Aszita Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='eria']szkoda że nie widać bardziej jego grzywki, bo tak dziwnie tam wygląda w tym miejscu :evil_lol: bardzo lubię obfite grzywki u olbrzymków:loveu:[/quote] Hmm, sporo bylo tej grzywki. Zeby sfotografowac te glowe pomogl mi jakis Polak. Pies caly czas wodzil oczkami za aparatem ;-). Nijak nie moglam jej chwycic. A pies byl bardzo ladnie zrobiony. szkoda. Quote
Korenia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Agatka']Nie żartuje to powaznie mój synek :) piesek ze słynnego miotu "H" Sporo sukcesów na swoim koncie ma całe rodzeństwo :) paskudy możecie zobaczyć na mojej stronie [url]www.dolinarivendell.com[/url] HERUNUMEN, HALMIER i HALETA :)[/QUOTE] Do Twojej strony podczepiony jest wirus-koń trojanński!! Quote
msta Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Przesyłam następne łepki pod krytykę [URL="http://www.slide.com/s/qPp3ZYYd0j_FnZ-W0QJ0q0D0vlzCUpkR?referrer=hlnk"][IMG]http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2500000000722c04/1/146/Vr7rtGGy1T_S1bHxh0g_LXZJnmKKvDsk.jpg[/IMG][/URL] Quote
Agnieszka K. Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Msta, a jak nazywa sie Twój sznaucerek?? Quote
BBeta Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [B]msta[/B], ten biały piesek to maltańczyk? ;) Quote
msta Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Agnieszka K.-Mój piesek to Edi,a przypomina Ci jakiegoś? BBeta- tak, biały piesek to maltańczyk. Quote
Aszita Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Agatka, podaj swoj adres mailowy, to wysle Ci skany z katalogu. Quote
Agnieszka K. Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Bedzie szybciej: ;) [quote name='Agatka']ciekawa jestem stawek z tej wystawy, może być na e-mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] :)[/quote] Quote
Aszita Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Agnieszka K.']Bedzie szybciej: ;)[/quote] Oh! Jestem doprawdy szalenie spostrzegawcza :oops: , dzieki wielkie. Quote
Elitesse Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Korenia']Do Twojej strony podczepiony jest wirus-koń trojanński!![/quote] tez go widze od paru dni :roll: BTW: mam maszynke ostera i od paru lat uzywam ostrzy tytanowych ( pokrytych tytanem czy cos w tym stylu), one sa sporo drozsze od tych zwyklych - czy jest roznica w zuzywalnosci / ostrosci ?? Quote
Agnieszka K. Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Elitesse'] BTW: mam maszynke ostera i od paru lat uzywam ostrzy tytanowych ( pokrytych tytanem czy cos w tym stylu), one sa sporo drozsze od tych zwyklych - czy jest roznica w zuzywalnosci / ostrosci ??[/quote] A co sie dzieje w przypadku ich ostrzenia?? Czy tytan sie nie sciera?? Quote
Elitesse Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Agnieszka K.']A co sie dzieje w przypadku ich ostrzenia?? Czy tytan sie nie sciera??[/quote] teoretycznie ich sie nie ostrzy - tak uslyszalam w serwisie :roll: kupowalam je jak Tess byla szczeniakiem ( teraz ma niecale 6 lat) i dopiero odczuwam ze ostrze jest juz zajechane i pora by kupic nowe [SIZE=1]( strzyge regularnie swoje 4 burki i spore stado psow znajomych)[/SIZE] Quote
*hania Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Elitess możesz je naostrzyć. Niestety warstwa tytanowa się zetrze :( Quote
Agnieszka K. Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Od jakiegoś czasu sa też w sprzedazy ostrza z warstwa ceramiczna. Czy ktos ich uzywał i ma jakies spostrzeżenia?? Quote
Elitesse Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Agnieszka K.']Od jakiegoś czasu sa też w sprzedazy ostrza z warstwa ceramiczna. Czy ktos ich uzywał i ma jakies spostrzeżenia??[/quote] teraz grzebiac w necie w poszukiwaniu nowego ostrza tez na nie natrafilam :roll: Quote
Korenia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Elitesse - ty jesteś w Wrocławia :D strzyżesz psy z poza grona znajomych ? Quote
Elitesse Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Korenia']Elitesse - ty jesteś w Wrocławia :D strzyżesz psy z poza grona znajomych ?[/quote] z powodu malego 6 miesiecznego pasozyta kradnacego moj czas - czyli mojej corki Magdy :diabloti: wszelkie "uslugi fryzjerskie' zostaly zawieszone na czas nieokreslony :roll: Quote
Bura Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Agnieszka K.']Od jakiegoś czasu sa też w sprzedazy ostrza z warstwa ceramiczna. Czy ktos ich uzywał i ma jakies spostrzeżenia??[/quote] Wg. amerykańskich groomerów z groomnetu szybko się grzeją. Quote
Korenia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Elitesse']z powodu malego 6 miesiecznego pasozyta kradnacego moj czas - czyli mojej corki Magdy :diabloti: wszelkie "uslugi fryzjerskie' zostaly zawieszone na czas nieokreslony :roll:[/QUOTE] No to szkoda, bo moja już zarosła, próbowałam ją zjechać dzisiaj maszynką, ale ludzką. Robiłam to z włosem, ale tylko pościnało trochę, a pod włos się troche obawiam... Quote
msta Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Z niedźwiadka na pieska. [URL=http://www.slide.com/s/RqoVAJPC2T8VpuK9irMSny8sZH3_00Ob?referrer=hlnk][IMG]http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/25000000007b495b/1/143/z6MSwTdw7z9FNJ4L9hgOs3ZGdNqMCUZj.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.slide.com/s/rAt4CH8a5D8-MHmkjDFx4u_MSurYkfyk?referrer=hlnk][IMG]http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/25000000007b51c8/1/166/6gnvWKvo3j8S_DLcjTqIZHUlsahQyMTQ.jpg[/IMG][/URL] Quote
msta Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Co do ostrzy, mam dopiero roczne doświadczenie, ale przy równym używaniu zwykłe ostrza pojechały 3 raz do ostrzenia, tytanowe 1 raz, a ceramiczne cały czas działa. Quote
msta Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Powiedzcie proszę, jak uzyskać głowę taką jak na zdjęciach u Mudik i Aszity, czy ktoś zdradzi lub podpowie co zrobiłam źle? Quote
Mudik Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Trzeba strzyc głowę warstwowo,ja to na dwa sposoby robie nie umiem opisać to by trzeba było zobaczyć:cool1: ja najpierw zbieram tę górną część(to co u yorka jest kucykiem) i skracam do lini zgolony-długi włos na uchu(najpier robię uszy).Potem biorę mała warstwę włosa i zaczesuje do góry patrząc na bok psa i równam do reszty dokładam kolejną warstwę i znów równam, potem biorę puder i tapiruję, Ręką formuję coś na kształt kawałka papieru(taki płaski plasterek) i tnę po łuku na okrągło robię tak w kilku miejscach(to dotyczy policzków),potem ponownie tapiruję i krótkimi małymi cięciami rzeźbie kształt kulki,tak by z każdej strony głowa była okrągła,sorry ale nie umiem inaczej i dokładniej opisać. Napisze tylko,że odkąd zaczęłam strzyc sposób robienia głowy whwt zmieniał się u mnie ,wpadałam na różne pomysły aż doszłam do tego jak teraz robię. Oczywiście nie zawsze da radę uzyskać taki efekt bo bywaja długo pyskie westy i tu nie wiele da sie zrobić, można poprawic ale efektu takiej okrągłej chryzantemki nie osiągniesz niestety. Quote
Elitesse Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='msta']Co do ostrzy, mam dopiero roczne doświadczenie, ale przy równym używaniu zwykłe ostrza pojechały 3 raz do ostrzenia, tytanowe 1 raz, a ceramiczne cały czas działa.[/quote] to nie bede kombinowac i tytana kupie :) Quote
Recommended Posts