Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asher'][COLOR=black]Z kabelkiem na razie doopa :roll: [/COLOR]

[COLOR=black]E-mul, którego zainstalowała mi PIka, jak nie działał, tak nie działa :roll: [/COLOR]

[COLOR=black]Program antywirusowy nie chce mi się aktualizować, mimo, ze jeszcze mi się licencja nie skończyła :roll: [/COLOR]

[COLOR=black]Od wczoraj co najmniej raz dziennie wywala mnie z internetu w kosmos, bo wyskakuja mi jakieś krytyczne błędy systemowe :roll: [/COLOR]

[B][SIZE=3][COLOR=black]Mam dość!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=black] :flaming:[/COLOR][/quote]
Asherku - nie chcę Cię martwić ale to mi wygląda na wirusa :-( - tak samo miałam w październiku - trzeba było dysk przeformatować :-( a też mam stałą ochronę antywirusową

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hihihi, nie ma to jak mezczyzna informatyk w domu :)
a jesli chodzi o program antywirusowy, to z calego serca polecam Wam [B][I]Avast'a. [/I][/B]Jest darmowy i naprawde swietny!

Stad go mozna sciagnac: [url]http://www.avast.com/eng/download-professional.html[/url]

Posted

dzieki Tekluniu :buzi: Już sobie zainstalowałam, wykrył mi sześć trojanów :crazyeye: I na dodatek... on gada :shock: Nie rozumiem tylko o jaki numer licencji on mnie prosi jak chcę go uruchomić? :hmmmm:

A moja Sabinka niedomaga, chodzi i rzyga :-(

Posted

[quote name='asher']dzieki Tekluniu :buzi: Już sobie zainstalowałam, wykrył mi sześć trojanów :crazyeye: I na dodatek... on gada :shock: Nie rozumiem tylko o jaki numer licencji on mnie prosi jak chcę go uruchomić? :hmmmm:

A moja Sabinka niedomaga, chodzi i rzyga :-([/quote]

Musisz sie za darmo zarejestrowac na ich stronie i oni Ci mailem wysla nuemr licencji dla uzytjownika domowego. Wpiszesz im ten klucz i juz nie bedzie do Ciebei gadał:)

A Sabince co?

Posted

[FONT=Arial CE]Podobno najlepszym programem anty na ta chwile jest NOD, w darmowe programy ja nie wierzę, bo zawsze takie są "niedopracowane" lepiej co jakiś czas instalowac wersje testowe, czy próbne programów platnych, jak ktoś nie chce lub nie moze płacić [/FONT]
[quote name='asher']dzieki Tekluniu :buzi: Już sobie zainstalowałam, wykrył mi sześć trojanów :crazyeye: I na dodatek... on gada :shock: Nie rozumiem tylko o jaki numer licencji on mnie prosi jak chcę go uruchomić? :hmmmm:
A moja Sabinka niedomaga, chodzi i rzyga :-([/quote]
[FONT=Arial CE][/FONT]
[FONT=Arial CE]O masz dziwoląg rzyga :cry: Mam nadzieję, ze nie złapała wirusa od kompa :shock:[/FONT]
[FONT=Arial CE][/FONT]
[FONT=Arial CE][/FONT]
[FONT=Arial CE]A co do kompa, to pewnie Ci nic nie dziala bo jest zainfekowany :roll: Sprawdź, czy po tym czyszczeniu poprawiła się jakość pracy w co wątpie, jeżeli wykryl tylko trojany [/FONT]
Ale generalne radze skontaktowac się z jakimś informatykiem, bo coś Ci zjada system :roll:

Posted

[quote name='PIKA']
Ale generalne radze skontaktowac się z jakimś informatykiem, bo [B][COLOR=Red]coś[/COLOR] Ci zjada[/B] [B]system[/B] :roll:[/quote]

[B]Asher:crazyeye:.................jeszcze ci nie zjadł?[/B]:look3:

[B]Powiedz koniecznie co z Sabinką[/B]:roll:

Posted

[quote name='PIKA'][FONT=Arial CE]Podobno najlepszym programem anty na ta chwile jest NOD, w darmowe programy ja nie wierzę, bo zawsze takie są "niedopracowane" lepiej co jakiś czas instalowac wersje testowe, czy próbne programów platnych, jak ktoś nie chce lub nie moze płacić [/FONT]
[/quote]
Pika, z tym ze Avast jest programem KOMERCYJNYM do uzytku w firmie itp. Darmowy jest tylko do użytku domowego, osobistego :)
Ja mu ufam!

Calusy dla Sabinki :buzi: - nie strasz dziewczyno!!!

Posted

Sabina tfu odpukac nieźle, ja po całonocnym lataniu ze ściera nieco gorzej :roll:

A poza tym nie miała baba kłopotu, to se zainstalowała Avasta :roll: Dzis myslałam, że faktycznie coś mi porządnie system nadżarło, bo w ogóle na żadną stronę www nie mogłam wejść. A okazało się, że po prostu sobie [U]wszystko[/U] zablokowałam :roll:

A że kompa musze przeinstalowac to ja wiem od dawna... Tylko jakos zebrać sie nie mogę, bo informatyka mam w Radomiu, a to się wiąże z tygodniowym brakiem komputera :placz: No i sama sobie muszę pozapisywać wszystko z twardego dysku, bo chłopak robi mi to z czystej uprzejmości i za friko, więc nie wypada jeszcze mu roboty dowalać...

A o Avascie to ja się od wczoraj samych dobrych rzeczy nasłuchałam. Nie tylko trojany mi wykrył. Dużo syfu wykrył, ale tylko trojany brzmią dla mnie jako tako znajomo, reszta to nie wiem, co było, więc nie pisałam :lol:

[B]Waszko[/B], dostałam odpowiedź od tych od kabelka, ale ni w zab nie rozumiem o czym oni do mnie piszą :lol: Już posłałam tego maila Vektrze, która ostatnio robi za moje informatyczne guru. VECTRA DZIĘKI!!! :buzi:

[B][COLOR=red]Normalnie czuję się informatycznie upośledzona!!![/COLOR][/B] :oops: :lol:

Posted

[quote name='asher']A weź mnie debe nie denerwuj :shake: Kabelek nadal nie działa :angryy: :angryy: :angryy:[/quote]

ojej bo kabelek jest wredny i to tylko dlatego

moj juz pol roku lezy w szafie bo jest tak wredny ze zadzialac nie kce :angryy:

Posted

[quote name='asher']A weź mnie debe nie denerwuj :shake: Kabelek nadal nie działa :angryy: :angryy: :angryy:[/QUOTE]

a czy oprócz sterownika do kabelka poosiadasz już program Oxygen phone Menager II :comp26: :comp26:

a może jakiś skrócony kurs komputerowy na żywo potrzebujesz???? przy :knajpa: :pepsi:
jak coś to panel pod pache i zapraszam :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Hahaha, Vectra [B][COLOR=red]NIC[/COLOR][/B] nie posiadam, bo jak wiesz ostatanio komputer mi ledwo zipiał. Ale o dziwo jak wywaliłam tego firewalla - zero problemów :-o Z netu mnie nie wywala, system mi się nie sypie (a dziś po aktualizacji firewalla wszystko się sypało średnio raz na 10 minut!!! Po prostu komp robił "pyk", monitor robił sie niebieski, jakieś cyferki po nim szlaeńczo skakały i komp padał :shake: ). A może to te rejestry przeczyszczone mi komputer ozdrowiły? :multi:

Na piwko bardzo chętnie, ale może jednak bez kursu :lol: I tak mam już wystarczająco niską samoocenę, po co mam sie jeszcze bardziej zdołować? :lol:

