Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Niom, to samo :grins:
A ile płacisz za theovent? :cool3:
Ja za opakowanie 50 tabl. 300 mg ok. 11,50 zł...

Kuźwa, za dzisiejsze badanie kalu w naszej lecznicy zapłaciłam... 25 zł :crazyeye: Tiaaa, lecznica nic nie zarabia :mad: Dzwoniłam do Lab Vetu, bezpośrednio u nich kosztuje to 15 zł. Czyli dycha dla lecznicy, za to, że zadzwonią do laboratorium, a potem przekażą próbkę kurierowi :roll: W Elwecie, który jest uwazany za bardzo drogą lecznicę to samo badanie, w tym samym labie kosztuje 19 zł :roll: :angryy:

Posted

[quote name='asher']Niom, to samo :grins:
A ile płacisz za theovent? :cool3:
Ja za opakowanie 50 tabl. 300 mg ok. 11,50 zł...

Kuźwa, za dzisiejsze badanie kalu w naszej lecznicy zapłaciłam... 25 zł :crazyeye: Tiaaa, lecznica nic nie zarabia :mad: Dzwoniłam do Lab Vetu, bezpośrednio u nich kosztuje to 15 zł. Czyli dycha dla lecznicy, za to, że zadzwonią do laboratorium, a potem przekażą próbkę kurierowi :roll: W Elwecie, który jest uwazany za bardzo drogą lecznicę to samo badanie, w tym samym labie kosztuje 19 zł :roll: :angryy:[/quote]

nie wiem ile płacę - w pon będę wiedzieć bo się kończy więc muszę wziąć receptę i wykupić, a co do opłat w lecznicach to mnie szlag trafia że niemal za każdym razem płacę za ten sam zestaw zastrzyków różne ceny :angryy: chcę żeby juz wróciła moja wetka bo oszaleję - otóż cena zalezy od tego KTO robi zastrzyk :-o jak robi szef z tytułem doktora to jest oczywiście drożej, tak samo bad krwi - za każdy badany element u mojej wetki płaciłam 5 zł a u szefa 6 :roll: :angryy:

Posted

[I]:evil_lol:ja siq Ozzulkowe to też łapałam na pojemniki po lodach takich kilogramowych ....jakby nie było zawsze cos wcelnał;)

Waszka u pani Ani bywało z nami tak ze jak był duzy zestaw działań to za niektóre składowe nie płaciliśmy ale wtedy szef był na urlopie:cool3:
[/I]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I]Waszka u pani Ani bywało z nami tak ze jak był duzy zestaw działań to za niektóre składowe nie płaciliśmy ale wtedy szef był na urlopie:cool3:[/I]
[/quote]

no dokładnie - wogóle to ciekawam czy w poniedziałek będę musiała zapłacić dodatkowo za wypisanie recepty na theovent jak o to poproszę :angryy: niby fajny gość a kurna... :roll:

Posted

Wstaw, Pika, wstaw :multi:

A co do opłat, ja staram się jak moge nie chodzić do szefa naszej lecznicy. On [U]zawsze[/U] liczy drożej :roll: I nie tylko ja to zauwazyłam :roll: Ja staram się chodzić do "naszego" lekarza, on zazwyczaj liczy nam taniej, ale też nie zawsze, na przyklad za środową wizytę, kiedy nawet nie dotknąl Sabiny, tylko słuchał moich opowieści o kupach i wymiotach, a potem wypisał recepty policzył mi 25 zl :roll:
Swoją drogą spytam w poniedzialek, czemu to badanie kału jest u nich tak drogie :-o

Waszko, w lecznicach, w których byłam zawsze płaci się za wypisanie recepty... No, chyba, że to część wizyty, wtedy zazwyczaj nie, ale to tez zależy na kogo się trafi :roll:

