Ecioszka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja mam Flexi dla psów powyżej 50kg, taśmową. Moja Amstaffka (25kg) na niej chodzi. Ciągnie suczysko niemiłosiernie, a smycz bez problemu daje sobie z nia radę. Od zawsze uzywałam dla moich psów Flexi i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to bardzo dobre smycze. Quote
infers Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Ecioszka']Ja mam Flexi dla psów powyżej 50kg, taśmową. Moja Amstaffka (25kg) na niej chodzi. Ciągnie suczysko niemiłosiernie, a smycz bez problemu daje sobie z nia radę. Od zawsze uzywałam dla moich psów Flexi i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to bardzo dobre smycze.[/quote] zgadzam się!:multi: Quote
Onomato-Peja Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Chefrenek']Psiara a pisałaś że nie lubisz flexi.[/quote] ja pisałam , że lubie flexi ciotka od seterów pisala , że jej nie lubi;) Quote
1w0na Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dodam od siebie że umie są Flexi - Flexi, a nie Flexi - badziewie. Jest może jakiś punkt napraw smyczy flexi w Warszawie? (Po gwarancji) Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']Dodam od siebie że umie są Flexi - Flexi, a nie Flexi - badziewie. Jest może jakiś punkt napraw smyczy flexi w Warszawie? (Po gwarancji)[/quote] Wydaję mi się że bardziej opłaca się kupić nową niż naprawiać! A co się zepsuło? Quote
1w0na Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 linke wymienić by się przydało. Bo mam 2 smycze w których linki zostały podgryzione, a z czasem linka pękła :roll: Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']linke wymienić by się przydało. Bo mam 2 smycze w których linki zostały pogryzione :roll:[/quote] U mnie w zeologu jest naprawianie smyczy i za takie coś życzą se 46zł robocizna. Plus do tego jeszcze linka która napewno jest droga:roll: Quote
Agnes Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='infers1995']U mnie w zeologu jest naprawianie smyczy i za takie coś życzą se 46zł robocizna. Plus do tego jeszcze linka która napewno jest droga:roll:[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a mi mowili, ze wymiana tasmy to 20 zl:roll: Quote
Agnes Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']Dodam od siebie że umie są Flexi - Flexi, a nie Flexi - badziewie. Jest może jakiś punkt napraw smyczy flexi w Warszawie? (Po gwarancji)[/quote] najlepiej znalezc Flexi na Polske i wtedy sie do nich odezwac - zrodlo pewne i bez naciagania - sklep nie zarobi na tym ;) Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']A ile sama linka może kosztować? :razz:[/quote] Zależy jaka:evil_lol::razz: Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']5m. - 12mm[/quote] To jest chyba taśma a nie linka:eviltong: Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='1w0na']no tasma :P[/quote] Jak to taśma to nie opłaca się naprawa:eviltong: Quote
gops Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 ja kupilam flexi do 50 kg na allegro za 70zl wydawalo mi sie drogo ale jest dobra kella ma 20 kg a na niej chodzi :) baster ma 6 kg a chodzil na do 25kg dopoki jej nie zerwal..a to byla FLEXI normalnie kupowalam na allegro niepamietam po ile i wytrzymala mi 2 lata ponad .. Quote
1w0na Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='infers1995']Jak to taśma to nie opłaca się naprawa:eviltong:[/QUOTE] Dlaczego się nie opłaca? Aż taka droga jest...? :P Własnie odkręciłam jedna i dość ciekawy mechanizm w sobie ma :p Quote
Agnes Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='gops']ja kupilam flexi do 50 kg na allegro za 70zl wydawalo mi sie drogo ale jest dobra kella ma 20 kg a na niej chodzi :) baster ma 6 kg a chodzil na do 25kg dopoki jej nie zerwal..a to byla FLEXI normalnie kupowalam na allegro niepamietam po ile i wytrzymala mi 2 lata ponad ..[/quote] na allegro moga byc dobre jak najbardziej - sama chcialam. Ale po przeliczeniu z przesylka zaoszczedzilabym moze z 10 zl, a w razie reklamacji do sklepu mam blizej niz to wysylac i sie tak bawic. A ty kupilas tasme czy linke? jak na tasme - fakt tanio (chyba ze to tego przesylka), jak linka to raczej nie jest to promocyjna cena ;) I te do 50 sa juz do 60 ;) tzn to ta sama smycz, a "wage" zwiekszyli :) Quote
gops Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 to byla tasma :) + przesylka to troche wiecej wyszlo :) jakos nie ufam linka.. Quote
Agnes Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='gops']to byla tasma :) + przesylka to troche wiecej wyszlo :) jakos nie ufam linka..[/quote] i dobrze ze nie ufasz - strasznie nie lubie jak ktos idzie z psem na lince, psy sie witaja i linka niebezpiecznie placze sie miedzy lapami mojego psa:roll: no to troche zaoszczedzilas ;) w warszawskim sklepie dalam chyba 94 zl Quote
MickeyM Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Flexi rzeczywiście jest chyba najlepsza, jeśli chodzi o automatyczne smycze. Ale jest ich także duży wybór. Classic, elegance, comfort... Taśmy nigdy nie miałam, zawsze linkę. Quote
gops Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 linka mi sie wydaje slabsza na tasmie sie czuje pewniej :) chociaz skoro pies 6kg zerwal smycz do 25 kg to cos jednak nie tak...teraz bastera prowadzam na zwyklej bo boje sie ze znowu mi zerwie automat a szkoda kasy :roll: Quote
Onomato-Peja Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 ja dalam za flexi TAśMę do 60 razem z dostawą 70 zł ;D więc zaoszczędziłam , potem w zoologu za 120 zl byla Quote
infers Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='psiara1996']ja dalam za flexi TAśMę do 60 razem z dostawą 70 zł ;D więc zaoszczędziłam , potem w zoologu za 120 zl byla[/quote] To tanio za 70 zl! A skąd zamawiałaś? Quote
Onomato-Peja Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 allegro ale już nie ma , bo sprawdzalam i chciałam dla kumpeli takie są teraz : [URL]http://www.allegro.pl/item334416731_smycz_dla_psa_flexi_maxi_do_50_kg_tasma_8_m.html[/URL] ja kupilam w promocji w święta wystarczy wpisać nazwę smyczy np. flexi maxi,albo flexi comfort long haha! tu jest do 50 a ja mam do 60 ! haha! Quote
Recommended Posts