Alicja Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 No dobra jak już się tak podlizują na tym Dogo to ja też : otóż bardzo mądrze prawicie kożelanki 8) , Ozzy jak biega z kumplami też nie wieje , nawiewki :lol: uskutecznia jak jest sam i szuka przygód a nasze towarzystwo mu się znudzi :evil: .Gdybym miała taką możliwość to bym z moim mordulcem na Forty przylazła 8) Quote
mmbbaj Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Maga100 napisał(a):... To też jakaś szkoła - ja się nauczyłam po Prestonie 8) Jesssu Maga! Zapomniałam o Prestonie! Ale przypominam sobie, że dostawałaś zawału! :-? .... Maga100 napisał(a):a w ogóle to Pika bardzo mądrze gada i słuchaj jej 8) 8) (to się podlizałam :evilbat: , a to teraz modne na dogo :evilbat: ) Wiem Maga, że Pika mądrze gada! Maga100 napisał(a):Ja w sobote mam pod opieką Gustawa - sznaucera sredniego mojego taty :-? Ale postanowiłam, że przyjdę na forty, jeżeli ktoś będzie szedł. Najwyżej jak się okaże, że Gucio będzie niegrzeczny, bądź totalnie będzie miał w mnie w d...., to sobie pójdziemy :lol: Matko! ale przegląd ras :lol: No cholera to dogo mnie wykończy! :evilbat: Quote
Alicja Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 O zawała się nie martwcie Dbsst załatwi ERKĘ ze swojego szpitala :lol: :lol: Quote
mmbbaj Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):O zawała się nie martwcie Dbsst załatwi ERKĘ ze swojego szpitala :lol: :lol: :evilbat: pocieszyłaś mnie :wink: Quote
Maga100 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Mmbbajko droga 8) Press jest zawsze w kagańcu i pod bacznym i czujnym okiem Ka-ki. Mimo mojego zawału, przekonałam się o tym w 100% 8) Nie szukaj wymówki :evilbat: Jesteś w mniejszości, nawet twój TZ jest przeciwko tobie :lol: :lol: Quote
Alicja Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 mmbbaj napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):O zawała się nie martwcie Dbsst załatwi ERKĘ ze swojego szpitala :lol: :lol: :evilbat: pocieszyłaś mnie :wink: 8) no ktoś musi :wink: :lol: Quote
mmbbaj Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Maga100 napisał(a):Mmbbajko droga 8) Press jest zawsze w kagańcu i pod bacznym i czujnym okiem Ka-ki. Mimo mojego zawału, przekonałam się o tym w 100% 8) Nie szukaj wymówki :evilbat: Jesteś w mniejszości, nawet twój TZ jest przeciwko tobie :lol: :lol: Maga ja nie szukam wymówek! :lol: ja tylko robię wizję lokalną 8) bo jestem patologiczna :lol: A mój TZ jest okropnie przeciwko mnie bo mnie od kompa wygania już :placz: :placz: :placz: I muszę zaraz iść z Bajanem bo potem wychodzi taki facet z rotwailerem! Quote
PIKA Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Maga100 napisał(a): Pika napisał(a): rezygnowala ze szczpania z czego? :o :o ze szczypania :evilbat: Niekumata jaka, no :evilbat: Alicjarydzewska napisał(a):O zawała się nie martwcie Dbsst załatwi ERKĘ ze swojego szpitala :lol: :lol: A ja wykfalifikowana pielęgniarka to zanim ta ERK-a przyjedzie to reanimacje wykonam :lol: A ja nie wiem, czy dojde na forty, bo w sobotę mam wymiane okien i muszem w domu byc :( A TZ-ta z Sabą i z wami samych nie puszcze :evilbat: Quote
Maga100 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 PIKA napisał(a): A ja nie wiem, czy dojde na forty, bo w sobotę mam wymiane okien i muszem w domu byc :( A TZ-ta z Sabą i z wami samych nie puszcze :evilbat: ale dla mnie jest bardzo proste i jedyne słuszne rozwiązanie - TZ zostaw z oknami :D Quote
PIKA Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Maga100 napisał(a):PIKA napisał(a): A ja nie wiem, czy dojde na forty, bo w sobotę mam wymiane okien i muszem w domu byc :( A TZ-ta z Sabą i z wami samych nie puszcze :evilbat: ale dla mnie jest bardzo proste i jedyne słuszne rozwiązanie - TZ zostaw z oknami :D :o coś Ty :o W zyciu go nie zostawie jak jakis technik-magik przyjdzie :evilbat: A poza tym bedzie moja mamuska a samych to ja ich wole nie zostawiac :lol: Quote
Sabina1 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 mmbbaj napisał(a):Maga ja nie szukam wymówek! :lol: ja tylko robię wizję lokalną 8) bo jestem patologiczna :lol: Mmbbaju, uroczyście oświadczam, że ja tez jestem patologiczna. Żebyś przypadkiem nie myślała, że tylko Ty. Jastem ciągle święcie przekonana, że właśnie mój pies zostanie napadnięty, pożarty, bądź też on kogos napadnie, i na pewno uda się w siną dal. Ja też wychodzę ostatni raz bardzo późno, bo przedtem spacerują 2 rottki bez smyczy. Quote
aga1215 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 sabina1 napisał(a):mmbbaj napisał(a):Maga ja nie szukam wymówek! :lol: ja tylko robię wizję lokalną 8) bo jestem patologiczna :lol: Mmbbaju, uroczyście oświadczam, że ja tez jestem patologiczna. Żebyś przypadkiem nie myślała, że tylko Ty. Jastem ciągle święcie przekonana, że właśnie mój pies zostanie napadnięty, pożarty, bądź też on kogos napadnie, i na pewno uda się w siną dal. Ja też wychodzę ostatni raz bardzo późno, bo przedtem spacerują 2 rottki bez smyczy. :hmmmm: :oops: :hmmmm: trzy to już jest KLUB -prawda :wink: :lol: Też myślałam, że jak będzie drugi pies to Wektor będzie zajęty i wycieczki nie będą mu w głowie. Jeszcze pewniej to suka i to UKOFANA - a otóż nic podobnego - instynkt silniejszy - 15 minut zabawy z koleżanką to okazało się wystarczające. Dalej było nuuuudno. Lepsza wycieczka do lasu - w naszym przypadku to Park Narodowy .... No i "puszczamy się" tylko na ogrodzonym :oops: witajcie KLUBOWICZKI Quote
Maga100 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 mój poprzedni pies Kubus ciagle uciekał, każdy spacer bez smyczy to było ganianie za psem :lol: właściwie wychowowywali go rodzice 8) ja teraz z Leonem postepuję zupełnie inaczej i jest inaczej. Teraz ma głupi wiek i zdarza mu się popędzic za psem (co jeszcze z 2 miesiące temu nie miało miejsca), ale gdy jest bezpieczny teren, to nie zapinam go od razu na smycz, tylko staram się być dla niego bardziej atrakcyjna niż inne psy :lol: Daję smakołyki, podskakuję, zaczynam biec w drugim kierunku... Czasem też zadziała głośny wrzask "nie wolno'. Ale naprawdę głosny :oops: Działa :lol: Quote
Sabina1 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Każda z nas ma inną sytuację. Twój Leon Maga jest takiej rasy, która jest znana przecież z tego, ze jej przedstawiciele nie oddalaja sie od Pańci dalej niż 30m. Mmbbaj piesek nie ma jeszcze nawet 1.5 roku i to ze jeszcze sie idealnie nie słucha mysle, że jest normalne. Opowiadała mi kiedys włascicielka ogara, którego uważam za idealnego pod względem posłuszeństwa, że to co przeżyła z psem do ok 2 lat to głowa mała. Spuszczony ze smyczy, po sekundzie znajdował sie na drugim końcu parku. Teraz wygrywa konkursy posłuszeństwa. Dorósł, dojrzal i ma madrego pana. Ja mam psa od sierpnia, 5cio letniego, o którego przeszłosci nic własciwie nie wiedzialam, oprócz tego, że jako wyżłowaty, na pewno kocha szerokie przestrzenie. Więc myślę, że mój lęk i ostrożność, są usprawiedliwione. Quote
