Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

od wczoraj moje 6miesiecznczne shih tzu ma problemy z zołlladkiem rano kilkarazy wymiotowała żółcia i bulgota jej jakby burczało w brzuchu. nic nie jadła do wieczora . zjadla roche gotowanej wołowinki i zrobiła kupe normalną(taka czarna). a dzis znowu jest apatyczna i znowu bulgota dałamjej wegiel i pólgodziny pozniej go zwymiotowała:(
co to moze byc?
ale ui tak o 11 jade nia do wet.

Posted

Ten kolor kupy - czarny - ne podoba mi sie - bulgotanie slychac, bo pracuja jelitka. Jesli dawalas jej wegiel, moze czesc , przed ymitami, sie rospuscila i stad taki koro kupy. Ale ta apatia ...- jedz do weta i napisz co i jak.
Dobra rada na biegunki jest swiena Smecta - mozan kupic ja w aptece (saszetki - musialabys sie zaopatrzec 3-4) , dziala przeciwbolowo i wysciela jelitka, zastepuje w rewelacyjny sposob wegiel -. to tak na przyszlosc.

Posted

Smecta działa inaczej niz węgiel . Węgiel adsorbuje toksyny i działa pbiegunkowo. Smecta nie działa pbólowo , pęcznieje w jelitach i adsorbuje wodę . Podaje się ją wspomagająco w łagodnych biegunkach.

Jeżeli kupa była czarna przed podaniem węgla to moze oznaczac krwawienie z przewodu pokarmowego. Nie nalezy w takim przypadku podawac Smecty.

Posted

Smecta dzial przeciwbolowo - prosze przeczytac ulotke dolaczona do leku. Albo chociazby to -
[url]http://klub.chip.pl/dobek/zoland_lek.htm[/url]
Wiadomosc o smeccie podalam na wszelki wypadek a propos ewentualnej biegunki - w przyszlosci. Zwyklej biegunki -- tak chcialam byc zrozumiana.

Posted

Doskonale znam ten lek i jego działanie również . Powtórzę jeszcze raz za ulotką -objawowe leczenie bólów związanych z chorobami pp-czyli działając pbiegunkowo i zapierajaco objawowo zmniejsza dolegliwości zwiazane z bólami biegunkowymi.
Ale NIE DZIAŁA pbólowo. Na ulotce nie jest wymienione działanie pbólowe Smecty.
Jaki składnik tego preparatu działa według Ciebie pbólowo ?!

Zwróć uwagę ,że Smecta NIE WCHŁANIA się z pp-więc jak może działac pbólowo ?!

Posted

Jak napisalam - poleca wizyte w aptece -a zatem to ja jutro sie tam wybiore i kupie smecte, bo domowy zapas sie skonczyl. Przeczytam i przedyskutuje z farmaceuta sklad leku.

Posted

wielkie dzieki za informacjie!!!
ale zrobiłam taj jak naoisałam pojechachłam z psem do wet. powiedział ze czyms sie struła:(dostała 4 zastrzyki i jak do jechałam do domu to odzyskała apetyt i humorew
wiec jest oki:)
pozdrawiam