Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy wczoraj z Grazynka i Camisiowa w schronisku około 22 00,p.Marek otworzył schronisko na nasza prośbę bo dostałyśmy bardzo alarmujący komunikat o podnoszeniu się co godzine o 15cm wody w rzece Uchance,która bezpośrednio zasila stawy koło schroniska.Grazynka i Camisiowa były tam jeszcze o 3 00 w nocy(pozyczyłam im dużą latarkę) ale wszystko było dobrze.Trzeba było widziec pyszczydła naszych psiaków w nocy,bardzo były zaskoczone co my tu robimy.

Posted

Gonzo,pogryzł sie wczoraj z Gretą!Zaczął Gonzo ale Greta nie była mu dłużna i oddała.Gonzo dostał boks po Astorze ,przywożę Dafne i co widzę Gonzo i Greta razem w boksie.Byłam zaskoczona.Okazało się,ze Gonzo przeskoczył do boksu Grety.Nie dosć,ze się "wprosił" to jeszcze chciał ja pogryżć.Greta ma grube futro a Gonzo nie i...miał szyty pysk i chodzi w kołnierzu.Oczywiście jak zobaczyłam jego pysk wezwałam p.doktor.W nocy kiedy nas zobaczył płakał i chciał ,żeby zabrac go z boksu.

Posted

[quote name='Romka']Byłyśmy wczoraj z Grazynka i Camisiowa w schronisku około 22 00,p.Marek otworzył schronisko na nasza prośbę bo dostałyśmy bardzo alarmujący komunikat o podnoszeniu się co godzine o 15cm wody w rzece Uchance,która bezpośrednio zasila stawy koło schroniska.Grazynka i Camisiowa były tam jeszcze o 3 00 w nocy(pozyczyłam im dużą latarkę) ale wszystko było dobrze.Trzeba było widziec pyszczydła naszych psiaków w nocy,bardzo były zaskoczone co my tu robimy.[/QUOTE]

Brawo dziewczyny!!!

Ciekawa jestem jak funkcjonują dzisiaj niektóre urzędy w Łowiczu :evil_lol:

Posted

[quote name='mamanabank']Brawo dziewczyny!!!

Ciekawa jestem jak funkcjonują dzisiaj niektóre urzędy w Łowiczu :evil_lol:[/QUOTE]

Nie wiesz,ze kawa to boski napój-ambrozja urzędników!

Posted

[quote name='Romka']Byłyśmy wczoraj z Grazynka i Camisiowa w schronisku około 22 00,p.Marek otworzył schronisko na nasza prośbę bo dostałyśmy bardzo alarmujący komunikat o podnoszeniu się co godzine o 15cm wody w rzece Uchance,która bezpośrednio zasila stawy koło schroniska.Grazynka i Camisiowa były tam jeszcze o 3 00 w nocy(pozyczyłam im dużą latarkę) ale wszystko było dobrze.Trzeba było widziec pyszczydła naszych psiaków w nocy,bardzo były zaskoczone co my tu robimy.[/QUOTE]

Świetnie, że byłyście i że jest jak na razie dobrze!

[quote name='Romka']Gonzo,pogryzł sie wczoraj z Gretą!Zaczął Gonzo ale Greta nie była mu dłużna i oddała.Gonzo dostał boks po Astorze ,przywożę Dafne i co widzę Gonzo i Greta razem w boksie.Byłam zaskoczona.Okazało się,ze Gonzo przeskoczył do boksu Grety.Nie dosć,ze się "wprosił" to jeszcze chciał ja pogryżć.Greta ma grube futro a Gonzo nie i...miał szyty pysk i chodzi w kołnierzu.Oczywiście jak zobaczyłam jego pysk wezwałam p.doktor.W nocy kiedy nas zobaczył płakał i chciał ,żeby zabrac go z boksu.[/QUOTE]

Biedaczysko, ale sam się o to prosił...

[quote name='Romka']Trzeba założyc wątek Gonzo i pozostałym psiakom.Erni tez nie ma wątku.Lusia na sterylizacji juz wczoraj.[/QUOTE]

To ja mogę założyć Erniemu, a Kaja Gonzowi! :)

Posted

Zapraszam do Erniego:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/186862-Erni-zastraszony-staruszek-zginie-bez-swojego-cz%C5%82owieka?p=14803918#post14803918[/url]

Dziewczyny wiecie, że jak Kaja zrobi wątek Gonzo to zostanie tylko 7 psów bez wątku ;)
Negro, mama Kai, jeden boks, gdzie są 4 psy i sunia od Tośki i Antośki!

Posted

[quote name='Paula03']Dziewczyny wiecie jak tam z tą wodą w schronisku?
U nas teraz strasznie pada! Mam nadzieję, że tam jest lepiej![/QUOTE]
Tak, strasznie leje zaraz znów całe osiedle będzie zalane, mam nadzieję, że tam w schronisku nie pada!

