mamanabank Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 będę miała czas ok.10.00 gdzieś tak do 12.00, no chyba że TZ będzie miał imprezę okolicznościową w pracy ;) czego nie jesteśmy w stanie przewidzieć Quote
Figafiga Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 schron jest do 11.niestety...juz dwa razy z rzędu tak zamykali...pojade swoim autkiem.może kundla swojego wezmę...zamierzam powbijać te dywaniki i wyjść z Kusym...z Negrą moją niech pohasa...a i Zołzinkę wezmę zobaczymy jak Negra na nią.... Quote
Romka Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Kusy ma JUŻ TERAZ zakladana zasłonkę a po Kusym JUŻ TERAZ dostanie zasłonkę Kropka!Mamanabank mówisz i masz!Z Diego i innymi jesli będzie potrzeba poradzimy sobie same1 Quote
Romka Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Dziewczyny załatwiłam dzis z redakcja Nowego Łowiczanina ze po swietach zamieszcza w prasie lokalnej artykuł na temat najbardziej pilnych adopcji w schronisku w Łowiczu Musimy napisać ten artykuł i wysłać go mailem moge to zrobić prosze tylko o pomoc które psiaki powinny znależć sie wsród najpotrzebniejszych! Quote
mamanabank Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 W sobotę popatrzymy i zdecydujemy, ok? Można porozmawiać z p.Mają i p.Merkiem na ten temat, na pewno jedną z pierwszych jest Balbina Quote
leni356 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Nieśmiało podsunę kandydatury Puszka i Zołzy Quote
mamanabank Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Na prośbe Romki wklejam zdjęcia psiaka w potrzebie, o którym opowie sama Romka, która jakby nie było codziennie się z nim widuje [IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/b2551b6a231dff2ce6093a9458217741,10,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/f6e1fea64e053bcb40e5cf4157ad4420,10,19,0.jpg[/IMG] i jego towarzyszka, której już nim nie ma [IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/e1d4445dc0b7018f3d29008ad3ac076f,10,19,0.jpg[/IMG] Romka, czy istnieje potrzeba zakładania im osobnego wątku, czy później, jak już będzie wiadomo jakie są plany wobec niego? Quote
Romka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Zgłosiłam dzis oficjalnie sprawę psiaków do Powiatowego Lekarza Weterynarii bo psiakami oprócz kilku nawiedzonych kobiet nikt sie nie interesuje!Zobaczymy jak sie to rozwinie! Quote
ocelot Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No ale co z nimi? Same są na tej posesji? Quote
Figafiga Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 sam pies, bo suka znikła z tego co wiem od dziewczyn, dziś pojadę do wyniucham. Quote
Romka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Tak one są same na posesji o sprawie wiedza wszyscy!A jak widzicie nic sie nie zmienia!Spójrzcie na date na zdjeciach!Grazynka karmiła te psy od grudnia zeszłego roku do sierpnia!Latem było troche lepiej a teraz znów to samo!Nikt ich nie karmi oprocz mnie i Grazynki!To są stare psy!Teraz wyglądaja i tak dobrze Grazynka mówi ,że jak zobaczyła je w tamtym roku to była przerazona!Psy nigy nie były leczone i szczepione!Stało sie to w wyniku interwencji dopiero w tamtym roku!Własciciel traktuje tak wszystkie swoje zwierzeta!Konie też!Karmimy go juz ze 3 tygodnie bo jest bardzo zimno i on jest stary!Psiak nie szczeka na nasz widok i na samochód ,bo nas poznaje!Wsadza nos między pręty bramy i posapuje na myśl o pyszościach jakie mu przywiozłyśmy!Jest zupełnie sam,suczki juz z nim nie ma !Wiemy ,że została wyrzucona i przygarnięta ale miejsce w ktorym przebywa jest równie ponure jesli nie bardziej niż jej poprzednie miejsce pobytu!Dziewczyny jak myslicie czy takie stare psy znalazłyby dom?Moze trzeba je ogłaszać? Quote
Romka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Andzike to jeden z tych potrzebujących psiaków ,którym przyda się karma ,która przywiozłyśćie!Juz zjadł jej około 3 kg,dodajemy mu jej do kaszy lub makaronu oraz puszek mięsnych!Tak szybko zjada,ze aż sapie! Quote
Romka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Zapomiałam dodać,ze dzięki sponsorom i moim zdolnościa dyplomatycznym:diabloti: schronisko wzbogacilo sie o jedna budę!Ale wzbogacilo sie tez o 3 nowe pieski (małe)!:-(:-(Jutro zobaczymy te nowe psiaczki! Quote
Andzike Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Romka']Andzike to jeden z tych potrzebujących psiaków ,którym przyda się karma ,która przywiozłyśćie!Juz zjadł jej około 3 kg,dodajemy mu jej do kaszy lub makaronu oraz puszek mięsnych!Tak szybko zjada,ze aż sapie![/QUOTE] Cieszę się, że mu pomagacie... Biedna psina :( Jak wychodze z Nela na spacer na snieg to pobawi się przez pare minut a potem siedzi i pokazuje jak bardzo ja bola lapki;) nie wiem jak ona by przetrzymala zime w schronisku:( a jest tyle psich nieszczęść które muszą to przetrzymać... Ale koniec biadolenia - mamy z aikowo kolejne 30kg karmy i deklaracje od aikowo szwagra na kolejne 50kg !!!! Po nowym roku zjawiamy się z nową dostawą i psim towarzystwem gotowym na spacer nad Bzura :D Quote
mamanabank Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nie możemy się Was doczekać!!! Dzisiaj znowu zrobiłyśmy nalot na schron, mróz był trzaskający! POMOCY, 1 kobieta, 8 psów i spalony dom: [url]http://www.dogomania.pl/threads/175887-Masakra-dom-spalony-1-kobieta-i-8-psA-w-pomocy[/url] Quote
Andzike Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 :) A jak reszta karmy? Bo tak mysle o tym schronisku o ktorym Romka zaczela mówic przy degustacji ciasta;) ale jakos temat nam w koncu umknal :( moze by i tam troche dołozyc? Quote
mamanabank Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 To chyba gdzieś daleko było i przesłać nie byłoby łatwo, koło Zgorzelca, tak Romka? Wczoraj kolejna porcja karmy dotarła do potrzebujących psiaków, do suczki, która urodziła małe w budzie na mrozie, Romka zawiozła trochę karmy i słomę, suczka mieszak z rodziną, która sama potrzebuje wsparcia... i trochę karmy przekazałyśmy starszej pani, która dokarmia bezdomne zwierzęta. Szczegóły Romka. Quote
Romka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='mamanabank']To chyba gdzieś daleko było i przesłać nie byłoby łatwo, koło Zgorzelca, tak Romka? Wczoraj kolejna porcja karmy dotarła do potrzebujących psiaków, do suczki, która urodziła małe w budzie na mrozie, Romka zawiozła trochę karmy i słomę, suczka mieszak z rodziną, która sama potrzebuje wsparcia... i trochę karmy przekazałyśmy starszej pani, która dokarmia bezdomne zwierzęta. Szczegóły Romka.[/QUOTE]Wczoraj zawiozłyśmy 5 kg karmy dla Frani która urodziła w ten mróz 7 szczeniąt ,zostało 1 szczenię.Buda ocieplona słomą,która dostałam!Reszta słomy jest na legowisku w komórce w której śpi teraz Frania!O 11 00 jedziemy do Frani zeby zrobić zdjęcie bo wczoraj była tak wściekła broniąc szczeniąt,że strach było wejśc!Dostałyśmy jeszcze kaszę dla psow więc zawieziemy jej 10 opakowań.Zdjęcia Frani po południu!W planach co do Frani nowa buda(mamy styropian)i sterylizacja bo suczka miała szczeniaki w maju!Pani Wanda jest starsza pania ktora karmi bezdomne zwierzęta-poprosilam ja o imiona psiaków i napiszę-dostała 15 kg karmy na święta i ze 30 worków kaszy!To jest osoba ,która gotuje jedzenie tym psiakom,więc kasza pomieszana z suchym jest akurat!Został jeszcze psiak ze zdjęcia wyżej,ja mówię na niego Bryś!Jak znam zycie przed świętami nie uda się załatwić odebrania psiaka i bedzie karmiony przez nas w czasie świąt!Tez myślę ,żę karma się przyda!I został jeszcze stary Szczygieł i Sonia do ktorych jedziemy przed Świętami!Zdjęcia będa!Rozliczenie karmy też! Quote
Romka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Schronisko o którym mówiłam jest w Karwicach koło Opatowa!Jest watek na forum łódzkie!Mamanabank coś pomyliła! Quote
mamanabank Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 a to przepraszam, chyba na wątku kudłaczy było coś o schronisku koło Zgorzelca... Quote
zuzia_kuzik Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 a nie mozna byloby przekazac czesci tej karmy dla schroniska w leczycy?? Quote
Romka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='zuzia_kuzik']a nie mozna byloby przekazac czesci tej karmy dla schroniska w leczycy??[/QUOTE]Wiem zuzia_kuzik ,ze w Łęczycy jest ktos nowy ,kto zarządza schroniskiem!Jest to jakies lokalne stowarzyszenie miłośników zwierzat!Może mogłybyście zrobić zbiórkę u siebie!Ja osobiście pomyślałam o tym schronisku w Karwicach bo zobaczyłam ,ze dziewczyna walczy o wszystko z całym światem !Watek nie jest tak aktywny jak nasz więc nie wiem co dalej sie w tym schronisku dzieje!Ale zrobiła początek i pomyślałam ,ze dziewczyna jest dzielna!MY PRZEKAŻEMY KARME WSZYSTKIM POTRZEBUJACYM NASZYM PSIAKOM!TE I KAŻDĄ NASTĘPNĄ!Chcialam być choć trochę koleżeńska w wyszło ,ze mamy jej w nadmiarze!NIE MAMY KARMY W NADMIARZE! Quote
Romka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Wróciłam z wyprawy do Brysia -byłyśmy z Grażynką!("Misja Martyna")nie jak zwykle wieczorem ale w południe,bo chciałam zrobić zdjęcia!Zdjęcia zrobione, przy 4zdjęćiu aparat zamarzł i do tej chwili pomino zmiany baterii nie chowa sie obiektyw!Poczekamy jak zacznie działać to wrzuce zdjęcia!Wcześniej byłyśmy u suczki ,która litościwa dusza przygarnęła 3 dni temu!Prośba o zdjęcia żeby znależć jej dom!Są zdjęcia zrobimy oddzielny wątek!CHYBA ŻE SUCZKA ZOSTANIE NA CO PO CICHU LICZE! Quote
zuzia_kuzik Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 rozumieim Cie romko .. chodzilo mi o jakies 10 kg karmy.. ale skoro nie to rozumieim :) Quote
Recommended Posts