idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a Ty szybka jestes , nawet nie zdąrzyłam jeszcze nic wstawić. Maluchy są w lecznicy, te 3 na zdjeciach ostatnich. Małe szorstkie kaszle i jest juz w goteliku. Czarna sunia Niusia jest w lecznicy na aborcyjnej.. i od wczoraj nazywa się Frida i jeszcze ledwo ciepła sunia chyba leonberger? Tez w lecznicy. Przyjechało 6 szt. Reszta czeka......... :( ja jestem podłamana i szczerze mówię, że mam się kiepsko psychicznie po wczorajszym schronie.:( a zdjecie Trąbce którego gwałci suczka po sterylce z resztą ... zrobiłam tak dla jaj ...;) Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Idusiek, a widziałaś Bielutka ? A Bambo ? Ja coś widzę że wiele osób ma obecnie doła. Quote
LadyBell Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 o mamciu na samą myśl o tych stworzeniach które muszą spędzić zimę w betonowych boksach dreszcze po mnie łażą.. a do tego dziś sylwester, huki, błyski....brr.. jak już trochę ochłoniesz po wczorajszych przeżyciach napisz co nie co o tym psiakach i ew. o ich stanie zdrowia... Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jeszcze jak są w betonowych zabudowanych boksach i jeszcz kilka razem to może aż tak źle nie jest, a jak są schroniska co tylko same budy na wybiegu stoją i psy samotne na łańcuchach, to jest jeszcze gorzej :(. Zresztą w ogóle biedne psiaki w tą dzisiejszą noc. Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Dogo07 napisał(a):Idusiek, a widziałaś Bielutka ? A Bambo ? Ja coś widzę że wiele osób ma obecnie doła. Bambo nie ma sprawdzałam w budzie,chyba ze go przesadzili, ale wydaje mi się, że nie. bielutek jest. Fela ma jego super zdjecia - ale nie wzieła aparatu ze schroniska...Zyje i ma się nieżle, ale zdecydowanie potrzebuje DT, bo sie chłopak izoluje od wszystkiego :( ja mam o to z Bielutkiem: a w ogole w schronie są takie cuuuuuuuuuuuuuda :crazyeye: chłopak: superfajna dziewczynka: piękna młoda oneczka: słodziak chłopak: chłopak w typie Dory ( za TM ['] ) bardzo chuda dziewczyna w typie labka: z tego co pamiętam - chłopak , sliczny szorściak: pierwszy raz od roku wyszedł do mnie Rusty ! moje cudeńko Frida: sunia wielkości pekińczyka- baaardzo płacze i chce stamtą wyjść :( boksio czy ast? chłopak piekna wyżlica z odmrożonymi łapami: nowy benek, chłopak: kaszlące molosowate cudeńko: wyjący z tęsknoty haszczak, a w budzie onek ale nie chciał do nas wyjść Tobiasz siedzi juz rok ... dorastał w schronie, pamiętam jak był dużo mniejszy, jak przyjechał przy mnie: Aramis - przesadzony przy nas , bo nie dopuszczał koleżanki do jedzenia.. filigranowy chłopak. bardzo przymilaśny, wielkości jamnika. najmnijesza dzieciarnia. 1 chłopak w tego całego towarzystwa- reszta panny. Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a zabrałysmy: to leonbergerka chyba a właściwie to to co z niej zostało. Nie podnosiła się z betonu, Fela zaniosla ją prosto do samochodu, gdzie dziewczyna się trochę ogrzała i zaczeła kontaktować. Sunia chuuuuuuda jak wiór, nie wiadomo co dalej, od wieczora jest w lecznicy. Fruzia- to płakała i kaszlała na przemian w klatce usadzona w przeciągu, Zarzygała cały kontener i wyraźnie jej ulżyło, paznokcie miała jakby była domowym psem w ogole nie obcinane, pewnie tez dlatego taka charcząca, bo nie przyzwyczajona do zimna w lecznicy zaczęła szaleć ale całą drogę do wawy spała jak trusia: Frida, zaraz urodzi (ale staramy sie o aborcyjną...), zabrana bo na placu, bo pogryziona, bo w ciąży i miałaby kłopoty, których wolimy jej oszczędzić... Sunia jest kochana bardzo przyjazna, tuląca i mrucząca. Usypiała mi na siedząco jak czekaliśmy na resztew biurze- wystarczył jeden głask i psa nie było dzieciaki, ziewczyny oczywiście. Zabrane bo chuuuude jak wióry, odwodnione, rzuciły sie na jedzenie jakby w ogole nie były dopuszczane do michy w schronie: Druga mała: Trzecia mała - ta po lewej ;) Quote
sonikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Nie wiem co napisać, co jedna to większa bieda.. Quote
LadyBell Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Owieczka, zdaje się że to są jeszcze zdjęcia tej suńci: Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 sonikowa napisał(a):Nie wiem co napisać, co jedna to większa bieda.. Racja :(. A już te biedne szczeniorki, takie patrzące błagalnie: "weź mnie , chcę do człowieka". Idusiek, a jaki duży jest Bielutek ? Bo na tym zdjęciu taki niemały wygląda, a ten pod spodem jasny kudłaty ? Quote
Owieczka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jaka słodzizna ale wydaje sie większa do pekinczyka ... włazi z głową pod łydke czy jest większa ? Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Bielutek jest tak do kolana razem z głową, śladu po ranie nie ma, zagoiło się jakoś... Kudłaty jest wielkości mojego Romka, czyli taki przed kolano, przepiękny jest jak terier jakiś, sznaucer czy kij wie co, ale slicznota!, tylko troche przestraszony. To cudo trzeba wyciagnąć ze schronu ,tylko my juz mamy tak zapchane wszystko, ze chyba na głowę bym go sobie wzieła zamiast czapki, albo do kieszeni, bo nie mamy DT dla nikogo juz więcej :(:(:(:(:(:( Wszystkie możliwe kontakty już obdzwonione i nie da rady nigdzie:( Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Owieczka- ona jest tak do łydki. Bardzo płacze w boksie i przeciska sie jak może, mam jej zdjecia z głową poza boksiem, tak płacze i się przeciska jak może :( Był juz jeden taki płaczek- Jumi- nie zdązyłam mu pomóc- padł :( a to ze zdjecia Ladybell to sunia, malutka, tez do połowy łydki,waży pewnie z 6 kg nie więcej. Milusińska. zaczepialska i kochana. Biega po placu. Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Czy Bielutek większy niż Kudłaty ? A który to taki płaczek ? Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Dogo07 napisał(a):Racja :(. A już te biedne szczeniorki, takie patrzące błagalnie: "weź mnie , chcę do człowieka". Idusiek, a jaki duży jest Bielutek ? Bo na tym zdjęciu taki niemały wygląda, a ten pod spodem jasny kudłaty ? a to nie wszystkie szczeniaki. :shake: są tez podroski - jakies 10 szt. i 4 szt jeszcze malutkie w szpitaliku. Kudłate długowłose i puchate kuleczki przesliczne ( oczywiście dziewczynki same). Są przecuuuuuuuudniaste. Zdjecia ma Fela w aparacie a aparat został w schronie... Quote
LadyBell Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a ta suńcia brązowa to się jakoś wabi? Quote
