotyczny :lol: tzn. krotkowlosy ;)

Posted

Zaraz na ogólnym będą fotki :razz:

Postaram się zaraz pójść z bulterierkiem....

edit:
a co do Lany do ona jest bardzo strachliwa i obszczekuje wszystkich w koło :(

Posted

Chyba nikt nie chce fotek :shake:

i tak wstawię :eviltong:

Tazz (czyli pies moich marzeń :oops: ale i tak zawsze będę miała stare kundelki, ledwo zipiące :eviltong:)

Posted

zaba14 napisał(a):
Oby psiak szybko znalazl dom... a co do samych bialych bulli to dla mnie zbyt piekne one nie sa :lol: ale o gustach sie nie dyskusuje.. :)

a ja własnie w takich jestem zakochana najbardziej :loveu:

Zaraz będzie ciąg dalszy fotek ;) Bo była cała sesja zdięciowa :evil_lol: