Jump to content
Dogomania

Galeria pudli (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Eguus :nono:, jak to nie macie szans, tak nie można myśleć:mad:;)
Nie wiem kto w Wawie może ciachnąć na ładnego wystawowego federałka, ale może Ania jak z raz czy dwa obetnie i poćwiczy to nabierze wprawy.

Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Reyes
Posted

[quote name='Gośka']
Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.[/quote]
Jak będziemy gdzieś się razem wybierać to się zgłosimy :-))
Dzięki wielkie!

Posted

[quote name='Gośka']Eguus :nono:, jak to nie macie szans, tak nie można myśleć:mad:;)[/quote]
Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać.

[quote name='Gośka']może Ania jak z raz czy dwa obetnie i poćwiczy to nabierze wprawy.[/quote]
Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...

Posted

[quote name='Equus']Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie.[/quote]

I to jest prawidłowe podejście:cool3::p A jak nie sprobujesz to się nie dowiesz:p, pierwszy raz dla psa może być trudny na wystawie, bo to jednak "ekstremalne" przeżycie, ale wiele psów uwielbia tą atmosferę.

[quote name='Equus']Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać.[/quote]

No to teraz czas pokazać "rudą małpę";):lol: Na pudlówce na pewno będzie dużo osób i będzie piknik!!!:multi:, czyli czas kiedy można spokojnie pogadać i wszystkie małpki rude, czarne, białe, srebrne i brązowe pójdą się bawić w ganianego:p

[quote name='Equus']Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...[/quote]

No tak, tego niestety nie przeskoczymy, ani ja też nie namawiam, chociaż myślę że 4 godz relaks i odpoczynek każdemu dobrze zrobi. Jednak trzeba pytać samej Ani no i Magdy czyli mamy Ani.

Posted

[quote name='Gośka']
Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.[/quote]

Reyes szczęściaro jedna :lol: Ja na duże chętna jestem na MP,bo mój boi się chodzić po ósemkach i wogóle...;/

Posted

[quote name='Oleniek']zdjęcie super... i tak mi świta pewien pomysł.....ale chętnie wysłucham innych opinii.

A jak by tak założyć nowy wątek , nie wystawowy, nie o pielęgnacji tylko :oops: np "pudle i dzieci" . Może osoby wchodzące na te nasze pudle "z ciekawości głupich fryzur":evil_lol: zobaczyłyby pudle również w innej roli:roll: jako wspaniałe psy rodzinne - idealnych kompanów do zabawy! I zobaczyliby że te " głupie" fryzury w niczym nie przeszkadzają pudlowi i że nie są przeszkodą do zabawy

te wszystkiezdjęcia dzieci na psich posłaniach, czy Mafinki liżacej Ali nózki czy Belli bawiącej się sznurkiem z moimi chłopcami...

No nie wiem co o tym myślicie???[/quote]

Uważam, że to świetny pomysł :lol: z chęcią wyszperam jakieś zdjęcia Liwki i Cześki razem.
Kupiłam Cześkę między innymi dlatego, że Liwia mimo kontaktu z psami, na spacerach wdrapywała się na moją szyje na widok zbliżającego sie do Nas psa.
Poskutkowało :cool3: teraz czasami muszę Ją przytrzymywać przed zbytnią wylewnością wobec obcych psów.

Posted

Ojjj żebyście nie żałowali, bo jak ja zacznę wstawiać fotki moich dzieciaków z psami to nie nadążycie oglądać;)

Eustachy u mnie jest inny problem, wczoraj Ala chciała koniecznie uczesać foksteriera którego robiłam, w końcu trzeba było Alę zamknąć, ale i tak w końcu udało jej się dopaść z grzebieniem foxa. Na szczęście pies już stareńki i kocha dzieciaki.

Martyna nic straconego jakoś się z Reyes podzielicie Fordem, odpukać jeszcze ma na tyle siły że by Was obie zmęczył:evil_lol:

Patiszon nie śmiej się z tego odpoczynku:razz::lol:;), bo ja to naprawdę odpoczywam. No może nie jak mam 11 psów do zrobienia, jeden po drugim, ale jak mam pudla na wystawę i jeszcze sobie siedzę z kimś i gadam o psach - pudlach - to mogłabym i więcej siedzieć.

