Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

mmbbaj napisał(a):

Po 1. Byłam ze psem
po 2. Chłop przy kompie
po. 3 jesteście okropne baby :evilbat: :evil:
po. 4 życzę dobrej :evilbat: nocy 0X
po. 5 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no tak, na moje grzeczne :evilbat: pytanie kiedy przyjdzie na spacerek nie raczyła odpowiedzieć :evilbat:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu - jak miło jest pooglądać Bajanka w akcji :P ...chociaz te zdjęcia a'la Jelonek są...uśmiałam się do łez :lol:
Zawsze zaglądam na Waszą galerię i tak się jakoś miło robi na sercu :kiss_2:
Pozdrawiamy cieplutko :P

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
[
No Maga masz rację . Przyszła - zobaczyła - i nie zareagowała .Na próżno więc. Na próżno ! Juz NIGDY nie bedę się podlizywać :evilbat: :evilbat: :evilbat:

:roflt: :roflt: :roflt:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

PIKA napisał(a):

no tak, na moje grzeczne :evilbat: pytanie kiedy przyjdzie na spacerek nie raczyła odpowiedzieć :evilbat:

:o No faktycznie, ale ty Pika i tak znasz odpowiedz :wink:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Gosiu - jak miło jest pooglądać Bajanka w akcji :P ...chociaz te zdjęcia a'la Jelonek są...uśmiałam się do łez :lol:

Magda, a ja zawsze bardzo się cieszę jak tu zaglądasz :D Zdjęcia Bajanka są śmieszne :lol: On szalał wtedy jak zrebaczek na tym śniegu i nie było wcale łatwo zrobić mu fotki! Bardzo jestem ciekawa co u Was? Jak wygląda Kumpel?
A tu...pozwoliłam sobie ukraść zdjęcie Kumpla z Gabi :oops: bo mi się strasznie podoba! :D

mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu? 8)

Posted

mmbbaj napisał(a):
KUMPELka napisał(a):

Magda, a ja zawsze bardzo się cieszę jak tu zaglądasz :D Zdjęcia Bajanka są śmieszne :lol: On szalał wtedy jak zrebaczek na tym śniegu i nie było wcale łatwo zrobić mu fotki! Bardzo jestem ciekawa co u Was? Jak wygląda Kumpel?
A tu...pozwoliłam sobie ukraść zdjęcie Kumpla z Gabi :oops: bo mi się strasznie podoba! :D

mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu? 8)
CUDNA FOTKA całusy dla Gabiski :wink: i łapa dla Kumpla 8)

Posted

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

:o No faktycznie, ale ty Pika i tak znasz odpowiedz :wink:

:o a co ja wrózka jestem? :o

Zdjęcia spiących Panów Bajanowych cudne :klacz:

Posted

mmbbaj napisał(a):
:lol: :lol: :lol:

sennie się zrobiło... :wink:

śpiący panowie extra wygladają , ciekawe który ma mocniejszy sen... :wink: :D

Posted

PIKA napisał(a):

no raczej chodziło mi o to, że ja się tak o Bajana boję i, że o tym wiesz.Pewnie, że bardzo chętnie bym się z wami spotkała, ale on jeszcze nie jest gotów na takie spotkania :roll: głównie dlatego, że jak są pieski to się robi głuchy :-?

:lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
no raczej chodziło mi o to, że ja się tak o Bajana boję i, że o tym wiesz.Pewnie, że bardzo chętnie bym się z wami spotkała, ale on jeszcze nie jest gotów na takie spotkania :roll: głównie dlatego, że jak są pieski to się robi głuchy :-?

ale właśnie to jest świetna okazja, żeby Bajan się wybiegał. Forty są z dala od jakichkolwiek ulic, a skoro nasze psy bawią się blisko nas (a czasem wręcz za blisko, bo najchetniej pod nogami :-? ), to chyba Bajan nie weźmie nagle nóg za pas i nie ucieknie gdzie pieprz? 8)

Posted

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

no raczej chodziło mi o to, że ja się tak o Bajana boję i, że o tym wiesz.

