WISNIA Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Na jesień chciełabym kupić suczkę goldena z hodowli Negrus. Odwiedzilam stronę www, rozmawiałam z właścicielką, wszystko ok, jednak chciałabym się dowiedzieć, co inne osoby myślą o tej hodowli. Czy ktoś miał psa z tej hodowli ( hodują tam labradory, goldeny, chow-chowy, entlebuchery, rottweilery)? Czy ktoś wie o jakiejś innej dobrej hodowli w kujawsko-pomorskim? Quote
tongue Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 WISNIA w woj. kujawsko-pomorskim jest bardzo dużo dobrych hodowli Golden Retrieverów. Tu na forum nie wolno reklamować żadnej, więc ja radzę wejść na stronę Polskiego Związku Kynologicznego [url]www.zkwp.pl[/url] i tam poszukać oddziały w Bydgoszczy, Toruniu i Grudziądzu. Na stronach poszczególnych oddziałów są podane adresy, telefony, nazwy hodowli. Potem zadzwonić do nich, umówić się na spotkanie z hodowcą. Jeżeli miałby to być piesek na wystawy, to radziłabym też jechać na kilka wystaw, bo tam zdobędziesz też dużo wiadomości i poznasz hodowców. Na tym forum też dowiesz się o co pytać hodowcę i jakie pytania możesz otrzymać. Życzę owocnego poszukiwania. Quote
Agata_Emi Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Szczerze mówiąc ja wybrałabym hodowlę domową jednorasową (ale z doświadczeniem). Hodowle wielorasowe są hodowlami kennelowymi zwykle nastawionymi na zysk czyli "produkcję szczeniaków" (pewnie zdarzają się wyjątki, ale bardzo sporadycznie). Dużo o kupnie goldena dowiesz się ze strony [url]www.goldenretriever.pl[/url] (m. in. w zakładkach jak kupić goldena, hodowle) Agata Quote
WISNIA Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 Na stronie związku kynologicznego nie ma wielu informacji na temat hodowli w woj kujawsko-pomorskim. Czy ktoś ma jakieś strony www o hodowlach w tym województwie? Chciałabym też, aby osoby, które miały do czynienia z tą hodowlą napisały o swoich doświadczeniach. Będę wdzięczna za informacje. Quote
jita Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Mam dwa adresy: Culmensis [url]http://culmensis.republika.pl/[/url] Błękitny Skarb [url]http://www.goldenki.com/[/url] Ale nie znam - nic nie mogę na ich temat powiedzieć. ps. najlepiej zadzwonić do związku i zapytać o numery telefonów Quote
WISNIA Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 Dzięki za adresy, Błękitny Skarb jest dwie ulice od mojego domu, chyba po prostu się tam przespaceruję. :lol: Do Agata Emi: czy Twoja Emi jest wlaśnie z tej hodowli? Quote
Agata_Emi Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Tak, moja Emi to EMILII Błękitny Skarb Agata i Emi [url]www.emi.xt.pl[/url] Quote
WISNIA Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 Na Twojej stronce spędziłm chyba z 3 godziny, suczka jest przewspaniała! Szczególnie podobaly mi sie filmy, ale zdjęcia też są super. Niestety ja kupię psa dopiero na wiosnę, gdyż teraz brak kasy. Dopiero co dostałam nową pracę, więc na początku wypłata niewielka. Ale za to suczka będzie najbardziej wytęskniona i wyczekana. :D Quote
Agata_Emi Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 dziękuję za miłe słowa :oops: Zyczę żeby wiosna jak najszybciej przyszła :-)))) i obyś stała się właścicielką wspaniałej suczki Agata i Emi [url]www.emi.xt.pl[/url] Quote
Recommended Posts