Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdy nie mialam psa na tymczasie, ale jak jakiegos znalazlam to zawsze sie liczylam z tym, ze zostanie na zawsze:):)
Zawsze jednak znalazl sie wlasciel. Oprocz jednego kota i ten zostal :):)

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no wiecie. poleczka galopeczka. martwię się, czy da rade. i czy człowieki dadzą.
ale łatwiej jest chyba z emocjonalnego puntu widzenia, jka się ma hotelik, lub duuzo tymczasowanych psów. nie da rady poświęcic tyle czasyu każdmeu z wielu, co jednemu. no i emocjonalnie mniej sie płaci. tzn tak sobie to wyobrażam. a moze sa takie przypadki, gdzie wyjątkowo człowiek sie angazuje uczuciami? ania, masz jakies przemyslenia na ten temat, którymi mogłabys się podzielić?

oftopik - własnie wróciłam z obrony doktorskiej mojego baaardzo dobrego kolegi, wręcz przyjaciela. Konrad, gratulacje!

Posted

Sbd masz rację ,że tymczasowicz w domu a w hotelu to jest jednak różnica. Wiem sama po sobie jak mam psa w domu na tymczasie , jak człowiek mocno się zżywa, ale nie ma się co dziwić jak przebywa sie z tym psem 24/dobę i gdy uczestniczy on w naszym codziennym życiu.
Z psami hotelikowymi tez się zżywam, ale staram się na ile mogę aby ta więź nie była bardzo mocna- potem takim psom ciężko odejść.
Faktem jest tez to ,że im więcej psiaków idzie do nowych domów tym jakos łatwiej potem , mniej się przezywa rozstanie a bardziej się cieszy człowiek z nowego domu:)

Szarotka czy możesz mi podac numer kont gdzie te pieniązki przelać?

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam dziś maila z wiesciami : Riki zaczyna szczekać na podwórku-czyli juz zaczyna się czuć jak u siebie:) Chodzi za Magdą krok w krok, z dziewczynkami bawi się i często sie śmieje. Chodzi z nimi po zakupy i towarzyszy cały czas w zyciu rodzinnym. Z pieszczotami do dorosłych jest jeszcze na dystans, ale ostatnio podszedł do Magdy i ja polizał pierwszy raz:)

Posted

[quote name='figa33']super wiadomość!:multi:
tak trzymaj [B]rudzielcu kochany[/B]:loveu:[/QUOTE]

a tutaj wątek kolejnego rudzielca z Boguszyc
[B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183425-NiskopodA-ogowy-Maksio-w-kolorze-CZEKOLADY-Prawdziwy-PIAE-KNIA-z-Boguszyc[/URL]
[/B]

Posted

[quote name='mgie']a tutaj wątek kolejnego rudzielca z Boguszyc
[B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183425-NiskopodA-ogowy-Maksio-w-kolorze-CZEKOLADY-Prawdziwy-PIAE-KNIA-z-Boguszyc[/URL]
[/B][/QUOTE]

Tak to prawie braciszek Rikiego :):) tez potrzebuje pomocy.

• 1 month later...
Posted

Wiesci od \Rikiego:
Mieli ostatnio urwanie głowy i dlatego nie miałam wiesci.
Riki zadomowił sie na całego- obrońca domu:) Obcego nie wpuści- szczeka i jak ktos chce sam wejśc to nawet podgryzuje za kostki:)
Teraz całe dnie spędza na dworzu-lezy sobie na scieżce przy bramce i obserwuje co sie dzieje.
Podrapał im drzwi troche wyjsciowe , ale tak ogólnie to nic więcej nie zniszczył. Bardzo lubi ta starszą dziewczynkę, z która chodzi na spacery na smyczce. Do tej młodszej było róznie, ale juz teraz nie ma problemów. Koty goni:)
3 tygodnie temu znalazła jego pani 2 szczeniaki-najprawdopodobniej ktoś wyrzucił-koło nich sa tereny takie dzikie...dwa maluchy sa teraz u nich , Riki na poczatku nie był zadowolony, ale teraz już nawet się z nimi bawi. Nie wiadomo czy zostana u nich, bo nikt nie planował 3 psów, ale znalezc dobre domy ciezko.
Pani powiedziała ze podesla jakies fotki.
Ogólnie wszystko dobrze-aha no i Rikiego rozpieścili z jedzeniem i wybredny jest troche teraz:)

• 5 months later...
  • 1 year later...