edzia.71 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Romka, masz ogromne podziękowania od Oliwki za zdjęcia. Fuks został oprawiony w nowiutka ramkę i stoi na honorowym miejscu:evil_lol: Quote
edzia.71 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='mamanabank']A będziesz w sobotę? Lobo będzie miał gości :-) Jak się miewa Fido?[/QUOTE] Desktop ! halo, halo jesteś tam ? Co u Fida? Quote
Romka Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 [quote name='edzia.71']Romka, masz ogromne podziękowania od Oliwki za zdjęcia. Fuks został oprawiony w nowiutka ramkę i stoi na honorowym miejscu:evil_lol:[/QUOTE] Bardzo się cieszę!:lol: Quote
Paula03 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dziewczyny Kati jest teraz na sterylizacji, także jutro mnie prawdopodobnie nie będzie w schronisku. Chcę z nią zostać. Wygłaskajcie jutro ode mnie Lotkę ;) Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='Paula03']Dziewczyny Kati jest teraz na sterylizacji, także jutro mnie prawdopodobnie nie będzie w schronisku. Chcę z nią zostać. Wygłaskajcie jutro ode mnie Lotkę ;)[/QUOTE] Trzymamy kciuki za Kati,wszystko będzie dobrze...:lol: Quote
edzia.71 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='Romka']Trzymamy kciuki za Kati,wszystko będzie dobrze...:lol:[/QUOTE] Jesli jest na Chełmońskiego, to trzeba trzymac kciuki Quote
Paula03 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='Romka']Trzymamy kciuki za Kati,wszystko będzie dobrze...:lol:[/QUOTE] Mam taką nadzieję ;) [quote name='edzia.71']Jesli jest na Chełmońskiego, to trzeba trzymac kciuki[/QUOTE] Moim zdaniem tam wcale nie jest źle. Osobiście wolę właśnie tam chodzić. Kati też bardziej odpowiada ten weterynarz. Sądzę, że jeśli coś ma się wydarzyć to się wydarzy bez względu na wszystko. Quote
desktop19 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='mamanabank']A będziesz w sobotę? Lobo będzie miał gości :-) Jak się miewa Fido?[/QUOTE] Nie będzie mnie niestety, mam w tym czasie rozmowe kwalifikacyjną. Lobo będzie miał TYCH gości? Mam nadzieję że konfrontacja z ich psami przebiegnie pomyślnie. A Fido biega bez jajek od wtorku, wszystko z nim w porządku, pilnuję żeby sobie nie narobił tam kłopotów więc jest dobrze. Będąc w przychodni spotkałem Rudolfa, chyba Rudolfa-tego który siedział w boksie koło Pepe :) Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='edzia.71']Jesli jest na Chełmońskiego, to trzeba trzymac kciuki[/QUOTE] Popieram...... Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='desktop19']Nie będzie mnie niestety, mam w tym czasie rozmowe kwalifikacyjną. Lobo będzie miał TYCH gości? Mam nadzieję że konfrontacja z ich psami przebiegnie pomyślnie. A Fido biega bez jajek od wtorku, wszystko z nim w porządku, pilnuję żeby sobie nie narobił tam kłopotów więc jest dobrze. Będąc w przychodni spotkałem Rudolfa, chyba Rudolfa-tego który siedział w boksie koło Pepe :)[/QUOTE] O rany,dlaczego był w lecznicy?Poznał Cię,jak wygląda? Quote
desktop19 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Nie wiem czemu był, nie rozmawiałem z właścicielem, mineliśmy sie w drzwiach tylko odciagając psy od siebie bo miały sobie dużo do powiedzenia, ale psiak wyglądał dobrze Quote
Figafiga Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [B]Paula[/B] pamiętaj o kołnierzu ochronnym dla suni no i podstawowo fartuszek. I nie może biegać i się spinać, a na pierwsze spacery tylko na smyczy i to króciutkiej.Na łóżko tez nie pozwalaj jej wskakiwać mimo, ze może potem czuć się dobrze, to operacja i będzie mieć szwy. Ja na chełmońskiego mojej Negrze palca usuwałam, bo połamała w 3 miejscach i wszystko było ok. Jedynie zastrzeżenia mam do tego, że nie powiedziano mi o kołnierzu i Negra rozwaliła szwy w łapce i kolejne szycie było.A i jeden lekarz kazał zasuszać, a drugi nawilżać. Ogólnie ok.I trzymam kciuki, żeby było dobrze, a ja swoją sterylizowałam u Pani Mai, bo blisko i ok było wszystko.A i tydzień urlopu brałam,żeby z suka siedzieć, bo nie miałaby odpowiedniej opieki, gdyby nie ja. Quote
Dzika_Figa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dotarła do mnie taka informacja: [SIZE="2"][B][COLOR="red"]ZAGINĘLI!! 3-4 letnia suka w typie owczarka niemieckiego długowłosego i szczeniak - rasowy ON. [/COLOR] Jeśli znacie kogoś z Radziejowic, Mszczonowa, Żyrardowa, Grodziska Mazowieckiego, Nadarzyna, Skierniewic, Rawy Mazowickiej, Grójca, Raszyna, Sochaczewa, Łowicza... i okolic PROSZĘ ZAWIADOMCIE ICH O POSZUKIWANIACH. [url]http://www.dogomania.pl/threads/204368-zaginieni-3-4-letnia-ON-ka-i-szczeniak-Radziejowice-Mszczon%C3%B3w-%C5%BByrard%C3%B3w-i-okolice[/url] [/B][/SIZE] Quote
