ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Wiesz...., najpierw było ogromny problem z ustaleniem odsetek. Nie można się było dowiedzieć, enigma normalnie. W końcu się wkurzyłam, najzwyczajniej w świecie zadzwoniłam, ustaliłam, zajęło mi to ok 20 min, za co dostałam podziękowania od beam6 jakbym cudu dokonała....Ta...ale cuda..., nie...? Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Komisję mamy, ale bardziej bliską zarządowi....IMPAS Quote
Lara Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Mam prosbe - [B][COLOR=Red]to jest wątek psow z Ostrowi a nie watek stowarzyszeniowy, prawda????!!! [/COLOR][/B]Badzcie wiec Panie tak uprzejme i przeniescie sie z tymi dyskusjami na liste mailingowa albo gdziekolwiej gdzie nie jest to publiczne, dobrze? :p Chyba wszystkie sobie zdajecie z tego sprawe, ze [B]te awantury SZKODZA psom, bo podwazaja zaufanie do organizacji im pomagajacym - wszystkich!!![/B] Czytajac ten watek odechciewa sie dawac pieniadze komukolwiek kto chce za nie pomagac zwierzakom... Stad ta prosba - zadbajcie o PR tych naszych biednych psiakow i dawajcie upust swojej zlosci gdzies prywatnie, OK? :razz: i juz mnie nie ma. Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Niestety, Lara, próbowałysmy, ale na grupie nie dostajemy żadnej odpowiedzi...My też mamy dość, ale jak widać nie każdy chce się dogadać. Uwierz mi, wiele wysłałyśmy maili oficjalnych, próśb. Jesteśmy olewane. Masz radę na to jak uzyskac odpowiedź od dziewczyn? My do nich nie trafiamy a grzecznie też już było, tylko bezskutecznie niestety... Jeśli masz jakiś pomysł, to chętnie skorzystamy, ale oficjalna grupa mailingowa to pustka odzewu Quote
Lara Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='ludwa']Niestety, Lara, próbowałysmy, ale na grupie nie dostajemy żadnej odpowiedzi...[/quote] Ludwa, tutaj na forum tez nie dostajecie zadnej odpowiedzi wiec nie widze logicznego wytlumaczenia na awanturowanie sie publiczne na tym forum :p ;) Quote
lika Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ludwa, Lara ma rację. Postaraj się skupić w postach na tym wątku tylko na psach ostrowskich. Naprawdę to atakowanie nowego Zarządu już dawno przekroczyło granice dobrego smaku. Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='lika']Ludwa, Lara ma rację. Postaraj się skupić w postach na tym wątku tylko na psach ostrowskich. Naprawdę to atakowanie nowego Zarządu już dawno przekroczyło granice dobrego smaku.[/quote] Nie wątpię, szkoda, że o zarządzie jakoś nie chcesz się wypowiedzieć a o nas cały czas...Obiektywnie:roll: Quote
Fela Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ewusek, zagranie ze spotkania mam (choć nie było w planach nagrywanie i za zgodą wszystkich zrobiłam je raczej dla siebie), ale dyktafon stary i zrobienie z nagrania pliku mp3 przekracza moje możliwości/umiejętności. Proponowałam Lice i Beam6 udostępnienie nagrania (zapraszam do siebie w celu odsłuchania), ale Beam6 uzyskawszy tę informację przestała się interesować nagraniem. Niestety, jedynie upominanie się o cokoliwiek tutaj, publicznie, na wątku, przynosi jakikolwiek efekt - przynajmniej dowiadujemy się, że pani prezes jeszcze żyje :razz: Quote
idusiek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 no własnie, ona jednak żyje ! :multi: Ciekawe co z resztą zarządu....:roll: Quote
Ewusek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='Fela'] Ewusek, zagranie ze spotkania mam (choć nie było w planach nagrywanie i za zgodą wszystkich zrobiłam je raczej dla siebie), ale dyktafon stary i zrobienie z nagrania pliku mp3 przekracza moje możliwości/umiejętności. [/quote] poszukaj kogos kto ma dyktafon cyfrowy albo dyktafon w telefonie, potem nagraj na ten dyktafon cyfrowy zapis z tasmowego tylko blisko i potem zrzuca sie zapis cyfrowy na kompa i juz... Kazdy bedzie mogl sobie w ustawieniach dzwieku ustawic tak, zeby slyszal... [quote name='Fela'] Proponowałam Lice i Beam6 udostępnienie nagrania (zapraszam do siebie w celu odsłuchania), ale Beam6 uzyskawszy tę informację przestała się interesować nagraniem. [/quote] pamietam... bo jak nie wiedziala, ze jest nagranie to byly dwie prawdy a jak sie dowiedziala o nagraniu i prawdzie prawdziwej to bedzie musiala zmienic swoje wnioski, ktore sporzadzila po spotkaniu, o ktorych podobno byla mowa... Quote
Ewusek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='gameta'] Ludwa, mi przyszło na myśl, żeby dowiedzieć się na sggw czy dług został zapłacony - priorytetowo, zanim się wypną, bo nikt nie płaci. A jak nie zapłacony to poprosić, żeby zwrócili się do stowarzyszenia na piśmie z wezwaniem do zapłaty :evil_lol: A takie wezwanie, to już nie są przelewki :)[/quote] bylo już dobrych kilka wezwan... zreszta cala korespondencja wysylana jest do siedziby Stowarzyszenia, w ktorej [B]chyba[/B] nikt z zarzadu nigdy nie byl... Tak wiec nawet jak byloby kolejne wezwanie to lezy sobie i obrasta kurzem... [quote name='gameta'] Nie macie komisji rewizyjnej? Każde stowarzyszenie ma chyba w papierach taką możliwość... Może warto powołać ??[/quote] Komisja jest, ja jestem jednym z trzech czlonkow a mimo to czekam tez na zwrot pieniedzy... Wgladu w konto tez nie mam, mimo, ze chcialam... Nie wiem, moze przewodniczaca ma... Ja widze, ze jest problem, ale sama niestety nie mam zadnej mocy prawnej :-( Quote
ludwa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [B][COLOR=red]a do mnie po raz kolejny wróciła w pracy sprawa nie zapłaconej w lecznicy faktury na 50,00. Czy lecznica musi szulać jakiś dziwnych wyjść z sytuacji księgowych, bo nikt nie jest łaskaw odebrać i zapłacić fakturę za [SIZE=3]50,00!!!!![/SIZE][/COLOR][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Pisałam to już, to lecznica związana z moją pracą. Czy zaczniecie przynajmniej lekarzy trakować poważnie??? I tutaj już rzeczywiście mnie trafia. :angryy::angryy::angryy:[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE] Quote
Fela Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ewusek, nagranie mam na dyktafonie cyfrowym, tylko model stary i zużyty, kabla bark, żeby na komputer przeżucić, a dokupić trudno, bo nie ma tego modelu w sprzedaży (jedna z pierwszych cyfrówek, spracowana już mocno) Quote
Ewusek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [COLOR=RoyalBlue][B]no to ja za Ludwa troszeczke zapytam, czy ktos odebral fakture z lecznicy za operacje, badania i pobyt Andzi w szpitalu ?[/B][/COLOR] Quote
ludwa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 wiesz, ja na temat głupich 50,00 złotych trzasnęłam mailaa, komu innemu by w pięty poszło i by zapłacił, ale tutaj...po co???? Najwyraźniej rachunki stowarzyszeniowe są w opcji: Zapłać sam, ewentualnie: rachunku zapłać się sam. Jeśli nie odebrałaś faktury i jej nie zapłaciłaś, to ...marnie to widzę, zaraz się dowiesz, że nie poinformowałaś odpowiednio....to też już grane było. No chyba, ze stał się cud i miałaś to szczęście:), miejmy nadzieję, że chociaż tym razem Ci się udało. Ciekawe czy SGGW też dostąpiło tego zaszczytu....ewentualnie kto jeszcze nie dostąpił Quote
idusiek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 a oto i nasza ostrowska Fiona z Olsztynie :cool3: .... przyznam szczerze, nie nigdy jej nie widziałam z podnieiosnymi uszami :crazyeye: [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy34/190482/707512/23195200_fiona1.jpg[/IMG] i Fiona ze szczeniorkiem, swoją najlepszą koleżanką:loveu: [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy34/190482/707512/23195201_fiona2.jpg[/IMG] Quote
idusiek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images35.fotosik.pl/47/90f6bf63c1ed0903.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images31.fotosik.pl/432/782f326127c3d843.jpg[/IMG][/URL] Oto zdjęcia FIli z domu - przeklejam z watku labko-podhalanki, która pojechała ( skąd ze resztą do schronu przyjechala ) - czyli do Siedlec. Z obydwiema suczkami było niemałe zamieszanie , ale wszystko dobrze się skonczyło :multi: Quote
idusiek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 domek w tym tygodniu znalazł [B]Dżinek :loveu:[/B] [IMG]http://images32.fotosik.pl/428/e9e9b38bfe8e4085med.jpg[/IMG] i [B]Jupiterek,[/B] który został zabrany ze schroniska,a potem znowu oddany z powodu alergii... Mamy nadzieję, że to jego 5 i ostatnia przeprowadzka !!! :mad: ( bo ja osobiście strzelę sobie chyba w łeb ) [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy33/190482/680593/20293515_dsc_0558.jpg[/IMG] Quote
idusiek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Pilnie szukamy tymczasów dla: Poziomki ( zamknięta w gazrażu bo za bardzo abosrbująca :roll:) [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy34/190482/697635/21481997_dscf0007.jpg[/IMG] Lizaka ( cały nos pogryziony :-( ) [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy34/190482/720183/21957149_dsc_0260.jpg[/IMG] Czarii ( odbieram same telefony zainteresowanych nią na łańcuch i boję się, że w końcu stamtąd zniknie i ani ja ani nikt tego nie upilnuje...:shake: ) [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy35/190482/747229/22813801_dscf0077.jpg[/IMG] i Heidi (pogryziona, starsza, nieśmiała, z deprechą... :placz:) [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy35/190482/747229/22813976_dscf0122.jpg[/IMG] Quote
idusiek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][B]Mam kilka pytań:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czemu Pan od Przypadka wydzwania do schroniska z pytaniem, gdzie jego pies i kto przekazał mu informację, że znajduje się w Ostrowi? Słuchajcie ja nie będę rozmawiać z Panem o sprawie o której nie mam pojęcia…. A kontakt przekazany do schroniska wydaje mi się nie fair… [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Co z cesją praw, kiedy Wasz prawnik coś ustali i to oficjalnie napiszecie ? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy się w końcu rozstaniemy kulturalnie jak ludzie? Podzielimy obowiązki, rozdzielimy pozostałe pieniądze, przekażemy prawa,( jakkolwiek to nazwiecie ) ?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Co z długiem na SGGW? Co z odsetkami?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy na liście mailingowej lub tutaj oficjalnie na wątku ostrowskim ukaże się raport z działalności Stowarzyszenia Niczyje z ostatnich 4 miesięcy? – chodzi oczywiście o wszystkie działania ogólnie, a w szczególności o działania podjęte na rzecz psów z Ostrowi?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czy faktura na 50 zl została opłacona? Czy posiadacie fakturę za ostatnią operację Andzi i czy jest ona opłacona? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czy wszystkie psiaki pod opieką Niczyje ( Stefan, Fin, Grzybek, Morek, Sed ) mają uregulowane opłaty za hoteliki?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Dziękuję uprzejmie za odpowiedzi na które czekam z niecierpliwością ( i myślę, ze nie tylko ja :cool1:)[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Aleksandra_B Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 azleż podobny do mojej ś.p. suni, jakiej on jest wielkości? jaki charakter? mogę mu zrobić ogłoszenie na allegro tylko napiszcie proszę parę słów o nim i kontakt jezu, aż mi serce załomotało.. nie mogę z takimi czarnymi terierowatymi podpalańcami [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy34/190482/720183/21957149_dsc_0260.jpg[/IMG] Quote
ANETTTA Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 #[URL="http://www.dogomania.pl/forum/11573076-post931.html"][B]931[/B][/URL] ([B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/index94.html#post11573076"]permalink[/URL][/B]) [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG] [B]masa ludzi tu wchodzi wiec kopiuje inf z katowickiego watku [/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-w-katowicach-pomozmy-im-znalezc-domy-75461-new/"]Schronisko w Katowicach - POMÓŻMY IM ZNALEŹĆ DOMY !!!! - Strona 97 - Dogomania Forum[/URL] [SIZE=7]Ostrzeżenie ! [/SIZE]Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie romów mieszkających na południu Polski. Rodzina ta wyszukuje na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie psy są oddawane praktycznie za darmo. Wyszukuje konkretnych psów: w typie amstafa. A po co? Do walk!! Mimo iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski. Jedna z dogomaniaczek trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu… Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej: „Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej.Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg) o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakis szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed smiercia ale oddali ją kumplowi na rozmmażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczełam bo pokazali mi inne psy które szukaja na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówil szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. uf. To zgrubsza tyle Ci ludzie bardzo dobrze grają!” Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci. AKTYWNIE WLACZ SIE DO POMOCY PRZEKAZ TE WIADOMOSC DALEJ Osobą na tejże rozmowie przedadopcyjnej była Basia gk (nick na dogomani) z Tarnowa __________________ Quote
ludwa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='Aleksandra_B']azleż podobny do mojej ś.p. suni, jakiej on jest wielkości? jaki charakter? mogę mu zrobić ogłoszenie na allegro tylko napiszcie proszę parę słów o nim i kontakt jezu, aż mi serce załomotało.. nie mogę z takimi czarnymi terierowatymi podpalańcami [/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jak chcesz, to idusiek będzie jutro w schronie, możesz dostać prezent noworoczny:diabloti: Quote
jayo Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][B]Mam kilka pytań:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czemu Pan od Przypadka wydzwania do schroniska z pytaniem, gdzie jego pies i kto przekazał mu informację, że znajduje się w Ostrowi? Słuchajcie ja nie będę rozmawiać z Panem o sprawie o której nie mam pojęcia…. A kontakt przekazany do schroniska wydaje mi się nie fair… [/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Pracujesz juz w schronisku???? Nikt Panu niczego nie przekazywal. Zna nazwe organizacji, ktora ma psa pod opieka. Ma cos w wspolnego z Ostrowia. Jeszcze. [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Co z cesją praw, kiedy Wasz prawnik coś ustali i to oficjalnie napiszecie ? [/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Nie udlawilysmy sie oscmi, koscmi ani niczym innym w Swieta. Oficjalnie nie przyjelyscie tej propozycji wiec nie ma o czym rozprawiac. Cesji nie bedzie - zgodnie z tym co ludwa napisala "[B]A po co nam cesja, skoro umowy ze schroniskiem nie ma a prawo wejść do schronu, zabrać psa itp ma każdy...??? Czy ktoś z zarządu mi to w końcu wyjaśni???[/B]" Ma racje, do schroniska moze wejsc kazdy i pomagac psom - Wy tez. I mozna by sobie tylko zyczyc, zeby we wszytskich schroniskach wolontariusze przepychali sie w bramie, kto pierwszy wezmie psa pod opieke ;-) [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy się w końcu rozstaniemy kulturalnie jak ludzie? Podzielimy obowiązki, rozdzielimy pozostałe pieniądze, przekażemy prawa,( jakkolwiek to nazwiecie ) ?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] "Kulturalnie" w Twoim przypadku ma inne znaczenie niz dla wiekszosci ludzi, byc moze starej daty, a nie z nowoczesnego wyscigu szczurow. Obowiazkow dzielic nie trzeba - dzialacie juz pod innym szyldem o ile wiem. Jakie prawa masz na mysli ? PIENIADZE???????? To, co pozostalo na koncie Stowarzyszenia, nie wystarcza, zeby oplacic chocby te psy, ktore zostaly przyjete jeszcze przed zmiana zarzadu pod opieke, ale w tej sprawie spotkamy sie gdzie indziej. [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Co z długiem na SGGW? Co z odsetkami?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] To chyba nie dotyczy psow ostrowskich, wiec ten watek nie jest miejscem rozliczen finansowych - jak powyzej. Nie sadze, zebys byla zainteresowana zaplaceniem ani dlugu, ani odsetek - jest to odpowiedzialnosc wladz Stowarzyszenia (z odpowiedzialnoscia karna i cywilna wlacznie za jego zobowiazania), za ktorego rozwiazaniem glosowalas we wrzesniu. [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy na liście mailingowej lub tutaj oficjalnie na wątku ostrowskim ukaże się raport z działalności Stowarzyszenia Niczyje z ostatnich 4 miesięcy? – chodzi oczywiście o wszystkie działania ogólnie, a w szczególności o działania podjęte na rzecz psów z Ostrowi?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Dzialania biezace beda dokumentowane na osobnym watku Stowarzyszenia - jako ze pod opieka Stowarzyszenia Niczyje jest sporo psow, w wiekszosci nie ze schroniska w Otrsowii, wiec konieczne jest dokumentowanie tego takze w osobnym watku. [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czy faktura na 50 zl została opłacona? Czy posiadacie fakturę za ostatnią operację Andzi i czy jest ona opłacona? [/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] To rowniez dotyczy Stowarzyszenia, a nie wolontariuszy Vivy, wiec nawet nie widze powodu, zeby odpowiadac. [quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Czy wszystkie psiaki pod opieką Niczyje ( Stefan, Fin, Grzybek, Morek, Sed ) mają uregulowane opłaty za hoteliki?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] J.w. [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE][/FONT][quote name='idusiek'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Dziękuję uprzejmie za odpowiedzi na które czekam z niecierpliwością ( i myślę, ze nie tylko ja :cool1:)[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Uprzejmie prosze. I tez mysle, ze nie tylko Ty. Quote
ludwa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Cesji nie bedzie - zgodnie z tym co ludwa napisala "[B]A po co nam cesja, skoro umowy ze schroniskiem nie ma a prawo wejść do schronu, zabrać psa itp ma każdy...??? Czy ktoś z zarządu mi to w końcu wyjaśni???[/B]" Ma racje, do schroniska moze wejsc kazdy i pomagac psom - Wy tez. I mozna by sobie tylko zyczyc, zeby we wszytskich schroniskach wolontariusze przepychali sie w bramie, kto pierwszy wezmie psa pod opieke ;-) [COLOR=red]Dorota, bardzo długo pytałam o podstawę prawną i wciąż o nią pytam i nie mogę doprosić się odpowiedzi. czy jesta aż tak skomplikowana???? Czy choć raz pofatygowałyście się, żeby wyjaśnić tę kwestię?[/COLOR] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy się w końcu rozstaniemy kulturalnie jak ludzie? Podzielimy obowiązki, rozdzielimy pozostałe pieniądze, przekażemy prawa,( jakkolwiek to nazwiecie ) ?[/COLOR][/SIZE][/FONT] "Kulturalnie" w Twoim przypadku ma inne znaczenie niz dla wiekszosci ludzi, byc moze starej daty, a nie z nowoczesnego wyscigu szczurow. Obowiazkow dzielic nie trzeba - dzialacie juz pod innym szyldem o ile wiem. Jakie prawa masz na mysli ? PIENIADZE???????? To, co pozostalo na koncie Stowarzyszenia, nie wystarcza, zeby oplacic chocby te psy, ktore zostaly przyjete jeszcze przed zmiana zarzadu pod opieke, ale w tej sprawie spotkamy sie gdzie indziej. [COLOR=blue]Cóż, jest 1% na koncie Vivy, czego nie dodałaś niechcący, czy te pieniądze byly zbierane tylko przez jayo, beam6 i esperanzę???No to gratuluję bycia fair. teraz jest już jasne skąd zwłoka w rozliczeniu, skoro tak waszym zdaniem powinno wyglądać? Ciąganiem się po instytucjach prawnych? Super:shake:. Wolontariusze Vivy i nadal członkowie stowarzyszenia. A skoro w cudzysłowie stawiasz Idy kulturalnie, to jak nazwać wasze działania?[/COLOR] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]Czy faktura na 50 zl została opłacona? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=blue]Cóż, jak pisałam, ta sprawa dotyczy mnie osobiście, szkoda,że to do was nie dociera. Może ktoś kiedyś wam w miejscu pracy zaserwuje podobne przyjemności. Serdecznie polecam[/COLOR].[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000]I szkoda, że spotykałyśmy się, rozmawiałyśmy, miało być spokojne rozstanie, po czym wszystko zmieniałyście, przeciągałyście...wiadomo w jakkim celu, tylko jakoś tak dwulicowo, za plecami[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts