Buszki Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='MMM']może to kwestia nazewnictwa - mieszam biały ser (kupuję już zmielony - to z lenistwa) z jajkiem i mąką, robię z tego coś na kształt kopytek i gotuję. U nas to funkcjonuje jako leniwe pierogi (chyba jako przeciwieństwo ruskich, do których potrzeba pracowitej osoby) Są pyszne polane masełkiem i posypane cukrem.[/QUOTE] Też bym zjadła.Dlaczego się wczoraj nie pochwaliłaś :mad: ? Quote
MMM Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 a co przyjechałabyś???? Jeżeli tak to zrobię tylko napisz kiedy :lol: Quote
Asiaczek Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='MMM']może to kwestia nazewnictwa - mieszam biały ser (kupuję już zmielony - to z lenistwa) z jajkiem i mąką, robię z tego coś na kształt kopytek i gotuję. U nas to funkcjonuje jako leniwe pierogi (chyba jako przeciwieństwo ruskich, do których potrzeba pracowitej osoby) Są pyszne polane masełkiem i posypane cukrem.[/QUOTE] Tak, my to po prostu inaczej nazywamy... przepis ten sam:) Ja, jak się przysiądę, to robię cos około setki ruskich. Potem do zamrażarki (której juz nie mam!) i gdy mam ochotę - wyjmuję i pychota w buzi! Więc teraz nawet nie mogę zrobic na zapas pierogów. No, chyba, że będzie sroga zima, to wtedy mam zamrażarkę na balkonie;) pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='M&S']Dobrze, że jestem po kolacji:evil_lol:[/QUOTE] Ja po obiadowych placuszkach:) Czuję się płna więc chyba tylko herbatkę wieczorną zmieszczę... pzdr. Quote
Buszki Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='MMM']a co przyjechałabyś???? Jeżeli tak to zrobię tylko napisz kiedy :lol:[/QUOTE] Na pewno bym bardziej cierpiała.Ale jak będę jechać w tamtym kierunku,to na leniwe się wproszę ;). Quote
Zuza i Noddy Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='MMM']może to kwestia nazewnictwa - mieszam biały ser (kupuję już zmielony - to z lenistwa) z jajkiem i mąką, robię z tego coś na kształt kopytek i gotuję. U nas to funkcjonuje jako leniwe pierogi (chyba jako przeciwieństwo ruskich, do których potrzeba pracowitej osoby) Są pyszne polane masełkiem i posypane cukrem.[/QUOTE] Oj dawno juz tego nie jadłam, a bardzo lubię. Dzisiaj za to zwykłe pierogi z serem były. Quote
Asiaczek Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Ja to generalnie lubię prawie wszystko... a jeszcze jakby ktos to "prawie wszystko" sam dla mnie zrobił, mmmmm...... Pzdr. Quote
M&S Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='Asiaczek']Ja to generalnie lubię prawie wszystko... a jeszcze jakby ktos to "prawie wszystko" sam dla mnie zrobił, mmmmm...... Pzdr.[/QUOTE] Asia wśiadaj w autobus i Przyjeżdżaj!!!!!!!!!!! Quote
Daga&Maks Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 a tu znów przepisy, aż mnie naszła ochota na placuszki :) Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='M&S']Asia wśiadaj w autobus i Przyjeżdżaj!!!!!!!!!!![/QUOTE] Hahaha, kobieto, nie wiesz,co piszesz;) [quote name='unikatowydiament']Ja to uwielbiam ruskie pierożki:)[/QUOTE] Oj, ja tez:) [quote name='dagaa111']a tu znów przepisy, aż mnie naszła ochota na placuszki :)[/QUOTE] Ro, to naprawde kilka minut mieszania, potem szybciutko się smażą i potem jaka frajda jedzenia z cukrem pudrem albo ze zwykłym... mniam.... pzdr. Quote
Alicja Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Ja kiedys próbowałam zemlec ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa - ale jakies takie grudki mi wyszły... Robota nie mam. Więc tarka musi bycw użyciu:) Podobniez najlepsze placuszki wychodzą z własnoręcznie utartych.... ziemniaczków:) [COLOR=navy][B]ja robię w malakserze [/B][/COLOR] Ja może w tym tygodniu zrobię... ale niech nikt nie przyjeżdża bez zapowiedzenia, bo mogę się nie wyrobić, hahaha... pzdr.[/QUOTE] [COLOR=navy][B]:hmmmm: mam jeszcze tydzień L4 :lol:[/B][/COLOR] Quote
Buszki Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='unikatowydiament']Ja to uwielbiam ruskie pierożki:)[/QUOTE] O,ruskie to i ja uwielbiam :loveu:. Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]:hmmmm: mam jeszcze tydzień L4 :lol:[/B][/COLOR][/QUOTE] To co? Reflektujesz na wizyte w W-wie...? [quote name='Buszki']O,ruskie to i ja uwielbiam :loveu:.[/QUOTE] O, następna fanka ruskich:) pzdr. Quote
Alicja Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']To co? Reflektujesz na wizyte w W-wie...? O, następna fanka ruskich:) pzdr.[/QUOTE] żartowałam , ale na wizytę piszę się ...ale pewnie dopiero na wiosnę Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 A może styczeń...? Albo w ferie? pzdr. Quote
M&S Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Hahaha, kobieto, nie wiesz,co piszesz;) pzdr.[/QUOTE] Wiem, byłam w pełni świadoma:) Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 No, dobra! To może przeorganizuję mój plan tygodnia i w nadchodzacym tyg. Was nawiedzę,co...? Przemysl i daj znac, jak tam z czasem... Pzdr. Quote
M&S Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']No, dobra! To może przeorganizuję mój plan tygodnia i w nadchodzacym tyg. Was nawiedzę,co...? Przemysl i daj znac, jak tam z czasem... Pzdr.[/QUOTE] Jasne, będziemy w kontakcie:) Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Dla Zuzki - link na FB do C. Millana: [url]https://www.facebook.com/dogwhisperer?sk=wall[/url] Pzdr. Quote
Zuza i Noddy Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Dla Zuzki - link na FB do C. Millana: [url]https://www.facebook.com/dogwhisperer?sk=wall[/url] Pzdr.[/QUOTE] O dziękuje bardzo ;) Quote
Asiaczek Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Nie mogłam się powstrzymac:) [B][URL="http://www.youtube.com/watch?v=nVER7X_BmeI"]Somersaulting Cat | Кувырк-кот[/URL][/B] [URL="http://www.youtube.com/"]www.youtube.com[/URL] Pzdr. Quote
Alicja Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Nie mogłam się powstrzymac:) [B][URL="http://www.youtube.com/watch?v=nVER7X_BmeI"]Somersaulting Cat | Кувырк-кот[/URL][/B] [URL="http://www.youtube.com/"]www.youtube.com[/URL] Pzdr.[/QUOTE] :lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts