Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na jesień chciełabym kupić suczkę goldena z hodowli Negrus. Odwiedzilam stronę www, rozmawiałam z właścicielką, wszystko ok, jednak chciałabym się dowiedzieć, co inne osoby myślą o tej hodowli. Czy ktoś miał psa z tej hodowli ( hodują tam labradory, goldeny, chow-chowy, entlebuchery, rottweilery)? Czy ktoś wie o jakiejś innej dobrej hodowli w kujawsko-pomorskim?

Posted

WISNIA w woj. kujawsko-pomorskim jest bardzo dużo dobrych hodowli Golden Retrieverów. Tu na forum nie wolno reklamować żadnej, więc ja radzę wejść na stronę Polskiego Związku Kynologicznego [url]www.zkwp.pl[/url] i tam poszukać oddziały w Bydgoszczy, Toruniu i Grudziądzu.

Na stronach poszczególnych oddziałów są podane adresy, telefony, nazwy hodowli. Potem zadzwonić do nich, umówić się na spotkanie z hodowcą.

Jeżeli miałby to być piesek na wystawy, to radziłabym też jechać na kilka wystaw, bo tam zdobędziesz też dużo wiadomości i poznasz hodowców.

Na tym forum też dowiesz się o co pytać hodowcę i jakie pytania możesz otrzymać.

Życzę owocnego poszukiwania.

Posted

Szczerze mówiąc ja wybrałabym hodowlę domową jednorasową (ale z doświadczeniem). Hodowle wielorasowe są hodowlami kennelowymi zwykle nastawionymi na zysk czyli "produkcję szczeniaków" (pewnie zdarzają się wyjątki, ale bardzo sporadycznie). Dużo o kupnie goldena dowiesz się ze strony [url]www.goldenretriever.pl[/url] (m. in. w zakładkach jak kupić goldena, hodowle)

Agata

Posted

Na stronie związku kynologicznego nie ma wielu informacji na temat hodowli w woj kujawsko-pomorskim. Czy ktoś ma jakieś strony www o hodowlach w tym województwie? Chciałabym też, aby osoby, które miały do czynienia z tą hodowlą napisały o swoich doświadczeniach. Będę wdzięczna za informacje.

Posted

Mam dwa adresy:

Culmensis
[url]http://culmensis.republika.pl/[/url]

Błękitny Skarb
[url]http://www.goldenki.com/[/url]

Ale nie znam - nic nie mogę na ich temat powiedzieć.

ps. najlepiej zadzwonić do związku i zapytać o numery telefonów

Posted

Dzięki za adresy, Błękitny Skarb jest dwie ulice od mojego domu, chyba po prostu się tam przespaceruję. :lol: Do Agata Emi: czy Twoja Emi jest wlaśnie z tej hodowli?

• 2 weeks later...
Posted

Na Twojej stronce spędziłm chyba z 3 godziny, suczka jest przewspaniała! Szczególnie podobaly mi sie filmy, ale zdjęcia też są super. Niestety ja kupię psa dopiero na wiosnę, gdyż teraz brak kasy. Dopiero co dostałam nową pracę, więc na początku wypłata niewielka. Ale za to suczka będzie najbardziej wytęskniona i wyczekana. :D

• 2 weeks later...