Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MMM']może to kwestia nazewnictwa - mieszam biały ser (kupuję już zmielony - to z lenistwa) z jajkiem i mąką, robię z tego coś na kształt kopytek i gotuję. U nas to funkcjonuje jako leniwe pierogi (chyba jako przeciwieństwo ruskich, do których potrzeba pracowitej osoby) Są pyszne polane masełkiem i posypane cukrem.[/QUOTE]

Też bym zjadła.Dlaczego się wczoraj nie pochwaliłaś :mad: ?

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MMM']może to kwestia nazewnictwa - mieszam biały ser (kupuję już zmielony - to z lenistwa) z jajkiem i mąką, robię z tego coś na kształt kopytek i gotuję. U nas to funkcjonuje jako leniwe pierogi (chyba jako przeciwieństwo ruskich, do których potrzeba pracowitej osoby) Są pyszne polane masełkiem i posypane cukrem.[/QUOTE]
Tak, my to po prostu inaczej nazywamy... przepis ten sam:)

Ja, jak się przysiądę, to robię cos około setki ruskich. Potem do zamrażarki (której juz nie mam!) i gdy mam ochotę - wyjmuję i pychota w buzi!
Więc teraz nawet nie mogę zrobic na zapas pierogów. No, chyba, że będzie sroga zima, to wtedy mam zamrażarkę na balkonie;)

pzdr.

Posted

[quote name='MMM']a co przyjechałabyś???? Jeżeli tak to zrobię tylko napisz kiedy :lol:[/QUOTE]

Na pewno bym bardziej cierpiała.Ale jak będę jechać w tamtym kierunku,to na leniwe się wproszę ;).

Posted

Oj dawno juz tego nie jadłam, a bardzo lubię. Dzisiaj za to zwykłe pierogi z serem były.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja to generalnie lubię prawie wszystko... a jeszcze jakby ktos to "prawie wszystko" sam dla mnie zrobił, mmmmm......

Pzdr.[/QUOTE]

Asia wśiadaj w autobus i Przyjeżdżaj!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='M&S']Asia wśiadaj w autobus i Przyjeżdżaj!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Hahaha, kobieto, nie wiesz,co piszesz;)

[quote name='unikatowydiament']Ja to uwielbiam ruskie pierożki:)[/QUOTE]
Oj, ja tez:)

[quote name='dagaa111']a tu znów przepisy, aż mnie naszła ochota na placuszki :)[/QUOTE]
Ro, to naprawde kilka minut mieszania, potem szybciutko się smażą i potem jaka frajda jedzenia z cukrem pudrem albo ze zwykłym... mniam....

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja kiedys próbowałam zemlec ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa - ale jakies takie grudki mi wyszły...
Robota nie mam. Więc tarka musi bycw użyciu:)
Podobniez najlepsze placuszki wychodzą z własnoręcznie utartych.... ziemniaczków:)

[COLOR=navy][B]ja robię w malakserze [/B][/COLOR]

Ja może w tym tygodniu zrobię...
ale niech nikt nie przyjeżdża bez zapowiedzenia, bo mogę się nie wyrobić, hahaha...

pzdr.[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]:hmmmm: mam jeszcze tydzień L4 :lol:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]:hmmmm: mam jeszcze tydzień L4 :lol:[/B][/COLOR][/QUOTE]
To co? Reflektujesz na wizyte w W-wie...?

[quote name='Buszki']O,ruskie to i ja uwielbiam :loveu:.[/QUOTE]
O, następna fanka ruskich:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']To co? Reflektujesz na wizyte w W-wie...?

O, następna fanka ruskich:)

pzdr.[/QUOTE]

żartowałam , ale na wizytę piszę się ...ale pewnie dopiero na wiosnę

Posted

[quote name='Asiaczek']No, dobra! To może przeorganizuję mój plan tygodnia i w nadchodzacym tyg. Was nawiedzę,co...?
Przemysl i daj znac, jak tam z czasem...

Pzdr.[/QUOTE]

Jasne, będziemy w kontakcie:)

Posted

Nie mogłam się powstrzymac:)
[B][URL="http://www.youtube.com/watch?v=nVER7X_BmeI"]Somersaulting Cat | Кувырк-кот[/URL][/B]
[URL="http://www.youtube.com/"]www.youtube.com[/URL]

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Nie mogłam się powstrzymac:)
[B][URL="http://www.youtube.com/watch?v=nVER7X_BmeI"]Somersaulting Cat | Кувырк-кот[/URL][/B]
[URL="http://www.youtube.com/"]www.youtube.com[/URL]

Pzdr.[/QUOTE]

:lol::lol::lol: