Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evaxon']ulalaaa dziadzio Box w łóżku :crazyeye: a to nowosc:evil_lol: :happy1:
[/quote]

No też tak pomyślałam i postanowiłam Wam pokazać :evil_lol:

Aganiok, będzie dobrze! :thumbs:

No i apel do wszystkich: kupcie spoty na kleszcze! W mojej okolicy już 3 psy są chore, a nie sa to jakieś tereny leśne czy nawet zadrzewione, po prostu jakaś plaga jest :shake:

Posted

[quote name='Troja']Kastorowi podaje raz w miesiącu ADVENTIC . To nie wystarczy?????[/quote]

Chyba wystarczy - nioe znam tego środka, ale jeżeli producent zaleca stosowanie co miesiąc, to nic nie powinno być. My się smarujemy Bayerem co 5 tygodni - na razie jest spokój.

Posted

[quote name='Bodziulka']Chyba wystarczy - nioe znam tego środka, ale jeżeli producent zaleca stosowanie co miesiąc, to nic nie powinno być. My się smarujemy Bayerem co 5 tygodni - na razie jest spokój.[/quote]

Kurka tez musze cosik kupic jakoś odpukac w Szczecinie nie ma taki plag no ale ....... warto się zabezpieczyć

Posted

[quote name='Troja']Ja jakos nie zakładam kastorowi obrozy przeciw insektom, dlaczego??? nie przeszkadza wam ten smród?????[/quote]
moja jest bezzapachowa :) teraz takie robia pamietam jak kiedys 1 sunikupowalam takie obroze to cuchnelo na kilometr :evil_lol:

Posted

[quote name='Troja']Ja jakos nie zakładam kastorowi obrozy przeciw insektom, dlaczego??? nie przeszkadza wam ten smród?????[/QUOTE]
Przecież nie tylko obroże są przeciw insektom :cool3:.

Posted

Mamy wyniki krwi, stwierdzona babeszjoza. Na szczęście pojechałyśmy z nią w porę do weta i sytuacja jest opanowana. Negra wczoraj nie miała już gorączki i nawet zaczęła jeść :multi:
Obie suki sa już zabezpieczone ( mam nadzieję, że okaże się to skuteczne) jakimiś kropelkami przeciwkleszczowymi.
Kupiłam też Negrze karmę light na miesiac, muszę ją odchudzić, bagatela - z 10-15 kg :diabloti:

Posted

Troja zainwestuj w kropelki od kleszczy. Jest ogromna plaga, zwierzak może złapać kleszcza nawet na trawniku przed blokiem.
Nie wiem gdzie kupowałaś tę śmierdzącą obrożę, ale takie rzeczy to tylko u weta.

Posted

[quote name='Aganiok']Mamy wyniki krwi, stwierdzona babeszjoza. Na szczęście pojechałyśmy z nią w porę do weta i sytuacja jest opanowana. Negra wczoraj nie miała już gorączki i nawet zaczęła jeść :multi:
Obie suki sa już zabezpieczone ( mam nadzieję, że okaże się to skuteczne) jakimiś kropelkami przeciwkleszczowymi.
Kupiłam też Negrze karmę light na miesiac, muszę ją odchudzić, bagatela - z 10-15 kg :diabloti:[/quote]

Ło matko ma 10 kilo nadwagi :) no to ładnie :) :) kluseczka jedna :)

Posted

Spaśliśmy ją przez zimę :oops: a ona ma tyle futra, ze wcale tego nie widać ;)
ale już jest na dietce, nawet chętnie je karmę, więc 2-3 miesiace i wróci do dawnej formy :)
swoją drogą, to też bym tak chciała, mieć worek żarcia na miesiąc, nic nie gotować i jeszcze na tym chudnąć ;) hehe:diabloti:

Posted

[quote name='Aganiok']swoją drogą, to też bym tak chciała, mieć worek żarcia na miesiąc, nic nie gotować i jeszcze na tym chudnąć ;) hehe:diabloti:[/quote]

Tez tak bym chciała ale pamietaj musisz też zapewnić większa dawkę ruchu :)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Tez tak bym chciała ale pamietaj musisz też zapewnić większa dawkę ruchu :)[/quote]

pewnie, jak tylko dojdzie do siebie - przyda się to nam obu ;)

Posted

Gigo dumny jak paw :)

[img]http://img163.imageshack.us/img163/4251/f2a3qn.jpg[/img]

Codzienne wietrzenie uszu :evil_lol:

[img]http://img92.imageshack.us/img92/1033/p42600059zt.jpg[/img]

Pozdrawiam:razz:

Posted

[QUOTE]cudniaste! :multi: Nera jest śliczna ale Aygo to cudo, ten okrągły łepek :loveu:
nie mogę się na niego napatrzeć :loveu:[/QUOTE]

Aganiok dzieki :oops: . Psiska sa kochane. Aygus zaczal szkole. Zachwycil juz instruktorow szybkimi postepami. Niewiarygodnie szybko sie uczy:multi: . Cwiczymy dopiero od 2 tygodni, a Malec zmienil sie nie do poznania. Ma super charakter.
Nerusia zmaga sie z cieczka, miewa teraz swoje humory, ale jestesmy juz w polowie wiec juz blizej jak dalej konca:multi:. Po cieczce tez dolacza do szkolenia :)

Pozdrawiamy

Posted

[QUOTE]a będziesz je wystawiać?[/QUOTE]

Specjalnie wielkich aspiracji wystawowych nie mamy. Jesli bedzie jakas wystawa blisko to czemu nie :) Na przyklad Nera jest zgloszona do SLupska 21 maja :) Do tej pory tylko raz byla wystawiona w klasie szczeniat, ale to nie to samo. Teraz wystapi w mlodziezy, tak dla "funu" :)
Bardziej interesuja nas szkolenia :D Wieksza satysfakcja.

Pozdrawiam

Posted

roumiem, pytałam bo gdybyś wystawiała gdzieś bliżej Warszawy to chętnie bym się wybrała :)
ale może kiedyś wybiorę się w okolice Gdańska :multi:

Posted

Śpiąca Fionka :).

[img]http://img140.imageshack.us/img140/8299/fiona5zm6ml.gif[/img]

[img]http://img138.imageshack.us/img138/8958/fionka1zm0xm.gif[/img]

[img]http://img118.imageshack.us/img118/8586/fionkazm4ta.gif[/img]

Posted

[quote name='Aganiok']Troja zainwestuj w kropelki od kleszczy. Jest ogromna plaga, zwierzak może złapać kleszcza nawet na trawniku przed blokiem.
Nie wiem gdzie kupowałaś tę śmierdzącą obrożę, ale takie rzeczy to tylko u weta.[/quote]

Kastor dostaje raz w miesiacu kropelki ADVENTIC. Przed chwilka wróciłam od weta i pani stwierdziła ze to w zupełności wystarczy.
A obroże kupowalam u weta. Skoro wasze nie wydzielaja żadnego najmniejszego zapachu to prosze o nazwe.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...