Asiaczek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 [quote name='DominikaAnna']byłam tu już raz wcześniej, ale nie zostawiłam po sobie śladu (nie pamiętam z jakiego powodu), a teraz to juz będę stałym bywalcem ;-)[/QUOTE] Zapraszamy! Obecnie troche Galeria usiadła - czas przedświąteczny nie służy ani zdjęciom ani pogaduszkom... Pzdr. Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 No wlasnie jak tam przygotowanie do Swiat? :razz: Quote
Asiaczek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Nie robię żadnych Świąt, więc moich przygotowań po prostu nie ma. Zrobiłam trochę zakupów, jutro zrobię sałatkę śledziową i starczy... Pzdr. Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Asiaczek']Nie robię żadnych Świąt, więc moich przygotowań po prostu nie ma. Zrobiłam trochę zakupów, jutro zrobię sałatkę śledziową i starczy... Pzdr.[/QUOTE] No ale cos dobrego na cieplo zjesz? :razz: U nas jak pogoda dopisze to 25 podjedziemy do rodzicow na chwile. a tak u nas w domu ani czasu, ani kasy, ani nastroju na swieta.. Quote
Asiaczek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Na ciepło będę miała barszczyk z kartonika:) Pzdr. Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Asiaczek']Na ciepło będę miała barszczyk z kartonika:) Pzdr.[/QUOTE] No i dobrze :) Quote
Asiaczek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Wiesz, nawet najlepsi przyjaciele to jednak tylko przyjaciele. Rodziny ani mojej ani Jackowej już nie ma, a z siostrą nie mam kontaktu... ot, i cała tajemnica moich samotnych Świąt:) Pzdr. Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Asiaczek']Wiesz, nawet najlepsi przyjaciele to jednak tylko przyjaciele. Rodziny ani mojej ani Jackowej już nie ma, a z siostrą nie mam kontaktu... ot, i cała tajemnica moich samotnych Świąt:) Pzdr.[/QUOTE] Rozumiem :( Zawsze masz ze soba psiaka i koty to bedzie kogo glaskac :loveu: albo sie przytulic Quote
Asiaczek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ... a i pogadać będzie z kim;) Pzdr. Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Asiaczek']... a i pogadać będzie z kim;) Pzdr.[/QUOTE] A moze i one w koncu przemowia? :razz: Quote
Cienka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 A ja nie wiem czemu ludzie robią ze świąt taką szopkę. I te teksty bo to przecież święta (cały rok ludzie drą ze sobą koty i nagle na święta udają szczęśliwą rodzinę ma po świętach wszystko wraca do normy koszmar). Święta to trzeba się zapożyczyć lub nadszarpnąć domowe wydatki, a na 2 tygodnie przed już nie spać żeby wszystko przygotować. Potem człowiek skonany na maksa i jeszcze musi udawać, że jest super. Ja tam wychodzę z założenia, że barszcz z kartonu i mrożone uszka nie wpływają na atmosferę świąt, za to przemęczenie i rozdrażnienie przy samodzielnym lepieniu tych nieszczęsnych uszek do 3 nad ranem BARDZO. Quote
Błyskotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ja lubię te święta głównie ze względu na klimat :). Quote
Cienka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Klimat jest fajny pod warunkiem, że matka nie lata na 2 tyg przed jak kot z pęcherzem i nie wrzeszczy na wszystkich jak coś zrobią nie po jej myśli lub nie domyślą się co miała na myśli. Tak było u mnie ja podchodzę na luzaku do tematu nawet jak okien nie umyje to i tak święta się odbędą:multi:. Quote
Okamia Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 A ja nie lubie świąt... no chyba że spędzam je sama ze sobą ew. w towarzystwie zwierząt mych... ale niestety w tym roku nie mam tak dobrze :/ Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Cienka'] barszcz z kartonu i mrożone uszka[/QUOTE] dokladnie to bedzie u nas :razz: kupilam mrozone uszka w polskim sklepie :razz: Quote
Buszki Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 E tam,święta to pikuś.Najgorszy w tym roku,to mam sylwester.Idę do koleżanki na czterdziechę(że też nie miała kiedy się urodzić :roll:) i wymyśliła sobie przebrania ala "dzieci kwiaty" z lat siedemdziesiątych.Skąd ja Jej u licha takie ciuchy wezmę :angryy: ?! Quote
taxelina Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Buszki'](że też nie miała kiedy się urodzić :roll:) [/QUOTE] No widzisz ja mam lepiej bo urodzilam sie 1 stycznia :razz: Quote
Buszki Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='deer_1987']No widzisz ja mam lepiej bo urodzilam sie 1 stycznia :razz:[/QUOTE] Pewnie że lepiej!Możesz imprezować przez dwa dni.Chociaż 2 styczeń byłby lepszy,bo impreza mogła by być trzydniowa ;). Quote
Korenia Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Szkoda, że Asiu Ty tak daleko, bo u mnie dom stoi otworem na wigilię :) Ja uwielbiam święta! Cały ten klimat. I u mnie wszystko ręcznie robione ;) I uszka, i pierożki, i ciasteczka, i barszczyk - moja mama sama kisi buraczki 2 tygodnie przed, nie mamy chyba nic kupnego, oprócz półproduktów - typu ryba, czy fasolka do kapusty, kapusta ;) Grzybki do uszek zbierane moimi rączkami ;) Quote
taxelina Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Buszki nie zawsze 2 stycznia jest wolny :razz: Quote
Cienka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='Buszki']E tam,święta to pikuś.Najgorszy w tym roku,to mam sylwester.Idę do koleżanki na czterdziechę(że też nie miała kiedy się urodzić :roll:) i wymyśliła sobie przebrania ala "dzieci kwiaty" z lat siedemdziesiątych.Skąd ja Jej u licha takie ciuchy wezmę :angryy: ?![/QUOTE] Buszki nie przejmuj się tak, jak nic nie znajdziesz we własnej szafie to na pewno coś się znajdzie na lumpie i kosztować majątku nie bedzie:cool3: Paznokcie na kolorowo, chustka na łeb (nawet włosów nie musisz czesać:diabloti:) długa kiecka i hej Quote
Buszki Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='deer_1987']Buszki nie zawsze 2 stycznia jest wolny :razz:[/QUOTE] To była by okazja,żeby był ;). [quote name='Cienka']Buszki nie przejmuj się tak, jak nic nie znajdziesz we własnej szafie to na pewno coś się znajdzie na lumpie i kosztować majątku nie bedzie:cool3: Paznokcie na kolorowo, chustka na łeb (nawet włosów nie musisz czesać:diabloti:) długa kiecka i hej[/QUOTE] Już się nie przejmuję,kieckę mam :multi:.Tylko męża muszę wyszykować :evil_lol:. Quote
Cienka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 to mu na lumpie tez znajdziesz jakąś koszulinę ze 3 rozmiary za dużą i będzie ok Quote
jamnicze Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Uwielbiam Święta i tą atmosferę :) Ale spoko, bez szczególnego parcia na robotę. Okna też mam nie umyte, bo w taki mróz.... Zresztą po operacji nie mogę się za bardzo wysilać, więc i porządki są tylko z grubsza ;) A teraz właśnie TZ poszedł szukać choinki, jakaś masakra w tym roku, kartki świąteczne trudno było dostać, same puchy, a i choinek jak na lekarstwo. Quote
Buszki Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 [quote name='Cienka']to mu na lumpie tez znajdziesz jakąś koszulinę ze 3 rozmiary za dużą i będzie ok[/QUOTE] I tak właśnie zrobię :). Quote
Recommended Posts