Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romka']Zgłoszę jutro Cynie do fryzjera![/QUOTE]

[url]http://img824.imageshack.us/img824/2328/dscn0166g.jpg[/url] zgłosiłam dziś Cynie do fryzjera,zaznaczając ,ze jest wciąz jeszcze przestraszonym psem i trzeba ochodzic sie z nia delikatnie.Pani Malwina,która zajmuje sie strzyzeniem powiedziała ,ze pojedzie do schroniska i powie nam czy Cynię można juz strzyc bez narażania jej na dodatkowy stres.Bede dzwonic do lecznicy po południu.

Posted

[quote name='Romka'][URL]http://img824.imageshack.us/img824/2328/dscn0166g.jpg[/URL] zgłosiłam dziś Cynie do fryzjera,zaznaczając ,ze jest wciąz jeszcze przestraszonym psem i trzeba ochodzic sie z nia delikatnie.Pani Malwina,która zajmuje sie strzyzeniem powiedziała ,ze pojedzie do schroniska i powie nam czy Cynię można juz strzyc bez narażania jej na dodatkowy stres.Bede dzwonic do lecznicy po południu.[/QUOTE]

Panie z lecznicy zrobią fryzurę Cynii w znieczuleniu!Ma olbrzymie kołtuny i nic nie widzi na oczy,zaraz bedzie bardziej inaczej. Sylwiaso będziemy w sobote od 9 00 w schronisku do mniej więcej 11 30!

Posted

No właśnie, tak myślałam, jak się będzie nazywał Kniaź i to i tak będziemy mówić Kazik :-D Po prostu nie mam innego pomysłu, a znam chłopaka jużaka o takim imieniu (w domu mówią na niego Kazik)

a może Cynek, skoro był Cynią? Kurczę, ale mnie zmyliła ta jego piękna kudłata mordka!

Posted

Wieści ze schroniska jako,że dzis tam byłam w celu zebrania informacji do opisów:są 2 śliczne maluchy na kwarantannie,chłopiec i dziewczynka.W boksie po Morusie siedzi teraz Cynia,pardon Cynek vel Kazik i ślicznie machał do mnie ogonkiem ale miał dystans do p.Damiana(pewnie p.Damian go odłowił).Okazało się,ze to psiak a nie suczka i podobno świetnie chodzi na smyczy.Jużak Misza siedzi w boksie z Morusem,wcześniej boks ten zajmowali Polar i Irys.Irys natomiast siedzi z Ernim.Jest jeszcze jeden psiak ten ,który siedział z tyłu,teraz siedzi w kwarantannikach.Może ktoś zrobił mu zdjęcie?
I najsmutniejsza wiadomość prawdopodobnie z adopcji wróci Melusia,podobno gryzie obce dzieci tzn inne niż domowników.Jeśli tak się stanie znajdziemy jej dom!
Misza jest draniem.Nie chciał dzis wypuścić p.Marka ze swojego boksu,kiedy ten wszedł go nakarmić.Nie znał jeszcze p.Marka i potraktował go jak obcego.Ramzes siedzi także w boksach,chyba z Karolem.Brenda jest na zabiegu sterylizacji a Ambra juz po sterylizacji.Romek i Tobi zawarli pokój a Korusia usiadła przy kratach i poprosiłą mnie łapką o drapanie po łepku.

Posted

[quote name='Romka']Wieści ze schroniska jako,że dzis tam byłam w celu zebrania informacji do opisów:są 2 śliczne maluchy na kwarantannie,chłopiec i dziewczynka.W boksie po Morusie siedzi teraz Cynia,pardon Cynek vel Kazik i ślicznie machał do mnie ogonkiem ale miał dystans do p.Damiana(pewnie p.Damian go odłowił).Okazało się,ze to psiak a nie suczka i podobno świetnie chodzi na smyczy.Jużak Misza siedzi w boksie z Morusem,wcześniej boks ten zajmowali Polar i Irys.Irys natomiast siedzi z Ernim.Jest jeszcze jeden psiak ten ,który siedział z tyłu,teraz siedzi w kwarantannikach.Może ktoś zrobił mu zdjęcie?
I najsmutniejsza wiadomość prawdopodobnie z adopcji wróci Melusia,podobno gryzie obce dzieci tzn inne niż domowników.Jeśli tak się stanie znajdziemy jej dom!
Misza jest draniem.Nie chciał dzis wypuścić p.Marka ze swojego boksu,kiedy ten wszedł go nakarmić.Nie znał jeszcze p.Marka i potraktował go jak obcego.Ramzes siedzi także w boksach,chyba z Karolem.Brenda jest na zabiegu sterylizacji a Ambra juz po sterylizacji.Romek i Tobi zawarli pokój a Korusia usiadła przy kratach i poprosiłą mnie łapką o drapanie po łepku.[/QUOTE]

Ile wieści!
Jestem ciekawa tych maluszków :lol:
Mam zdjęcia tamtego psiaka, jutro wrzucę, musicie zobaczyć jego oko mi się wydaję inne niż to drugie, ale wy to ocenicie!
Mam nadzieję, że psy poprzesadzane się nie gryzą i cieszę się, że Romek zawarł pokój z Tobim!
Mam nadzieję, że Mela jednak nie wróci do schroniska...