A jak juz się żalę na wetów... Mnie strasznie brakuje w lekarzach takiego całościowego spojrzenia na psa. Wiadomo, pies nie człowiek, nie powie gdzie go boli, gdzie mu strzyka, dlatego tak wazny jest dokładny wywiad... A ja mam wrażenie, że weci mają skłonnośc do chodzenia na łatwiznę, stawiania diagnozy po najmniejszej linii oporu :roll:
O tej trzustce na przykład, to ja sama powiedziałam, żeby zbadać, lekarz na to nie wpadł, mimo, że mówiałam, że Sabina praktycznie od początku kiedy u mnie jest, miała skłonności do biegunek... :shake: I na dodatek nie jednemu i nie raz o tym wspominałam, przy różnych okazjach -ŻADEN na to nie wpadł :roll:

Posted

Co do szefa naszej lecznicy, to się zgodzę. Przez pół sierpnia chodziłyśmy prawie codziennie z chorą łapą i płaciłyśmy tylko za zastrzyki czy opatrunki. Jeśli szłyśmy tylko skontrolować i nic nie dostawała, to nic nie płaciłyśmy.
A ostatnio poszłam na kontrolę po obozie, szef powyginał chwilę łapkę i zapłaciłam 15 zł :crazyeye:.
W piątek byłam na kontroli to taki fajniejszy lekarz wziął 15 zł, a wizyta trwała ze 20 min, przeprowadził obszerny wywiad, zbadał łapkę ze 3 razy, z czego ostatni był tak długi, że Negra się położyła z nudów. :evil_lol:
Mój pies też nie przepada za szefem, bo jak go widzi, to nie chce wejść do gabinetu, a do innych podbiega, siada i prosi o chrupki :lol:.

Posted

[quote name='malawaszka']nie wiem ile płacę - w pon będę wiedzieć bo się kończy więc muszę wziąć receptę i wykupić, a co do opłat w lecznicach to mnie szlag trafia że niemal za każdym razem płacę za ten sam zestaw zastrzyków różne ceny :angryy: [/quote]
naucz się sama robic :razz: i nie będziesz placic :evil_lol:

Ja to mam fajowskiego weta, bo ja wcale nie place za wizyte :razz: tylko za leki ktore podaje a jak potrzebny zastrzyk to pierwszy w gabinecie a tak to dostaje lekarstewko w kieszeń i robie w domu :razz: i telefon po dawce z informacją co się z suczem dzieje i czy mam przychodzić, czy nie :razz:

Nie pwinnam tego pisać publicznie, (nie podam nazwiska weta ;)) ale dal mi nawet "w kieszeń" dawke szczepionki na wścieklizne, dla bezdomnego psa, wypisal książeczke, podstemplował a ja psa zaszczepilam sama.
Teoretycznie robic mu takich zreczy nie wolno ;)

Asiu zaraz znajde te zdjęcia na serwerze to Ci wstawie ;)

Posted

To ja chyba nie moge nazekać na swoją lecznice :hmmmm:
nigdy mi nie liczą za samą konsultacje , dopiero jak coś koło psa robią znaczy zastrzyk czy jakiś badanie i jak dają jakieś leki.

Z Tesą to raz 40 min spędziłam w gabinecie pan doktor ją osłuchał i głównie gadaliśmy o jej przypadłościach , zmierzył jej wtedy tempereature , odpowiedział mi na milon pytań i na dowiedzenia pytam ile płace to na mnie oczy wywalił i zapytał niby za co mam płacić :roll::roll: on nic nie zrobił.

Z tego co pamiętam to najbardziej mnie kasowali w Elwecie :shake: i też cena tego samego zabiegu była różna w zależności który lekarz nas przyjmował.

