Welsh Terrier Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Witam! U nas wieje wiatr, świeci słoneczko, niebo jest dosyć zachmurzone. Rano wyłączyli nad prąd. :-( Nie mogłam wtedy włączyć komputera. :-( Moja Gracja po wczorajszym wieczornym wypadzie na dwór załapała jakieś kuleczki które były wplątane w jej sierść. Długo się nad tym męczyłam, żeby je usunąć, ale udało mi się! :D Później zauważyłam u Gracusi kołtun na brodzie. :-( Rozplątanie go zajeło mi z 45 minut... :shake: Pech to Pech... eh...
Welsh Terrier Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Chciałabym się dowiedzieć kto z Was zgłosił walijczyka na SOPOT 12-13 sierpnia? Bo my zgłosiliśmy Grację Czereda Trapera w kl.młodzieży i Amira z Turzycowych Kniej w kl.championów ( tak mi się wydaje :P )
Ali26762 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Heyka :) Dostałam info od zach, że prawdopodobnie teraz, o 13:50 będą z Ludwiniem w TV na 2 progamie :)
gugu Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]Ali [/B]pomorzanko nasza,jade na Hel z Kiką,napisz mi prosze czy są zakazy wprowadzania psiaka na plaże,wiesz coś?? :p :p :p Dzięki z góry
tunio Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Troche mnie nie bylo tak wiec skladam wszelkie zalegle gratulacje,zyczenia jesli jakies powinny byc itd. I teraz pytanie do tych co nic jeszcze nie wiedza...Wolicie uslyszec najnowsze wiesci o Malenstwie w sposob lagodny czy prosto z mostu ? BTW.Opcji,ze niechcecie ich uslyszec nie przewiduje :cool1:
Ali26762 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]gugu[/B], w Gdańsku jest zakaz wprowadzania psów na plaże od maja do końca września. W Sopocie i w Gdyni nie wiem, ale pewnie też. Natomiast jeśli chodzi o półwysep helski, to rok temu była plaża, na którą można było chodzić z pieskami na pograniczu Jastarni i Juraty od strony pełnego morza. Oznaczona była nawet drogowskazem, który widziałam z głównej drogi. My w zeszłym roku na półwyspie byliśmy w Juracie na plaży, tam nastąpiły zaślubiny Deryla z Bałtykiem :D Byliśmy nielegalnie, Derysia wnieśliśmy na rękach, bo też były zakazy. Na szczęście nie przyplątała się żadna straż miejska i szczeniur pohasał sobie po plaży. Jak jest w samym Helu to nie wiem, zorientujesz się na miejscu. W razie czego odejdziesz za zorganizowane kąpieliska, albo, w ostateczności, będziesz dojeżdżać do tej Jastarni ;) :D
Ali26762 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 SĄ !!! [B]ZACH[/B] i [B]ABI[/B] ze Steffenem Mullerem :D !!!
gugu Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]Ali[/B],dzieki bardzo bedę czujna,zanim pójde na plaże to se zrobie wywiad wśród miejscowych!!! ;) :p
Ali26762 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='carragan']I teraz pytanie do tych co nic jeszcze nie wiedza...Wolicie uslyszec najnowsze wiesci o Malenstwie w sposob lagodny czy prosto z mostu ? BTW.Opcji,ze niechcecie ich uslyszec nie przewiduje :cool1:[/quote] Mów! Może łagodnie na początek...
coztego Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]gugu[/B], na półwyspie są wyznaczone plaże dla turystów z psami. Na 100% jest taka plaża w Jastarni (zresztą super plaża, szeroka i na uboczu). A dokąd konkretnie jedziesz? Ja tam mam szerokie kontakty, więc się dowiem o szczegóły odnośnie Twojego miejsca pobytu. ;)
tunio Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Ali26762']Mów! Może łagodnie na początek...[/QUOTE] Lagodnie ?No coz,zacznijmy wiec od tego,ze Malec intera zapewne nie zakonczy ani nie bedzie po nim nigdy szczeniat...Powod to nieuleczalna,niemozliwa do zatrzymania badz chocby spowolnienia, zdiagnozowana prawie dwa tygodnie temu,u cenionego psiego kardiologa, kardiomiopatia rozszerzeniowa.Uwarunkowana genetycznie,po obojgu rodzicach.Szczescie w nieszczesciu jest takie,ze jest to jej najlagodniejsza forma,obecnie jeszcze wciaz bezobjawowa, i moze z nia dozyc siedmiu-dziewieciu lat. Lagodniej sie nie dalo.Ja sama poczulam sie tak jakbym dostala cegla w leb.Bogu dzieki Malenstwo nigdy nie mialo wymuszanego ruchu,bo zapewne dostalabym nie cegla,a kolem mlynskim :diabloti:
borsaf Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]Carragan[/B] nie wiem co napisać:placz: Ukochaj Maleństwo. Przy trosce o niego pewnie moze nie byc objawów, ale moze jakies leki wspomagające? Pal sześć tego intera byleby Maleństwo dobrze sie czuło. Wymiziaj cudowna sznupkę.
Ali26762 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 O Boże, [B]carr[/B], ogromnie Wam współczuję! Wiem jak to jest, jak się wręcz czeka na wystąpienie jakiegoś objawu, jak się żyje ze świadomością choroby psiaka... To bardzo przykra wiadomość :( Musisz być silna. Na szczęście, jak piszesz, to najłagodniejsza forma choroby. A i lekarze nie są nieomylni, wiem coś o tym. Ja bym za jakiś czas poszukała potwierdzenia, bądź zaprzeczenia tej diagnozy. Mimo renomy lekarza. Wymiziaj Malca od ciotki Ali i mocno, mocno przytul :loveu:
gugu Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='coztego'][B]gugu[/B], na półwyspie są wyznaczone plaże dla turystów z psami. Na 100% jest taka plaża w Jastarni (zresztą super plaża, szeroka i na uboczu). A dokąd konkretnie jedziesz? Ja tam mam szerokie kontakty, więc się dowiem o szczegóły odnośnie Twojego miejsca pobytu. ;)[/quote] Nat jade na sam Hel,kwatera zamówiona,w poniedziałek wyjazd!!! :p Jastarnie znam,jeżdziłam tam ,ale nie miałam Kiki i nie interesowałam się plażami dla psiaczków ani ich zakazami!! Pisz co wiesz!!
gugu Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]carr bedzie dobrze,maleństwo nie daj sie!!! :p [/B]
niedzwiedzica Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]carragan[/B]- no, nie powiem,zeby to łagodnie było,ale na przekazywanie złych wieści nie ma dobrego sposobu :cool3: dobre jedynie to, ze Malec żadnych objawów nie ma i może jeszcze długo nie będzie miał a 7-9 lat zycia to chyba ogólnie dobra średnia dla duzych psów, choc to strasznie krótko :mad: przeraża mnie to,że choroby nie da sie spowolnic ani zatrzymać -a powiedz, w jakim stanie zdrowia sa rodzice Maleństwa ? To tez da jakiś obraz całej sytuacji. A na razie mozesz jedynie rozpieszczać Malca jeszcze bardziej,o ile to w ogóle mozliwe :diabloti: Trzymajcie sie oboje !
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Rozpisali się belfrzy od matematyki.....jak to łatwo , proste ..........widocznie żle uczycie skoro takie są efekty:cool3: :evil_lol: ;) oblewano kiedys i teraz...............:evil_lol: :evil_lol: :cool3: ;) ;) Uczono mnie na Pedagogice i Dydaktyce że poziom tworzą nie tylko uczniowie ale i .......my ........ rechtory:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;) Ja pamietam że miałem 4 zadania z matematyki i prawie 5 godzin czasu na pisanie.........:evil_lol: Teraz 8-10 zadań .....w 2,5 godz. ...........................:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ..............ale podyskutowac zawsze można ;) ;) ;):lol: :lol:
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Wind']..........:loveu: Qrcze, gdyby tylko byly dodatkowe turnusy z tym trenerem to pojechalabym na kolejne! W.[/quote] .......................nawet bez Majutka .....rozumiem :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::loveu: ;) ;)
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='coztego'][B]..........[/B] Poszłam na łatwiznę, zamknęłam kocicę w pustej, wyparzonej klatce i czekałam cierpliwie. Wiedziałam, że dzisiaj jeszcze nie sikała, więc przed nocą pewnie się załatwi. I doczekałam się :multi:[/quote] ........wcale się nie dziwię , w takie upały go gorącej wyparzonej klatki:evil_lol: wpychać Maliznę..:crazyeye:......żeby się zlała ze strachu...:crazyeye:.............................:evil_lol: :evil_lol: ......................każdy by sie zlał.....i nie tylko ....szklaneczkę:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Trza będzie napisać do TOZu....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :loveu: ;) ;) :lol: :lol:
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Wind'][B]Ali,[/B] Nowy nabytek superancki! :crazyeye:[/quote] ...................pochwal się jaki nabytek:crazyeye: :hmmmm:
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Welsh Terrier']Chciałabym się dowiedzieć kto z Was zgłosił walijczyka na SOPOT 12-13 lipca? Bo my zgłosiliśmy Grację Czereda Trapera w kl.młodzieży i Amira z Turzycowych Kniej w kl.championów ( tak mi się wydaje :P )[/quote] ...........chyba 12-13 sierpnia........:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)
bos Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Witaj kochana guguś....................wyczytałem że wybierasz się na Hel......:multi: Przyjemnego urlopiku. My byliśmy w zeszłym roku również.....i między innymi na Helu........z Jazonkiem , i szczerze powiem że nikt man nie zwrócił uwagi że pies nie może być na plaży.......a psiurów było sporo. Trzeba raczej uważać na tych pseudo kochających psy co puszczają je samopas.........i uważają że ich pies jest zawsze do przywołania..... Tych nawiedzonych jest tam na pęczki, również na mieście.......:mad: :mad: :mad:
Recommended Posts