Coś tak przypuszczałam, że Cynia jest chłopcem :)

Posted

Ale się działo!

Cynek, Cynk, Cyniu, niech tak zostanie - i robimy wątek. Romka, masz jakiś opis Cynka?

[CODE]@ Paula03
Mam nadzieję, że Mela jednak nie wróci do schroniska...
[/CODE]

Pewnie wróci, lepiej, zeby wróciła, niż miałaby się błakać wyrzucona

Posted

Cynek w lecznicy!Jest u fryzjera strzyżony w znieczuleniu,pomimo tego kłapie zębami na panie z lecznicy.Jest tak skołtuniony,ze zostanie ogolony do gołej skóry,na łepku także.Pytałam jak zachowywał się przy wyciąganiu z boksu.Nie gryzł co jest bardzo ważne ,tylko chował się za budę.Jest szansa ,ze szybko nawiążemy z nim kontakt. MELKA NA PEWNO WRACA Z ADOPCJI,jutro będzie w schronisku.Musimy przenieść wątek do działu psy w potrzebie.Jutro schronisko będzie miało także małą suczkę,która została zgłoszona na Czajkach,podobno jest mała.

Posted

Dobrze, że Cynek nie gryzł chyba prościej będzie go przekonać, że nie ma co się bać!
Bardzo mi przykro, że Mela wraca do schroniska.
Psy przychodzą i przychodzą zamiast znajdować domy...

Posted

A to nowy psiak:

[URL="http://img802.imageshack.us/i/dscn0333.jpg/"][IMG]http://img802.imageshack.us/img802/9523/dscn0333.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img225.imageshack.us/i/dscn0334q.jpg/"][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/6922/dscn0334q.jpg[/IMG][/URL]

Kaja dała mu na imię Ares :)

Posted

Zawiozłam dziś po fryzjerze Cynia do schroniska.Został obcięty podobnie jak Laseczka.Pewnie mu lżej.Chodził cały czas po gabinecie dookoła i zrobił siuisiu i coopę.Pyszczek miał zawiązany bandazem i był troszkę jeszcze pod wpływem środków znieczulających ale doskonale wiedział gdzie są drzwi.Okropnie śmierdział,mój samochód do wietrzenia.Pan Damian wniósł go na rękach do boksu a ten zaraz zaczął szukac miski z jedzeniem(był bez obiadu) i kiedy dostał to pilnował michy z jedzeniem pokazując zęby maluchom z boksu obok.Psiaczki obszczekały go.W samochodzie jechał tak jakby jeżdził zawsze bez problemu.W sobotę trzeba będzie zrobic mu zdjęcia w nowej fryzurze.Trzeba zapłacić ze skarpety za strzyżenie.Jutro będę wiedziała ile.

A Ares jak tylko mnie zobaczył machał ogonem i bardzo się cieszył.Jest duża szansa na dobry kontakt.

Posted

ładny psiak z tego Aresika ;-) poza ty znów zniknął mi łowicki podpis i na pierwszej łowickiej czyli tej tez nie ma. Wy też nie macie?? widzicie go na pierwszej??

Posted

Melka juz w schronisku,siedzi w boksie z jużakiem.Podobno wygląda bardzo ładnie,nie mogę doczekac się soboty ,zeby zobaczyc czy nadal nas pamięta.Poprosiłam Bahlsę o odnowienie ogłoszeń.Jeśli ktos może sprawdzić do kogo należał wątek i poprosic moderatora o przeniesienie wątku do wątku psów w potrzebie bedę wdzięczna.
W schronisku jest malutka suczka i jej 6 szczeniat,podobno śliczne.

Posted

Wątek był Figi z tego co pamiętam!
Mam nadzieję, że nas pamięta, a jak się dogaduję z tym jużakiem?
Kolejne szczeniaczki... Szkoda, ale jestem ich strasznie ciekawa!

Posted

Figa ,napisz do moderatora o przeniesienie wątku do wątku aktywnych bo Melak jest juz w schronisku i domu jej trzeba.Melka jak na razie dogaduje sie bardzo dobrze.

Posted

Zaraz poszukam jej wątku i napiszę do moderatora!

o znalazłam [url]http://www.dogomania.pl/threads/177367-MELA-i-jej-piAE-c-maleA-kich-szczeniaczkA-w-POMOCY?p=13861285[/url]