*kleo* Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 [quote name='Chantell']Ulka strzela miny psa normalnie odrzuconego xD co Ty jej tam robisz? :loveu:[/QUOTE] Właśnie że nic, z niej niezła aktorka rośnie po prostu :eviltong: [quote name='dzasta'][URL]http://img6.imageshack.us/img6/1030/p1030416g.jpg[/URL] Śliczności te Twoje synki :) Tak właśnie miałam pytać czy już po mału pierwsza macierzyńska nadgorliwość mija :D[/QUOTE] Oj mija mija, teraz to niczym się nie różni karmienie jakby szczeniaki były na butelce, z tą różnicą, że zamiast butelki podajemy Grackę :evil_lol: [quote name='tigrunia'][URL]http://img6.imageshack.us/img6/1030/p1030416g.jpg[/URL] i Ty już widzisz który do Gracki podobny?? :crazyeye:[/QUOTE] Możecie się śmiać, ale tak - widzę. Jakby mi ktoś pokazał same łebki to bym też wiedziała który jest który, są zupełnie inne. No a Grackę taką maleńką też widziałam i synek 1 wydaje mi się bardzo do niej podobny. Zobaczymy za jakiś czas czy miałam rację, ale wydaje mi się, że ładniejszy będzie Gruby :p Przynajmniej jeśli chodzi o głowę. Quote
tigrunia Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Po jednym miocie i to jednym szczeniaku wypowiadać się nie będę :eviltong: Quote
dzasta Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 A ja to pamiętam jak pierwszy raz byłam przy porodzie staffików i widziałam maluchy po urodzeniu i jaki był mój szok że takie głowy spłaszczone :D Bo te ich głowy takie wysklepione jak u Yorków :D Ale ja się nie śmieje to jest spostrzeżenie hodowców z wieloletnim stażem bynajmniej nie moje bo ja to wiadomo raczkuje dopiero :D Quote
*kleo* Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Ja też przecie dopiero się uczę, więc o żadnym większym doświadczeniu nie ma mowy, nie mniej jednak dla mnie te moje synki są zupełnie różne :) Quote
Doti1986 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [url]http://img519.imageshack.us/img519/3856/p1030417.jpg[/url] Słodzizny :) Quote
*Jot* Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [url]http://img6.imageshack.us/img6/1030/p1030416g.jpg[/url] śliczne maluchy :loveu::loveu::loveu: Dla mnie są takie same,tylko jeden większy jest :eviltong: Quote
Aga&Dakar Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Witamy wieczorowo. Maluchy sa takie cudowne az chce sie tulic i calowac. Pozdrawiamy i zapraszamy na fotki do nas. Quote
dysia-u Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 wpadłam zobaczyć jak smyki rosną. Pozdrawiamy z rana Quote
Marzena* Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='dysia-u']wpadłam zobaczyć jak smyki rosną. Pozdrawiamy z rana[/QUOTE] Pięknie rosną :loveu: Quote
Yorkomanka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 piekne chłopaczki!:iloveyou: Daj mi jednego:modla: Quote
Pegaza Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Sliczny ten Uligator:loveu: i mamunia wykapana tez:) i te male lompy tez:eviltong: Quote
*kleo* Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 [quote name='jot11'][URL]http://img6.imageshack.us/img6/1030/p1030416g.jpg[/URL] śliczne maluchy :loveu::loveu::loveu: Dla mnie są takie same,tylko jeden większy jest :eviltong:[/QUOTE] No i właśnie ten większy będzie chyba ładniejszy :) [quote name='dysia-u']wpadłam zobaczyć jak smyki rosną. Pozdrawiamy z rana[/QUOTE] Rosną jak szalone, normalnie zaczynam się ich bać :eviltong: [quote name='Yorkomanka']piekne chłopaczki!:iloveyou: Daj mi jednego:modla:[/QUOTE] Hehe też bym chciała, żeby mi ktoś pieska dał :evil_lol: [quote name='Pegaza']Sliczny ten Uligator:loveu: i mamunia wykapana tez:) i te male lompy tez:eviltong:[/QUOTE] Widzisz Daria iloma ślicznymi pieskami mnie obdarzyło? :evil_lol: Nie chwalcie tak dziewczyny, nie chwalcie, bo jeszcze przechwalicie :eviltong: Wiadomość z ostatniej chwili - synek 1 zaczyna otwierać oczy :) Quote
chrupcia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Wtam!!:) przyszłam zobaczyć czy coś się dzieje z Gracji maluchami i resztą, a tu takie wspaniałe wiadomości!!:) no to chłopcy rosną, zaraz będą szaleć z Ulą;) Quote
Yorkomanka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 nie dasz? ale ty jesteś:obrazic: :evil_lol: i tak by mi nie pozwolili:-( Quote
tigrunia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 No no cóż za radosna nowina :multi: Tylko patrzeć aż zaczną biegać i pokój Ci zżerać :diabloti::loveu: Quote