KUMPELka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Gosiu - wklejaj ile i co chcesz :P - ja także uważam, że zdjęcia Gabiśki i Kumpla są wyjątkowe. Niech mi ktoś powie, że nie największym przyjacielem człowieka jest pies :wink: Gosiu a co do Twoich obaw o Bajanka - cóż :-? W Żorach jest taki park gdzie spotykają się wszystkie psiaki z okolicy i mogą biegać bez smyczy. Jest ich dużo, małe dupsiki i wielcy zawodnicy sumo :wink: Bałam się czy i jak zaakceptują Kumpla. Kumpel także jest głuchy jak widzi inne psy więc bałam się dodatkowo, że sobie gdzieś poleci ale...to jest właśnie tak jak opisują inni forumowicze: jak przybiega jeden pies po smakołyk to za nim cała gromada :lol: Podstawową rzeczy jest jednak, że w razie bijatyki właściciele potrawią psy rozdzielić :P Kumpel biegał z psami przez 2 godziny i był przeszczęśliwy. Jeden goldek oczywiście musiał pokazać Kumplowi jego miejsce i nadgryzł mu ucho ale już nie ma śladu :wink: Więc Gosiu nie bój się i idź na spotkanie tym bardziej, że jak czytam będą tam sami rasowi psiarze :P . Możesz się wiele od nich nauczyć i przede wszystkim poznać swojego psiaka - tak jak ja codziennie uczę się Kumpla :P Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję, że się zdecydujesz :kciuki: Ps. To prawda, że ogary z ogarami się dogadają zawsze ale z psami innych ras już niekoniecznie :lol: (Kumpel np. ma alergię na malamuty :roll: ) Quote
Gosiek Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Małgosiu, zaglądam do Was często bo tak jak mówiłam od kiedy Axel spotkał sie z ogóreczkiem mojego weta, bardzo mi się spodobał widok tych psiaków razem 8) Tercet jest psem łagodnym i baaardzo spokojnym i dobrze ułożonym a mój Axel jest niesamowicie zywiołowy więc smiesznie to wyglądało. No i te pysie ogarków są przekochane więc cieszę sie że mogę Bajanka oglądać na fotach :D miłego dzionka Quote
Maga100 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 sabina1 napisał(a):Każda z nas ma inną sytuację. Twój Leon Maga jest takiej rasy, która jest znana przecież z tego, ze jej przedstawiciele nie oddalaja sie od Pańci dalej niż 30m. Mmbbaj piesek nie ma jeszcze nawet 1.5 roku i to ze jeszcze sie idealnie nie słucha mysle, że jest normalne. Opowiadała mi kiedys włascicielka ogara, którego uważam za idealnego pod względem posłuszeństwa, że to co przeżyła z psem do ok 2 lat to głowa mała. Spuszczony ze smyczy, po sekundzie znajdował sie na drugim końcu parku. Teraz wygrywa konkursy posłuszeństwa. Dorósł, dojrzal i ma madrego pana. Ja mam psa od sierpnia, 5cio letniego, o którego przeszłosci nic własciwie nie wiedzialam, oprócz tego, że jako wyżłowaty, na pewno kocha szerokie przestrzenie. Więc myślę, że mój lęk i ostrożność, są usprawiedliwione. Zgadzam się, że są pewne predyspozycje rasy i np. mój Leon nie dostaje głupawki na widok otwartej przestrzeni :wink: Ale nie jest czystej krwi labradorem, co się np. objawia tym, że potrafi nie być łagodny, jak mu się inny pies nie podoba :-? Teraz jest też w idiotycznym wieku (11 mcy) i zaczął mi zwiewać do innych psów, dlatego zawsze staram się zauważyć pierwsza innego psa i gdy nie ma obok ulicy, to go nie zapinam, tylko właśnie odwracam jego uwagę. Jak tak czy inaczej poleci, to po prostu idę po niego. W dużej grupie psów nie oddala się nagle i bez powodu, inne zresztą też nie. Dlatego uważam, że nasze spotkania na fortach mogą być dobrą szkołą dla Bajana. Pobiega z innymi psami, pobawi się, przy małym prawdopodobieństwie tego, że zwieje :lol: Może zobaczy, ze nie trzeba uciekać, aby sobie polatać swobodnie? Może zrozumie, że jak inne psy, warto podejść do swojej pani, bo dostanie smakołyk i potem będzie mogł biegać dalej i nikt go od razu nie uwiąże? :lol: :lol: A tak abstrahując, to jest naprawdę niezły widok, jak ktoś z nas wkłada rękę do kieszeni i nagle ma obok siebie stado wygłodniałych psów, siedzących grzecznie w kółeczku :lol: :lol: Quote