LadyBell Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 tak więc jeśli pozwolisz na potrzeby ogłoszeń nazwę ją Tola. A jak wymyślicie jakieś inne to zmienię. Wiadomo ile ma lat?? Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 OK :) Ja z chęcią w ogole pozostawie wymyslanie imiom innym bo juz nie mam pomysłow po 250 psach:) młodziutka sunia, 1,5 roku ma. Quote
idusiek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Czas na podsumowania. Rok był ciężki a nastepny zapowiada się jeszcze "lepiej". Pragnę w imieniu psiaków i wszystkich ciotek podziękować wszystkim, którzy dołożyli do naszego działania swoje 3 grosze ;) tzn pomagali nam i psiakom, przekazaywali pieniądze, służyli pomocą w ogłoszeniach, przejazdach, szukaniu DTkogoś kto wykona przedadopcyjną czy znajdzie psiaka ozdrowieńca. Po prostu : Dziękujemy wszystkim tym, którzy mają z nami coś wspólnego.:multi::multi::multi: Pod opieką mamy obecnie 26 psów. [FONT=Arial]Wyadoptowane w 2009 roku:[/FONT] [FONT=Arial]1. [/FONT][FONT=Arial]Dżin[/FONT] [FONT=Arial]2. [/FONT][FONT=Arial]Dyzio[/FONT] [FONT=Arial]3. [/FONT][FONT=Arial]Poziomka[/FONT] [FONT=Arial]4. [/FONT][FONT=Arial]Gajka[/FONT][FONT=Arial] ( u Bogny)[/FONT] [FONT=Arial]5. [/FONT][FONT=Arial]Felix[/FONT][FONT=Arial] - wrócił[/FONT] [FONT=Arial]6. [/FONT][FONT=Arial]Pętelka[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]7. [/FONT][FONT=Arial]Pepe[/FONT] [FONT=Arial]8. [/FONT][FONT=Arial]Lena[/FONT] [FONT=Arial]9. [/FONT][FONT=Arial]Mercedes[/FONT] [FONT=Arial]10. [/FONT][FONT=Arial]Środa [/FONT] [FONT=Arial]11. [/FONT][FONT=Arial]Tajga[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]12. [/FONT][FONT=Arial]Piorun[/FONT] [FONT=Arial]13. [/FONT][FONT=Arial]Jupek (druga adopcja )[/FONT] [FONT=Arial]14. [/FONT][FONT=Arial]Nutka ( pomoc Pani Ewy)[/FONT] [FONT=Arial]15. [/FONT][FONT=Arial]Sznurek[/FONT] [FONT=Arial]16. [/FONT][FONT=Arial]Czaria[/FONT][FONT=Arial] (pomoc Pani Ewy)[/FONT] [FONT=Arial]17. [/FONT][FONT=Arial]Fazer[/FONT] [FONT=Arial]18. [/FONT][FONT=Arial]Margolcia[/FONT] [FONT=Arial]19. [/FONT][FONT=Arial]Fusek[/FONT] [FONT=Arial]20. [/FONT][FONT=Arial]Misza[/FONT] [FONT=Arial]21. [/FONT][FONT=Arial]Kama – boksia ( przez Fundację Boksery w Potrzebie )[/FONT] [FONT=Arial]22. [/FONT][FONT=Arial]Wtorek[/FONT] [FONT=Arial]23. [/FONT][FONT=Arial]Tośka[/FONT] [FONT=Arial]24. [/FONT][FONT=Arial]Szczotek x[/FONT] [FONT=Arial]25. [/FONT][FONT=Arial]Lady[/FONT] [FONT=Arial]26. [/FONT][FONT=Arial]Bingo [/FONT] [FONT=Arial]27. [/FONT][FONT=Arial]Karo Bigluś[/FONT] [FONT=Arial]28. [/FONT][FONT=Arial]Balbinka[/FONT] [FONT=Arial]29. [/FONT][FONT=Arial]Ziomek[/FONT] [FONT=Arial]30. [/FONT][FONT=Arial]Ośka [/FONT] [FONT=Arial]31. [/FONT][FONT=Arial]Bosman[/FONT] [FONT=Arial]32. [/FONT][FONT=Arial]Czwartek[/FONT] [FONT=Arial]33. [/FONT][FONT=Arial]Figaro[/FONT] [FONT=Arial]34. [/FONT][FONT=Arial]Berta[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]35. [/FONT][FONT=Arial]Saba[/FONT] [FONT=Arial]36. [/FONT][FONT=Arial]Bałwanek[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]37. [/FONT][FONT=Arial]Fajny[/FONT] [FONT=Arial]38. [/FONT][FONT=Arial]Greta[/FONT] [FONT=Arial]39. [/FONT][FONT=Arial]Sobota[/FONT] [FONT=Arial]40. [/FONT][FONT=Arial]Dziadek/Boss[/FONT][FONT=Arial] ( pomoc Nadzieja Dobermana )[/FONT] [FONT=Arial]41. [/FONT][FONT=Arial]Elba z