e.v.a Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Slizer']Jeszcze nie macie :)[/quote] to na co czekacie:evil_lol: ?? Aganiok trzymamy kciuki
Bodziulka Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='evaxon']ulalaaa dziadzio Box w łóżku :crazyeye: a to nowosc:evil_lol: :happy1: [/quote] No też tak pomyślałam i postanowiłam Wam pokazać :evil_lol: Aganiok, będzie dobrze! :thumbs: No i apel do wszystkich: kupcie spoty na kleszcze! W mojej okolicy już 3 psy są chore, a nie sa to jakieś tereny leśne czy nawet zadrzewione, po prostu jakaś plaga jest :shake:
Troja Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Kastorowi podaje raz w miesiącu ADVENTIC . To nie wystarczy?????
Bodziulka Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Troja']Kastorowi podaje raz w miesiącu ADVENTIC . To nie wystarczy?????[/quote] Chyba wystarczy - nioe znam tego środka, ale jeżeli producent zaleca stosowanie co miesiąc, to nic nie powinno być. My się smarujemy Bayerem co 5 tygodni - na razie jest spokój.
sylwiaskalska Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Bodziulka']Chyba wystarczy - nioe znam tego środka, ale jeżeli producent zaleca stosowanie co miesiąc, to nic nie powinno być. My się smarujemy Bayerem co 5 tygodni - na razie jest spokój.[/quote] Kurka tez musze cosik kupic jakoś odpukac w Szczecinie nie ma taki plag no ale ....... warto się zabezpieczyć
e.v.a Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 ja dzisiaj piesiowi kupilam obróżke (sabunol) ciekawe czy bedzie dobra :roll:
Troja Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Ja jakos nie zakładam kastorowi obrozy przeciw insektom, dlaczego??? nie przeszkadza wam ten smród?????
e.v.a Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Troja']Ja jakos nie zakładam kastorowi obrozy przeciw insektom, dlaczego??? nie przeszkadza wam ten smród?????[/quote] moja jest bezzapachowa :) teraz takie robia pamietam jak kiedys 1 sunikupowalam takie obroze to cuchnelo na kilometr :evil_lol:
Cimi Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Troja']Ja jakos nie zakładam kastorowi obrozy przeciw insektom, dlaczego??? nie przeszkadza wam ten smród?????[/QUOTE] Przecież nie tylko obroże są przeciw insektom :cool3:.
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Mamy wyniki krwi, stwierdzona babeszjoza. Na szczęście pojechałyśmy z nią w porę do weta i sytuacja jest opanowana. Negra wczoraj nie miała już gorączki i nawet zaczęła jeść :multi: Obie suki sa już zabezpieczone ( mam nadzieję, że okaże się to skuteczne) jakimiś kropelkami przeciwkleszczowymi. Kupiłam też Negrze karmę light na miesiac, muszę ją odchudzić, bagatela - z 10-15 kg :diabloti:
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Troja zainwestuj w kropelki od kleszczy. Jest ogromna plaga, zwierzak może złapać kleszcza nawet na trawniku przed blokiem. Nie wiem gdzie kupowałaś tę śmierdzącą obrożę, ale takie rzeczy to tylko u weta.
sylwiaskalska Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='Aganiok']Mamy wyniki krwi, stwierdzona babeszjoza. Na szczęście pojechałyśmy z nią w porę do weta i sytuacja jest opanowana. Negra wczoraj nie miała już gorączki i nawet zaczęła jeść :multi: Obie suki sa już zabezpieczone ( mam nadzieję, że okaże się to skuteczne) jakimiś kropelkami przeciwkleszczowymi. Kupiłam też Negrze karmę light na miesiac, muszę ją odchudzić, bagatela - z 10-15 kg :diabloti:[/quote] Ło matko ma 10 kilo nadwagi :) no to ładnie :) :) kluseczka jedna :)
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Spaśliśmy ją przez zimę :oops: a ona ma tyle futra, ze wcale tego nie widać ;) ale już jest na dietce, nawet chętnie je karmę, więc 2-3 miesiace i wróci do dawnej formy :) swoją drogą, to też bym tak chciała, mieć worek żarcia na miesiąc, nic nie gotować i jeszcze na tym chudnąć ;) hehe:diabloti:
sylwiaskalska Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='Aganiok']swoją drogą, to też bym tak chciała, mieć worek żarcia na miesiąc, nic nie gotować i jeszcze na tym chudnąć ;) hehe:diabloti:[/quote] Tez tak bym chciała ale pamietaj musisz też zapewnić większa dawkę ruchu :)
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='sylwiaskalska']Tez tak bym chciała ale pamietaj musisz też zapewnić większa dawkę ruchu :)[/quote] pewnie, jak tylko dojdzie do siebie - przyda się to nam obu ;)
niki_ill Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Gigo dumny jak paw :) [img]http://img163.imageshack.us/img163/4251/f2a3qn.jpg[/img] Codzienne wietrzenie uszu :evil_lol: [img]http://img92.imageshack.us/img92/1033/p42600059zt.jpg[/img] Pozdrawiam:razz:
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 cudniaste! :multi: Nera jest śliczna ale Aygo to cudo, ten okrągły łepek :loveu: nie mogę się na niego napatrzeć :loveu:
niki_ill Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [QUOTE]cudniaste! :multi: Nera jest śliczna ale Aygo to cudo, ten okrągły łepek :loveu: nie mogę się na niego napatrzeć :loveu:[/QUOTE] Aganiok dzieki :oops: . Psiska sa kochane. Aygus zaczal szkole. Zachwycil juz instruktorow szybkimi postepami. Niewiarygodnie szybko sie uczy:multi: . Cwiczymy dopiero od 2 tygodni, a Malec zmienil sie nie do poznania. Ma super charakter. Nerusia zmaga sie z cieczka, miewa teraz swoje humory, ale jestesmy juz w polowie wiec juz blizej jak dalej konca:multi:. Po cieczce tez dolacza do szkolenia :) Pozdrawiamy
niki_ill Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [QUOTE]a będziesz je wystawiać?[/QUOTE] Specjalnie wielkich aspiracji wystawowych nie mamy. Jesli bedzie jakas wystawa blisko to czemu nie :) Na przyklad Nera jest zgloszona do SLupska 21 maja :) Do tej pory tylko raz byla wystawiona w klasie szczeniat, ale to nie to samo. Teraz wystapi w mlodziezy, tak dla "funu" :) Bardziej interesuja nas szkolenia :D Wieksza satysfakcja. Pozdrawiam
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 roumiem, pytałam bo gdybyś wystawiała gdzieś bliżej Warszawy to chętnie bym się wybrała :) ale może kiedyś wybiorę się w okolice Gdańska :multi:
Cimi Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Śpiąca Fionka :). [img]http://img140.imageshack.us/img140/8299/fiona5zm6ml.gif[/img] [img]http://img138.imageshack.us/img138/8958/fionka1zm0xm.gif[/img] [img]http://img118.imageshack.us/img118/8586/fionkazm4ta.gif[/img]
Aganiok Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hihihi super! A jak łapki fajnie trzyma :) :loveu:
Troja Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='Aganiok']Troja zainwestuj w kropelki od kleszczy. Jest ogromna plaga, zwierzak może złapać kleszcza nawet na trawniku przed blokiem. Nie wiem gdzie kupowałaś tę śmierdzącą obrożę, ale takie rzeczy to tylko u weta.[/quote] Kastor dostaje raz w miesiacu kropelki ADVENTIC. Przed chwilka wróciłam od weta i pani stwierdziła ze to w zupełności wystarczy. A obroże kupowalam u weta. Skoro wasze nie wydzielaja żadnego najmniejszego zapachu to prosze o nazwe.
Recommended Posts