Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sluchajcie a jak to jest - czy lepiej kupic pieska jak juz sie urodzi dzidziusia czy mozna juz na poczatku ciazy

czy pies nie bedzie potem zazdrosny o dziecko?

E.

Posted

Rzecz jest do powaznego przemyslenia - ja mam labradorke, adoptowalam ja jak miala 9 miesiecy. Powodem oddania psa do adopcji bylo przede wszystkim to, ze jak sunia zaczela podrastac to upodobala sobie podgryzanie dziecka nieco ponad rocznego. Byly tez inne powody (wandalizm, zalatwianie sie w domu, ucieczki na spacerach) ale ten byl glowny. Oczywiscie nie wszystkie psy musza sie tak wlasnie zachowywac ale trzeba brac pod uwage taka mozliwosc. Wiec moze z kupnem psa zaczekac az dziecko podrosnie? Labrador jest psem lagodnym ale szczeniak bedzie sie chcial bawic po psiemu a psy w zabawie ustalaja hierarchie w stadzie. Moze byc klopot. Takim wlasnie klopotem okazal sie piesek, ktory jest teraz u mnie. Najwyrazniej byl to trudny do rozwiazania problem skoro ktos postanowil w koncu oddac psa, za ktorego niemalo zaplacil. Pozdrawiam.

Posted

Wielkie dzieki za porade figek! Troche posmutnialam po twojej odpowiedzi no ale coz takie zycie.
ciekawa jestem w zwiazku z tym czy sa inne rasy ktore bylyby 'pewne' w takiej sytuacji. ??

Posted

Pierwszą sunię dostałąm jak bylam w 6 miesiącu ciąży i dwa tyg zajeło jej dostosowanie sie do nowej sytuacji. Sara była kundelkiem w połowie shar- pei i nigdy, ale to przenigdy niezrobiła krzywdy synkowi. Czasem kiedy miała go poprostu dość warczała ostrzegawczo i chowała się przed nim. drugiego dziecka nieodchorowała już tak bardzo. Niestety z powodu nieszczęśliwego wypadku :cry: nie ma jej już znami i choć wszyscy bardzo tęsknimi postanowiliśmy wziąść szczeniaka labka (albo raczeja labkopodobnego- bo bez papierów). Córa miała równy rok jak Aza trafila do naszego domku, i od tamtej pory są nierozlonczne. Mimo tego, że jest to szczeniak nigdy nawet w zabawie nie zrobila jej krzywdy jakby czuła, że Natalka jest mała i trzeba uważać. Ze starszym synem bawi się zupelnie inaczej i próbuje go sobie podporządkować choć z marnym skutkiem. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że dzieci z psami wychowują się wspaniale. Postaram się zamieścić kilka zdjęć w galerii.
Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji.

Posted

Postaram się zamieścić kilka zdjęć w galerii.
Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji.[/quote]

Wiesz takich przemyslanych decyzji to ja sobie sama tez zycze. Powiem ci jednak szczerze ze moj maz nie jest jednak zachwycony pomyslem psa, bo mieszkamy w nowym domku i jemu sie wydaje ze zaraz wszystko bedzie w strzepach i ze na dodatek nie bede juz miala dla niego czasu.
Z czym ja oczywiscie sie nie zgadzam...

Z checia zobacze wasze zdjecia. Powiedz tylko gdzie je umiescisz w galerii bo mam problemy ze znalezieniem tam czegokolwiek :o)
Pozdrowienia

Posted

http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=10792&postdays=0&postorder=asc&start=1020

Zdjecia są w galerii pod tym linkiem.
Ze szkód narazie zjedzone mam moje kapcie, kawalek tapety, ale to nie wina Azy tylko Pana który ją niedokladnie przykleił :lol: i kabel od telefonu bo wisiała i drażnił ją :wink: Teraz juz zamocowany jest jak należy :) Więc psisko w domu to nie tylko szkody hehe. A mieszkanie też mamy nowe i większych szkód narazie nia ma.

Posted

Sliczna z was rodzinka. My na razie czekamy na jej powiekszenie. A ja tak bardzo pragne pieska ze oferuje sie znajomym ze bede im pilnowac ich pociechy w czasie jakiegos krotszego wyjazdu. Moj mezus oczywiscie uwaza ze zwariowalam.... :o)

A u nas w domku juz nawet wiem gdzie nasz piesek by mial swoje lezonko i miski. wiec wszystko jest juz nagrane

a kto u was w rodzinie najbardziej chcial pieska??

Posted

U nas to ja jestem psiara od urodzenia :lol: a mężuś dopuki mnie nie poznał i nie dał sie zreformować :evil: to nie wyobrażał sobie że z psem można pod jednym dachem mieszkać. Teraz jednak jest już przyzwyczajony hehehe i krzywi się jeszcze jak miejsca w wyrku nie ma :P