dziećmi [/FONT][FONT=Arial]( pomoc Nadzieja Dobermana )[/FONT] [FONT=Arial]42. [/FONT][FONT=Arial]Malwinka [/FONT] [FONT=Arial]43. [/FONT][FONT=Arial]Józio[/FONT] [FONT=Arial]44. [/FONT][FONT=Arial]Ajta[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]45. [/FONT][FONT=Arial]Vega[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]46. [/FONT][FONT=Arial]Agat[/FONT] [FONT=Arial]47. [/FONT][FONT=Arial]Morka[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]48. [/FONT][FONT=Arial]Misia[/FONT] [FONT=Arial]49. [/FONT][FONT=Arial]Lisia[/FONT] [FONT=Arial]50. [/FONT][FONT=Arial]Alba[/FONT][FONT=Arial] ( pomoc adopcjie Huskych) x[/FONT] [FONT=Arial]51. [/FONT][FONT=Arial]Herkules[/FONT] [FONT=Arial]52. [/FONT][FONT=Arial]Pola[/FONT] [FONT=Arial]53. [/FONT][FONT=Arial]Wiktor/ Hubertus[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]54. [/FONT][FONT=Arial]Wirek[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]55. [/FONT][FONT=Arial]Heidi[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]56. [/FONT][FONT=Arial]Delta[/FONT] [FONT=Arial]57. [/FONT][FONT=Arial]Koma[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]58. [/FONT][FONT=Arial]Agusia[/FONT] [FONT=Arial]59. [/FONT][FONT=Arial]Stefan ( my go oddałyśmy )[/FONT] [FONT=Arial]60. [/FONT][FONT=Arial]Marcel[/FONT][FONT=Arial] x[/FONT] [FONT=Arial]61. [/FONT][FONT=Arial]Strzałka[/FONT][FONT=Arial] ( za TM ) x[/FONT] [FONT=Arial]62. [/FONT][FONT=Arial]Gabryś[/FONT] [FONT=Arial]63. [/FONT][FONT=Arial]Frajda x[/FONT] [FONT=Arial]64. [/FONT][FONT=Arial]Supełek ( Wyciorek)[/FONT] [FONT=Arial]65. [/FONT][FONT=Arial]Joszi[/FONT] [FONT=Arial]66. [/FONT][FONT=Arial]Diana x[/FONT] [FONT=Arial]67. [/FONT][FONT=Arial]Negra [/FONT] [FONT=Arial]68. [/FONT][FONT=Arial]Frania[/FONT] [FONT=Arial]69. [/FONT][FONT=Arial]Samba[/FONT] [FONT=Arial]70. [/FONT][FONT=Arial]Rudi[/FONT] [FONT=Arial]71. [/FONT][FONT=Arial]Miś[/FONT] [FONT=Arial]72. [/FONT][FONT=Arial]Gucio[/FONT] [FONT=Arial]73. [/FONT][FONT=Arial]Szczeniak[/FONT] [FONT=Arial]74. [/FONT][FONT=Arial]Szczeniak[/FONT] [FONT=Arial]75. [/FONT][FONT=Arial]Max ( onek Jose ) x[/FONT] [FONT=Arial]76. [/FONT][FONT=Arial]Jola[/FONT] [FONT=Arial]77. [/FONT][FONT=Arial]Piątek[/FONT] [FONT=Arial]78. [/FONT][FONT=Arial]Ares ( Szybuś) x[/FONT] [FONT=Arial]79. [/FONT][FONT=Arial]Hela[/FONT] [FONT=Arial]80. [/FONT][FONT=Arial]Olesia x[/FONT] [FONT=Arial]81. [/FONT][FONT=Arial]Czaruś[/FONT] [FONT=Arial]82. [/FONT][FONT=Arial]Dobka Kaja[/FONT] [FONT=Arial]83. [/FONT][FONT=Arial]Kreda x[/FONT] [FONT=Arial]84. [/FONT][FONT=Arial]Diuna x ( plaskate Koci Świat)[/FONT] [FONT=Arial]85. [/FONT][FONT=Arial]Misza x ( plaskate Koci Świat)[/FONT] [FONT=Arial]86. [/FONT][FONT=Arial]Max z Broku[/FONT] [FONT=Arial]87. [/FONT][FONT=Arial]Łajka[/FONT] [FONT=Arial]88. [/FONT][FONT=Arial]Kasia Bernardynka[/FONT] [FONT=Arial]89. [/FONT][FONT=Arial]Jagoda[/FONT] [FONT=Arial]90. [/FONT][FONT=Arial]Malinka[/FONT] [FONT=Arial]91. [/FONT][FONT=Arial]Kropek x[/FONT] [FONT=Arial]92. [/FONT][FONT=Arial]Gówienko bel Bakteria ( u Feli)[/FONT] [FONT=Arial]93. [/FONT][FONT=Arial]Romek (pudel u Idusiek)[/FONT] [FONT=Arial]94. [/FONT][FONT=Arial]Zina[/FONT] [FONT=Arial]95. [/FONT][FONT=Arial]Stasia[/FONT] [FONT=Arial]96. [/FONT][FONT=Arial]Peter