Alka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 W Żorach jest taki park gdzie spotykają się wszystkie psiaki z okolicy i mogą biegać bez smyczy. Jest ich dużo, małe dupsiki i wielcy zawodnicy sumo KUMPELka , nie będę wścibska jak zapytam w którym miejscu w Żorach macie ten park ? :wink: :D Quote
KUMPELka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Alka - pytać zawsze można prawda :P To skatepark przy targu koło MOSIR-u. Psiaki mają odgórne pozwolenie aby tam biegać bez smyczy :P Z Kumpelem mamy tylko problem latem ponieważ w tymże parku są 2 stawiki malusieńkie ale nie wolno tam psom się pluskać (ciekawe dlaczego :roll: ) a mój Kumpel uwielbia wodę więc ilekroć pływał, ja nerwowo stałam na brzegu i wypatrywałam "władzy" :lol: Zawsze o 19 jest zlot psów znajomych mniej lub bardziej i zaczyna się zabawa. Bardzo mi to odpowiada, ponieważ psy bardzo ładnie się bawią i przy okazji socjalilzują. Dotychczas chodziłam na spacery z bokserkami ale Kumpel zaczął je traktować jak swój harem i na każdego obcego psa warczał - co nie było dobre więc musiałam zacząć szukać także innego towarzystwa. Musi się nauczyć, że nie zawsze to On będzie górą :wink: Maga100 - dokładnie tak jest jak napisałaś. Jak ktoś z nas wkłada rękę do kieszenie to wszystkie się zlatują . Wygląda to przekomicznie :lol: Quote
Alka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 KUMPELka, dzięki za info .Wiem gdzie to jest, kawałek drogi od nas. Podam namiary Marcinowi może wybierze się z Mini ... :D :D Quote
KUMPELka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Alka napisał(a):KUMPELka, dzięki za info .Wiem gdzie to jest, kawałek drogi od nas. Podam namiary Marcinowi może wybierze się z Mini ... :D :D Jasne - zapraszam w imieniu wszystkich psiarzy - każdy nowy mile widziany :P Quote
mmbbaj Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 Maga100 napisał(a):... Dlatego uważam, że nasze spotkania na fortach mogą być dobrą szkołą dla Bajana. Pobiega z innymi psami, pobawi się, przy małym prawdopodobieństwie tego, że zwieje :lol: Może zobaczy, ze nie trzeba uciekać, aby sobie polatać swobodnie? Maga, Bajan nie ucieka żeby sobie polatać! Właściwie on wogóle nie ucieka od nas, tylko nie słucha się i nie przychodzi na wołanie jak są inne pieski. Uciekł tylko raz za sunią na Polach Mokotowskich, ale właściwie trudno to nazwać ucieczką...też się nie posłuchał! Maga100 napisał(a): Może zrozumie, że jak inne psy, warto podejść do swojej pani, bo dostanie smakołyk i potem będzie mogł biegać dalej i nikt go od razu nie uwiąże? :lol: :lol: Jak są pieski to ma w nosie smakołyki!:lol: Quote
mmbbaj Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 No to ponieważ jesteśmy w temacie spacerów, wklejam zdjęcia Bajana z Pól Mokotowskich! Quote
Sabina1 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Maga100 napisał(a):[Ale nie jest czystej krwi labradorem, co się np. objawia tym, że potrafi nie być łagodny, jak mu się inny pies nie podoba : Maga, słowo honoru, to też jest jak najbardziej labradorowate. Wyczytałam w książce, napisanej parę lat już po tym, jak u nas się reklamowało labradory bez opamiętania. Napisał jakiś hodowca, że one (dorosłe) przedkładaja przebywanie i zabawy z właścicielem, nad kontakty z innymi psami, że czasem nie lubią innych psów, bywa, ze maja instynkty obrończe, a już na pewno terytorialne(niektóre). Labus broni dwóch rzeczy:Pana i zabawek :lol: Masz jak najbardziej czystej krwi labradora. :lol: Nie mądrzę się, ja to wszystko wyczytałam ! Quote
Alka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Jak są pieski to ma w nosie smakołyki haha, Tuffi generalnie też, ale jak jest z Ozzym to Alicji trudno nadążyć ze smakołykami. Wpycha się przed Ozziego, zagląda do torby... Quote
Recommended Posts