Gośka Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Eguus :nono:, jak to nie macie szans, tak nie można myśleć:mad:;) Nie wiem kto w Wawie może ciachnąć na ładnego wystawowego federałka, ale może Ania jak z raz czy dwa obetnie i poćwiczy to nabierze wprawy. Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.
Guest Reyes Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka'] Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.[/quote] Jak będziemy gdzieś się razem wybierać to się zgłosimy :-)) Dzięki wielkie!
Equus Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka']Eguus :nono:, jak to nie macie szans, tak nie można myśleć:mad:;)[/quote] Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać. [quote name='Gośka']może Ania jak z raz czy dwa obetnie i poćwiczy to nabierze wprawy.[/quote] Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...
Gośka Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='Equus']Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie.[/quote] I to jest prawidłowe podejście:cool3::p A jak nie sprobujesz to się nie dowiesz:p, pierwszy raz dla psa może być trudny na wystawie, bo to jednak "ekstremalne" przeżycie, ale wiele psów uwielbia tą atmosferę. [quote name='Equus']Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać.[/quote] No to teraz czas pokazać "rudą małpę";):lol: Na pudlówce na pewno będzie dużo osób i będzie piknik!!!:multi:, czyli czas kiedy można spokojnie pogadać i wszystkie małpki rude, czarne, białe, srebrne i brązowe pójdą się bawić w ganianego:p [quote name='Equus']Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...[/quote] No tak, tego niestety nie przeskoczymy, ani ja też nie namawiam, chociaż myślę że 4 godz relaks i odpoczynek każdemu dobrze zrobi. Jednak trzeba pytać samej Ani no i Magdy czyli mamy Ani.
PATIszon Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka'] chociaż myślę że 4 godz relaks i odpoczynek każdemu dobrze zrobi.[/quote] :evil_lol: ..........
martyna. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka'] Reyes no jasne że pożyczę, a zabieraj sobie. Tylko staruszkowi na starość :stupid: i ma fazy że nie chce iść z obcym i trzeba mocnej persfazji użyć, a jak się już rozbuja to nogami trzeba szybko przebierać:lol:. A gdzie będziesz na wystawie? My to raczej tak blisko ze względu na Alę, chociaż może i na pudlówkę się wybierzemy.[/quote] Reyes szczęściaro jedna :lol: Ja na duże chętna jestem na MP,bo mój boi się chodzić po ósemkach i wogóle...;/
Eustachy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Oleniek']zdjęcie super... i tak mi świta pewien pomysł.....ale chętnie wysłucham innych opinii. A jak by tak założyć nowy wątek , nie wystawowy, nie o pielęgnacji tylko :oops: np "pudle i dzieci" . Może osoby wchodzące na te nasze pudle "z ciekawości głupich fryzur":evil_lol: zobaczyłyby pudle również w innej roli:roll: jako wspaniałe psy rodzinne - idealnych kompanów do zabawy! I zobaczyliby że te " głupie" fryzury w niczym nie przeszkadzają pudlowi i że nie są przeszkodą do zabawy te wszystkiezdjęcia dzieci na psich posłaniach, czy Mafinki liżacej Ali nózki czy Belli bawiącej się sznurkiem z moimi chłopcami... No nie wiem co o tym myślicie???[/quote] Uważam, że to świetny pomysł :lol: z chęcią wyszperam jakieś zdjęcia Liwki i Cześki razem. Kupiłam Cześkę między innymi dlatego, że Liwia mimo kontaktu z psami, na spacerach wdrapywała się na moją szyje na widok zbliżającego sie do Nas psa. Poskutkowało :cool3: teraz czasami muszę Ją przytrzymywać przed zbytnią wylewnością wobec obcych psów.
Gośka Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Ojjj żebyście nie żałowali, bo jak ja zacznę wstawiać fotki moich dzieciaków z psami to nie nadążycie oglądać;) Eustachy u mnie jest inny problem, wczoraj Ala chciała koniecznie uczesać foksteriera którego robiłam, w końcu trzeba było Alę zamknąć, ale i tak w końcu udało jej się dopaść z grzebieniem foxa. Na szczęście pies już stareńki i kocha dzieciaki. Martyna nic straconego jakoś się z Reyes podzielicie Fordem, odpukać jeszcze ma na tyle siły że by Was obie zmęczył:evil_lol: Patiszon nie śmiej się z tego odpoczynku:razz::lol:;), bo ja to naprawdę odpoczywam. No może nie jak mam 11 psów do zrobienia, jeden po drugim, ale jak mam pudla na wystawę i jeszcze sobie siedzę z kimś i gadam o psach - pudlach - to mogłabym i więcej siedzieć.
Eustachy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Equus']Hehe, dzięki za wsparcie ale naprawdę nie wiem czy moja wariatka nadaje sie na wystawy... Faktycznie dużo w nią pracy włożyłam i jest teraz znacznie lepsza i już sie wszystkiego nie boi ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Bardzo bym chciała spróbować bo też taka myśl o jakiejś wystawie mi świtała jak kupowałam moją rudą małpę, ten no... znaczy moją morelową suczkę:razz: Tak mnie to forum zachęciło! No i bym Was mogła na żywo pospotykać.[/quote] Equus :lol: Ja bym jednak spróbowała! Zapisałam Cześkę na krajówkę w Legionowie 5.04 mimo mojego kompletnego braku talentu w kierunku szkolenia psa. Cały czas ja uczę odpowiedniej wystawy, chodzenia i takie tam :lol: pies jest zdolny gorzej ze mną :cool3: Cześka często siada z miną " o co Ci kobieto chodzi! zdecyduj się" ahahaha Natomiast szkoda by mi było nie sprobować. A tak apropo Czy Ktoś z Was wybiera się na tę wystawę?
Eustachy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka']Ojjj żebyście nie żałowali, bo jak ja zacznę wstawiać fotki moich dzieciaków z psami to nie nadążycie oglądać;) Eustachy u mnie jest inny problem, wczoraj Ala chciała koniecznie uczesać foksteriera którego robiłam, w końcu trzeba było Alę zamknąć, ale i tak w końcu udało jej się dopaść z grzebieniem foxa. Na szczęście pies już stareńki i kocha dzieciaki.[/quote] Wstawiaj, wstawiaj :lol: Sama mam mało czasu i kiepski sprzęt na robienie zdjęć ale z wielka przyjemnością oglądam cudze :lol:
Eustachy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='PATIszon']Wiesz, Ty sie stresujesz, ze z wlosem sobie nie radzisz, a niektorzy poprostu psy oddaja w takiej sytuacji :niewiem: W zasadzie pojawienie sie dziecka = oddanie psa. Ja tego nie rozumiem.... Jak u nas sie pojawilo drugie dziecko to natychmiast pojawil sie drugi pies, do kompletu zeby bylo :evil_lol:[/quote] Oj korci mnie, korci drugi pudel :lol: ale poczekam ok. 2 lat i wtedy może... Zobaczymy czy wytrzymam ahahaahha :evil_lol:
Oleniek Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote] Kupiłam Cześkę między innymi dlatego, że Liwia mimo kontaktu z psami, na spacerach wdrapywała się na moją szyje na widok zbliżającego sie do Nas psa. Poskutkowało :cool3: teraz czasami muszę Ją przytrzymywać przed zbytnią wylewnością wobec obcych psów [/quote] Toż to jak u nas z Markiem!!!!!!!!!!!!!!!! Belkę kupuliśmy bo jak Marek miał2-2,5 roku to na widok psa (nawet szczeniaczka małego) właził po mnie jak małpka, bał się histerycznie... a teraz nie boi się już ,ale też nie jset miłośnikiem psów. Po prostu się tolerują z Belką. Ona wie, że na pieszczotki się do niego nie idzie. Ba do Marka się nie podchodzi bo jak jest bliżej niż 30cm to Marek się odsuwa:roll:, ale bez strachu - ot taki wewnętrzny odruch. Za to synek coraz częściej rzuci jej piłeczkę, pogłaszcze, zawoła. No i obcych psów się przestał bać. Ma do nich taki sam dystans jak do Belki (no może do niej mniejszy). Specjalnie "dawaliśmy" Belce szczekać żeby się synek "osłuchał". No i szczekanie też już na nim nie robi wrażenia. Ot takie "odczulanie" synkowi zafundowałam. Aż dziwne bo jak się Marek urodził w domu był pies i odszedł dopiero jak synek miał 8 miesięcy:roll: Za to młodszy syn, jest fanem psów. Czasem za bardzo. Jemu by się duży pudel przydał, a nie malutki:evil_lol: Tak ze możemy galerię dziecięco-pudlową otworzyć. Są jeszcze jakieś głosy za? CZy jeden wątek więcej nie będzie przeszkadzał? Czy nie polecą nam go wrzucić do jednego worka , czyli spowrotem do galerii?:roll: Może się jeszcze modzi wypowiedzą , czy tak można? Bo nie chcę kolejnej burzy nowym wątkiem rozpętać.
Gośka Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='Oleniek']Tak ze możemy galerię dziecięco-pudlową otworzyć. Są jeszcze jakieś głosy za? CZy jeden wątek więcej nie będzie przeszkadzał? Czy nie polecą nam go wrzucić do jednego worka , czyli spowrotem do galerii?:roll: Może się jeszcze modzi wypowiedzą , czy tak można? Bo nie chcę kolejnej burzy nowym wątkiem rozpętać.[/quote] No chyba można, bo modom raczej nie chodziło o ilość wątków, tylko o to że szczeniaczki to szczeniaczki i po co je rozbijać na osobne wątki, a wątku dziecko i pudel chyba nie da się podciągnąć pod żaden temat w pudlowym topiku i to chyba też nie będzie podchodziło pod foto blogi. Tym bardziej że większość hodowców ma mnóstwo pytań na maila właśnie odnośnie zachowania pudla do dzieci. Tak by odesłali na galerię i byłby spokój.
Eustachy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka']No chyba można, bo modom raczej nie chodziło o ilość wątków, tylko o to że szczeniaczki to szczeniaczki i po co je rozbijać na osobne wątki, a wątku dziecko i pudel chyba nie da się podciągnąć pod żaden temat w pudlowym topiku i to chyba też nie będzie podchodziło pod foto blogi. Tym bardziej że większość hodowców ma mnóstwo pytań na maila właśnie odnośnie zachowania pudla do dzieci. Tak by odesłali na galerię i byłby spokój.[/quote] Ja jestem ZA i mogę taki wątek założyć :lol:
Atkaaaa Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Gośka']Atkaaaa super fotka ta pierwsza, ta rozwiana grzyka, śliczne. Ze smyczą w pysku uśmiałam się, typowy pudels:lol: [/quote] :D dzięki :) Czarna owieczka: tak widzialaś :D
.ania Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Equus'] Ania jest świetna i ma cudowne podejście do mojej suni! I z federałkiem na pewno by sobie dała radę, ale się boję, że przez maturę nie znajdzie dla nas teraz czasu:-(, no i jakoś głupio mi ją teraz odciągać bo nawet tu na forum wpada rzadko, a jej rodzinka pewnie mnie prześwięci jak tak znowu do niej wpadnę na 4 godzinki... Hehe...[/quote] Dziękuję za miłe słowa, jeszcze wpadnę w samozachwyt :loveu: Z maturą to bez przesady, chyba bym zwariowała siedzieć nad książkami 24h/dobę (Ania spokojnie możesz przyjechać ze zwierzakami, ale na 2 razy chyba lepiej bo dla nich mniejszy stes) a tu do Was wpadam codziennie, no i proszę tu ze mnie mega kujona nie robić :evil_lol: [SIZE=1][COLOR=pink]tylko takiego trochę[/COLOR][/SIZE] a że się nie udzielam to już inna sprawa. Szelma obrosła tak, że nie widać gdzie przód a gdzie tył to nie ma co pokazywać a do tego pogoda brzydka... Ja tylko podziwiam fotki ;) no ale jak dorwę swojego zwierzaka (mam nadzieję że jutro) to może coś wstawię. 100pkt za znalezienie nosa :diabloti: W końcu coś się tu ruszyło:multi: bo ostatnio to chyba wszyscy zimę przesypiali.
Alfa1 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [IMG]http://img174.imageshack.us/img174/6109/wilnofordji3.png[/IMG] Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/7934/wilnoford22oc8.png[/IMG]
.ania Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='Alfa1'] Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić[/quote] Ja nie Pańcia, ale pieseczka poznaję :cool3: Jako, że to galeria i ostatnio trochę wspomnień: Szelma jakiś czas temu [IMG]http://img112.imageshack.us/img112/7879/szelmen1xk6sy9.jpg[/IMG] a to trochę mniej pudlowe, zabawy małego koteczka :diabloti: [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/1623/037cykef6.jpg[/IMG] [IMG]http://img119.imageshack.us/img119/5636/039cyket9.jpg[/IMG]
Alfa1 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Mały zalotnik. Muszę sobie kupić nowy monitor,bo wszystkie ciemniejsze zdjęcia to dla mnie czarna plama i nic się nie da z tym zrobić.
pati Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 wszystkie piekne jednen ladniejszy od drugiego :p a to pamiatka po wystawie dla naszego wielkiego Championa Elfika :loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/171/4d9e46f14678e369.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/172/91a380335edd29dd.jpg[/IMG][/URL]
Betti Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Na zdjęciu to białe śliczne to pewnie Ford, ale za to handlerkę poznaję..... po kolorze włosów, który lubi zmieniać..:lol:
Atkaaaa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Musze się pochwalić Dżekusiową dzisiejszą fotką ze spacerku :D [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/2301/dscf0567by2.jpg[/IMG]
Gośka Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 [quote name='Alfa1']Czy pańcia poznaje swojego pieska,trochę niewyraźne, ale było tak ciemne to musiałam rozjaśnić [/quote] No jasne, że poznaję! wystawa w Wilnie i Fordzik z Bi-Bi:p
Recommended Posts