*kleo* Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [quote name='chrupcia']Wtam!!:) przyszłam zobaczyć czy coś się dzieje z Gracji maluchami i resztą, a tu takie wspaniałe wiadomości!!:) no to chłopcy rosną, zaraz będą szaleć z Ulą;)[/QUOTE] Tylko na to czekam, Ulcia będzie miała się z kim bawić, bo Tina z Gracją szaleją, ale małą olewają. No chyba, że to się kiedyś zmieni i ją też w zabawach uwzględnią :) [quote name='tigrunia']No no cóż za radosna nowina :multi: Tylko patrzeć aż zaczną biegać i pokój Ci zżerać :diabloti::loveu:[/QUOTE] Niech zżerają, i tak mam już nogi od foteli ponadgryzane przez Grację i Ulkę, a oparcia podrapanie przez koty. Dobrze, że na wiklinie mało co takie zabiegi widać :) Quote
tigrunia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Żeby tylko ta wiklina im nie zaszkodziła :roll: Quote
Chantell Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 ojeeej gały widać? FOTY! bo cię poszczuje pająkiem :mad: Quote
chrupcia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='*kleo*']Tylko na to czekam, Ulcia będzie miała się z kim bawić, bo Tina z Gracją szaleją, ale małą olewają. No chyba, że to się kiedyś zmieni i ją też w zabawach uwzględnią :))[/QUOTE] Przyzwyczaiły się do swojego towarzystwa:) miejmy nadzieje że Ula zostanie przyjęta do zabaw, bo pewnie małej się troche nudzi i smutno jej jak patrzy jak się bawią razem Gracja z Tinką:) Quote
*kleo* Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [quote name='tigrunia']Żeby tylko ta wiklina im nie zaszkodziła :roll:[/QUOTE] Nie zaszkodzi, bo to co było do obgryzienia to już obgryzły dziewczyny, więc marne szanse, że się załapią. Chyba, że zaczną obgryzać ścianę, jak to Ula chciała czynić (i trochę uczyniła) :evil_lol: [quote name='Chantell']ojeeej gały widać? FOTY! bo cię poszczuje pająkiem :mad:[/QUOTE] Foty jutro, bądź też w czwartek jak do domu dojadę. A pająkiem mnie nie strasz, nie boję się go :eviltong: Na święta mam 1,5 tygodnia wolnego, wtedy będą fotki częściej :) EDIT: Chrupcia, Ulcia się do nich dołącza i zaczepia i czasem jakiś niemrawy efekt jest. Ale takie zabawy z warkotami i ganianiem się po domu to tylko Gracja z Tiną uskutecznia, Ula się bawi z kotami :) Quote
chrupcia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 No to ma Ula kocie towarzystwo:) a mam takie pytanie kiedy yorki zaczynają tak chodzić??(nie wiem jak to napisać) mają już otwarte oczka i kiedy zaczynają tak chodzić? w trzecim tygodniu życia ? Quote
Doti1986 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Dziewczyny mam takie pytanie jak wyliczyć kiedy powinna być cieczka? Bo tak się zastanawiam co ile miesięcy suczka powinna dostać cieczkę a wiem ze Pixi dostała w jednym czasie z Gracja więc pomóżcie mi to wyliczyć żeby mnie nie zaskoczyła jak poprzednio. Bo coś ostatnio Pixi zaczyna się "interesować chłopcami" ale to chyba jeszcze za wcześnie bo dopiero co miała cieczkę:) Quote
*kleo* Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [quote name='chrupcia']No to ma Ula kocie towarzystwo:) a mam takie pytanie kiedy yorki zaczynają tak chodzić??(nie wiem jak to napisać) mają już otwarte oczka i kiedy zaczynają tak chodzić? w trzecim tygodniu życia ?[/QUOTE] W sumie to nie jestem pewna tak do końca, nigdy wcześniej nie miałam w domu takich szczylów :eviltong: Ale takie 4-tygodniowe widziałam u znajomych to już były takie dość intensywnie łażące :) [quote name='Doti1986']Dziewczyny mam takie pytanie jak wyliczyć kiedy powinna być cieczka? Bo tak się zastanawiam co ile miesięcy suczka powinna dostać cieczkę a wiem ze Pixi dostała w jednym czasie z Gracja więc pomóżcie mi to wyliczyć żeby mnie nie zaskoczyła jak poprzednio. Bo coś ostatnio Pixi zaczyna się "interesować chłopcami" ale to chyba jeszcze za wcześnie bo dopiero co miała cieczkę:)[/QUOTE] Gracja jak dostała pierwszą cieczkę to pytałam hodowcy, co ile ma cieczkę jej matka, żeby mieć jako takie odniesienie. Ale tak naprawdę to na tą drugą czekałam po prostu, i Gracja dostała po 7 miesiącach. Miałam więc przybliżenie, za ile powinna być następna, czyli ta, na którą była kryta, i dostała po 8 miesiącach. Czyli odstęp dość regularny, ale czasem może się opóźnić przez np. brak światła, wydaje mi się, że tak właśnie było z Gracką, bo z tego co słyszałam dużo suk, które miały dostać cieczkę w okolicach listopada-grudnia przedłużyło cykl. Są też suki, które cieczkują raz w roku, tak że naprawdę tak do końca nie wyczujesz, jak to z Pixi będzie, ale ja bym stawiała na te 7-8 miesięcy. Quote
Recommended Posts