Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam Flexi dla psów powyżej 50kg, taśmową. Moja Amstaffka (25kg) na niej chodzi. Ciągnie suczysko niemiłosiernie, a smycz bez problemu daje sobie z nia radę. Od zawsze uzywałam dla moich psów Flexi i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to bardzo dobre smycze.

Posted

[quote name='Ecioszka']Ja mam Flexi dla psów powyżej 50kg, taśmową. Moja Amstaffka (25kg) na niej chodzi. Ciągnie suczysko niemiłosiernie, a smycz bez problemu daje sobie z nia radę. Od zawsze uzywałam dla moich psów Flexi i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to bardzo dobre smycze.[/quote]

zgadzam się!:multi:

Posted

[quote name='1w0na']Dodam od siebie że umie są Flexi - Flexi, a nie Flexi - badziewie.

Jest może jakiś punkt napraw smyczy flexi w Warszawie?
(Po gwarancji)[/quote]

Wydaję mi się że bardziej opłaca się kupić nową niż naprawiać!
A co się zepsuło?

Posted

[quote name='1w0na']linke wymienić by się przydało. Bo mam 2 smycze w których linki zostały pogryzione :roll:[/quote]

U mnie w zeologu jest naprawianie smyczy i za takie coś życzą se 46zł robocizna. Plus do tego jeszcze linka która napewno jest droga:roll:

Posted

[quote name='infers1995']U mnie w zeologu jest naprawianie smyczy i za takie coś życzą se 46zł robocizna. Plus do tego jeszcze linka która napewno jest droga:roll:[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
a mi mowili, ze wymiana tasmy to 20 zl:roll:

Posted

[quote name='1w0na']Dodam od siebie że umie są Flexi - Flexi, a nie Flexi - badziewie.

Jest może jakiś punkt napraw smyczy flexi w Warszawie?
(Po gwarancji)[/quote]

najlepiej znalezc Flexi na Polske i wtedy sie do nich odezwac - zrodlo pewne i bez naciagania - sklep nie zarobi na tym ;)

Posted

ja kupilam flexi do 50 kg na allegro za 70zl wydawalo mi sie drogo ale jest dobra kella ma 20 kg a na niej chodzi :) baster ma 6 kg a chodzil na do 25kg dopoki jej nie zerwal..a to byla FLEXI normalnie kupowalam na allegro niepamietam po ile i wytrzymala mi 2 lata ponad ..

Posted

[quote name='infers1995']Jak to taśma to nie opłaca się naprawa:eviltong:[/QUOTE]

Dlaczego się nie opłaca? Aż taka droga jest...? :P

Własnie odkręciłam jedna i dość ciekawy mechanizm w sobie ma :p

Posted

[quote name='gops']ja kupilam flexi do 50 kg na allegro za 70zl wydawalo mi sie drogo ale jest dobra kella ma 20 kg a na niej chodzi :) baster ma 6 kg a chodzil na do 25kg dopoki jej nie zerwal..a to byla FLEXI normalnie kupowalam na allegro niepamietam po ile i wytrzymala mi 2 lata ponad ..[/quote]

na allegro moga byc dobre jak najbardziej - sama chcialam. Ale po przeliczeniu z przesylka zaoszczedzilabym moze z 10 zl, a w razie reklamacji do sklepu mam blizej niz to wysylac i sie tak bawic.
A ty kupilas tasme czy linke? jak na tasme - fakt tanio (chyba ze to tego przesylka), jak linka to raczej nie jest to promocyjna cena ;)
I te do 50 sa juz do 60 ;) tzn to ta sama smycz, a "wage" zwiekszyli :)

Posted

[quote name='gops']to byla tasma :) + przesylka to troche wiecej wyszlo :)
jakos nie ufam linka..[/quote]

i dobrze ze nie ufasz - strasznie nie lubie jak ktos idzie z psem na lince, psy sie witaja i linka niebezpiecznie placze sie miedzy lapami mojego psa:roll:
no to troche zaoszczedzilas ;) w warszawskim sklepie dalam chyba 94 zl

Posted

Flexi rzeczywiście jest chyba najlepsza, jeśli chodzi o automatyczne smycze. Ale jest ich także duży wybór. Classic, elegance, comfort... Taśmy nigdy nie miałam, zawsze linkę.

Posted

linka mi sie wydaje slabsza na tasmie sie czuje pewniej :) chociaz skoro pies 6kg zerwal smycz do 25 kg to cos jednak nie tak...teraz bastera prowadzam na zwyklej bo boje sie ze znowu mi zerwie automat a szkoda kasy :roll:

Posted

[quote name='psiara1996']ja dalam za flexi TAśMę do 60 razem z dostawą 70 zł ;D
więc zaoszczędziłam , potem w zoologu za 120 zl byla[/quote]

To tanio za 70 zl!
A skąd zamawiałaś?

Posted

allegro ale już nie ma , bo sprawdzalam i chciałam dla kumpeli
takie są teraz :
[URL]http://www.allegro.pl/item334416731_smycz_dla_psa_flexi_maxi_do_50_kg_tasma_8_m.html[/URL]
ja kupilam w promocji w święta

wystarczy wpisać nazwę smyczy np. flexi maxi,albo flexi comfort long

haha! tu jest do 50 a ja mam do 60 ! haha!