Posted

nieciekawie to wygląda z tą wodą, ale mam informację z pierwszej ręki że nie będą kierowali rozlewu Uchanki na łąki wokół lasku miejskiego, bo po pierwsze już tam jest woda a po drugie groziłoby to zalaniem domów w okolicy lasku miejskiego woda pomału opada, udrażniają Uchankę na łódzkiej żeby mogła woda spokojnie zejść

Posted

Wczoraj miałysmy z Grażynka interwencję!Zgłoszono nam psiaka w starych budynkach kolejowych.Pojechałysmy tam i na kupie gruzu zobaczyłysmy psa.Nie poruszał się,nie reagował,nie chiał pic i jeść.Jego oczy prosiły o pomoc.Owinęłysmy go w ręczniki i zawiozłysmy do lecznicy.Na miejscu okazało sie ,ze pies jest bardzo słaby,nie reaguje na bodżce,ma ogromne ropomacicze(suczka) i zmiany skórne.Suczka nie poruszała łapami i nie reagowała na bodzce(kłucie igłą),wyciekająca ropa spowodowała,ze na ogonie i na tylnej częśći ciała suczki było mnóstwo larw much.Pomogłysmy pani doktor wymyc suczkę w ciepłej wodzie i o dziwo suczka podniosła sie i zaczęła poruszać łapami.Dostała leki przeciwbólowe i przeciw zapalne oraz wzmacniające .Rokowania są bardzo ostrozne.Dałyśmy jej na imie KONI!Trzymajcie za nia kciuki bo jesli wyzdrowieje to ma domek na 100%.Domek bedzie u pana ,który ja znalazł.Juz dzis dzwonił do mnie 2 razy!

Posted

[quote name='Romka']Wczoraj miałysmy z Grażynka interwencję!Zgłoszono nam psiaka w starych budynkach kolejowych.Pojechałysmy tam i na kupie gruzu zobaczyłysmy psa.Nie poruszał się,nie reagował,nie chiał pic i jeść.Jego oczy prosiły o pomoc.Owinęłysmy go w ręczniki i zawiozłysmy do lecznicy.Na miejscu okazało sie ,ze pies jest bardzo słaby,nie reaguje na bodżce,ma ogromne ropomacicze(suczka) i zmiany skórne.Suczka nie poruszała łapami i nie reagowała na bodzce(kłucie igłą),wyciekająca ropa spowodowała,ze na ogonie i na tylnej częśći ciała suczki było mnóstwo larw much.Pomogłysmy pani doktor wymyc suczkę w ciepłej wodzie i o dziwo suczka podniosła sie i zaczęła poruszać łapami.Dostała leki przeciwbólowe i przeciw zapalne oraz wzmacniające .Rokowania są bardzo ostrozne.Dałyśmy jej na imie KONI!Trzymajcie za nia kciuki bo jesli wyzdrowieje to ma domek na 100%.Domek bedzie u pana ,który ja znalazł.Juz dzis dzwonił do mnie 2 razy![/QUOTE]
Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='Kaja10014']Wczoraj wieczorkiem byłyśmy z Paulą zobaczyć, czy wszystko gra i jest ok :)[/QUOTE]

Dzielne dziewczyny!Jutro spotykamy sie w schronisku.Będę około 9 00!Zaczynamy od zdjęć Pauli!

Posted

[quote name='Romka']Wczoraj miałysmy z Grażynka interwencję!Zgłoszono nam psiaka w starych budynkach kolejowych.Pojechałysmy tam i na kupie gruzu zobaczyłysmy psa.Nie poruszał się,nie reagował,nie chiał pic i jeść.Jego oczy prosiły o pomoc.Owinęłysmy go w ręczniki i zawiozłysmy do lecznicy.Na miejscu okazało sie ,ze pies jest bardzo słaby,nie reaguje na bodżce,ma ogromne ropomacicze(suczka) i zmiany skórne.Suczka nie poruszała łapami i nie reagowała na bodzce(kłucie igłą),wyciekająca ropa spowodowała,ze na ogonie i na tylnej częśći ciała suczki było mnóstwo larw much.Pomogłysmy pani doktor wymyc suczkę w ciepłej wodzie i o dziwo suczka podniosła sie i zaczęła poruszać łapami.Dostała leki przeciwbólowe i przeciw zapalne oraz wzmacniające .Rokowania są bardzo ostrozne.Dałyśmy jej na imie KONI!Trzymajcie za nia kciuki bo jesli wyzdrowieje to ma domek na 100%.Domek bedzie u pana ,który ja znalazł.Juz dzis dzwonił do mnie 2 razy![/QUOTE]

Ja też trzymam kciuki!

[quote name='Romka']Dzielne dziewczyny!Jutro spotykamy sie w schronisku.Będę około 9 00!Zaczynamy od zdjęć Pauli![/QUOTE]

My też będziemy około 9! I zaczynamy od Pauli!

Posted

[quote name='Romka']Mamanabank i Figa wybierały się do schroniska zrobic zdjęcia Dafne!Mam nadzieje ,zę tam juz są![/QUOTE]

Ja też chyba zaraz pojadę, zobaczę Fruzię i ją "zaklepiemy"!

Posted

Mam zdjęcia psiaków, najwięcej Dafne....z Paulą nie da się wyjść Mamanabank próbowała, ale ona boi się...zrobiłam z daleka i będą ok. Jem śniadanko dopiero i zabieram się za obróbkę i wstawianie zdjęć na poszczególne wątki. Był pan z córką, zainteresowali się trochę Basterem, ale na wieść , że skacze wysoko zrezygnował. Córka pana patrzyła na Fionkę, ale nie...żadne jej się nie podobały....ehh