x[/FONT] [FONT=Arial]97. [/FONT][FONT=Arial]Baron sznaucer x[/FONT] [FONT=Arial]98. [/FONT][FONT=Arial]Łatek – Maxio x[/FONT] [FONT=Arial]99. [/FONT][FONT=Arial]Bartuś - Maniuś x[/FONT] [FONT=Arial]100. [/FONT][FONT=Arial]Megi[/FONT] [FONT=Arial]101. [/FONT][FONT=Arial]Żołza[/FONT] [FONT=Arial]102. [/FONT][FONT=Arial]Żwirek[/FONT] [FONT=Arial]103. [/FONT][FONT=Arial]Rozi[/FONT] [FONT=Arial]104. [/FONT][FONT=Arial]Sunia spod Blue[/FONT] [FONT=Arial]105. [/FONT][FONT=Arial]Gusia[/FONT] [FONT=Arial]106. [/FONT][FONT=Arial]Lusia ( Ania P. Wołomin) x[/FONT] [FONT=Arial]107. [/FONT][FONT=Arial]Kulka puchata ( Legionowo) x[/FONT] [FONT=Arial]108. [/FONT][FONT=Arial]Funia[/FONT] [FONT=Arial]109. [/FONT][FONT=Arial]Baryłka vel Kropka X[/FONT] [FONT=Arial]110. [/FONT][FONT=Arial]Centek [/FONT] [FONT=Arial]111. [/FONT][FONT=Arial]Alaska[/FONT] [FONT=Arial]112. [/FONT][FONT=Arial]Trójka (Niemcy)[/FONT] [FONT=Arial]113. [/FONT][FONT=Arial]Czwórka (Niemcy)[/FONT] [FONT=Arial]114. [/FONT][FONT=Arial]Pusia [/FONT] [FONT=Arial]115. [/FONT][FONT=Arial]Lusia (większa Beza)[/FONT] [FONT=Arial]116. [/FONT][FONT=Arial]Szpuleczka[/FONT] [FONT=Arial]117. [/FONT][FONT=Arial]Ruletka[/FONT] [FONT=Arial]118. [/FONT][FONT=Arial]Kulka 2 ( Legionowo)[/FONT] [FONT=Arial]119. [/FONT][FONT=Arial]Tynia[/FONT] [FONT=Arial]120. [/FONT][FONT=Arial]Red[/FONT] [FONT=Arial]121. [/FONT][FONT=Arial]Pynia [/FONT] [FONT=Arial]122. [/FONT][FONT=Arial]Łania[/FONT] [FONT=Arial]123. [/FONT][FONT=Arial]Psotka[/FONT] [FONT=Arial]124. [/FONT][FONT=Arial]Suka Sznaucerka z cmentarza[/FONT] [FONT=Arial]125. [/FONT][FONT=Arial]Karolek[/FONT] [FONT=Arial]126. [/FONT][FONT=Arial]Koko[/FONT] [FONT=Arial]127. [/FONT][FONT=Arial]Beza[/FONT] [FONT=Arial]128. [/FONT][FONT=Arial]Nina[/FONT] [FONT=Arial]129. [/FONT][FONT=Arial]Bastek X[/FONT] [FONT=Arial]130. [/FONT][FONT=Arial]Hugo[/FONT] [FONT=Arial]131. [/FONT][FONT=Arial]Benek vel Lucky[/FONT] [FONT=Arial]132. [/FONT][FONT=Arial]Dora ( za TM )[/FONT] [FONT=Arial]133. [/FONT][FONT=Arial]Kefir[/FONT] [FONT=Arial]134. [/FONT][FONT=Arial]Suzi[/FONT] [FONT=Arial]135. [/FONT][FONT=Arial]Keja (Dobka Nadzieja Dobermana)X[/FONT] [FONT=Arial]136. [/FONT][FONT=Arial]Miłek[/FONT] [FONT=Arial]137. [/FONT][FONT=Arial]Feliks (kot)[/FONT] [FONT=Arial]138. [/FONT][FONT=Arial]Sara ( Podhalanka, pewnie zostanie w DT)[/FONT] [FONT=Arial]139. [/FONT][FONT=Arial]Marysia ( pewnie zostanie w DT)x[/FONT] [FONT=Arial]140. [/FONT][FONT=Arial]Blanka[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]x- oznacza ,ze pies pojechał do nowego domu prosto ze schroiska.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]:loveu:ONE WSZYSTKIE WAM DZIĘKUJĄ !:loveu:[/FONT] Quote
sonikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wspaniały wynik, gratulacje dziewczyny!!! Tylko o Elenie zapomniałaś ;-) Quote
LadyBell Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 140 adopcji to piękna liczba! Bardzo dziękuję Wam wszystkim dziewczyny za to Wasze ogroooomne serce dla zwierząt! Oby więcej takich ludzi! Ogłoszenia Toli: warszawa.gumtree.pl petsy.pl kupiepsa.pl adopcjapsa.pl animalia.pl ale.gratka.pl adopcjepsow.org przygarnijzwierzaka.pl -czeka na aktywacje e-zwierzak.pl Quote
Recommended Posts