Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ile zdjęć :multi:
Słodziutkie te pieski :)

[url]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruDSC00716.jpg[/url] śliczniutka :loveu:

Co do sałatki z owoców to tez właśnie taka robię z liczi. Przepyszna :)
Czasami polewam troszkę ajerkoniakiem ale to jak dzieci nie jedzą.

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Izabela124.'][url]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4743.jpg[/url] ha ha ale bestyjka z Żelki :D[/QUOTE]

Żelka właśnie poszkodowana, niedobry Lansik ;)

ale stoi profesjonalnie jak na 1 raz ;)
[URL="http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4792.jpg"]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4792.jpg[/URL]

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']Żelka właśnie poszkodowana, niedobry Lansik ;)

[URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4792.jpg[/URL][/QUOTE]Ha ha już mi się mylą imiona Asiaczkowych basensji :D

Posted

[quote name='Alicja']pogoda u nas okropna

na poprawę humoru

Chirurg z Izraela mówi: - U nas medycyna jest tak zaawansowana,
ze jesteśmy w stanie obciąć facetowi jaja, przeszczepić drugiemu i już po 6-ciu tygodniach będzie biegać w poszukiwaniu pracy.
Chirurg z Niemiec mówi na to: - Piękne osiągnięcia, ale to i tak mało. U nas jesteśmy w stanie wyciąć komuś połowę mózgu, przeszczepić drugiej osobie i już po 4-ech tygodniach będzie szukać pracy.
Rosyjski chirurg włącza się: - Panowie! Zapewne są to wielkie osiągnięcia, ale nie ma co ich równać z naszymi! Jesteśmy w stanie wyciąć połowę serca człowiekowi, przeszczepić drugiemu i już po 2-óch tygodniach będzie biegać jak nowo narodzony w poszukiwaniu pracy.
Polski chirurg na to: - Panowie, wasze badania i osiągnięcia są godne podziwu, ale jakaż to pomoc dla jednego człowieka? U nas w Polsce prawie 5 lat temu zgarnęliśmy jednego faceta bez jaj, bez mózgu i bez serca. Zrobiliśmy z niego premiera i teraz... cały kraj szuka pracy![/QUOTE]

Co prawda to prawda :diabloti:

Czekoladka rośnie jak na drożdżach a gdzie siostra na świeżo ? :cool3:

Posted

[QUOTE][COLOR=#000000]W mojej rasie to nie słyszałam o takich przypadkach; to chyba dotyczy pseudo...[/COLOR]
[/QUOTE]
Akurat ten przypadek jest z "mojej" rasy, co ciekawe hodowla nie dość, że pod patronatem ZKWP to jeszcze od paru lat ma tytuł najlepszej hodowli klubu szpica bodajże, czy czegoś. Aczkolwiek chyba masz rację, co z tego, że mają przydomek, skoro niejedna ph oferuje lepsze warunki.

Fajne te baski, miałam problem z nauczeniem ich przywoływania?

Posted

[quote name='Izabela124.'][URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4743.jpg[/URL] ha ha ale bestyjka z Żelki :D[/QUOTE]
No, jak ja Młody podgryza, to i bestyjka z niej wychodzi, hahaha...

[quote name='Ptysiak']Ile zdjęć :multi:
Słodziutkie te pieski :)
[URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruDSC00716.jpg[/URL] śliczniutka :loveu:
Co do sałatki z owoców to tez właśnie taka robię z liczi. Przepyszna :)
Czasami polewam troszkę ajerkoniakiem ale to jak dzieci nie jedzą.[/QUOTE]
Ja tez tak robię, albo białe wino półsłodkie;)

[quote name='Alicja']:lol: to jest napad
[URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4743.jpg[/URL][/QUOTE]
Przez grzecznośc nie zaprzeczę:)

[quote name='*anusia&ajlu*']Żelka właśnie poszkodowana, niedobry Lansik ;)
[URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4792.jpg[/URL][/QUOTE]
Co prawda, to byl tylko moment, jak tak pięknie stał, ale zdjęcie jest:)

[quote name='Izabela124.']Ha ha już mi się mylą imiona Asiaczkowych basensji :D[/QUOTE]
No problem. Pytaj, jak gdzieś coś jest niepodpisane:)
[quote name='lourdnes']Co prawda to prawda :diabloti:
Czekoladka rośnie jak na drożdżach a gdzie siostra na świeżo ? :cool3:[/QUOTE]
Siostra była dzisiaj razem z nami na spacerku, ale dosyc krótko... Zaraz wstawię link do zdjęć, a może jutro zdjęcia. Albo od razu fotki. zobacze:)

[quote name='anorektyczna.nerka']Akurat ten przypadek jest z "mojej" rasy, co ciekawe hodowla nie dość, że pod patronatem ZKWP to jeszcze od paru lat ma tytuł najlepszej hodowli klubu szpica bodajże, czy czegoś. Aczkolwiek chyba masz rację, co z tego, że mają przydomek, skoro niejedna ph oferuje lepsze warunki.
Fajne te baski, miałam problem z nauczeniem ich przywoływania?[/QUOTE]
Ja mam opracowany taki mój sposób na baski.
Jak piesek, który ma zostac w domu, jest na spacerze, to od razu wołam go po imieniu i daję coś dobrego do pyska. I tak za każdym razem. Potem na dłuższym spacerze, np. na Polach Mokotowskich, taki maluch biega ze starszymi na długiej lince. I gdy go wołam, to od razu wołam tez te starsze. Maluch, jak małpka, naśladuje stare, i tez biegnie i dostaje łakomczuszka. I tak za kazdym razem.