Posted

To może czas tą samoocene podnieść :hmmmm: ??i się naumieć??:cool3:
Przeczyszczenie rejestru napewno pomogło i zalecam częste stosowanie sama zobaczysz ile tego się zbiera.
firewalla <-- w śmietnik
mks<-- w śmietnik
a te niebieskie tło z ilomaś znaczkami to obawiam się że cosik ze sterownikiem karty graficznej się żle dzieje.A nie skasowałaś go czasem?? Takie wyłączanie się monitora to zna k że sterownik jest za stary w stosunku do wymagań win XP czyli jakiś konflikt jest.
Oj trudno diagnoze postawić na odległość.Powiem ci tylko tyle że operacja "przeinstalowanie systemu" plus doładowanie oprogramowania trwa ok 2 godzin.

Narazie zalecam wywalić to co ci pisałam i czyścić rejestr.Tylko to pewnie w niewielkim stopniu pomoże bo niewiem czemu Twój informatyk nie zalecił tych operacji.
Sam Avast wystarczy nic nie napadnie Twojego kompa , a te firewolle same kłopoty tylko z nimi.

Jak coś to weekend mam wolny :lol:

Posted

Kiedy mnie MKSa szkoda :placz:
A sterownika żadnego nie wywalałam... To nie monitor mi pada, tylko cały komputer, wyłączał się potem i włączał, a po włączaniu pojawiał się komunikat o powaznym błędzie systemowym :angryy:

Też mam weekend prawie wolny, ale się dostosuję 8) To kiedy i gdzie? 8)

Posted

Najlepiej u mnie w domu bo tu mam wrazie coś oprogramowanie.
Może być jutro od 16tej tj dziś lub niedziela- do wieczora mam wolne.
Potrzeba mi tylko ;
-Twój panel
-sterowniki do kart
-ten nieszczęsny kabelek

Tego MKSa jakoś musisz przeboleć chociaż jak bardzo chcesz można go zainstalować <-- ale gwarancji nie dam że będzie śmigał

aaaaaa i modem musisz też wziąść bo ja mam router , a to badziewie się inaczej konfiguruje.Nie zapomnij też o wszelkich hasłach , loginach do neostrady.
Jeśli pasuje ci np dziś to ja będe na mokotowie w okolich Wałbrzyskiej ok godz 15tej.Ja mieszkam na hmmm wiosce i dość ciężko trafić więc najlepiej jak podjade po Ciebie.
Sorki że pisze tu , ale neo strajkuje i nie puszcza mi poczty :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka']zależy komu :cool3: :evil_lol:[/QUOTE]
mi jakoś się udaje zmieścić w tym czasie ;) jeśli pacjent nie stawia oporu :diabloti: ale wtedy go :mad: :mad: :comp26: :comp26: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']
Potrzeba mi tylko ;
-Twój panel [/quote]
Moje co? :oops:

[quote]-sterowniki do kart [/quote]Cholercia, obawiam się, że tego nie mam :shake: Poszukam i dam znać.

[quote]-ten nieszczęsny kabelek [/quote]Rany, nie dośc, że wiem co to, to jeszcze wiem, że to mam!!! :sweetCyb: :lol:

[quote]aaaaaa i modem musisz też wziąść[/quote]Mam, mam, mam!!! :ghost_2:

[quote]Nie zapomnij też o wszelkich hasłach , loginach do neostrady.[/quote]Yyyyyy... :oops: Poszukam...

[quote]Jeśli pasuje ci np dziś to ja będe na mokotowie w okolich Wałbrzyskiej ok godz 15tej.Ja mieszkam na hmmm wiosce i dość ciężko trafić więc najlepiej jak podjade po Ciebie.[/quote]Pasuje. Podeślij mi swój numer telefonu. Dałabym ci znać jutro koło południa, dobrze? Bo wcześniej nie wstanę, a muszę tych dziwnych rzeczy poszukać... ;)