Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asher']Nie robiłyśmy i poprosimy o przepisik :angel:
Ja jutro wyciągnę od siostry przepis na naleweczkę. Podobno prosta: spirytus, miód i cytryny, tylko nie znam proporcji. Jak teraz zrobię, to na wiosenne spotkanie będzie jak znalazł 8)[/quote]Przepisik prosty 8) gotujesz 2 godziny puszkę zamkniętą :wink: mleczka skondensowanego słodzonego/ woda przykrywa puszeczkę /Potem jak puszeczka ostygnie to otwieramy a zawartosć łączymy ze spirytusikiem za pomoca miksera :wink: i napój energetyczny gotowy 8) :lol:
A twoja naleweczka z miodkiem to coś jak miodunka w górach :wink:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką [/quote]
jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol:
tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu!

Posted

[quote name='Teklunia'][quote name='Alicjarydzewska']ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką [/quote]
jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol:
tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu![/quote] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja miałam to samo i z nerwów poszłam do sklepu a TZ pilnował 8) :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='asher']Alu, a proporcje? A ta siostry naleweczka chyba wąśnie miodunka się nazywa :wink:[/quote]kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu , ale mozna dać wiecej w zależnosci jaką konsystencję ma mieć , można dać zamiast spirytusu wódkę wtedy jest słabsze :wink:

Posted

[quote]kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu[/quote]
dokladnie tak :)
ja robilam od serca ;), wiec 1/2 l wodki na 2 puszki mleczka
a i najwazniejsze: [b]mleko musi byc slodzone[/b]!!!
[size=1]nie jest to wbrew pozorom uwaga od rzeczy, bo ja kiedys gotowalam nieslodzone, zeby bylo dietetycznie ;)
no i oczywiscie po 2 godzinach dalej mialam w puszce to samo co przed gotowaniem :oops: [/size]

Posted

[quote name='Maga100']o matyldo, tu się nielegalna bibrownia zrobiła :o
chociaż nie, jak na właśne potrzeby to można 8)[/quote]

[b][color=red]
[size=6]O! Magdaleno ! Jesteś wreszcie !!![/size][/color][/b]

Posted

[quote name='HankaRupczewska']
[b][color=red]
[size=6]O! Magdaleno ! Jesteś wreszcie !!![/size][/color][/b][/quote]

och, czekałaś na mła? 8)
ogladałam Scorupco w górach :-?

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]

[b][color=red][size=7]HA [/size][/color][/b][size=1] ha ha ha[/size] - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao:

Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]

[b][color=red][size=7]HA [/size][/color][/b][size=1] ha ha ha[/size] - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll:[/quote]oj Haniu [img]http://img405.imageshack.us/img405/5193/10lipstick9hw.gif[/img]

Posted

[quote name='asher'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!
Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao:

Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:[/quote]

pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;)

Posted

[quote name='dbsst'][quote name='asher'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!!

Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:[/quote]

pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;)[/quote]mogesz :wink:

Posted

jest w coraz wiekszej ilosci sklepow (ale jeszcze nie wystarczajaca ilosc ;() w alkohole swiata jest napewno :D

jest nie pasteryzowane z naturalnym miodem :D

a alkoholu ma tyle

[img]http://img461.imageshack.us/img461/5074/img49366zy.jpg[/img]

8)