Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiedzcie mi gdzie mo偶na znale藕膰 teraz Ramila i czy jego mo偶na bra膰 na spacery? Zawsze widzia艂am go na tym wybiegu zupe艂nie z prawej strony, a ostatnio by艂 tam jaki艣 inny psiak:)

Posted

tymu艣 napisa艂(a):
Ramil jest chyba na wybiegu ko艂o pomieszczenia dla wolontariuszy i jest tam sam ale musisz si臋 upewni膰;)

Wiesz co ja jeszcze nie odkrylam gdzie jest pomieszczenie dla wolontraiuszy :D powiesz mi?
Ja Ramila widzia艂am kiedys na tym wybiegu, kt贸ry si臋 mija idac spowrotem do schroniska od prawej strony jak stoisz na wprost schronu. Z parkingu go bylo widac, ale w sb byl tam inny pies :(

Posted

Jasne! I przebra膰 si臋 w ciep艂ym. Tylko kto pierwszy przychodzi, pobiera klucz z biura i ostatni oddaje. Dziewczyny poprawcie, je艣li 藕le m贸wi臋...

A na tym wybiegu czasem bywa Ramil a czasem inny psiak - bo ten wybieg jest dla kojc贸w, za wolontariatem w艂a艣nie.

Posted

Ja z konteneru wolontariackiego nie korzystam, bo je偶d偶臋 autem i najwy偶ej TZ 偶膮da, 偶ebym si臋 na tylne siedzenie przesiad艂a jak bardzo pachn臋 psitulem... :evil_lol: Zdaje si臋, 偶e tam mo偶na trzyma膰 ciuchy do przebrania? Musz臋 tam kiedy艣 zajrze膰, ale mama Beatkii mnie straszy艂a, 偶e tam bajzel (ja tam akurat bajzel lubi臋! :lol:)

Posted

Ostatnio nie by艂o tak 藕le ! Jest nawet harmonogram sprz膮tania wi臋c teraz ju偶 nie ma obijania si臋 :evil_lol: Mo偶emy trzyma膰 tam ciuchy na przebranie i to jest wygodne,chocia偶 i tak co jaki艣 czas trzeba to przepra膰 :p Ciep艂o,sucho...fajnie,偶e jest takie miejsce ;)

Posted

Wyprowadzenie Ramila jest wyczynem tylko i wy艂膮cznie dla silnych i do艣wiadczonych os贸b, kt贸re sobie poradz膮 z nim, czyli dla niewielu :roll: Dotychczas Ramil wychodzi艂 tylko z Bastem, bo reszta nie potrafi go opanowa膰 przy tych jego napadach :-(

Posted

Ja jeszcze w wolontariacie nigdy nigdy nigdy nie by艂am, Sandra powiedzia艂a, 偶e s膮 tam smycze i mamy poszuka膰 ale oby艂o si臋 bez wolontariatu :)
ale to jest dobra opcja, zostawia膰 tam rzeczy, bo ostatnio to tak nam si臋 艣mierdzia艂o, 偶e gdy na DT艢 sta艂a policja stwierdzili艣my, 偶e nas i tak by nie chcieli z艂apa膰 i poczu膰 nasz zapach ^^

No m贸wi臋 Ci, ze nie by艂o tam Ramila, by艂 jaki艣 ciemny, kud艂aty. Wida膰 by艂a zmiana w niedziel臋. I Ramil wr贸ci艂 a ciemnego dali do boksu :)

Posted

Mysia_ napisa艂(a):
psy na tym wybiegu s膮 zmieniane kilka razy dziennie, 偶eby ka偶dy z kojc贸w m贸g艂 pobiega膰.. wi臋c nic dziwnego, 偶e biega艂 inny pies....

Aaa! tak to dzia艂a:)
Bo wtedy za ka偶dym razem by艂 Ramil:) z nim mo偶na wychodzi膰 czy je艣li jest na wybiegu (boksie) to nie?

