olcha Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Straszna ta nowa dogomania :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teklunia Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 [B]olcha[/B], bylam na Twojej. Bardzo mi sie podoba :) Tequilka jest sliczniutka. A jak ogladalam jej pierwsze zdjecie, to az sie rozplywalam - takie male myszatko kochane z wielkimi oczami, w tym kocyku :angel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Teklunia']Ciasteczka "Pieguski" Składniki: 1 kostka miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 jajko 2,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 szklanka orzechów włoskich Czekoladę pokroić w kostkę, orzechy posiekać, ale dość grubo. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać (można zmiksować). Do masy dodać orzechy i czekoladę. (Można dodać też mak, rodzynki czy inne bakalie, ale ja akurat nie lubie...) Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Z masy robić małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się "rozpłyną". Piec 15-20 minut. [IMG]http://img516.imageshack.us/img516/2796/p10202651xp.jpg[/IMG] [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/2403/p10202687sh.jpg[/IMG] [IMG]http://img366.imageshack.us/img366/3130/p10202738pv.jpg[/IMG] [IMG]http://img368.imageshack.us/img368/9241/p10202756bm.jpg[/IMG][/quote] pozwolicie ze sobie zacytuje nie chce ich zgubic ;) a moze dziewczyny otworzycie wspolna Kulinarna Galerie zrobcie to for me plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sota36 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Ale ja durna baba - klikam i mysle, ze zobacze apretyczne zdjatka Tena a tu takie ciacha!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 takie ciacha ze az fafluny do ziemi sie robia :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Teklunia'][B]olcha[/B], bylam na Twojej. Bardzo mi sie podoba :) Tequilka jest sliczniutka. A jak ogladalam jej pierwsze zdjecie, to az sie rozplywalam - takie male myszatko kochane z wielkimi oczami, w tym kocyku :angel:[/quote] A w książce gości ślad zostawiony? :evil: Ja też jestem za topikiem kulinarnym! Pomiędzy psia żarełko można wstawiać nasze :) A ja robię pyszną napoleonkę zaraz wam porobię zdjęcia :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='olcha']A w książce gości ślad zostawiony? :evil: Ja też jestem za topikiem kulinarnym! Pomiędzy psia żarełko można wstawiać nasze :) A ja robię pyszną napoleonkę zaraz wam porobię zdjęcia :)[/quote] plus foty i galeria jak ta lala :D DZIEWCZYNY do dziela :d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [IMG]http://p2.labfoto.pl/photos/p/2/6/2634d92214299375f518b44f4948317d-1088093.jpg[/IMG] Jeśli ktoś byłby zainteresowany przepisem to podam tutaj jeśli się Teklunia nie obrazi :roll: (dodam od razu że jest pyszna ale trochę drogo wychodzi na same krakersy wychodzi 6 zł plus budyń, 2 l mleka itp.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='dbsst']plus foty i galeria jak ta lala :D DZIEWCZYNY do dziela :d[/quote] Aż się boję :look3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teklunia Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 [quote name='sota36']Ale ja durna baba - klikam i mysle, ze zobacze apretyczne zdjatka Tena a tu takie ciacha!!!!!![/quote] a ciacha nie sa apetyczne? :oops: ale masz racje, Tenek slodszy :) [B]Seria zdjec oczekująco-kuchennych... [/B] [IMG]http://img522.imageshack.us/img522/3179/p10202007qs.jpg[/IMG] [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/9237/p10201970vo.jpg[/IMG] [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/9968/p10202034fr.jpg[/IMG] [IMG]http://img400.imageshack.us/img400/9495/p10202046af.jpg[/IMG] [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/831/p10202079rq.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asher Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Olcha, a ja znam przepis na to ciacho :angel: Faktycznie pyyycha. Tyle, że w mojej wersji budyń robi się samodzielnie :flasings: A pomysł na galerię kulinarną jest super :bigok: Debe, zakładaj!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teklunia Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 [quote name='olcha'][IMG]http://p2.labfoto.pl/photos/p/2/6/2634d92214299375f518b44f4948317d-1088093.jpg[/IMG] Jeśli ktoś byłby zainteresowany przepisem to podam tutaj jeśli się Teklunia nie obrazi :roll: (dodam od razu że jest pyszna ale trochę drogo wychodzi na same krakersy wychodzi 6 zł plus budyń, 2 l mleka itp.)[/quote] :sabber::sabber::sabber: pewnie ze podawaj przepis!!! Kocham napoleonke, chociaz juz pare lat nie jadlam... A topik z przepisami jest gdzies na offie, bez zdjec chyba, ale jest :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='olcha'][IMG]http://p2.labfoto.pl/photos/p/2/6/2634d92214299375f518b44f4948317d-1088093.jpg[/IMG] Jeśli ktoś byłby zainteresowany przepisem to podam tutaj jeśli się Teklunia nie obrazi :roll: (dodam od razu że jest pyszna ale trochę drogo wychodzi na same krakersy wychodzi 6 zł plus budyń, 2 l mleka itp.)[/quote] ja z checia wezme przepis ale pod jednym warunkiem ze bedzie na KULINARNRJ GALERII :flasings: [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/9237/p10201970vo.jpg[/IMG] Ten mi kogos przypomnina kogos z ulicy sezamkowej chyba :haha: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Teklunia']:sabber::sabber::sabber: pewnie ze podawaj przepis!!! Kocham napoleonke, chociaz juz pare lat nie jadlam... [COLOR=red][B]A topik z przepisami jest gdzies na offie, bez zdjec chyba, ale jest[/B][/COLOR] :)[/quote] po pierwsze na offa mam daleko po drugie jak mam robic ciastka jak nie wiem jak wygladaja :cool2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teklunia Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 [quote name='dbsst'] [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/9237/p10201970vo.jpg[/IMG] Ten mi kogos przypomnina kogos z ulicy sezamkowej chyba :haha:[/quote] [B]Ciasteczkowego Potwora? :lol:[/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Mniam , jakie słodkości pod postacią TENusia i ciasteczek ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teklunia Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 no dobra, to ja teraz ide robic obiad, a potem przystepuje do wklejania zdjec do Kulinarnej Galerii :) Mam nadzieje ze do tej pory juz taka powstanie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Teklunia'][B]Ciasteczkowego Potwora? :lol:[/B][/quote] nienie to nie ulica sezamowa ale juz chyba wiem juz mam na koncu ozora :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [LIST] [*]5 szklanek mleka [*]1 budyń śmietankowy [*]4 żółtka [*]1 szklanka cukru [*]1 szklanka mąki [*]kostka masła lub margaryny [*]cukier waniliowy [*]2 paczki niezbyt słonych krakersów (Lajkonika najlepsze!)[/LIST][LIST=1] [*]4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. [*]Pozostałe mleko zimne wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszamy energicznie aż zgęstnieje. [*]Przez ten czas układamy krakersy na blasze posmarowanej masłem. Wylewamy gorącą masę na już ułożone krakersy, następnie przykrywamy kolejną warstwą krakersów, posypujemy cukrem pudrem. [*]Jemy dopiero jak wystygnie niestety :([/LIST] p.s. żeby nie było takich krup :siara: jak widać na zdjęciu należy wlewając budyń do gotującego się mleka energicznie mieszać (czyt. zmienić siostrę na szybciej mieszającą). Bardzo szybko się to robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='dbsst']nienie to nie ulica sezamowa ale juz chyba wiem juz mam na koncu ozora :D[/quote] czy muppety mieszkaly w jaskini :cool2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [B]Wielki ptak[/B]? :siara: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='dbsst']czy muppety mieszkaly w jaskini :cool2:[/quote]Fraglesi ;-) i ci co walą w rury :sg168: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Fraglesi ;-) i ci co walą w rury :sg168:[/quote] JESTES WIELKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='dbsst']JESTES WIELKA[/quote]:biggrina:a nagroda będzie weekend ze Szpilką ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']:biggrina:a nagroda będzie weekend ze Szpilką ;-)[/quote] jeszcze nie nie tak predko ;) teraz do sedna, Ten przypomina mi tego piecha co ganial fraglesy hahahahhaha tylko musze znaleźć zdjecie tych psow :D bo to byla psia rodzina prawda :D czy cos krece a moze to wcale Ten nie jest podobny do tych postaci :niewiem: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.