Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fruzia w schronisku czeka na Paulę!Dopiero dziś zobaczyłam jak fajna z niej suczka.Śliczności radosne.Dafne sprawdzona na koty,w roli kota wystąpił jak zawsze kot Łiskas.Dafne zdała egzamin celująco.

Posted

Romciu, wklej Dafne na ten wątek:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa"]http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa[/URL]

ja nie umiem :oops: ( i tak nauczyłam się wklejać adresy do postów i nie wywala mi ich)

i chciałam dodać, że Dafne, Laska (II odsłona ;) ) i Hektor mają ogłoszenia zrobione w 70%. Będę kończyć jeszcze w tym tygodniu,

Posted

Widziałam dziś w lecznicy Koni!Biedna mała, niemiłosiernie brzydko pachnie bo cały czas wycieka jej ropa z ran na ogonie i udach.Podnosi juz łepek i poznaje nas.Kupiłam dziś ,wczoraj Grażynka, mielonego kurczaczka i gotujemy dla Koni jedzonko.(ryż i marchewka do tego).Muchy nadal interesują się Koni ale dziś nie pozwalała im juz siadać na sobie tylko...je łapała.Wychodzi juz sama na siusiu ale rokowania są ostrożne.Codziennie chodzimy do niej,zeby p.doktor czuła jak jest dla nas ważna i żeby Koni to czuła.

Posted

[quote name='Romka']Fruzia w schronisku czeka na Paulę!Dopiero dziś zobaczyłam jak fajna z niej suczka.Śliczności radosne.Dafne sprawdzona na koty,w roli kota wystąpił jak zawsze kot Łiskas.Dafne zdała egzamin celująco.[/QUOTE]

Ja już dawno zauważyłam, że fajna z niej sunia! :D
Super, że Dafne sprawdzona!

[quote name='Romka']Byłam dziś w schronisku.Oto wieści:są nowe psiaki:jamniczka i śliczna mała suczka oddana przez właścicieli.Hektor bardzo płakał po odejściu ze schroniska Harrego.P.Marek mówił,ze wył 2 dni ,siedzi teraz tu gdzie ostatnio Negro(boks Kusego).Kochaś ma właściciela,który jednak nie chce go odzyskać bo nie chce kupić karmy dla schroniska.Co za człowiek!Ma zdjęcia wkleję póżniej.Wystraszona suczka z obrożą wróciła do właściciela,mieszka na Dąbrowskiego.Toluś szczeka jak zawsze,poprosiłam p.Marka,zeby wziął Tolusia jutro na imprezę plenerową na polanie w Lasku Miejskim.Jeśli będzie artykuł o Tolusiu w porannej gazecie może ma szanse na domek.[/QUOTE]

Szkoda mi Hektora! Biedactwo mam nadzieję, że szybko znajdzie domek!
W życiu bym nie powiedziała, że Kochaś ma właściciela, tyle razy go widziałam samego bez obroży bez niczego!!!
Fajnie, że ta czarna sunia wróciła do właściciela, ale szkoda, że zamiast tego przyszły inne psiny!
A z Tolusiem to genialny pomysł! :)

[quote name='Romka']Widziałam dziś w lecznicy Koni!Biedna mała, niemiłosiernie brzydko pachnie bo cały czas wycieka jej ropa z ran na ogonie i udach.Podnosi juz łepek i poznaje nas.Kupiłam dziś ,wczoraj Grażynka, mielonego kurczaczka i gotujemy dla Koni jedzonko.(ryż i marchewka do tego).Muchy nadal interesują się Koni ale dziś nie pozwalała im juz siadać na sobie tylko...je łapała.Wychodzi juz sama na siusiu ale rokowania są ostrożne.Codziennie chodzimy do niej,zeby p.doktor czuła jak jest dla nas ważna i żeby Koni to czuła.[/QUOTE]

Dobrze, że u Koni lepiej! Ciesze się, że ją odwiedzacie, niech wie, że jest ważna! Trzymam kciuki, żeby wyzdrowiała!

Posted

Nakarmiłam dziś Tolę, bo Śnieżka dostała wielką pakę karmy :) Tola potrzebuje jeszcze 45%.

A Dafne tak mi się podoba, że nie mogę się na nią napatrzeć... TŻ nie chce się zgodzić...eh

Posted

Bardzo dobrze :-) Teraz karmimy Tolę.

UMilki z Dafne tak już jest, że nie można się na nią napatrzeć, w rzeczywistości ma jeszcze więcej uroku. Żeby kasa łowickich psiaków była pełniejsza pewnie siedziałaby już u Ciebie w hoteliku, żeby nam jej ktoś nie ukradł.