Wiem, ale myślałam, ze Ci przeszło :lol:

mmbbaj napisał(a):
Pewnie, że bardzo chętnie bym się z wami spotkała, ale on jeszcze nie jest gotów na takie spotkania :roll: głównie dlatego, że jak są pieski to się robi głuchy :-?

A wtedy kiedy bedzie gotow to moze byc za późno.
Teraz go mozesz socjalizowac, potem tylko resocjalizowac a to gorsza i bardziej żmudna praca, wierz mi

A to, ze głuchnie przy innych psach?
Nasze psy nigdzie nie odbiegaja, raczej krążą w naszym towarzystwie więc nie sądze, ze Bajan gdzies poleci sam
często psy są przywolywane, tak dla zasady, czy chociazby po to, zeby dostac smakołyk i z reguly jest tak, ze wolasz jednego a lecą wszystkie :lol: A pies najlepiej się uczy od innych psów własnie - przychodzenia na zawolanie też

mmbbaj napisał(a):

cieszy się do własnych zdjęć :o

Posted

PIKA napisał(a):
Teraz go mozesz socjalizowac, potem tylko resocjalizowac a to gorsza i bardziej żmudna praca, wierz mi

Nasze psy nigdzie nie odbiegaja, raczej krążą w naszym towarzystwie więc nie sądze, ze Bajan gdzies poleci sam
często psy są przywolywane, tak dla zasady, czy chociazby po to, zeby dostac smakołyk i z reguly jest tak, ze wolasz jednego a lecą wszystkie :lol: A pies najlepiej się uczy od innych psów własnie - przychodzenia na zawolanie też

właśnie i to też chciałam dodać do swojego postu powyżej.
Prawda jest taka, że tylko poprzez nauke i puszczanie go ze smyczy (wiadomo, w bezpiecznych miejscach) nauczysz go przychodzenia na zawołanie. Nie wierzę, w to, że nagle któregoś dnia Bajan zacznie sie słuchać tak ni z tego ni z owego. Ja Leona od początku puszczałam i choć nie raz urządzałam galopki za nim, to teraz się opłaca. Gdy go puszczam, nie traktuje tego jako okazji do ucieczki ani "o wreszcie, wolny, huzia!".

Po drugie to, co ci napisałam - nasze psy bawią się koło nas , a jak któraś wyciaga smakołyk to wszystkie przylatują. I Bajan przybiegnie z nimi. Może to być dla niego świetna szkoła :D

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Myślę, że Gezio został w szkole - w tej samej klasie już chyba z piąty rok :lol: :roll: Nie z przychodzenia na wezwanie - ale jednak... Wsretny REPENTENT ! :evilbat:

:lol: Moja tez ma czasami napadowa głuchotę :lol: I żadne darcie się nie pomoże :evilbat:
Ale na nia swietnie działa hasło "papa ja sobie idę"
wtedy uszy się oddtykaja natychmiast a w łapki wstepuje jakaś dziwna siła przyciagająca sucza do mnie :evilbat:

Posted

PIKA napisał(a):
mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

no raczej chodziło mi o to, że ja się tak o Bajana boję i, że o tym wiesz.

Wiem, ale myślałam, ze Ci przeszło :lol:

ja jestem przypadek patologiczny :-?...

PIKA napisał(a):

Właśnie chodzi o to, że wierzę Ci Pika i jest to coś co cały czas mnie martwi, że Bajan ma zbyt małe kontakty z innymi psami. Dlatego w pewnym momencie zaczęłam go spuszczać ze smyczy, ale po ucieczce na Polach Mokotowskich za sunią beagle znowu się przestraszyłam. Teraz Bajan przechodzi szkolenie pod kierunkiem instruktorki, ale jesteśmy dopiero na pewnym etapie.... Zdaję sobie jednak sprawę, że te dwie rzeczy powinny iść jednocześnie bo Bajan robi się coraz starszy. Wiem, że socjalizacja z innymi psami jest bardzo ważna! I jego do psów ciągnie...No i chciałabym żeby mógł się wybiegać i poszaleć...Więc chyba przyjedziemy na te Forty :roll:

PIKA napisał(a):

ja mu się nawet nie dziwię bo jest to dla niego taka nowość i odmiana...

