Sagaa Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 W dniach 29-30.10.2005 w Dolinie Będkowskiej (niedaleko Krakowa) odbędą się Wyścigi Psich Zaprzęgów o Puchar Wójta Gminy Wielka Wieś. Informacje ze strony: http://www.wielka-wies.pl/31/76/114/Informacje.aspx Czy ktoś się wybiera? :D Quote
SH Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 Trochę dziwne to zaproszenie :roll: Może i bym się wybrała, ale te "kundle" nie robią na mnie najlepszego wrażenia :-? Quote
Sagaa Posted October 24, 2005 Author Posted October 24, 2005 SH napisał(a):Trochę dziwne to zaproszenie :roll: Może i bym się wybrała, ale te "kundle" nie robią na mnie najlepszego wrażenia :-? Fakt, użyli nie najtrafniejszego określenia na psy nierasowe :-?, ale żeby zaraz z tego powodu nie jechać na zawody... Może napisz maila w tej sprawie do organizatorów? Quote
ewaka Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 SH, z tego co wiem, główna organizatorka zawodów ma głównie kundle, więc chyba stąd ta retoryka. :D Czyli jak sami tak to traktują, to tylko świadczy o ich poczuciu humoru i pewnego dystansu ;-)) A poza tym czy Wieś Wielka czy mała, kundel jest kundel. (nie umniejszając wartości kundlom, bo to z reguły najmadrzejsze psy pod slońcem). U mnie we wsi, nikt na zadnego racing doga, czy AH - nawet nie szepnąłby ze to rasa ;-) Quote
Śnieżna-Rakieta Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 My się wybieramy. Kto jeszcze jedzie? Quote
SH Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 No wiesz, wy to chyba wszędzie jesteście :lol: Jeśli pogoda dopisze to chętnie wyskoczę przynajmniej pooddychć atmosferą zaprzegów :wink: Niestety ze startu nici - moja jedyna czynna zawodniczka ma cieczkę :-? A faceci nie mają chęci się wysilać bez jej towarzystwa :( A kto jeszcze tam będzie? Quote
Śnieżna-Rakieta Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Właśnie wróciliśmy z pierwszego dnia zawodów. Było bardzo fajnie - zimno, trasa bardzo trudna, no i te piękne widoki. W sumie startowało 11 zawodników, wiec raczej kameralne zawody.:D Ale było bardzo mile i przyjemnie. Można powiedzieć rodzinna atmosfera. Jedyny problem, Iskierka skaleczyła sobie łapki.:( Wiec jutro startujemy z trójka. Quote
SH Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Ale Wam zazdroszczę... Z mojego wyjazdu nici :( Ale za to dziś na treningu, z pomocą Anety od Heri i Antka, udało mi się namówić moją Vanilkę na 3 km biegu przy rowerze, więc mam już drugą, choć początkującą, "zaprzęgówkę" :angel: A Wolf i Snoopy też jednak zdecydowali się na bieg :D Wiwat zimno :angel: Czekamy na jakieś foty 8) Quote
Śnieżna-Rakieta Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Fotki mogę wysłać na e-mail. Nie mam dużo, ale zawsze coś. :wink: Quote
SH Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Z góry dziekuję :D Skoro nie mogłam zobaczyć wszystkiego na własne oczy to przynajmniej pooglądam fotki :) Quote
Śnieżna-Rakieta Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 SH napisał(a):Z góry dziekuję :D Skoro nie mogłam zobaczyć wszystkiego na własne oczy to przynajmniej pooglądam fotki :) Wysłałam 2 dni temu. Nie dostałaś? :roll: Quote
SH Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Dostałam, dostałam :D Tylko, że nie było mnie przy kompie 2 dni i mi się skrzynka zapchała :lol: Ale już jest OK. Fotki obejrzałam. Są superowe :klacz: Piękna okolica, cudowne, jesienne kolory i psy 8) Dziękuję :calus: Quote
Śnieżna-Rakieta Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć z zawodów. http://husky.ovh.org/galeria-zawody-dolina-bedkowska2005.htm Chciałabym też jeszcze raz podziękować Agacie i Tajragie za udostępnienie zdjęć. Dzięki dziewczyny. :D :beerchug: Quote
SH Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Przepiękna okolica :loveu: Cudowne, jesienne kolorki no i szczęsliwe psiaki. Jeszcze raz dzięki za fotorelację :D Quote
Recommended Posts