Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale jak desczyk pada to Mejsi stanie w drzwiach , rozejrzy się i ,,,,wio do domku
nie wiem czy ona ma pecherz z gumy?!
musze ja przyuważyć czy gdzies nie podsikuje
miłęgo dnia życze

Posted

My też mamy podkład:oops::oops::oops:

Jakaś wygodna się zrobiłam, ale jakbym miała psa to byśmy śmigali w śnieg i deszcz:eviltong:
Z Edim to po nocach nawet chodziłam, miał taki moment, że w nocy chodził na spacery. Teraz u nas już nie sypia, a Dorcia jak w nocy coś jej odbije to leci na matkę.

Ale na dworze też robi, żeby nie było.

Posted

[quote name='Mawe']Witamy :) gratulacje dla tatusia Ulci, córeczka też pójdzie w jego ślady[/QUOTE]
Oj to by było chyba zbyt piękne, żeby się spełniło ;)
[quote name='Paaula']Hej. Ja podkładów nie mam. Mamy podwórko swoje więc minutka i na dworze jesteśmy.[/QUOTE]
No to dobrze macie :p Ale podejrzewam, że jakby fest padało to dziewczyny nawet do swojego ogródka nie chciały wyjść :evil_lol:
[quote name='dysia-u']ale jak desczyk pada to Mejsi stanie w drzwiach , rozejrzy się i ,,,,wio do domku
nie wiem czy ona ma pecherz z gumy?!
musze ja przyuważyć czy gdzies nie podsikuje
miłęgo dnia życze[/QUOTE]
Dokładnie :evil_lol: Jak z moimi schodzę, a akurat pada, to po schodach na dół lecą chętnie, stają pod drzwiami... widzą mokry chodnik i robią w tył zwrot :eviltong:
[quote name='dagos1']My też mamy podkład:oops::oops::oops:

Jakaś wygodna się zrobiłam, ale jakbym miała psa to byśmy śmigali w śnieg i deszcz:eviltong:
Z Edim to po nocach nawet chodziłam, miał taki moment, że w nocy chodził na spacery. Teraz u nas już nie sypia, a Dorcia jak w nocy coś jej odbije to leci na matkę.

Ale na dworze też robi, żeby nie było.[/QUOTE]
Ja wcześniej też miałam psy, które załatwiały się tylko na dworze, ale to były większe psiaki, więc nawet nikomu przez myśl nie przeszło używanie podkładów ;)
A teraz doceniam te moje maluchy, że nie trzeba z nimi latać co chwila, tym bardziej o tej porze roku, kiedy co rusz pada.

Jutro wreszcie do domu :p A w niedzielę Ulka wraca ze mną :)

Posted

A ja latam z Lakim zawsze o każdej porze dnia i roku :p
Nie używamy podkładów, bo po pierwsze to nie dla mnie, a po drugie, to jest pies, z suczkami sprawa jest łatwiejsza, a pies podnosi nogę, i znając życie, to zacząłby obsikiwać wszystko dookoła, bo nie zawsze by trafił w podkład, a po drugie, obawiam się że mógłby zacząć znaczyć teren w domu... Co prawda nalatam się nie raz... czasami 3-4 razy dziennie, a czasami 6-7...
Wychodzimy nawet jak jest deszcz, nawet jak pada fest z tym że wtedy tylko na załatwienie potrzeb, bez dłuższych spacerów :p

Posted

u mnie Luna nie uznaje wpadek....nawet jak jest chora i popuści w domu,to widać,że jej zle z tym...za to Lili...nie ma problemu zeby iśc do łazienki i w razie potrzeby zrobić tam co nieco...zawsze daje znać mi,że jej się chce...ale nie zawsze mja jestem w domu-to mi pasuje,bo jak jest wpadka,to przynajmniej w jednym miejscu

Posted

My wychodzimy 4 razy dziennie na spacer, ale w razie co mamy też podkład, w nocy najczęściej coś się na nim znajdzie ;)
Antoś podnosi nogę, ale zawsze trafia w podkład :lol:
No ale ma 7 miesięcy, jest już nam podkład mniej potrzebny niż na początku, więc może niedługo całkowicie z niego zrezygnujemy ;)

Hej Klaudia :multi:

Posted

[quote name='kiniaaa']
Antoś podnosi nogę, ale zawsze trafia w podkład
[/QUOTE]

Hehe, Lucky jak sika to czasami w biegu, tu kilka kropelek, tam kilka, czasami robi długą ścieżkę, obsikując przy tym siebie, więc myślę że u nas to by nie zdało egzaminu :lol:

Posted

[quote name='Paaula']A powiedzcie mi gdzie się takie magiczne podkłady kupuje?[/QUOTE]

Ja akurat zamawiam na allegro, bo najtaniej.
Ale w większości zoologów są, sprzedają nawet na sztuki :eviltong:

Posted

mi by się przydał jak mnie w domu nie ma, żeby miała gdzie siknąć. A u mnie w zoologu na pewno nie ma, bo ja w takim mieście mieszkam, że po prostu nic nie ma.

Posted

Cześć !!
No ja akurat mam tą dobrą sytuację,że otwieram drzwi i psy są na podwórku.Ale nawet gdybym tak nie miała to znając siebie biegałabym z psami nawet z 4 piętra.Nie umiem sobie wyobrazić,żeby dorosłe psy załatwiały się w domu.I obojętnie mały czy duży pies.

Posted

[quote name='Paaula']A powiedzcie mi gdzie się takie magiczne podkłady kupuje?[/QUOTE]
U nas są w każdym sklepie z zaopatrzeniem ortopedycznym, w większości aptek też można kupić, są 60x60 i 60x90,
kupuję te większe bo spokojnie można przeciąć na pół,
teraz jakby nie podkłady wychodziłabym z Lusią co dwie godziny w nocy:razz: strasznie dużo pije, a przelatuje to przez nią jeszcze szybciej;)

Posted

[quote name='slawi']U nas są w każdym sklepie z zaopatrzeniem ortopedycznym, w większości aptek też można kupić, są 60x60 i 60x90,
kupuję te większe bo spokojnie można przeciąć na pół,
teraz jakby nie podkłady wychodziłabym z Lusią co dwie godziny w nocy:razz: strasznie dużo pije, a przelatuje to przez nią jeszcze szybciej;)[/QUOTE]

Też kupuje te 60x90 i przecinam na pół ;)

Gratulacje dla Franka :)

Posted

Ja też z Jazzem jak Jola pewnie bym biegała te 4piętra :evil_lol:
mamy podkład, ale w sumie nie używany, może z dwa misiące temu była tam kupka zrobiona :lol:

a podkłady kupowałam też w aptece ;) aptekarka wiedziała o co mi chodzi bez specjalnej nazwy hehe :)