Posted

Mysia_ napisa艂(a):
z nim mog膮 wychodzi膰 tylko niekt贸re osoby :) i to ju偶 na pewno nie w dni kiedy na spacerach s膮 te偶 inni wolontariusze...

to on taki gro藕ny jest?
a mnie liza艂 i si臋 cieszy艂............

Posted

Mysia_ napisa艂(a):
z nim mog膮 wychodzi膰 tylko niekt贸re osoby :) i to ju偶 na pewno nie w dni kiedy na spacerach s膮 te偶 inni wolontariusze...

aaa, aha, ok :) ja tak tylko z ciekawo艣ci pyta艂am, nie 偶ebym chcia艂a z nim i艣膰 na spacer czy co艣.
Mamy ju偶 7 boks贸w z kt贸rymi wychodzimy za ka偶dym razem gdy jeste艣my, wi臋c dodatkowy Ramil to nie wiem czy by艂by dobry pomys艂 :)

Mamy boks z Bakr膮, z Fr臋dzlem, z Yellowem, z Juniorem, a ostatnio doszed艂 nam boks Eneja (b臋dziemy stara膰 si臋 go bra膰 za ka偶dym razem, mo偶e to mu jako艣 pomo偶e), boks Katri i boks Wi艂ki :)

Posted

tymu艣 napisa艂(a):
to on taki gro藕ny jest?
a mnie liza艂 i si臋 cieszy艂............

ani troch臋 ;) jednego problemu ju偶 si臋 pozbyli艣my poprzez kastracj臋 czyli masakrycznego obskakiwania ludzi (niekt贸rzy do dzisiaj maj膮 blizny:roll:), ale niestety nadal jest ogromny problem z chodzeniem na smyczy - mega si臋 na niej nakr臋ca, a jest prawdopodobnie najsilniejszym psem w ca艂ym schronisku :roll: np. 艂atwiej jest go do kojca wrzuci膰 na r臋kach ni偶 na smyczy, bo na niej szaleje tak, 偶e masakra... miota si臋, 艂apie z臋bami za r臋ce :roll: w sumie p贸ki co nie widzia艂am jeszcze, 偶eby kto艣 sobie z nim bez problemu poradzi艂, najlepiej idzie to Bastowi - tylko on to ch艂op jak d膮b ;) Ramil niestety jest te偶 nieprzewidywalny w stosunku do innych ps贸w...

Posted

u nas ostatnio Tomek (na zdj臋ciach z Gelwem) zabra艂 szalon膮 Mij臋 na spacer, nie wiem jak on to zrobi艂 ale Mija sz艂a ca艂y spacer ko艂o nogi, spokojnie, czasem bawi膮c si臋 艣niegiem i domagaj膮c pieszczot :)
aa pr贸bowali艣cie z Ramilem na tych d艂u偶szych smyczach? 5m? albo z lon偶ami. mo偶e on si臋 boi jak go co艣 za szyj臋 trzyma za mocno, a taka smycz d艂u偶sza daje mu luz :)

Posted

Najpierw Botti...bo....tej dziewczyny mi jest strasznie 偶al :( To pies w depresji! Nie ten sam pies co na ostatnim spacerku,zima daje tym biedakom w ko艣膰 i si臋 nie dziwi臋 :( Takie temperatury to po prostu wyrok dla niekt贸rych.....:placz:
Jej oczka m贸wi膮 same za siebie....
Mia艂am wra偶enie,偶e ten pies czuje si臋 opuszczony..przez cz艂owieka i przez psy...bo Piktu艣 nawet w dobrej formie 偶wawo maszerowa艂 na spacerek a Botti zosta艂a w tyle,a id膮c potyka艂a si臋...Kiedy przybieg艂 Otto i wyrazi艂 ni膮 zainteresowanie zobaczy艂am jej ogonek w g贸rze i szybsze tempo...Ona tak jakby cieszy艂a si臋,偶e kto艣 zwr贸ci艂 na ni膮 uwag臋! Kiedy Otto poszed艂...dalej sz艂a swoim tempem i powoli pocz艂apali艣my do furtki.