Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Em-ka'][FONT=Comic Sans MS]A ja mam pytanie do tych wszystkich, którzy już próbowali dawać swoim piesiom [B][U]surowe jajka[/U][/B] - a może nadal dają??? proszę Was o informaje na ten temat :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]dawać psu surowe jaja czy nie? jak to znoszą? (występują jakieś żołądkowe rewolucje?) jesli dawać, to jak często? (raz w tygodniu, czy raz na dwa tygodnie?)[/FONT] [IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/nie_wiem2.gif[/IMG][/quote]

[B]Em-ka[/B] ja moim daję żółteczko raz w tygodniu, zawsze w sobotę :evil_lol: :evil_lol: co by mi się nie pochrzaniło i ewentualnie w razie jakiś rewolucji jestem w domku. Ale jak do tej pory nic groźnego nie zauważyłam a michy wylizują że aż miło patrzeć. A jak jeszcze im obok żółteczka łyżeczkę miodu wrzucę ;) ;) misek szukam po całej kuchni :diabloti:

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Dzięki kobietki! właśnie dałam mojemu psu żółtko z miodzikiem...... tak chętnie lizał.... myślałam, że zliże mi całkowicie ścianki miski!:rolleyes: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I ciągle wraca w miejsce, gdzie stoi jego miseczka i patrzy na mnie błagalnym wzrokiem! :sad: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Teraz mam wyrzuty sumienia, że dałam mu tak mało.... ;)[/FONT]

• 1 year later...
Posted

gotowane + karma Acana

miska caly dzien nie stoi

pies dostaje porcje, je to je, nie je to nie... :cool1:

a sucha karma to na dzien dzisiejszy idzie jak woda :lol: i tez nie stoi caly dzien bo Api zjada :lol:

Posted

u mnie jest nie wykonalne żeby miski stały cały czas pełne, bo Molly jest w stanie zjeść każdą ilość a Toffi jak nie ma zabieranego jedzenia to wcale by nie jadł bo po co skoro stoi i zawsze jest. A poza tym trochę mam za dużo psiaków żeby to tak stało:lol:

Posted

U mnie, micha suchego stoi pół dnia tzn zabierana rano az do pory miecha gotowanego czyli 14, po czym jak zjada całą miche gotownaego miecha z jarzynami, suche wraca na dół i może doprawic suchym, a jak nie zje miechy gotowanego to suchego dalej nie dostaje. Tak robimy od pewnego czasu, gdzyż wcześniej mieliśmy sunie pudla i jej micha suchego stała caly czas plus o 14 miecho gotowane, ale ona jadla gotowane, a ten zapycha sie suchym i jak jest pora gotowanego, to juz go nie je, bo zapchal sie chwile wcześniej suchym. Teraz to nawet gostaej 1/3 michy gotowanego rano, kolo 8 potem kolo 14 kolejna 1/3 michy i o 19 dostaje reszte. Ale wtedy suchego wogole nie ma na ziemi, bo on jakos woli suche od gotowanego. A niestety moja mama robi wszystko zeby jadl gotowane wiec nawet mu polewa maslem i nie daje jarzyn zeby zjadl bo chudy.
Ale chcemy doprowadzic zeby jadl raz dziennie gotowane a do tego mial caly czas suche zeby dojadal jak chce. Ale z czasem sie sam nauczy ze najpierw gotowane a potem suche, do wszystkiego trzeba czasu. :)

A co wy uważacie o karmieniu psa suchym i gotowanym jednocześnie ??

P.S. Ja osobiscie bym karmila go tylko suchym bo ponoc to najzdrowsze, ale niestety mama ktora uwaza inaczej i z psa robi czlowieka, nie pozwala na takie karmienie, wiec mu sie gotuje.

Posted

Moje psy jedzą mięso(wołowina, drób) surowe i gotowane (surowe 3 razy w tygodniu), dostają jeść 2 razy dziennie, przed 8 i o 16. Mięso + jogurt + warzywa + ryż(czasami makaron + witaminy i olej słonecznikowy. Raz w tygodniu surowe żółtko jajka( tylko od wiejskiej kury) i 3 razy wtygodniu serek biały.
Warzywa i owoce to w zależności od pory roku. Te co mogą być surowe, to na miazgę tarkowane(piertuszka, seler marchewka), te co nie, to gotuję (jak kalafior, buraczki itp).
Mały jadał RC, ale biegunki miał, na gotowano - surowym jest rewelacyjnie.