PIKA napisał(a):

PIKA napisał(a):

nie do zdjęć tylko do ciebie :lol:

Posted

Maga ja tobie też przyznaję rację :D I to wszystko co napisała Pika i Ty to jest bardzo przekonujące i bardzo Wam dziękuję! Mam problem z pokonaniem strachu o Bajana, ale nie chcę żeby był niesocjalizowany więc postaram się przełamać i jak już napisałam pewnie będziemy na Fortach 8) Mam nadzieję, że będzie jakaś względna pogoda :roll: Mój mąż nie ma takiego skrzywienia jak ja więc od razu temu pomysłowi był przychylny. Ja oczywiście boję się, że się złapią z Leonem, że go Saba sponiewiera i nie wiem kto tam jeszcze... :nerwy: :placz:

Posted

Małgosiu, psiaki mają to do siebie że trzymają sie w grupie i nie w głowie im w takich momentach samotne wycieczki... wystarczy jeden posłuszny pies a reszta leci jak po sznurku :wink:
Czekam w takim razie niecierpliwie na relację ze spacerku Fortowego :D

Zdjęcia cudne, bardzo lubię Twojego ogóreczka oglądać na fotach... no i prześmiesznie biega po śnieżku :wink: :lol:

Buziaki

Posted

mmbbaj napisał(a):

a to z tym to juz do Magi :lol:

mmbbaj napisał(a):
ale po ucieczce na Polach Mokotowskich za sunią beagle znowu się przestraszyłam.

kazdy pies ucieka w pewnym wieku, szczególnie jak cos wydaje mu się atakcyjniesze. Jeżeli polecial do suni to latwo bylo go zlapac.
gorzej jak pies ucieka w panice np gdy boi się huku, wtedy leci pzred siebie w obledzie. taka akcje też widzialam u ogara, ale pomimo tego wlascicielka go spuszczała, rezygnowala ze szczpania w okresie Bożego Narodzenia i Sylwestra z wiadomych przyczyn

mmbbaj napisał(a):
Teraz Bajan przechodzi szkolenie pod kierunkiem instruktorki, ale jesteśmy dopiero na pewnym etapie....

Jeżeli to jest szkolenie na zasadzie Wy z Bajanem + Instruktor, to nic wam to nie da. Pies ucieka w okreslonych sytuacjach rozproszeniowych, czyli na widok innego psa, jeżeli tego rozproszenia nie ma w trakcie szkolenia to nawet jak pzejdziecie do najwyższego etapu i nawet jak Bajan bedzie przychodzil na każda komende to przy pierwszej sposobności i tak poleci do innego zobaczonego psa bo będzie chcial sie pobawic i wcale nie będzie zwarzal na wasze nawolywawania.
To nie ON, to ogar i nigdy jak ON nie będzie reagowal na komendy.

A wlasciwie to on nie ucieka, a leci się tylko przywitac z kolegą i zachęcic go do zabawy. On robi to czego mu brakuje, co jest dla niego atrakcyjniejsze niz łażenie z Wami na smyczy
Zreszta sama to zauwazylas

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

ja mu się nawet nie dziwię bo jest to dla niego taka nowość i odmiana...

No wlasnie to niech sie stanie codziennościa :wink:

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

PIKA napisał(a):

nie do zdjęć tylko do ciebie :lol:

a to miło :lol: ale nijak nie mozna było tego z Twojego postu wyczytac :lol: :wink:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Ja oczywiście boję się, że się złapią z Leonem,

I na pewno sobie krzywdy nie zrobia, a oże im obu to zrobi dobrze
Nasz przyjaciel ogar Wigor stanął w obronie SWOJEJ Saby do niby walki z ON-em i zyje 8)

mmbbaj napisał(a):
że go Saba sponiewiera i nie wiem kto tam jeszcze... :nerwy: :placz:

Wigorek kochal to poniewieranie, do tego stopnia, że jak saba miala cieczki i się nie spotykalismy to siedzial wieczorami na swoim poslanku i se lapy obgryzal od uda aż po stopy :o zupelnie tak jak mu to Saba robila :o
A na spacerach sam jej pchal tylne lapy do pyska :lol:

poza tym Bajan musi się nauczyć odczytywania sygnałów od innych ras, czy nie ras a nie tylko od innych ogarów. Pamiętaj, ze machanie lapami przez ogara moze być zupelnie iaczej zinterpretowane przez innego psa niz przez ogara i Bajan musi sięnauczyc, ze nie z każdym psem taki numer przechodzi

Posted

PIKA napisał(a):

poza tym Bajan musi się nauczyć odczytywania sygnałów od innych ras, czy nie ras a nie tylko od innych ogarów. Pamiętaj, ze machanie lapami przez ogara moze być zupelnie iaczej zinterpretowane przez innego psa niz przez ogara i Bajan musi sięnauczyc, ze nie z każdym psem taki numer przechodzi

Wszystko racja, racja, racja! Ja się tylko boję o to żeby ta nauka nie była dla niego jakimś szokiem i nie była zbyt bolesna :oops: 8)

PIKA napisał(a):

A wlasciwie to on nie ucieka, a leci się tylko przywitac z kolegą i zachęcic go do zabawy. On robi to czego mu brakuje, co jest dla niego atrakcyjniejsze niz łażenie z Wami na smyczy

No właściwie to tak! nie ucieka tylko się nas wtedy nie słucha. No i jest strasznie zaabsorbowany i rozkojarzony jak się nawet obejrzy na wołanie to sprawia wrażenie jakby nie wiedział kto go woła, ale rozumiem, że to z braku doświadczenia

Posted

Gosiek napisał(a):

Czekam w takim razie niecierpliwie na relację ze spacerku Fortowego :D

No, a ja to wiesz...i chciałabym i boję się:lol:

Gosiek napisał(a):
Zdjęcia cudne, bardzo lubię Twojego ogóreczka oglądać na fotach... no i prześmiesznie biega po śnieżku :wink: :lol:

Gosiu, bardzo się cieszę, że Ci się podobają i, że tu u nas często jesteś! A po śnieżku to on nie biegał tylko galopował w dzikim pędzie,prawie fruwał:lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
jak już napisałam pewnie będziemy na Fortach 8)

:angel: :angel:

mmbbaj napisał(a):
Ja oczywiście boję się, że się złapią z Leonem, że go Saba sponiewiera i nie wiem kto tam jeszcze... :nerwy: :placz:

Pika panuje nad Sabą, a ja panuje nad Leonem 8) Jakby co, krzywdy i tak sobie nie zrobią, na mój wrzask Leon odpuszcza. A jak będą musiały coś sobie wytłumaczyć, to sobie pogadają i tyle :lol: To też jakaś szkoła - ja się nauczyłam po Prestonie 8)

PIKA napisał(a):
mmbbaj napisał(a):

a to z tym to juz do Magi :lol:

zapraszam, zapraszam, na kozetkę :lol: :lol:

mmbbaj napisał(a):
ale po ucieczce na Polach Mokotowskich za sunią beagle znowu się przestraszyłam.

a na Fortach Bajan nie będzie miał za czym gonić, bo wszystkie psy będą na miejscu

Pika napisał(a):
rezygnowala ze szczpania

z czego? :o :o

a w ogóle to Pika bardzo mądrze gada i słuchaj jej 8) 8) (to się podlizałam :evilbat: , a to teraz modne na dogo :evilbat: )

Ja w sobote mam pod opieką Gustawa - sznaucera sredniego mojego taty :-? Ale postanowiłam, że przyjdę na forty, jeżeli ktoś będzie szedł. Najwyżej jak się okaże, że Gucio będzie niegrzeczny, bądź totalnie będzie miał w mnie w d...., to sobie pójdziemy :lol: