Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny tak się zakręciłam, że szok..Obudziliśmy się z TZ i patrzę 10.45 o to jadę szybciutko na 11., a ja myślałam, ze jest 9.45. Podjechałam do schronu, a tu Grażynka, Kaja i Paula wychodzą ze schronu i pan schron zamyka!!!normalnie szok...zapakowałam Negrę z tyłu smycz 10 metrową i obrożę dla Kusego z myślą na spacerze, a wczoraj ładowałam akumulator do nikona.
Pokręciło mnie zupełnie!!!
W następną sobotę zbieram się o 8 rano!!!

Posted

to wszystko przez ten Sylwester ! w sobotę za tydzień damy czadu od 9. Zdjęcia szczeniaków to po pierwsze!potem mój drogi szlachcic Kusy i w zamian za Zołzunię zabiorę.......Rikunię!!!to będzie kolejny mój faworyt...tylko trzeba ją na smyczy nauczyć chodzić, ale to już załatwię powolutku.W ciągu 2 godzin da się radę wszystko ogarnąć.

Posted

Tak, Rika jest bardzo ufna, jestem pewna, ze da się przekonać do smyczy :)

Zabrałam się za oglaszanie Herki, co myślicie o takiej formie tekstu? Postanowiłam sobię zaszaleć, moja nakrapiana muza własnie połozyła mi głowę na kolanach i proszę! Mam tekst:lol:

I znów wróciła. Od wkaacji 2008 r Hera wciąz wraca do schroniska. Dlaczego nikt jej nie chce? Podchodzę do jej boksu. Od razu siada i nadstawia ucho do pogłaskania. Chwilę później wstaje i podaje mi łapkę. Swoją dużą, czarną łapkę, która cały czas stąpa po betonowym boksie. Zabieram ją na spacer. Hera to wyjątkowy pies. Ma 2-3 lata a jest taka radosna, pelna życia jakby była szczeniaczkiem. Ta krótka smyczka jest dla niej ograniczeniam. Ograniczeniam wolności, ograniczeniem do spaceru z osobami, ktore pomagają schronisku. Ale ona nie zadowala się do końca takimi krótkimi wyjściami. A jaki pies by nie chciał wyjść na spacer z kochającym opeikunem, w ciepłe dni poaportowac piłeczkę a w zimę poleżeć przy kanapie, być podrapanym za uszkiem... HEra jest wspaniałym psem. Dużym, ale pełnym uczucia i delikatności, takim, który da bezgraniczną miłość. Może to na Ciebie drogi czytelniku czeka taka wspaniała psina?

Kontakt
[email][email protected][/email]
tel. 604 101 165

[email][email protected][/email]
tel. 608 404 770

Posted

Kaja żeby nie zaśmiecać wątku NORY wklejam tu

[COLOR=black][FONT=Arial]wierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski na terytorium Holandii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG, muszą spełniać następujące wymagania:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]1. Muszą być zidentyfikowane za pomocą:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]czytelnego tatuażu, lub[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]mikroczipu, zgodnego z wymaganiami normy ISO 1784 lub Aneksu A do normy ISO[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]11785 (w przypadku, gdy mikroczip nie spełnia wymagań żadnej z ww. norm, właściciel zwierzęcia lub osoba za nie odpowiedzialna w imieniu właściciela, musi zapewnić możliwość odczytania numeru mikroczipu podczas jakiejkolwiek kontroli, tzn. musi dysponować odpowiednim czytnikiem);[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]2. Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia (Decyzja Komisji Nr 2005/91/WE z dnia 2 lutego 2005r. ustanawiająca okres, po którym szczepienie przeciwko wściekliźnie uważa się za ważne). W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane, jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]3. Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie. Rejestry lekarzy upoważnionych do wystawiania paszportów dla psów, kotów i fretek prowadzą właściwe okręgowe rady lekarsko-weterynaryjne. Listy lekarzy upoważnionych do wystawania paszportów dla zwierząt domowych[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]w poszczególnych województwach są dostępne na stronie internetowej Krajowej Izby[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Lekarsko-Weterynaryjnej pod adresem [/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Arial]www.vetpol.org.pl[/FONT][/COLOR]

