Fruzia Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Ja również dziękuję. Życzyłabym sobie takich relacji z wszystkich wystaw :-)
Baha Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Jak tylko bede, postaram sie pstrykac:) Nie zawsze jest to mozliwe, jednak postaram sie (czasem trzeba poprzeszkadzac sedzimu:-) )
rybka i dixi Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 dzięki za zdjęcia mojej leosi czyli butterfly jeszcze nikt nam nie zrobił takiej fajnej fotki szczególnie tej z bliska bo na ringu było wesoło :eviltong: podrowionka
eria Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Eh...Tak to czytam wszystko i marzę dalej. Ludzie jakie macie szczęście mogąc mieć niufy...Marzę o nowofundlandzie od jakichś sześciu lat, mam niewielkiego kundelka ze schroniska, którego nie zamieniłabym za nic, a jednak cały czas w mojej głowie siedzi taka wielka czarna góra futra...Niestety narazie pozwolić sobie nie mogę ( szkoła pochłania tyle kasy :roll:). Jednak za kilka lat zostanę na pewno najszczęśliwszą właścicielką równie szczęśliwego niufka i wtedy tu się przypomnę :evil_lol: Pozdrawiam miłośników tych wspaniałych miśków.
Baha Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 a ja Ci tego zycze z calego serca, ja o mojej snilam z 15 lat i doczekalam sie, jest cudowna mialam rozne psy, rozne charaktery, ale niuf to wiecej niz tylko pies:) one sa inne, Sali to moja pierwsza niufa, kochamy ja wszyscy, zreszta jak i nasze cale zwierzaczkowe stadko:)
macsow1 Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Serdecznie zapraszam wszystkich na X Jubieluszową Wystawę Psów Rasowych w Legnicy- odbędzie się ona 6.08.06 w Legnicy. Jest to wystawa krajowa. Serdecznie zapraszam. ps. Przyjmowanie zgłoszeń jest do 10. lipca!!!!! pozdrawiam
anka11 Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 witam. czy wnosiliscie swoje niufki po schodach jak byle male? (do mieszkania)
anka11 Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 aha... a do którego miesiaca? i mniej wiecej ile ważył??
Baha Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 oczywiscie , ze tak, wnosilam do ok 8 miesiaca, na szczescie dla mnie mieszkam w wiezowcu i do widny mam ok 6-7 schodkow - potem juz winda - fakt, na 1 pietro, ale po schodachnie chodzila
arima Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 My tak do 6 bo póżniej już rady nie dawaliśmy:lol: Nie pamiętam ile ważył ale pewnie ok 40- 50
LOGRUS Newfs Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [B]Witam Wszystkich![/B] [B]Pierwszy raz znalazlam na tym forum cos tylko o Niufach.:multi: [/B] [B]Ciesze sie bardzo.[/B] [B]Pozdrawiam wiekszosc -juz znajomych.[/B] [B]Anka;) [/B]
Baha Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 sluchajcie, wczoraj przezylam szok - wrocilam z pracy, pieski na spacer, potem z dziecmi do sklepu... wracam, a tu calutkie mieszkanie zabrudzone, moja niufa dostala strasznej biegunki, wymiotowala, ledwo stala na lapkach, cała zasliniona, zdyszana, telefon do meza i lądujemy w lecznicy, badanie cisnienia, serca, temperatura blisko 41 stopni, krew na morfologie i biochemie, kroplówki, kilka zastrzyków - nerwy straszne - a moze otruta - Uspokoilam sie , jak dostalam wyniki, watroba super, czyli dobrze, ale skad taki stan... diagnoza -prawdopodobnie bakteryjne zapalenie jelit. Wrócilam do domu, po 3 godz w lecznicy. Teraz juz temperatura spadla, jest duzo lepiej, ale kurka boje sie o nia bardzo. Mam nadzieje, ze bedzie Ok. Dzis znowu na kroplówka, leki, dieta.
LOGRUS Newfs Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [quote name='Baha']sluchajcie, wczoraj przezylam szok - wrocilam z pracy, pieski na spacer, potem z dziecmi do sklepu... wracam, a tu calutkie mieszkanie zabrudzone, moja niufa dostala strasznej biegunki, wymiotowala, ledwo stala na lapkach, cała zasliniona, zdyszana, telefon do meza i lądujemy w lecznicy, badanie cisnienia, serca, temperatura blisko 41 stopni, krew na morfologie i biochemie, kroplówki, kilka zastrzyków - nerwy straszne - a moze otruta - Uspokoilam sie , jak dostalam wyniki, watroba super, czyli dobrze, ale skad taki stan... diagnoza -prawdopodobnie bakteryjne zapalenie jelit. Wrócilam do domu, po 3 godz w lecznicy. Teraz juz temperatura spadla, jest duzo lepiej, ale kurka boje sie o nia bardzo. Mam nadzieje, ze bedzie Ok. Dzis znowu na kroplówka, leki, dieta.[/quote] [B]Basiu musisz przeprowadzic kompletna kuracje -szczegolnie dieta wazna i nie zapominaj o Florze bakteryjnej .Kupisz w aptece roznej produkcji.Pomaga ENTEROGERMINA.[/B] [B]Napisz co Ci przepisal WET.[/B] [B]Bede mogla cos doradzic jesli nie jest kompletne leczenie lub mam inne doswiadczenie.[/B] [B]Widzialam na NIUFLANDZIE Twoj post.Mialam wlasnie Ci pisac.[/B] [B]Daj koniecznie znac jak SALI sie czuje i czy biegunka juz ustala.[/B] [B]Poradze cos jesli dalej nie mozesz sie uporac z klopotem.[/B] [B]Anka[/B]
Baha Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Biegunka ustala, temperatura jeszcze podwyzszona, ale mniej - 39.5, dostala leki rozkurczowe, przeciwzapalne,antybiotyk, kroplowke - wczoraj jakies 2, dzis jedna. Jest lepiej. Dzis moze dostac troche ryzu, chude mieso i karme weterynaryjana Royala - na zaburzenia jelitowe
arima Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Baha super jest Olewo na biegunki i psy to bardzo lubią [url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=2512[/url] Tyle, że podobno czarne mogą wyrudzieć:roll:
LOGRUS Newfs Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [quote name='Baha']Biegunka ustala, temperatura jeszcze podwyzszona, ale mniej - 39.5, dostala leki rozkurczowe, przeciwzapalne,antybiotyk, kroplowke - wczoraj jakies 2, dzis jedna. Jest lepiej. Dzis moze dostac troche ryzu, chude mieso i karme weterynaryjana Royala - na zaburzenia jelitowe[/quote] To dobrze ,ze ROYALA karme ,znam ja .Jeden z moich szczeniat z miotu B ,tez w wieku 6 miesiecy przechodzil klopoty po pobycie na wczasach nad morzem.Pozniej kika miesiecy byl na tej diecie. Informuj jak idzie leczenie. Nie widze na razie aby leczenie bylo nie takie.Wydaje mi sie ,ze odpowiednie. Jak beda jakies inne objawy i potrzebowac bedziesz pomocy -pisz. Anka
Baha Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Aniu, dziekuje. Wiem, ze na twoje wsparcie moge zawsze liczyc - :calus: . Mialam jechac w te sobote do Lvowa na wystawe, ale wetka - Beata S. odradza, a wrecz zakazuje z taka slaba suczyna jechac, zwlaszcza na wystawe, gdzie jest masa innych psów i mozna jeszcze cos innego zalapac... Plywanie tez chyba odloze na pozniej. Chos mala az sie rwie do wody
LOGRUS Newfs Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [quote name='Baha']Aniu, dziekuje. Wiem, ze na twoje wsparcie moge zawsze liczyc - :calus: . Mialam jechac w te sobote do Lvowa na wystawe, ale wetka - Beata S. odradza, a wrecz zakazuje z taka slaba suczyna jechac, zwlaszcza na wystawe, gdzie jest masa innych psów i mozna jeszcze cos innego zalapac... Plywanie tez chyba odloze na pozniej. Chos mala az sie rwie do wody[/quote] [B]Basiu zawsze mozesz liczyc na pomoc.[/B] [B]Zdecydowanie nie mozesz brac SALI na taki wypad i najlepiej aby byla w domu -tylko wyjscia na zalatwienie potrzeb.[/B] [B]Wyjazd to zawsze stres.[/B] [B]Jest za slaba i w tym stanie jest za duze ryzyko.[/B] [B]Pamietaj o podawaniu Enterogerminy lub laktacyd lub odpowiednikow aby wspomoc flore bakteryjna.To bardzo wazne szczegolnie przy antybiotyku.[/B] [B]Powinnas zawsze to miec w domu majac psy .[/B] [B]Powinnas pilnowac odkazania podlog (troche wybielacza do wiadra z woda wystarczy) ,masz posadzki wiec nie ma problemu.[/B] [B]Podmywaj Sali jesli brudzi sobie portki aby nie zostawaly bakterie.[/B] [B]Daj znac jak postepuje terapia.[/B] [B]Anka[/B]
Baha Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Aniu, dzis juz dobrze z Sali, , do soboty antybiotyk w zastrzykach, potem tabletki. Do tej pory dostala: kroplowke: Ringer, Glukoze antybiotyk - nie moge odczytac, co mi napisali "Sylog..." Catosal - witaminy Spazminum- rozkurczowe/przeciwbólowe
LOGRUS Newfs Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Baha']Aniu, dzis juz dobrze z Sali, , do soboty antybiotyk w zastrzykach, potem tabletki. Do tej pory dostala: kroplowke: Ringer, Glukoze antybiotyk - nie moge odczytac, co mi napisali "Sylog..." Catosal - witaminy Spazminum- rozkurczowe/przeciwbólowe[/quote] [B]Ok! Kroplowka klasyczna.[/B] [B]Antybiotyk -nie jest to czasem SYNULOX lub odpowiednik na Polske.[/B] Nie wiem czy ten lek rozkurczowy potrzebny. [B]Brak mi tu caly czas flory bakteryjnej (lactacyd).To podstawa przy wszelkiego rodzaju leczeniach na przewod pokarmowy.[/B] [B]Ciesze sie ,ze SALI czuje sie dobrze.[/B] [B]Jak widzisz szybciej wymienimy sie informacjami ta droga niz na twoje adresy bo dalej mi nie chodza tylko ten Madzia.[/B] [B]A wlasnie i do innych z [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ,@strefa.pl mi nie ida.[/B] [B]Ja dostaje ale moje odpowiedzi wracaja.[/B] [B]Buziaki[/B] [B]Anka:calus: [/B]
Baha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Oczywiscie Lakcid niunia dostaje... napisz cos wiecej o tym psiaku co byl do oddania - jak powiedzialam Jackowi, zalowal, ze nie mamy jeszcze domu:)
LOGRUS Newfs Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='Baha']Oczywiscie Lakcid niunia dostaje... napisz cos wiecej o tym psiaku co byl do oddania - jak powiedzialam Jackowi, zalowal, ze nie mamy jeszcze domu:)[/quote] [B]Juz pies ustawiony i bedzie u naszych znajomych ale w koncu na calkiem innych warunkach.Bedzie rok na wystawy i krycia ale pozniej wroci.[/B] [B]Jak zobaczyli ,ze tyle ludzi go chce wziac to zaczeli miec watpliwosci i chca po roku lub troche wiecej aby wrocil.Licza ,ze zrobi jakies wystawy aby zrobil Championa.[/B] [B]Na priva dam Ci info gdzie bedzie.Juz w srode beda po niego i przy okazji przywioza mi PONa ,ktorego sobie kupilam.Przyjedzie do mnie nowa dziewczynka.[/B] [B]Ciesze sie bardzo!!!![/B] [B]Aha! Ty szukalas soffiatore (suszary do niufow) ,Beata tez juz ze mna gadala i ja u Paoli jej zalatwialam za 250 euro .To ta typowa urzywana przez wszyskich nowofundlandziarzy amerykanska.Solidna i dziala latami.[/B] [B]Jak masz kase to mozemy przez nich zaplacic jak przyjada i zabiora.[/B] [B]Chyba ,ze nie mozesz tak szybko sie zorganizowac.[/B] [B]Jakby co to pusc sms-a.[/B] [B]Pieniadze bedzie trzeba podac do Wa-wy najpozniej do poniedzialku.We wtorek wyjezdzaja z ranca.[/B] [B]Musze wiedziec jak najszybciej ,najlepiej dzis ,bo Paola musi nadac kurierem .Ja nie moge z nimi podjechac do niej ,bo beda zaraz na drugi dzien wracac i musza odpoczac a po psa az pod TORINO.[/B] [B]Jak bys chciala to ugaduj z Beata jak podac kase bo ja teraz dosc cienko stoje z forsa.[/B] [B]Anka[/B]
flingston Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 helo dawno nie pisałam bo niemiałam dostępu do internetu mój Buster ma już 3 lata i chowa się dobrze miał przez jakiś czas problemy ze skórą ale po zmianie karmy i długiej kuracji jest już ok pozdrawiam wszystkich miłośników nowofundlandów
LOGRUS Newfs Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='flingston']helo dawno nie pisałam bo niemiałam dostępu do internetu mój Buster ma już 3 lata i chowa się dobrze miał przez jakiś czas problemy ze skórą ale po zmianie karmy i długiej kuracji jest już ok pozdrawiam wszystkich miłośników nowofundlandów[/quote] [B][COLOR=red]Tez Cie pozdrawiamy!:multi: [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Niufy czesto maja uczulenie jesli karma jest nieodpowiednia.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Za duzo bialka zle robi na skore i strasznie sie drapia.Dostaja tez wysypke.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Podstawowa kuracja jest zmiana karmy .[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Anka:razz: [/COLOR][/B]
Recommended Posts