Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asher napisał(a):
Nie robiłyśmy i poprosimy o przepisik :angel:
Ja jutro wyciągnę od siostry przepis na naleweczkę. Podobno prosta: spirytus, miód i cytryny, tylko nie znam proporcji. Jak teraz zrobię, to na wiosenne spotkanie będzie jak znalazł 8)
Przepisik prosty 8) gotujesz 2 godziny puszkę zamkniętą :wink: mleczka skondensowanego słodzonego/ woda przykrywa puszeczkę /Potem jak puszeczka ostygnie to otwieramy a zawartosć łączymy ze spirytusikiem za pomoca miksera :wink: i napój energetyczny gotowy 8) :lol:
A twoja naleweczka z miodkiem to coś jak miodunka w górach :wink:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką

jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol:
tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu!

Posted

Teklunia napisał(a):
ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką

jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol:
tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja miałam to samo i z nerwów poszłam do sklepu a TZ pilnował 8) :lol: :lol: :lol:

Posted

asher napisał(a):
Alu, a proporcje? A ta siostry naleweczka chyba wąśnie miodunka się nazywa :wink:
kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu , ale mozna dać wiecej w zależnosci jaką konsystencję ma mieć , można dać zamiast spirytusu wódkę wtedy jest słabsze :wink:

Posted

kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu

dokladnie tak :)
ja robilam od serca ;), wiec 1/2 l wodki na 2 puszki mleczka
a i najwazniejsze: mleko musi byc slodzone!!!
nie jest to wbrew pozorom uwaga od rzeczy, bo ja kiedys gotowalam nieslodzone, zeby bylo dietetycznie ;)
no i oczywiscie po 2 godzinach dalej mialam w puszce to samo co przed gotowaniem :oops:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:
Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)

HA ha ha ha - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll:

Posted

Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:
Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao:

Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)

HA ha ha ha - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll:oj Haniu

Posted

asher napisał(a):

pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;)

Posted

dbsst napisał(a):
asher napisał(a):

pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;)
mogesz :wink:

Posted

jest w coraz wiekszej ilosci sklepow (ale jeszcze nie wystarczajaca ilosc ;() w alkohole swiata jest napewno :D

jest nie pasteryzowane z naturalnym miodem :D

a alkoholu ma tyle

8)