mamanabank Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Byłam już na tym wątku, tak samo dostałam PW. Od Łowicza to jednak spory kawałek, ale będziemy mieć na uwadze... Quote
Romka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Dziewczyny wejdżcie na wątek Pauli,jedziemy tam jutro: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181493-Paula-odwa%C5%BCna-szczekliwa-na-spacerach-szcz%C4%99%C5%9Bliwa-MA-DOM/page8#top[/url] Quote
Paula03 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Figafiga'][B]Paula[/B] pamiętaj o kołnierzu ochronnym dla suni no i podstawowo fartuszek. I nie może biegać i się spinać, a na pierwsze spacery tylko na smyczy i to króciutkiej.Na łóżko tez nie pozwalaj jej wskakiwać mimo, ze może potem czuć się dobrze, to operacja i będzie mieć szwy. Ja na chełmońskiego mojej Negrze palca usuwałam, bo połamała w 3 miejscach i wszystko było ok. Jedynie zastrzeżenia mam do tego, że nie powiedziano mi o kołnierzu i Negra rozwaliła szwy w łapce i kolejne szycie było.A i jeden lekarz kazał zasuszać, a drugi nawilżać. Ogólnie ok.I trzymam kciuki, żeby było dobrze, a ja swoją sterylizowałam u Pani Mai, bo blisko i ok było wszystko.A i tydzień urlopu brałam,żeby z suka siedzieć, bo nie miałaby odpowiedniej opieki, gdyby nie ja.[/QUOTE] U Kati jest dobrze ;) Ubranko ma, kołnierza nie mamy, ale chyba nie potrzebny, bo Kati nie interesuje zbytnio ta rana. W razie czego kupimy kołnierz :) No z łóżkiem niestety nie jest tak różowo. Ona na podłodze nie zaśnie, w posłaniu też nie, także zostają łóżka, ale oczywiście pomagamy jej wchodzić i schodzić. Po schodach też ją znosimy i wnosimy. W tygodniu z Kati będzie moja mama siedzieć, a ja po szkole. Także nie będzie sama ;) Jedyny minus tego wszystkiego to to, że Kati jak nas zobaczyła walnęła się w głowę, oko jej wczoraj spuchło i zrobiło się czerwone. Dzisiaj opuchlizna już zeszła, ale oko będzie jeszcze trochę takie. A poza tym ona już chce biegać, czyli wszystko wraca do normy ;) Quote
Romka Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='Romka']Dziewczyny wejdżcie na wątek Pauli,jedziemy tam jutro: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181493-Paula-odwa%C5%BCna-szczekliwa-na-spacerach-szcz%C4%99%C5%9Bliwa-MA-DOM/page8#top[/URL][/QUOTE] Stoczyliśmy bitwę o Paulę,było ciężko ale na szczęście jest już w schronisku...:lol:Mamanabank i Kajka dzielnie mi pomagały...Paula w schronisku,natychmiast wyciszyła się...już jest dobrze...teraz intensywne ogłaszanie i mam nadzieję,ze znajdzie domek...nie taki jak ten ostatni... Quote
Romka Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='desktop19']Wybiera się ktoś jutro do schroniska?[/QUOTE] A i owszem,pewnie będą wszyscy...;) Quote
desktop19 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Romka']A i owszem,pewnie będą wszyscy...;)[/QUOTE] a już sie bałem że będę sam ;) a Romeczka już zdrowa? Quote
Romka Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='desktop19']a już sie bałem że będę sam ;) a Romeczka już zdrowa?[/QUOTE] A i owszem,zobacz na wątku Pauli co dziś robiłam...kilka postów w górę jest wątek,na szczęście wszystko dobrze skończyło się... Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Romka']A i owszem,pewnie będą wszyscy...;)[/QUOTE] Mnie niestety nie dędzie:shake: Quote
Romka Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Rufusowi będzie przykro,Czarodziejom i Leonkowi także...nie mówiąc o koleżankach...;) Quote
Romka Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='dzika_figa']dotarła do mnie taka informacja: [size="2"][b][color="red"]zaginęli!! 3-4 letnia suka w typie owczarka niemieckiego długowłosego i szczeniak - rasowy on. [/color] jeśli znacie kogoś z radziejowic, mszczonowa, żyrardowa, grodziska mazowieckiego, nadarzyna, skierniewic, rawy mazowickiej, grójca, raszyna, sochaczewa, łowicza... I okolic proszę zawiadomcie ich o poszukiwaniach. [url]http://www.dogomania.pl/threads/204368-zaginieni-3-4-letnia-on-ka-i-szczeniak-radziejowice-mszczon%c3%b3w-%c5%bbyrard%c3%b3w-i-okolice[/url] [/b][/size][/quote] [b] psiaki odnalazły się![/b] Quote
CZARODZIEJ:) Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='Romka'][b] psiaki odnalazły się![/b][/QUOTE] To super:-D Quote
Recommended Posts