ewatr Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 ja też tego nie pojmuje :shake: ale wiem że Piracik w schronisku to była " kupka szczęscia " i radości życia więc chyba dla niego schron to nie był koniec świata :cool3: Quote
Aga Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Jeżeli to sprawa tylko tęsknoty to mu przejdzie, tylko trzeba mu życie urozmaicić (może brakuje mu psiego towarzystwa) :evil_lol: Moja tak tęskniła, że jeść nie chciała :roll: a teraz :razz: A co z tym warczeniem? Quote
paros Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Jeszcze nie wie dokładnie kto jest "swój" a kto "obcy" :evil_lol: To zwraca na siebie uwagę, że on tu jest :lol: A jak jest teraz? :roll: Quote
oktawia6 Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 [URL="http://imageshack.us/?x=my6&myref=http://www.imageshack.us/"][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/6435/pirat25ig.jpg[/IMG][/URL] Piracik=musisz być wesoły!! masz już swoją mamę!!! [CENTER][IMG]http://www.srebromarket.pl/Gify/Zwierzeta-Gify/taddy-mis.gif[/IMG][/CENTER] Quote
AgaG Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 parę rad z doświadczenia :lol: 1) jeśli warczy to ostrzega, że mu się cos nie podoba.. nie karzemy psa z warczenie nigdy, bo za drugim razem może ugryźć bez ostrzezenia, skoro warknać nie może..Gdy tak zrobi wychodzimy do drugiego pokoju. 2) z "tęsknotą" za pracownikami się nie spotkałam a wydałam chyba ze 100 psów ze schronu. To nie to. "Depresja" może wynikac ze stresu jesli pies jest od niedawna w domu, lub po prostu zwierzak żle się czuje. trzeba badania mu zrobić najpierw krwi i wykluczyć schorzenie Quote
oktawia6 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='AgaG'] parę rad z doświadczenia :lol: 1) jeśli warczy to ostrzega, że mu się cos nie podoba.. nie karzemy psa z warczenie nigdy, bo za drugim razem może ugryźć bez ostrzezenia, skoro warknać nie może..Gdy tak zrobi wychodzimy do drugiego pokoju. 2) z "tęsknotą" za pracownikami się nie spotkałam a wydałam chyba ze 100 psów ze schronu. To nie to. "Depresja" może wynikac ze stresu jesli pies jest od niedawna w domu, lub po prostu zwierzak żle się czuje. [B]trzeba badania mu zrobić najpierw krwi i wykluczyć schorzenie[/B] [/quote] doskonały pomysł AGA:klacz: :kciuki: popieram w 200% !!! i tak trzeba-bo nigdy nie miał robionych-teraz będzie wiadomo co siędzieje w jego organiźmie Quote
g_o_n_i_a Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 Tylko żeby jeszcze te dziewczyny to przeczytały, a one tu nie zagladaja. Kontaktu mailowego tez nie mam. :( Quote
oktawia6 Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 a może jakiś kontakt telefoniczny? szkoda marnować tyle czasu:-( -chyba, że się same domyślą by mu badania zlecić-ale śmiem wątpić:oops: [IMG]http://www.arpegio.ovh.org/anim/zwierzeta/11.gif[/IMG] Quote
matinestka Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 czy wiadomo coś o Piraciku? jak ta sytuacja dalej wygląda??? :bluepaw: Quote
matinestka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 oj oj .......Piraciu jak się masz??????? :bluepaw: Quote
g_o_n_i_a Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 [COLOR=#000080]Mam wiadomosci o Piracie, dobre wiadomosci. U Pirata wszystko w porzadku, p. Halina dzwonila. Opiekunka ma cos napisac na dogo - p. Halina jej powiedziala, ze sie wszycy dogomaniacy martwią, ze nie ma od niej wiadomości.[/COLOR] [COLOR=#000080]A jak będzie naprade, zobaczymy :shake:[/COLOR] Quote
g_o_n_i_a Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 "Bardzo chetnie popisze z wami o Piracie,jednak nie mam w domu póki co neta,a chodzenie do kafejki męczy.Pirat ma różne humory. Bywa świetnym psem,bawi się -jest radosny. Czasem miewa załamania nastroju i tyle -siedzi wtedy ze spuszczona głową I w ogóle nie reaguje na swoje imię. Trwa to ok.2-3 dni i potem wraca do siebie... Poza tym szczeka na wszystkich przechodzących koło bloku ludzi,a dobrze wiesz,że jest to duży pies I wywołuje strach... Warczy nadal,np.w momencie gdy się go szczotkuje... Pozdrawiam:smile:" Quote
ewatr Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 dobrze , że sa nowe wiesci ale szczerze mówiąc to ani dobre ani złe może by sie dziewczyny jednak poradziły jakiegoś fachowca w sprawie tych jego humorów bo to tak całkiem w normie to na pewno nie jest :shake: Piraciku co sie dzieje :oops: z toba ? Quote
g_o_n_i_a Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Cytuję... ;-) [quote name='AgaG']parę rad z doświadczenia :lol: 1) jeśli warczy to ostrzega, że mu się cos nie podoba.. nie karzemy psa z warczenie nigdy, bo za drugim razem może ugryźć bez ostrzezenia, skoro warknać nie może..Gdy tak zrobi wychodzimy do drugiego pokoju. [/quote] Quote
g_o_n_i_a Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Żeby najpierw pomoc trzeba nam tych dziewczyn, a one Internetu na razie nie mają. :shake: Quote
oktawia6 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='g_o_n_i_a'] "Bardzo chetnie popisze z wami o Piracie,jednak nie mam w domu póki co neta,a chodzenie do kafejki męczy.Pirat ma różne humory. Bywa świetnym psem,bawi się -jest radosny. [B]Czasem miewa załamania nastroju i tyle -siedzi wtedy ze spuszczona głową I w ogóle nie reaguje na swoje imię. Trwa to ok.2-3 dni i potem wraca do siebie[/B]... Poza tym szczeka na wszystkich przechodzących koło bloku ludzi,a dobrze wiesz,że jest to duży pies I wywołuje strach... [B]Warczy[/B] nadal,np.w momencie gdy się go szczotkuje... Pozdrawiam:smile:" [/quote] biedny ma zachwianą równowagę psychiną-faktycznie pomoc speca by się przydała-a badania były robione-tak jak wcześniej już pytałyśmy i sugerowałyśmy? Quote
ewatr Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 podobno juz całkiem nie zauważa braku swojej nogi wczoraj przegonił w bieganiu 4 łapkowca całkiem duzych rozmiarów :evil_lol: super Pirat :multi: Quote
ewatr Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 te wiadomosci mam z tzw. drugiej ręki :p czyli opowiesci sąsiadów Pirata a jak wygląda jego zachowanie w domu to niestety brak danych :oops: Quote
matinestka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Piraciu Piraciu wyszczekaj teraz tu nam szybciuchno jak Ty sie miewasz !!!!!! :) :bluepaw: Quote
oktawia6 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Czy ktoś wie co u Pirata? to specjalnej troski pies-od zeszłego roku cisza:roll: Quote
Recommended Posts