A teraz jak robiłam biopsje u Kano to dzwoniłam po kilku lecznicach gdzie ew i októrej robią to badanie to jedna wetka poinf mnie żebym pojechała na Powstańców śląskich bo tam mają lab i będe mieć najszybciej i najtaniej i nie ma sensu jezdzić gdzie indziej bo i tak wszystkie lecznice oddają próbki do badania na Powstańców za co pobierają sobie opłate :p i na wynik badania w obcej lecznicy czeka się dużo dłużej bo pacjeci z Powstańców mają pierwszeństwo , a tam są tłumy :shake::shake:
Jedyny plus w tej klinice jest taki że sie można umówić na konkretną godzine i nie czeka się w kolejce bo pierwszy raz jak pojechaliśmy na oględziny to staliśmy 2 godziny w kolejce:angryy:

Posted

Ja w sumie na naszego weta nie narzekam. Nie jest najgorszy ;)

Czy ktoś z was ma może pomysł, jak w dwa tygodnie zrzucić 20 kg? :placz:
I jeszcze co moglam zrobić z paczką papierosów, której nigdzie nie ma, mimo, że od dłuższego czasu nie ruszałam się zza biurka? :placz:

Posted

20 kg w 2 tygodnie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: nierealne :shake::shake: 3-4 kg to i owszem.

a nie odkuzałaś czasem :razz::razz: albo Boorki zaczeły palić lub masz krasnoludki w domu :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']20 kg w 2 tygodnie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: nierealne :shake::shake: 3-4 kg to i owszem.[/quote]3-4 mnie nie urządza :shake: :placz:

[quote name='Vectra']a nie odkuzałaś czasem :razz::razz: albo Boorki zaczeły palić lub masz krasnoludki w domu :evil_lol::evil_lol:[/quote]Ha! Faje znalazły się, jak tylko przestałam ich szukac i kopsnęłam się po nową paczkę :lol:

Posted

[quote name='LAZY']Asher...chora trzustka to gwarantowana sylwetka:evil_lol:[/quote]Ale to jest poza moim zasięgiem, samą siłą woli nie zachoruję :shake: To juz raczej jakiś tasiemiec, albo inna lamblia są bardziej osiągalne :evil_lol:

[quote name='Vectra']a czemu akurat 20 kg ??
na mnie najbardziej działa stres -moment chudne :diabloti:[/quote]
20, bo wedy byłoby w sam raz :cool1:
A ja od stresu niestety tyję :angryy: Bo żrę, najchętniej słodycze :angryy: A jak nie żrę, to też tyję, nie wiem, metabolizm mi zwalnia, czy co? :niewiem: Całe wakacje, a ostatnio zwłaszcza, byłam zestresowana i widać efekty :angryy:

Posted

[quote name='asher'] Czy ktoś z was ma może pomysł, jak w dwa tygodnie zrzucić 20 kg? :placz: [/quote]

:crazyeye: :stupid:

ale jak taki sposób znajdziesz to mi powiedz :evil_lol:

Posted

[quote name='asher'] 20, bo wedy byłoby w sam raz :cool1:
A ja od stresu niestety tyję :angryy: Bo żrę, najchętniej słodycze :angryy: A jak nie żrę, to też tyję, nie wiem, metabolizm mi zwalnia, czy co? :niewiem: Całe wakacje, a ostatnio zwłaszcza, byłam zestresowana i widać efekty :angryy:[/QUOTE]

to może zacznij małymi kroczkami to odchudzanie jak już tak bardzo chcesz schudnąc :razz::razz: na początek odstaw kolacjie i białe pieczywo :p:p
Mój TZ rozstał się z coca-colą i już mu troche doopsko spadło :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']a czemu akurat 20 kg ??
na mnie najbardziej działa stres -moment chudne :diabloti:[/quote][B][I]:cool3:to ja mam tak jak Asherek:oops:też przytytam jak mam stresa :placz:[/I][/B]

Posted

Hej, hej dziewczyny!

I jak Sabinka?
Asher czy Ty jesteś mi w stanie wytłumaczyć jakim cudem wyniki trypsyny u Sabinki tak drastycznie się różniły??? Ja rozumiem jakąs 10% rozbieżnosć, ale nie 20-100...Jest na to jakieś logiczne wyjaśnienie?