aneta21 Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 ostatnio natrafiłam na karmy firmy mera dog :) co o niej sadzicie znacie ja ?? [URL="http://www.meradog.pl/index.php?cat_id=3"]TU[/URL] jest link pozdrawiam Quote
Birmanka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 My ostatnio kupilysmy 3 kg wersji Sensitive tak dla urozmaicenia i na probe, bo moja Blondyna jest taka, ze albo rzuca sie na karme i je ja juz zawsze (tzn nie nudzi jej sie po 3 15 kg worku) albo wacha i raczej dobrowolnie tego nie tknie ... bez dodatku np miesa. I wlasnie wczoraj wieczorem psina chciala jesc znowu, chociaz swoja dzienna porcje juz zjadla, wiec postanowilam, ze sprobuje, i wchlonela ta Mera w 60 s. nawet nie wachajac, glodna nie byla, wiec chyba musialo jej pasowac poprostu. Dodam, ze na codzien je Nutre Gold dla seniorow. Quote
arima Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [quote name='asher']Patrząc na skład - nic ciekawego :shake:[/QUOTE] no dokładnie, a cena jak na to bardzo wysoka. Podobny skład ma Chapi Quote
SAWA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Mera Dog ,jest na polskim rynku od bardzo dawna ,a nie cieszy sie uznaniem ,a to z prostej przyczyny : skład przeciętny ,cena wysoka ,psy po niej strasznie śmierdzą . SAWA. Quote
Birmanka Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [quote name='arima']no dokładnie, a cena jak na to bardzo wysoka. Podobny skład ma Chapi[/quote] ha ha naucz sie sklady czytac moze co ? ze zrozumiemieniem najlepiej .... Mera produkuje 2 serie karm: [B]CLASSIC SERIES[/B] (BROCKEN, UNIVIT, SOFTDINNER, i wypelniacz FLOCKENMIX) ktore sa tanie, slabej jakosci, ale mysle 5 x lepsze niz Chapi, ktory jest produktem zbozowym poprostu a Mera CLASSIC zawiera przynajmniej cos co sie nazywa "maet and animal by-products" ... oraz serie [B]TOP NUTRITION[/B] (JUNIOR, REFERENCE, AGILITY, ENERGY, LIGHT, SENSITIVE, SENIOR i REFERENCE ODOR-STOP), ktore moze nie zawieraja bajerow typu gluko./chondro. czy inne tam marketingowe bajery pice pompki .... ale sa calkiem ok nawet porownujac analizy z innymi karmami ... [B]SAWA - [/B]a twoj argument, ze po Mera to psy smierdza to jest poprostu smieszny i ponizej pewnego poziomu jak dla mnie .... Rozumiem, ze jestes dystrybutorem innej "cudownej i jedynie slusznej karmy", ale to jeszcze nie powod, zeby jak sie nie ma argymentow takich uzywac - pewnie na tym to polega ... Moja psina jadla ostatnio Mera Sensitive i jakos nie zauwazylam, zeby jak to okreslasz "smierdziala" jakos szczegolnie inaczej niz np po Nutrze Gold czy innej karmie .... W zasadzie jak sie przyjrzec karmom na naszym rynku to zadna nie ma jakiegos skladu specjalnego tak naprawde wszedzie pszenica, kukurydza, sorgo, soya, owies, ryz, produkty pochodzenia warzywnego ... maczki, by-products ... tluszcze zwierzece, roslinne i tak naprawde to Mera nie jest jeszcze jakas tragedia jezeli o to chodzi. Dla mnie np karma gorsza od Mera TOP jest np nie wiadomo czemu zachwalany ANF i w dodatku drogi jak ... i kompletnie przereklamowany. Quote
SAWA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 No wiesz ,jak ktoś sprząta po psas kupy w kojcach ,to najlepiej wie czy śmierdzą ,czy nie .Po długim podawaniu jest zdecydowanie psi smrodek wyczuwalny ,a nie pisze tego ,bo jestem dystrybutorką ,bo nią nie jestem i nie wciskaj mi tego co nie miałam zamiaru powiedziać .Mowa o Mera Dogu ,a nie o innych karmach i nie wiem po co wcinasz jakies inne karmy w ten temat .Poziom dyskusji opiera sie na zdaniu i ja właśnie napisałam to co na temat tej karmy wiem ,bo kiedyś przez jakiś czas ją dawałam swoim psom i tak jak po niej śmierdziały i kupy i psy ,to po innych karmach tego nie było .Wiem też bo moi znajomi przez rok karmili w hodowli Mera i mieli to samo ,a rasa psów inna . SAWA. Quote
PATIszon Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [quote name='Birmanka'] ktore moze nie zawieraja bajerow typu gluko./chondro. .[/quote] Akurat glukozamina i chondroityna to bardzo pozadane skladniki, a nie jakies tam bajery :roll: Quote
Birmanka Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 heh ... sory, ale dla mnie argument o psich kupach jest conajmniej dziwny ... Moja psina ma kupy calkiem w porzadku po Mera, a co do sprzatania po psach w kojcach i dookola to sklada sie tak ze tez o tym cos wiem (20 pieskow robiacych wszystko na okraglo kilka razy dziennie) no fakt wcale to nie pachnie :P jezeli wogole cos takiego moze pachniec ... kazde odchody smierdza czy po 1 psie czy po 20, a moj pies widocznie do wyjatkow nalezy bo jakos smierdziec nie chce po Mera :) Quote
SAWA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Pokarm przez kilka miesięcy ,to sama się przekonasz jadąc z psem w samochodzie . Pozdrawiam i kończę w tym temacie .Swoje zdanie napisałam i wcale nie twierdzę ,że karma zła ,ale to jakie skutki uboczne były po kilku miesiacach karmienia . Pozdrawiam SAWA. Quote
Birmanka Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 ok "pozadane skladniki" tylko zauwaz sobie jakie dawki tego podajesz jezeli te skladniki wystepuja w postaci dodanej do karmy typu Arthoflex czy inne tego typu preaparaty, a ile wystepuje tych skladnikow w mg/kg badz w ppm i ile faktycznie tego pies dostaje w dawce pokarmowej dziennie ... sa to ilosci sladowe, podobnie rzecz sie ma w L-karnityna i innymi skladnikami "pozadanymi" co dla mnie jest wlasnie marketingiem, bo na opakowaniu mozna sobie napisac wlasnie, ze dana karma zawiera to czy tamto , a ile tego jest to juz mniej istotne. Dlatego napisalam o tych dodatkach jako o "bajerach". Rowniez pozdrawiam :) Quote
asher Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 A faktycznie nie zauważyłam tej drugiej serii. Jednak ta pierwsza, MERA Classic, jak na mój gust zdecydowanie za droga :shake: Faktycznie, skłąd podobny do marketówek, a droższa chyba ze trzy razy... Druga też nic specjalnego, a również nie nalezy do tanich... Quote
WEIMAR Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 ostatnio zakupiłem 16kg mera dog pure psowi bardzo smakuje niestety jest konserwowana BHA wiecej nie kupie Quote
Recommended Posts