Posted

Kraków dziś karmił Korę.
Nie dogadałyśmy się...
Na innym wątku czytałam, że chcą nakarmić wszystkie psiaki i spieszą się, bo akcja do 28-06-10.

Posted

Byłam dzisiaj po Fruzię(teraz Kati) i trochę streszczę!
Jak przyjechałam to wszystkie psy leżały właśnie z powodu upału! Nie było Hery ani Baster, ale oni chyba poszli na tę imprezę! A po drodze to widziałam mnóstwo ludzi- szli w kierunku lasku, więc może i dotarły do schroniska!
Dafne siedzi z Irysem z byłym boksie Rudolfa!
U Rudolfa i Reksa spokój! Za to Romek warczy na Antka jak chce się go pogłaskać...
A ta nowa jamniczka strasznie szczeka! Ale nie szczeka z nienawiści czy z lęku, ona tak chce zawołać ludzi! Jak się ją omija to szczeka, że trzeba się do niej wrócić!

Mam kilka zdjęć! Niestety nie wzięłam aparatu i zdjęcia robiłam telefonem! :) Czyli są nie najlepsze.

Posted

[quote name='bahlsa']Ja myślę, że nakarmimy wszystkie psy biorące udział w akcji :)[/QUOTE]

Też mam taką nadzieje :) W sumie coraz wiecej już "nakarmionych" :D Ja karmię w domu i w pracy, mam na fb linka i moi znajomi też udostepniają dalej :) Wykarmimy wszystkie jak nic ;)

Posted

[IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/6fbff9dec862998d9abce3bdbdfb1753,10,19,0.jpg[/IMG]

Nowa suczka w schronisku,bardzo przerażona.Oddana przez właścicieli.Wiem bo spotykałam ja nad rzeką.Jest w schronisku bo miała być labradorem a nie jest.Podobno nie chciała wysiąść z samochodu i tuliła się do ludzi(właścicieli),którzy ją przywiezli.Była u nich pół roku.

Posted

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/ef9415926ee3208a81a5cdb6a734b086,10,19,0.jpg[/IMG]

W lecznicy jest też Koni,bardzo chora i słaba.Trzymajmy za nią kciuki.

Posted

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/0bb27115caa4c599da3f364b52a1e02a,10,19,1.jpg[/IMG]

No i dobra nowina!Jamniczka zaraz po kwarantannie a może wcześniej pójdzie do domu.Pani doktor Kasia znalazła jej dom!Bardzo się cieszymy!

Posted

[quote name='Romka']
No i dobra nowina!Jamniczka zaraz po kwarantannie a może wcześniej pójdzie do domu.Pani doktor Kasia znalazła jej dom!Bardzo się cieszymy![/QUOTE]

Super !!! Szybciutka akcja !!!

I trzymam kciuki za Koni, żeby szybko doszła do siebie, bo wtedy też do domku pójdzie??? Ten pan co o nią pytał nadal jest zdecydowany?

Posted

Na polanie w schronisku była dziś impreza wolontariuszy z Technikum Weterynaryjnego.Żaden psiak nie znalazł domu bo było bardzo małe zainteresowanie.Ale zobaczcie jak psiaki były zadowolone.Tyle godzin poza schroniskiem,w lesie na polanie,duzo spacerków i kiełbaski od wolontariuszy.
[url]http://foto.onet.pl/oyrgt,78xscgl47uu4,nvuim,u.html#nvuim[/url]

Posted

Byłam z Grażynka od 14 00 do 16 30 jestem bardzo zadowolona z organizacji imprezy.Psiaki były bardzo,bardzo zadowolone.Spokojne.Największy aplauz wywołała Laseczka,po którą specjalnie pojechałyśmy do schroniska.Toluś nie pozwolił złozyc sobie smyczy i został.Hektor miał sprzeczkę z Kochasiem i Basterem.Jak to chłopaki!a najsłodsza była Korusia.CHCEMY CO MIESIĄC TAKIEJ MAJÓWKI DLA PSIAKÓW!:lol:

Posted

[quote name='Andzike']Super !!! Szybciutka akcja !!!

I trzymam kciuki za Koni, żeby szybko doszła do siebie, bo wtedy też do domku pójdzie??? Ten pan co o nią pytał nadal jest zdecydowany?[/QUOTE]
Tak ten pan nadal ja chce.Ale stan Koni jest poważny.Dzis w nocy odgryzła sobie kawałek martwego ogonka.Jutro jedziemy z Grażynka do Koni z kurczaczkiem i ryżem.Może spróbujemy wziąć ją na wewnętrzny dziedziniec lecznicy na spacer.