Magda Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 A spokój ma być!!:-x Zabierać się do robienia zdjęć, a nie latają po galeriach... Cześć!:loveu: Quote
tigrunia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Aga76 napisał(a):Daguś !!! Hooop Hooop :scream_3: Agusia .. bo gardziołko będzie bolało :shake: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Witam :p U mnie kompletny brak czasu i brak chęci na cokolwiek :roll: Jednak wpadłam do Was ze zdjęciami, bo tak czekaja i czekają na swoją kolej ... Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Aga76 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Aaa :mdleje: ależ on jest zabójczo przystojny :razz: Quote
Sara_i_Aris Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Cześć Daguś. Oskarek cudowny, uroczy, piękny, oszałamiający i... sama zresztą wiesz :loveu: Quote
Kasia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Oskarito bombowy jak zawsze :loveu: Nowy fryz ekstra! Brakowało nam Was :loveu: Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Cześć studentka :grins: Oskarito boski :B-fly: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Aga76 napisał(a):Aaa :mdleje: ależ on jest zabójczo przystojny :razz: Sara_i_Aris napisał(a):Cześć Daguś. Oskarek cudowny, uroczy, piękny, oszałamiający i... sama zresztą wiesz :loveu: Aga76 napisał(a):Jakie fajne zwisające coś :evil_lol: Kasia napisał(a):Oskarito bombowy jak zawsze :loveu: Nowy fryz ekstra! Brakowało nam Was :loveu: madziasto4 napisał(a):Cześć studentka :grins: Oskarito boski :B-fly: Dziekujemy i cieszymy się, ze fotki się spodbały :p Oskarcia to ja musze do fryzjera zapisac, aby strzelić mu letnia fruzurke :loveu: Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):Madziu ten Tamron o ktorym piszesz jest bardzo fajny i rzeczywiscie w tym wypadku KITowy nie jest Ci potrzebny :) z tego co wyczytałam jest on chyba ulepszonym modelem Tamrona 28-70mm f/2,8 który naprawde tez jest bardzo fajny bo miałam okazje robić nim zdjęcia. Natomiast ta sigma o której piszesz nizej jest szkłem stosunkowo nie drogim, tylko dlaczego cholewcia jest taka ciemna :placz: Ja na poczatku zastanawiałam się nad kupnem sigmy, bądź Tamronem AF 28-200 mm F3.8-5.6 XR Di Aspherical [IF] Macro, zamiast kitowego obiektywu, ale jakoś nie do końca byłam do niej przekonana, byly osoby, które mi ją polecały i oczowyście osoby, które odradzały. Oczywiście wszedzie minusem było to światło, druga sprawa, ze na skrajnych ogniskowych wyczuwalne sa szumy i zreguły nie powinno sie ich używać, a przy tym obiektywie byłoby to wadą. Na zajęciach już w szkole pytałam się jednego z wykładowcy i takze pwoiedział aby takich obiektywów nie kupować, jak już chcemy to lepiej np tak jak wspomniałam tego tamrona 28-70 i np 70-300 ... Jakby się chciało mieć te wszytskie oniektywy to trzebaby wynając tragaża do ich noszenia, a przed tym zrobić napad na niwielki bank w okolicy :evil_lol: P.s może w sprawach foto przeniesiemy sie do Osarutka zeby nie zaśmiecac Ariskowej galeryjki, co? Już się przeniosłam do Oskarutka :grins: To co byś proponowała zamiast sigmy? Tak wiem, że około 300mm są szumy buuu..., ale czytam różne opinie na forach (zamiast się uczyć do matury:diabloti: ) i ogólnie zachęcają do kupna- czytam, że za tę cenę niczego lepszego od sigmy 70-300 się nie znajdzie. I bądź mądry człowieku :roll: I mówisz, że ten Tamron 17-50 dobry byłby nie? Jasny jest i tak się przymierzam do niego właśnie jako zamiennika kitowego. Quote
Magda Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Hej! Sezon na letnie fryzurki rozpoczęty?:cool3: My czekamy na ciepełko, bo boje się, że jeszcze śnieg na święta spadnie:cool1: Oskarek jak zwykle pełen energii:loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Już się przeniosłam do Oskarutka :grins: To co byś proponowała zamiast sigmy? Tak wiem, że około 300mm są szumy buuu..., ale czytam różne opinie na forach (zamiast się uczyć do matury:diabloti: ) i ogólnie zachęcają do kupna- czytam, że za tę cenę niczego lepszego od sigmy 70-300 się nie znajdzie. I bądź mądry człowieku :roll: I mówisz, że ten Tamron 17-50 dobry byłby nie? Jasny jest i tak się przymierzam do niego właśnie jako zamiennika kitowego. Madziu ten tamron jest naprawde bardzo fajnym obiektywem, wiesz ja się sama zastanawiałam nad jakimś zamiennikiem tego KITowego tylko chciałam żeby był z dłuższa ogniskową bo ten 55mm jest niewystarczający, a jak wezme ten mój 85mm do portretów to świetnie robi mi sie nim zdjecia no i te rozmycia, ustawianie ostrości gdzie Ci się tylko podoba hihi - tak niewiele, a tak cieszy. Póki co w wakacje mam zamiar zarobic sobie na lampe, bo bez niej to kiepsko widzę moją współprace z aparatem :eviltong: chciałabym oczywiście i to i tamto, ale niestety wszytskiego naraz nie można mieć. Ostatnio jakos tak nie siedze w tych obiektywach bo nie przymierzam sie na razie do kupna, wiec nie jestem w temacie jezeli chodzi o nowosci hihi Co do tej sigmy to masz racje lepszego w podobnej cenie sie nie znajdzie, w sumie duzego pola manewru nie masz, bo z takim przedzialem to chyba tylko tamron i sigma co nie? Jezeli zalezy Ci na zdjeciach krajobrazu to uwazam, ze jak najbardziej ten obiektyw bedzie sie nadawał :p Sara_i_Aris napisał(a):Nowa fryzurka też bez kucorka? No własnie cały czas sie zastanawiam, ale chyba zostaniemy przy fryzurce bez kucorka, dla rodiców bedzie to wygodniejsze podczas mojej kilkumiesiecznej nieobecnosci ... Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Magda_Miki napisał(a):Hej! Sezon na letnie fryzurki rozpoczęty?:cool3: My czekamy na ciepełko, bo boje się, że jeszcze śnieg na święta spadnie:cool1: Oskarek jak zwykle pełen energii:loveu: Mam zamiar go ciachnąc przed katowicką wystawa, a jak sie nie uda to z poczatkiem kwietnia :cool3: P.S W zostawiacie głowke bez kucorka? Quote
Magda Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):Mam zamiar go ciachnąc przed katowicką wystawa, a jak sie nie uda to z poczatkiem kwietnia :cool3: P.S W zostawiacie głowke bez kucorka? Z chęcią wybrałabym się na małe spotkanko, ale ta odległość:placz: Zostawiamy. Fryzurka się przyjęła i teraz nikt nie wyobraża sobie Mikiego z kucorem. Tym bardziej, że mamy argument - wszystkie psy ze wsi będą się śmiały z M:evil_lol: Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):Madziu ten tamron jest naprawde bardzo fajnym obiektywem, wiesz ja się sama zastanawiałam nad jakimś zamiennikiem tego KITowego tylko chciałam żeby był z dłuższa ogniskową bo ten 55mm jest niewystarczający, a jak wezme ten mój 85mm do portretów to świetnie robi mi sie nim zdjecia no i te rozmycia, ustawianie ostrości gdzie Ci się tylko podoba hihi - tak niewiele, a tak cieszy. Póki co w wakacje mam zamiar zarobic sobie na lampe, bo bez niej to kiepsko widzę moją współprace z aparatem :eviltong: chciałabym oczywiście i to i tamto, ale niestety wszytskiego naraz nie można mieć. Ostatnio jakos tak nie siedze w tych obiektywach bo nie przymierzam sie na razie do kupna, wiec nie jestem w temacie jezeli chodzi o nowosci hihi Co do tej sigmy to masz racje lepszego w podobnej cenie sie nie znajdzie, w sumie duzego pola manewru nie masz, bo z takim przedzialem to chyba tylko tamron i sigma co nie? Jezeli zalezy Ci na zdjeciach krajobrazu to uwazam, ze jak najbardziej ten obiektyw bedzie sie nadawał :p Zależy mi na widoczkach i na fotkach do rodzinnego albumu, pamiątkowych- Tamron 17-50 chyba spełni moje wymagania? Bo 17mm to jest szeroko czyli do krajobrazu w porządku, a taka standardowa ogniskowa to chyba około 35mm (dobrze mówię? ), a Tamron ma do 50mm, więc rodziców przy pomniku z odległości dwóch metrów ufocę tamronem chyba nie? A Sigma 70-300 służyłaby mi do ruchu, do zbliżeń, do makro... Fryzurki bez kucorka- :cool2::cool2::cool2: Quote
Sara_i_Aris Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Z Arisa się śmieją, ale my mamy to gdzieś i chodzimy z dumnie podniesioną główką :loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Magda_Miki napisał(a):Z chęcią wybrałabym się na małe spotkanko, ale ta odległość:placz: Zostawiamy. Fryzurka się przyjęła i teraz nikt nie wyobraża sobie Mikiego z kucorem. Tym bardziej, że mamy argument - wszystkie psy ze wsi będą się śmiały z M:evil_lol: Hihi u mnie na osiedlu tez się przyzwyczaili do "bezkucorkowego" Oskarcia i kiedyś jak mu zrobiłam taki tyci, tyci to wszyscy od razu, że z psa suczke robię :evil_lol: Madziu, a co powiesz o tym tamronie (poza ceną, bo ama nie wiem jaka jest, ale domyślam sie, ze nie mała) Tamron SP AF70-200 mm F/2.8 - ach wydaje sie super :cool3: Quote
Recommended Posts