Posted

[quote name='Equus']Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać.[/quote]

Equus :lol: Ja bym jednak spróbowała!
Zapisałam Cześkę na krajówkę w Legionowie 5.04 mimo mojego kompletnego braku talentu w kierunku szkolenia psa.
Cały czas ja uczę odpowiedniej wystawy, chodzenia i takie tam :lol: pies jest zdolny gorzej ze mną :cool3:
Cześka często siada z miną " o co Ci kobieto chodzi! zdecyduj się" ahahaha
Natomiast szkoda by mi było nie sprobować.

A tak apropo Czy Ktoś z Was wybiera się na tę wystawę?

Posted

[quote name='Gośka']Ojjj żebyście nie żałowali, bo jak ja zacznę wstawiać fotki moich dzieciaków z psami to nie nadążycie oglądać;)

Eustachy u mnie jest inny problem, wczoraj Ala chciała koniecznie uczesać foksteriera którego robiłam, w końcu trzeba było Alę zamknąć, ale i tak w końcu udało jej się dopaść z grzebieniem foxa. Na szczęście pies już stareńki i kocha dzieciaki.[/quote]

Wstawiaj, wstawiaj :lol: Sama mam mało czasu i kiepski sprzęt na robienie zdjęć ale z wielka przyjemnością oglądam cudze :lol:

Posted

[quote name='PATIszon']Wiesz, Ty sie stresujesz, ze z wlosem sobie nie radzisz, a niektorzy poprostu psy oddaja w takiej sytuacji :niewiem:
W zasadzie pojawienie sie dziecka = oddanie psa.
Ja tego nie rozumiem....

Jak u nas sie pojawilo drugie dziecko to natychmiast pojawil sie drugi pies, do kompletu zeby bylo :evil_lol:[/quote]

Oj korci mnie, korci drugi pudel :lol: ale poczekam ok. 2 lat i wtedy może...
Zobaczymy czy wytrzymam ahahaahha :evil_lol:

Posted

[quote]
Kupiłam Cześkę między innymi dlatego, że Liwia mimo kontaktu z psami, na spacerach wdrapywała się na moją szyje na widok zbliżającego sie do Nas psa.
Poskutkowało :cool3: teraz czasami muszę Ją przytrzymywać przed zbytnią wylewnością wobec obcych psów
[/quote]

Toż to jak u nas z Markiem!!!!!!!!!!!!!!!! Belkę kupuliśmy bo jak Marek miał2-2,5 roku to na widok psa (nawet szczeniaczka małego) właził po mnie jak małpka, bał się histerycznie... a teraz nie boi się już ,ale też nie jset miłośnikiem psów. Po prostu się tolerują z Belką. Ona wie, że na pieszczotki się do niego nie idzie. Ba do Marka się nie podchodzi bo jak jest bliżej niż 30cm to Marek się odsuwa:roll:, ale bez strachu - ot taki wewnętrzny odruch. Za to synek coraz częściej rzuci jej piłeczkę, pogłaszcze, zawoła. No i obcych psów się przestał bać. Ma do nich taki sam dystans jak do Belki (no może do niej mniejszy). Specjalnie "dawaliśmy" Belce szczekać żeby się synek "osłuchał". No i szczekanie też już na nim nie robi wrażenia.

Ot takie "odczulanie" synkowi zafundowałam.

Aż dziwne bo jak się Marek urodził w domu był pies i odszedł dopiero jak synek miał 8 miesięcy:roll:

Za to młodszy syn, jest fanem psów. Czasem za bardzo. Jemu by się duży pudel przydał, a nie malutki:evil_lol:

Tak ze możemy galerię dziecięco-pudlową otworzyć. Są jeszcze jakieś głosy za?

CZy jeden wątek więcej nie będzie przeszkadzał? Czy nie polecą nam go wrzucić do jednego worka , czyli spowrotem do galerii?:roll:

Może się jeszcze modzi wypowiedzą , czy tak można? Bo nie chcę kolejnej burzy nowym wątkiem rozpętać.

Posted

[quote name='Oleniek']Tak ze możemy galerię dziecięco-pudlową otworzyć. Są jeszcze jakieś głosy za?

CZy jeden wątek więcej nie będzie przeszkadzał? Czy nie polecą nam go wrzucić do jednego worka , czyli spowrotem do galerii?:roll:

Może się jeszcze modzi wypowiedzą , czy tak można? Bo nie chcę kolejnej burzy nowym wątkiem rozpętać.[/quote]

No chyba można, bo modom raczej nie chodziło o ilość wątków, tylko o to że szczeniaczki to szczeniaczki i po co je rozbijać na osobne wątki, a wątku dziecko i pudel chyba nie da się podciągnąć pod żaden temat w pudlowym topiku i to chyba też nie będzie podchodziło pod foto blogi. Tym bardziej że większość hodowców ma mnóstwo pytań na maila właśnie odnośnie zachowania pudla do dzieci. Tak by odesłali na galerię i byłby spokój.

Posted

[quote name='Gośka']No chyba można, bo modom raczej nie chodziło o ilość wątków, tylko o to że szczeniaczki to szczeniaczki i po co je rozbijać na osobne wątki, a wątku dziecko i pudel chyba nie da się podciągnąć pod żaden temat w pudlowym topiku i to chyba też nie będzie podchodziło pod foto blogi. Tym bardziej że większość hodowców ma mnóstwo pytań na maila właśnie odnośnie zachowania pudla do dzieci. Tak by odesłali na galerię i byłby spokój.[/quote]

Ja jestem ZA i mogę taki wątek założyć :lol:

Posted

[quote name='Gośka']Atkaaaa super fotka ta pierwsza, ta rozwiana grzyka, śliczne. Ze smyczą w pysku uśmiałam się, typowy pudels:lol:

[/quote]

:D dzięki :)

Czarna owieczka:
tak widzialaś :D

Posted

[quote name='Equus']
Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...[/quote]

Dziękuję za miłe słowa, jeszcze wpadnę w samozachwyt :loveu:

Z maturą to bez przesady, chyba bym zwariowała siedzieć nad książkami 24h/dobę (Ania spokojnie możesz przyjechać ze zwierzakami, ale na 2 razy chyba lepiej bo dla nich mniejszy stes) a tu do Was wpadam codziennie, no i proszę tu ze mnie mega kujona nie robić :evil_lol: [SIZE=1][COLOR=pink]tylko takiego trochę[/COLOR][/SIZE] a że się nie udzielam to już inna sprawa. Szelma obrosła tak, że nie widać gdzie przód a gdzie tył to nie ma co pokazywać a do tego pogoda brzydka... Ja tylko podziwiam fotki ;) no ale jak dorwę swojego zwierzaka (mam nadzieję że jutro) to może coś wstawię. 100pkt za znalezienie nosa :diabloti:

W końcu coś się tu ruszyło:multi: bo ostatnio to chyba wszyscy zimę przesypiali.

Posted

[IMG]http://img174.imageshack.us/img174/6109/wilnofordji3.png[/IMG]

Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić

[IMG]http://img101.imageshack.us/img101/7934/wilnoford22oc8.png[/IMG]

Posted

[quote name='Alfa1']

Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić[/quote]

Ja nie Pańcia, ale pieseczka poznaję :cool3:

Jako, że to galeria i ostatnio trochę wspomnień:

Szelma jakiś czas temu

[IMG]http://img112.imageshack.us/img112/7879/szelmen1xk6sy9.jpg[/IMG]

a to trochę mniej pudlowe, zabawy małego koteczka :diabloti:

[IMG]http://img132.imageshack.us/img132/1623/037cykef6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img119.imageshack.us/img119/5636/039cyket9.jpg[/IMG]

Posted

Mały zalotnik.

Muszę sobie kupić nowy monitor,bo wszystkie ciemniejsze zdjęcia to dla mnie czarna plama i nic się nie da z tym zrobić.

Posted

wszystkie piekne jednen ladniejszy od drugiego :p

a to pamiatka po wystawie dla naszego wielkiego Championa Elfika :loveu:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/171/4d9e46f14678e369.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/172/91a380335edd29dd.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Na zdjęciu to białe śliczne to pewnie Ford, ale za to handlerkę poznaję.....
po kolorze włosów, który lubi zmieniać..:lol:

Posted

[quote name='Alfa1']Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić
[/quote]
No jasne, że poznaję! wystawa w Wilnie i Fordzik z Bi-Bi:p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...