A gdy juz jest puszczany bez linki, to na poczatku daję wybiegać się i nie wołam psa, tylko od czasu do czasu gwiżdżę i gdy pies nawet zwróci na mnie uwage, to nie wołam go do siebie. Dopiero gdy wytraci troche energii (tzn. gdy zrobi paręnaście kółek), to wołam go i daję smakoszka. I od tego momentu to za każdym razem daję cos dobrego do pyska. I wtedy nie ma problemów z przywołaniem, bo basek wie, że gdy przybiegnie to zawsze coś dobrego dostanie i może sobie potem dalej biegac...Proste? Proste:)

Pzdr.

Posted

A to link do zdjęć z dzisiejszego spaceru w parku niedaleko Agrykoli:)
Lansik
Erka
Felka
Su vel Miodzik vel SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI
= same trikolorki!
[URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341252312614516.74791.100001892510922&type=3&l=3014bb6952[/URL]

Ale postaram się wstawić fotki "normalnie":)

Pzdr.

Posted (edited)

No tak się złożyło...
[B]Gusio-pręgusio[/B] [B](Abotere's ADUNBI)[/B] jest teraz u jenis, a piekna [B]OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi)[/B] - mieszka u Buszki. No i jest jeszcze [B]MOST WANTED SUPRISE Asiaczek FCI (Tygrysek vel Gabi)[/B] - mieszka nie daleko mnie razem z PROFESSIONAL PANCAKE Asiaczek FCI....

Edit, rany.... zapomnialam o Ofiku.... Tak więc [B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI[/B] - mieszka z Zuzką i dobrze mu tam. No i [B]ORI CHILD OF THE STARS Asiaczek FC[/B]I, mieszkający w Niemczech:)

Pzdr.

Edited by Asiaczek
Posted

Ja tez lubię ten kolorek, ale na I miejscu sa trikolory:)
Gdybym byla nieco młodsza i miała więcej miejsca, to na pewno tygryski byłyby u mnie w hodowli. Ale czasu nie cofniesz i jest jak jest:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No tak się złożyło...
[B]Gusio-pręgusio[/B] [B](Abotere's ADUNBI)[/B] jest teraz u jenis, a piekna [B]OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi)[/B] - mieszka u Buszki. No i jest jeszcze [B]MOST WANTED SUPRISE Asiaczek FCI (Tygrysek vel Gabi)[/B] - mieszka nie daleko mnie razem z PROFESSIONAL PANCAKE Asiaczek FCI....

Pzdr.[/QUOTE]

a gdzie zgubiłaś Ofiego? ;)
foteczki widziałam i nawet skomentowałam :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Pewnie:)
Każdy ma jakąś wizję rasy, umaszczeń i niech tak zostanie:)

pzdr.[/QUOTE]

I dobrze, bo jakby każdemu podobało się to samo to by było strasznie nuuuudnooooo ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']No tak się złożyło...

Pzdr.[/QUOTE]
a tutaj tyle informacji leci... że ja niewiem gdzie jest Kenio..? coś mnie omineło..?

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']a gdzie zgubiłaś Ofiego? ;)
foteczki widziałam i nawet skomentowałam :)[/QUOTE]
Rany, juz uzupełniłam. Myslę, że Zuzka nie bedzie mi miała za złe tej wpadki...:oops:

[quote name='A&L']I dobrze, bo jakby każdemu podobało się to samo to by było strasznie nuuuudnooooo ;)[/QUOTE]
Oczywiście:)

[quote name='Ptysiak']Fajne foteczki, spacerek jak widać bardzo udany. Słodziutkie psiaczki :)
Muszę spróbować tej sałatki z owoców z winem;)
Pozdrawiamy cieplutko:)[/QUOTE]
Tylko pamiętaj, aby wino bylo dosyc delikatne, np. białe lub takie, które nadaje się na poranny szprycerek;) Kiedys bylo wino Sangria w takich kwadraowych butelkach i to wino sie super nadaje do takiej sałatki. I jako składnik i jako dodatek;)

[quote name='Anecioreczek']a tutaj tyle informacji leci... że ja niewiem gdzie jest Kenio..? coś mnie omineło..?[/QUOTE]
Jezeli masz na myśli KENTARO WITH ME Asiaczek FCI - to Kenio jest już za TM....["]

[quote name='Izabela124.']A ja jestem zakochana w rudzielcach :loveu:[/QUOTE]
Wiem, pamiętam:)

[quote name='Ciapkowa.']Też tak patrzę gdzie Ofik :)?[/QUOTE]
Juz uzupelnilam...

[quote name='Anecioreczek']No jak gdzie, u Zuzi ;p[/QUOTE]
Hahaha...

Pzdr.

Posted (edited)

[B]Bundustar, [/B]oczywiście masz rację, wygrywanie przy sporej stawce jest bardziej ekscytujące. To była duża przyjemność kiedy Saidi zdobyła tytuł Zwycięzca Polski 2010 w Poznaniu i to w doborowej stawce, u sędziny zagranicznej, która doskonale zna się na rasie.
Ale nadal jest to tytuł jednorazowy i myślę, że tak byłoby lepiej gdyby na wybranych wystawach można byłoby zdobywać tytuł [B]ZWYCIĘZCA[/B], tak jak jest Zwycięzca Świata, Zwycięzca Europy, a Nie Champion Świata, czy Champion Europy i nie umniejsza to wcale tym tytułom. Zwycięzca oznacza wygranie na [U]danej wystawie[/U], natomiast champion jest dla mnie [U]wielokrotnym zwycięzcą[/U]

Edited by jamnicze