argusiowa Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Romka']Argusiowa czy ta suczka o ,której piszesz ma lekkie wyłysienie koło ogona?Jeśli to ta obserwuję ja takze od jakiegos czasu.Myslałam najpierw ,ze to Liza ale okazało sie ,ze nie.Ale jest faktycznie podobna do Diany tylko mniejsza.Bardzo wyniszczona suczka.[/QUOTE] Romka nie widziałam wyłysień bo było za daleko, ale następnym razem podejrze. Ta suczka o kto rej ja myślę miała już przynajmniej raz szczeniaki bo z cieczką była puszczana samopas. Quote
Romka Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Dobra wiadomośc!Boksy ,które zawsze są brudne po deszczu będą modernizowane ,tak,zeby nie stało błoto.Myślę,że psiaki odetchną z ulgą,bo dzis po deszczu w boksie psiaków stała woda. Quote
Romka Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Liza miała wizytę przyszłego domku,myślę ,że domek na 90% już ma.Czekamy na decyzję całej rodziny! Quote
Romka Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Liza na sterylizacji juz dzis ,domek zdeklarował sie na 100% i juz w sobote Liza bedzie w domku! Quote
Romka Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Melka miała mieć zdjęte szwy ale jej nowy właściciel nie przyjechał do lecznicy.Wystąpiłam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych jej właściciela i pojedziemy tam,zeby zobaczyc jak mieszka Mela i pojechać z nia na zdjęcie szwów.Czekam na wynik mojej rozmowy. Quote
Romka Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Dzis pracownicy schroniska odwadniają boksy i będą zmieniac mokra słomę w budach psiaków w tych boksach.Poprosiłam o więcej słomy w budzie dla Laseczki bo jest teraz bez grubej sierści a sugestia ze strony p.doktor była taka ,ze trzeba ją ubrac ,zeby nie marzła.Bałysmy sie z Mamanabank ,ze ubranie Laseczki namoknie na deszczu i będzie jeszcze gorzej więc okrycie odpada a nowa słoma i owszem jest ok. Quote
Paula03 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='Romka']Liza na sterylizacji juz dzis ,domek zdeklarował sie na 100% i juz w sobote Liza bedzie w domku![/QUOTE] No to świetnie! [quote name='Romka']Melka miała mieć zdjęte szwy ale jej nowy właściciel nie przyjechał do lecznicy.Wystąpiłam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych jej właściciela i pojedziemy tam,zeby zobaczyc jak mieszka Mela i pojechać z nia na zdjęcie szwów.Czekam na wynik mojej rozmowy.[/QUOTE] To chyba nie za dobrze świadczy o właścicielu... [quote name='Romka']Dzis pracownicy schroniska odwadniają boksy i będą zmieniac mokra słomę w budach psiaków w tych boksach.Poprosiłam o więcej słomy w budzie dla Laseczki bo jest teraz bez grubej sierści a sugestia ze strony p.doktor była taka ,ze trzeba ją ubrac ,zeby nie marzła.Bałysmy sie z Mamanabank ,ze ubranie Laseczki namoknie na deszczu i będzie jeszcze gorzej więc okrycie odpada a nowa słoma i owszem jest ok.[/QUOTE] Teraz pogody nie są najlepsze więc dobrze, że Laseczka nie będzie marznąć! Quote
Romka Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Tak Paula wkurzam sie na właściciela Melki! Quote
Figafiga Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A może coś się stało, ze naprawde nie mógł przyjechać....życie jest pełne przykrych niespodzianek. Zobaczymy. Quote
Paula03 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='Figafiga']A może coś się stało, ze naprawde nie mógł przyjechać....życie jest pełne przykrych niespodzianek. Zobaczymy.[/QUOTE] Też tak pomyślałam, ale nie wiadomo... Mam nadzieję, że to Figa ma rację i że właściciele Meli są wspaniałymi ludźmi! Quote
mamanabank Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='Paula03']Też tak pomyślałam, ale nie wiadomo... Mam nadzieję, że to Figa ma rację i że właściciele Meli są wspaniałymi ludźmi![/QUOTE] Zdjęcie szwów jest czynnością stosunkowo prostą, może ktoś w rodzinie sam się tym zajął, np. jakaś pani pielęgniarka, no nie wiem... Quote
argusiowa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 za dużo tego może...ech Melka nie miała różowego życia i "może" w jej przypadku powinno brzmieć tylko i wyłącznie " na pewno" . Romka masz jakieś wieści? Quote
Romka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Na razie nie!Czekam mam nadzieje ,że wieści będą dobre! Quote
Romka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 A z dobrych wieści na portalu lowicz24.eu będziemy miec nasz banerek.Wybrałam banerek "pomaluj nasz świat,psy z Łowicza".Mam nadzieje ,ze autor tego banerka nie będzie miał pretensji,ze jego banerek będzie na tym portalu.Taki sam banerek będzie tez na stronie lecznicy dla zwierząt obsługującej schronisko. W obydwu przypadkach inicjatywa wyszła od właścicieli stron,którym BARDZO DZIĘKUJEMY! Quote
Figafiga Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 no ja nie mam nic za złe, bo moje zdjęcia, a kto ten banerek tworzył to nie wiem Quote
Romka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Co do Ciebie Figuś to nie miałam wątpliwości.Nie wiedziałm tylko,kto jest autorem całości.Czekamy na sygnał z portalu.Z redakcja N.Łowiczanina tez juz wszystko załatwione. Quote
Romka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Pamiętacie Dorę?Jej nowy opiekun przywiózł ja w tamtym tygodniu na sterylizację.Bardzo się z tego cieszę! Quote
Paula03 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Romka']Pamiętacie Dorę?Jej nowy opiekun przywiózł ja w tamtym tygodniu na sterylizację.Bardzo się z tego cieszę![/QUOTE] Wspaniale! :) Quote
argusiowa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mamanabank dodaj proszę Fridka do szczęśliwych zakończeń :) Quote
Romka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Dziewczyny,dziś p.doktor jedzie do naszej Melki zdjąć szwy.Jej nowy własciciel zgłosił sie do lecznicy osobiście.Uf ,ulzyło mi! Quote
Romka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Dostałam wiadomość z domku Torresa czyli naszego Wilka.Nasz Willy zachorował na babeszjozę,pomimo,ze był zabezpieczony.Chorował bardzo poważnie 3 dni.Nie ruszał się i miał niedowład tylnych łap.Zaatakowana została śledziona.Walczył o życie ,ale teraz jest juz wszystko dobrze.Wilk jest zdrowy. Quote
Romka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Wszystkie autorki watków proszone są o wpisanie na watku głownym informacji,które z ich psiaków sa ogłaszane.Ważne bo nam sie myli i dubluje.Wpiszcie prosze jeszcze dziś! Quote
Recommended Posts