Posted

No, czyli wszystko to, co wiedziałam:loveu: Fajnie, wreszczie czytanie takich rzeczy na cos się zdaje:diabloti: Pani powiedziała, że jeżeli piesek będzie musiał zostać po szczepieniu jakiś czas w Polsce, to mąż po niego przyjedzie a ja trzymam ją za słowo, bo Rudy zasługuje na taki dom!:loveu:

Posted

[quote name='perdusia']Postaram się zadzwonić w sprawie tego psa, ale ja go widuję wieczorami tak ok. 19.00. A co do odwiedzin w schronie to mogę w środę bo w soboty pracuje[/QUOTE]
Tego psiaka widziano tez ok 19 00 (pisze o nim na watku Perełki)pewnie dopiero o tej porze nie boi sie wyjśc spokojnie!

Posted

[quote name='perdusia']Postaram się zadzwonić w sprawie tego psa, ale ja go widuję wieczorami tak ok. 19.00. A co do odwiedzin w schronie to mogę w środę bo w soboty pracuje[/QUOTE]Jesli spotkasz go wieczorem to mozna zadzwonic do lecznicy pani doktor Popławskiej i dokladnie przedstawic sytuacje ona w takich podbramkowych sytuacjach tez pomoze!Jsli chcesz być w schronisku w srode to moge zadzwonic do p.Marka ale najpierw Ty musisz zadzwonc do mnie!:lol:

Posted

[quote name='Kaja10014']No, czyli wszystko to, co wiedziałam:loveu: Fajnie, wreszczie czytanie takich rzeczy na cos się zdaje:diabloti: Pani powiedziała, że jeżeli piesek będzie musiał zostać po szczepieniu jakiś czas w Polsce, to mąż po niego przyjedzie a ja trzymam ją za słowo, bo Rudy zasługuje na taki dom!:loveu:[/QUOTE]Kaju czy nóżka tego psiaka już jest zdrowa?

Posted

[quote name='Figafiga']za chwilkę wychodzę z mężem na spacer z Negrą to popatrzymy na starzyńskiego[/QUOTE]
A jak wracałam od Bryśka to spotkałam Fige z Negra ,więc panienki-byłam z Romcia"pogadały"sobie az uszy bolały!:evil_lol:

Posted

[quote name='Figafiga']Kaja żeby nie zaśmiecać wątku NORY wklejam tu

[COLOR=black][FONT=Arial]wierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski na terytorium Holandii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial]Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG, muszą spełniać następujące wymagania:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]1. Muszą być zidentyfikowane za pomocą:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]czytelnego tatuażu, lub[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]mikroczipu, zgodnego z wymaganiami normy ISO 1784 lub Aneksu A do normy ISO[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]11785 (w przypadku, gdy mikroczip nie spełnia wymagań żadnej z ww. norm, właściciel zwierzęcia lub osoba za nie odpowiedzialna w imieniu właściciela, musi zapewnić możliwość odczytania numeru mikroczipu podczas jakiejkolwiek kontroli, tzn. musi dysponować odpowiednim czytnikiem);[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]2. Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia (Decyzja Komisji Nr 2005/91/WE z dnia 2 lutego 2005r. ustanawiająca okres, po którym szczepienie przeciwko wściekliźnie uważa się za ważne). W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane, jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]3. Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie. Rejestry lekarzy upoważnionych do wystawiania paszportów dla psów, kotów i fretek prowadzą właściwe okręgowe rady lekarsko-weterynaryjne. Listy lekarzy upoważnionych do wystawania paszportów dla zwierząt domowych[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]w poszczególnych województwach są dostępne na stronie internetowej Krajowej Izby[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Lekarsko-Weterynaryjnej pod adresem [/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Arial]www.vetpol.org.pl[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Wszystko to mozna załatwić u dr Popławskiej!

Posted

I jeszcze Niemcy i Holendrzy wymagają żeby szczepienie p/wściekliźnie było przeprowadzone minimum miesiąc przed przekroczeniem granicy
A paszport trzeba wyrobić przy szczepieniu p/wściekliźnie, bo wpisują to gdzieś w dokumenty. Mnie chcieli psa szczepić drugi raz, bo musi to być w tym samym czasie :roll: