Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='asher']Nie robiłyśmy i poprosimy o przepisik :angel: Ja jutro wyciągnę od siostry przepis na naleweczkę. Podobno prosta: spirytus, miód i cytryny, tylko nie znam proporcji. Jak teraz zrobię, to na wiosenne spotkanie będzie jak znalazł 8)[/quote]Przepisik prosty 8) gotujesz 2 godziny puszkę zamkniętą :wink: mleczka skondensowanego słodzonego/ woda przykrywa puszeczkę /Potem jak puszeczka ostygnie to otwieramy a zawartosć łączymy ze spirytusikiem za pomoca miksera :wink: i napój energetyczny gotowy 8) :lol: A twoja naleweczka z miodkiem to coś jak miodunka w górach :wink: Quote
Teklunia Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką [/quote] jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol: tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu! Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='Teklunia'][quote name='Alicjarydzewska']ale koniecznie puszeczka przykryta wodą i garnuszek pokrywką [/quote] jak pierwszy raz gotowalam taka puszeczke, to malo na nerwy nie zeszlam, bo caly czas sie balam ze wybuchnie :lol: tak mnie ktos wlasnie nastraszyl, ze jak tylko troszke ta woda wyparuje i puszka bedzie wystawac to cala kuchnia do remontu![/quote] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja miałam to samo i z nerwów poszłam do sklepu a TZ pilnował 8) :lol: :lol: :lol: Quote
asher Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Alu, a proporcje? A ta siostry naleweczka chyba wąśnie miodunka się nazywa :wink: Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='asher']Alu, a proporcje? A ta siostry naleweczka chyba wąśnie miodunka się nazywa :wink:[/quote]kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu , ale mozna dać wiecej w zależnosci jaką konsystencję ma mieć , można dać zamiast spirytusu wódkę wtedy jest słabsze :wink: Quote
Teklunia Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote]kurcze żeby nie pomylić , to chyba ja dawałam na puszkę mleka ćwiartkę spirytusu[/quote] dokladnie tak :) ja robilam od serca ;), wiec 1/2 l wodki na 2 puszki mleczka a i najwazniejsze: [b]mleko musi byc slodzone[/b]!!! [size=1]nie jest to wbrew pozorom uwaga od rzeczy, bo ja kiedys gotowalam nieslodzone, zeby bylo dietetycznie ;) no i oczywiscie po 2 godzinach dalej mialam w puszce to samo co przed gotowaniem :oops: [/size] Quote
Maga100 Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 o matyldo, tu się nielegalna bibrownia zrobiła :o chociaż nie, jak na właśne potrzeby to można 8) Quote
Hanna R. Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='Maga100']o matyldo, tu się nielegalna bibrownia zrobiła :o chociaż nie, jak na właśne potrzeby to można 8)[/quote] [b][color=red] [size=6]O! Magdaleno ! Jesteś wreszcie !!![/size][/color][/b] Quote
Maga100 Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='HankaRupczewska'] [b][color=red] [size=6]O! Magdaleno ! Jesteś wreszcie !!![/size][/color][/b][/quote] och, czekałaś na mła? 8) ogladałam Scorupco w górach :-? Quote
PIKA Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 O rany, dziewczyny. :lol: jakie przepisiki :lol: Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='PIKA']O rany, dziewczyny. :lol: jakie przepisiki :lol:[/quote]no same pyszności :wink: Quote
Hanna R. Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll: Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8) Quote
dbsst Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 ja jak obiecalam jedno piffko miodowe wiecej nie bo jutro spcer 8) Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='dbsst']ja jak obiecalam jedno piffko miodowe wiecej nie bo jutro spcer 8)[/quote] :o tylko jedno samotne piffko 8) Quote
Hanna R. Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote] [b][color=red][size=7]HA [/size][/color][/b][size=1] ha ha ha[/size] - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll: Quote
asher Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao: Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc: Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote] [b][color=red][size=7]HA [/size][/color][/b][size=1] ha ha ha[/size] - no widzisz Alu, jak cieżko mi sie dzisiaj żyje :roll:[/quote]oj Haniu [img]http://img405.imageshack.us/img405/5193/10lipstick9hw.gif[/img] Quote
dbsst Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='asher'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao: Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:[/quote] pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;) Quote
Alicja Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 [quote name='dbsst'][quote name='asher'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='HankaRupczewska']Ten przepis w ubiegłym tygodniu podała mi Gosiek. Zrobiłam. Mniam, mniam !!! Alis - czy nie uważasz, że strasznie dzisiaj oprocentowana ta sobota ? :roll: :roll: :roll:[/quote]Haniu kochanie ale dziś jest PIĄTEK :oops: 8)[/quote]Hahahhaaaaaaaaaaa :cunao: :cunao: :cunao: Debest, co za pifko miodowe? :icon_roc:[/quote] pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne niepsateryzowane zaraz zrobie fote i wstawie jak moge ;)[/quote]mogesz :wink: Quote
dbsst Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 no to jak moge to plose [img]http://img328.imageshack.us/img328/4085/img49357gc.jpg[/img] polecam :D Quote
asher Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Łoooo, nie znam. Można je normalnie w sklepach kupić? A ile ma alkoholu? 8) Quote
dbsst Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 jest w coraz wiekszej ilosci sklepow (ale jeszcze nie wystarczajaca ilosc ;() w alkohole swiata jest napewno :D jest nie pasteryzowane z naturalnym miodem :D a alkoholu ma tyle [img]http://img461.imageshack.us/img461/5074/img49366zy.jpg[/img] 8) Quote
dbsst Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='asher']Bodaj! Mocne ono! :o[/quote] hehehehehe ale wchodzi jak zloto 8) Quote
Recommended Posts