Posted

moje mają cały czas w miskach royala a rano do michy dostają paszteciki animondy z drobiem lub kurczaka z ryżem plus wieczorem to co pańcio wyciągnie z lodówki i im poda jak nie widzę do tego jedzą surową marchew i ogórki w każdej postaci łącznie z kiszonymi jabłka banany itp ogólnie śmietniczki

Posted

[quote name='AiK']moje mają cały czas w miskach royala a rano do michy dostają paszteciki animondy z drobiem lub kurczaka z ryżem plus wieczorem to co pańcio wyciągnie z lodówki i im poda jak nie widzę do tego jedzą surową marchew i ogórki w każdej postaci łącznie z kiszonymi jabłka banany itp ogólnie śmietniczki[/quote]

U mnie też wszystko jedzą . Od jabłek po czosnek :evil_lol:

Posted

[quote name='AngelOfDeath']od kiedy jestes modem na gr IX bo jakos tak ni z gruszki ni z pietruszki przychodzisz i sie panoszysz :diabloti:[/quote]

[COLOR=SeaGreen][B] Admini i modzi mają prawo się panoszyć. Zwłaszcza jak zachodzi taka potrzeba.[/B][/COLOR];)

Posted

[quote name='Dada']Właśnie, dlaczego kryptoreklama? :roll:[/quote]

[COLOR=SeaGreen][B]Ponieważ punkt 2 Regulaminu mówi:[/B][/COLOR]

[B] 2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:
- obraźliwej
- niecenzuralnej
- niezgodnej z prawem
[COLOR=Red][U] - stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną[/U][/COLOR]

Jeśli jednak znalazłeś ciekawą stronkę i chcesz się z nią podzielić z innymi – większość działów na forum posiada „linkownie” zgodne z tematyką danego działu. Jeśli nie jesteś pewien, czy dany link nie będzie poczytany za reklamę – skorzystaj z pomocy moda – napisz do niego PW . Wyjątek stanowią linki do ogłoszeń, gdzie psy oddawane są za symboliczną złotówkę. Niemniej, celowość umieszczenia ich należy uzgodnić z moderatorem działu Psy w Potrzebie.[/B]

--------------------------------------------

[COLOR=SeaGreen][B]Wiem, że nie robicie tego świadomie jednak zasady są zasadami i trzeba ich przestrzegać.[/B][/COLOR]

Posted

W wielu tematach sa wklejane linki z ogłoszeń o psach z allegro. typu "walka z allegro" i wielu innych. Co z tymi postami w takim razie?

Posted

[quote name='Dada']W wielu tematach sa wklejane linki z ogłoszeń o psach z allegro. typu "walka z allegro" i wielu innych. Co z tymi postami w takim razie?[/quote]

[COLOR=SeaGreen][B]Niektórzy Modzi kasują takie linki, inni zamykają wątek.:razz:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Chefrenek'][COLOR=SeaGreen][B]Ponieważ punkt 2 Regulaminu mówi:[/B][/COLOR]

[B] 2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:
-[SIZE=6] obraźliwej[/SIZE]
- niecenzuralnej
- niezgodnej z prawem
[COLOR=Red][U] - [SIZE=2]stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną[/SIZE][/U][/COLOR]

Jeśli jednak znalazłeś ciekawą stronkę i chcesz się z nią podzielić z innymi – większość działów na forum posiada „linkownie” zgodne z tematyką danego działu. Jeśli nie jesteś pewien, czy dany link nie będzie poczytany za reklamę – skorzystaj z pomocy moda – napisz do niego PW . Wyjątek stanowią linki do ogłoszeń, gdzie psy oddawane są za symboliczną złotówkę. Niemniej, celowość umieszczenia ich należy uzgodnić z moderatorem działu Psy w Potrzebie.[/B]

--------------------------------------------

[COLOR=SeaGreen][B]Wiem, że nie robicie tego świadomie jednak zasady są zasadami i trzeba ich przestrzegać.[/B][/COLOR][/quote]

hhahahaaha w takim razie trzeba zamknac wszystkie watki na dogomanii:diabloti::diabloti::diabloti: hahahahahah ,

pozdrawiam i zycze milej zabawy nowy drogi modelatorze !

WIND KOCHAM CIE !!!!!!!!!