Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'] Kuba jest dyslektykiem w całej rozciagłości / w tym też dysortografem/ wiec faktycznie lata pracy bo zaczęliśmy w wieku 7 lat / więc trwa to juz 9 latek :roll: /[/quote]

A pewna moja znajoma z dumą oświadczyła mi, że [b]załatwiła[/b] swojej córce (8 lat) zaświadczenie o dyslekcji i teraz Zosieńka sie musi się już przejmować 0X 0X Oczywiście Zosieńka żadnym dyslektykiem nie jest, tylko pospolitym rozpieszczonym leniem :evil:

Posted

[quote name='Maga100'][quote name='Alicjarydzewska'] Kuba jest dyslektykiem w całej rozciagłości / w tym też dysortografem/ wiec faktycznie lata pracy bo zaczęliśmy w wieku 7 lat / więc trwa to juz 9 latek :roll: /[/quote]

A pewna moja znajoma z dumą oświadczyła mi, że [b]załatwiła[/b] swojej córce (8 lat) zaświadczenie o dyslekcji i teraz Zosieńka sie musi się już przejmować 0X 0X Oczywiście Zosieńka żadnym dyslektykiem nie jest, tylko pospolitym rozpieszczonym leniem :evil:[/quote]bywają i acy :evilbat: a Kuba w soboty musiał jeździć do Centrum do poradnii na terapie pzrez 2 lata / potem pani stwierdziła ze ona juz mu nic nie zaproponuje , więc powtórka za jakiś rok no i ciągle praca w domu :-? /a wiem o takich osobach co rok przed egzaminami jechali na badanie , dostali zaśw, a na terapie nie musieli bo po prostu już nie było miejsc :evilbat: .Nie załuję tego ze Kuba jeździł , bo poznał wielu fajnych kolegów i koleżanki z podobnymi problemami / a wiadomo w koopie siła :wink: ale sa też i efekty naszej pracy ... dost z dyktanda :angel: /
Oj dobrze że Ozzy nie musi sie uczyć pisac :wink: :lol:

Posted

[quote name='asher']A czym różni się dysortografia od dysleksji? :hmmmm:[/quote]

dyslekcija to zbiur dysgrafi dysortografi itd....

samo zaswiadczenie tu nie ma czego zalatwiac hahah :)
ala moge sie zalorzyc ze kuba ma lepesze odeny z jezykow obcych niz z j.pol :D bo to normalne :D

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']

Oj dobrze że Ozzy nie musi sie uczyć pisac :wink: :lol:[/quote]

ozzy jest zapewne poliglota i by nas zaskoczyl nie ras hahha :D

Posted

[quote name='XXL'][quote name='asher']A czym różni się dysortografia od dysleksji? :hmmmm:[/quote]

dyslekcija to zbiur dysgrafi dysortografi itd....[/quote]To w takim razie czym różnis ie dysgrafia od dysortografii? I jakie są inne "dys"? :lol:

Posted

Asher , konkretnie [b]dysleksja[/b] to trudność czytania , ale jako jej składowe wchodzą jeszcze [b] dysgrafia[/b] czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma i [b]dysortografia[/b] czyli niemożność nabycia umiejętności poprawnej pisowni pomimo znajomości reguł i zasad
.XXl masz rację nauka jęz obcych nie przysparza mu takich problemów jak j. ojczysty .Tylkoże najwazniejsze trafić na mądrych i wyrozumiałych pedagogów :wink:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Asher , konkretnie [b]dysleksja[/b] to trudność czytania , ale jako jej składowe wchodzą jeszcze [b] dysgrafia[/b] czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma i [b]dysortografia[/b] czyli niemożność nabycia umiejętności poprawnej pisowni pomimo znajomości reguł i zasad
.XXl masz rację nauka jęz obcych nie przysparza mu takich problemów jak j. ojczysty .Tylkoże najwazniejsze trafić na mądrych i wyrozumiałych pedagogów :wink:[/quote]

haha cos o tym wiem z angilkia zawsze mialem lepsze oceny od polskiego ... poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D
(polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='daga10011']Ozzy od marca troszku przypakowal :lol:[/quote] no wiesz 19 października Ozzulec kończy 14 miesiąc 8) więc nie może być lebiodką :wink:[/quote]
a on tak przypakował na siłowni, czy przy misce? :lol:

[quote name='XXL'] poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D (polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)[/quote]
haha sprobuj sie nauczyc pisac po japońsku (chińsku) ewentualnie arabsku :evilbat:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][b] dysgrafia[/b] czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma[/quote]Hahaha, lekarze na to cierpią w takim razie :lol: I ja, bo bazgrzę jak kura pazurem :lol:

Posted

[quote name='PIKA'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='daga10011']Ozzy od marca troszku przypakowal :lol:[/quote] no wiesz 19 października Ozzulec kończy 14 miesiąc 8) więc nie może być lebiodką :wink:[/quote]
a on tak przypakował na siłowni, czy przy misce? :lol:

[quote name='XXL'] poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D (polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)[/quote]
haha sprobuj sie nauczyc pisac po japońsku (chińsku) ewentualnie arabsku :evilbat:[/quote]

hahah pika uczylem sie japonskiego i tez jest latwieszy :P od naszego kochanego jezyka ojczystego ;p :wink:

Posted

[quote name='XXL'] hahah pika uczylem sie japonskiego [b]i tez jest latwieszy[/b] :P od naszego kochanego jezyka ojczystego ;p :wink:[/quote]
:o W pisowni? :o

Posted

[quote name='PIKA'][quote name='XXL'] hahah pika uczylem sie japonskiego [b]i tez jest latwieszy[/b] :P od naszego kochanego jezyka ojczystego ;p :wink:[/quote]
:o W pisowni? :o[/quote]

tez :lol:

Posted

[quote name='Alka']Alicja :Help_2:, znowu chcą mi zjeść Tuffiego! :wink:[/quote] już pędzę na pomoc :wink:
[img]http://img333.imageshack.us/img333/1431/wara00302pa.gif[/img]
:wink:

Posted

[quote name='sota36']Alus a gdzie wiadomosc ze Ozzulec jest super zdrowy???/ Moja mama sie w nim ...zakochala....[/quote]

no dobra OZZULEC jest 100% zdrowy :angel: :laola: kontrola za 4 miesiace ot tak profilaktycznie :wink:
Mama Joli bardzo Ozzy'emu przypadła do gustu :wink: a że z podłogi ciężko było buziaki rozdzielać to wszedł na fotel przy którym mama stała i wycałował Gutkową babcię :wink:
Babcia Gutka to bardzo odważna osóbka nie rzuciła się na podłogę w pozycji zółwia i nie łapała za jądra :-? i bardzo miła bo dała sie wycałować Ozzyemu :wink: :lol:
[b]Pozdrowienia dla Jolusiowej Mamci 8) [/b]